- 3 Eylül 2013
- 422
- 198
- 123
hah o evet.. doğurdukça zenginleşen kadın olarak hatırlıyorum onu![]()
onu unutmak mümkünmü bi ara sırf onun yorumlarını okumak için giriyordum 2. bebeğe teşvik eder diye

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hah o evet.. doğurdukça zenginleşen kadın olarak hatırlıyorum onu![]()
onu unutmak mümkünmü bi ara sırf onun yorumlarını okumak için giriyordum 2. bebeğe teşvik eder diye![]()
Birinci yorumumda Allah sabır versin demiştim dene demek istediğin anlamadım ama evet sabır önemli dostum.
ikizlerim henüz 1 yaşında.
sabır herkese lazım oluyor birgün:))
hayat bu
aslında yapsak fena olmaz sanki. Çok pis hamile kalasım var.. ama sadece hamıle kalasım sonrasını hayal bile edemiyorum çift çizgiyi bi göresim geldi sankihiç sorma bende gaza gelip 3.cüyü yapacaktım nerdeyse![]()
walla şekerim benim 3 tane var iyikide var vücudum bozulsun ne olacakki durumum iyi olursa bi tane daha doğurucam.Günaydın
Çevremdeki kaç tane kadından hatta kendi annemden bile duyuyorum bu sözü. 'Tek çocuk hiç çocuk' diyorlar. Bana sorsalar tek çocuk daha zor,iki tane olursa anne daha da rahatlar diyorum ama tabi ikinci henüz doğmadığı için deneyimim yok bu konuda
2 çocuğu olan anneler,siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten tek çocuk daha mı kolaydı, birden fazla olmasının zorluğu nedir? Kilo mu verilmiyor, vücut mu bozuluyor? Ya da ne bileyim, ilk çocuğunuz kardeş kıskançlığı yapıp sizi daha mı zorluyor? Tek çocukluyken eşimin desteğinden,işe döndüğümde annemin desteğinden dolayı çok rahattım. Ayıptır söylemesi beni bekar sanıp evli olduğumu duyan ve şaşıran insanlara, "benim bir de 3buçuk yaşında kızım var" dediğimde kat kat şaşırdıklarını görmek gururlandırıyordu beni.Bu sefer ne değişecek ya da ihtimaller nedir?
Belki konuya gelen yorumlardan nasipleneceğimiz bilgiler olur, az çok bilgileniriz de ona göre önlem alabiliriz.Cevapları esirgemeyin olur mu? :)
evt dalga geçer gibi olmuş ilk mesajın.Birinci yorumumda Allah sabır versin demiştim de
İkinci de sen zaten şu an büyüğü 10 yaşında deyince
He Allah sabır vermiş zaten dedim
Benim terminolojim biraz değişik galiba, ondan
Ama ikizler minnoşmuş, olsun büyüğü artık en büyük yardımcındır
Estağfurullah ne dalgasıevt dalga geçer gibi olmuş ilk mesajın.
neyse az çok bildiğim üyesin de hemen ben de değişik terminolojiye geçmedim:))
Biri diyo ayy bir çocuğa nasıl hiç derler, ayıp günah o benim yavrum 9 ay karnımda taşıdım
Biri diyo evet tek çocuk hiç çocuk gibi rahat valla ama ikinci çocukta anladım ancak bunu
Lafı bence işkembeden atmış yine teyzeler
40 akıllı çıkaramıyo
Ben kolay zor diyemem
Kişiye, duruma, hatta eşine göre bile değişir bu durum
Kendi adıma 29 yaşındayım
1,5 yaşında kızım var
1 yaşına kadar çok çektim, kolikti.
O yüzden tövbe ettim ikinciye
Kardeş konusu düşündürüyor beni
Zaman ne gösterir bilmeme, fikrim değişebilir belki
Allah herkesin gönlüne göre versin
Biri diyo ayy bir çocuğa nasıl hiç derler, ayıp günah o benim yavrum 9 ay karnımda taşıdım
Biri diyo evet tek çocuk hiç çocuk gibi rahat valla ama ikinci çocukta anladım ancak bunu
Lafı bence işkembeden atmış yine teyzeler
40 akıllı çıkaramıyo
Ben kolay zor diyemem
Kişiye, duruma, hatta eşine göre bile değişir bu durum
Kendi adıma 29 yaşındayım
1,5 yaşında kızım var
1 yaşına kadar çok çektim, kolikti.
O yüzden tövbe ettim ikinciye
Kardeş konusu düşündürüyor beni
Zaman ne gösterir bilmeme, fikrim değişebilir belki
Allah herkesin gönlüne göre versin
Ya ban yemeyeyim susayım diyorum olmuyor. Bir sen mi akıllsın da onca insanın içinde o yazdığımı farklı algılıyorsun?Ahahaha zoruma mi gitti cidden cok komiksiniz . Kilo mu verilmiyor ? Vucut mu bozuluyor diye kaygilanip yazan sensin , neyse cok gormemek lazim kafayi dis gorunuse takmis bir toplumda yasiyorsun
hadi kolay gelsin sana iyi gururlanmalar
Evet oyleymis hem cocuk sallar hem konu okurken atlamisimBirinciyi doğurmuş
3,5 yaşında
İkinci de karnında
![]()
tabi ki çocuğa verilecek tek şey kardeş değil. kardeş sanki en iyi arkadaş bazen anne, baba yani diyorsunya kardeşeri şöyle yaptı çevrendeki insanlarla azcık çıkar çatışmasına gir bak nasıl değişiyorlar iyi de var kötü de anne baba olarak en iyi kararı onun için vereceksinizdirkardesim var iyiyiz cok sukur. esiminde kardesleri var maddi manevi onu somurmekten baska bir ise yaramamislar. onumde hem kotu hem iyi ornek var yani. ben bunu bencillik olarak gormuyorum. benim cocuguma verebilecegim tek sey kardes degil. tek cocuk arkadaslarimda oldu hallerinden bi sikayetleri yoktu. mesela esimin kardesleri var ama ona kardesligi hep disaridan edindigi arkadaslari yapti. kardeslik sadece kan bagiyla olmaz diye dusunuyorum. umarim kizim da babasi ve benim kadar sansli olur.
Nooption
Bir-Dost geldim burdayım
Arkadaşlar panik yapmayın ya. C CeYz sanırım bi kızın vardı senin. Benim de 5.5 yaşında bi kızım var. Küçük bebeklere küçük annelik yapıyor kendisi. Ağlarsa oynuyor, karnı acikinca yemek yediriyor. Altı kirliyse bez getiriyor. Avm de bebek arabası sürüyor vs. Vs. Benim kurtarıcım yani. İkisi de küçükse zor gelebilir biraz da senin kız büyük. Tabi ikisinin küçük olmasının avantajı da oluyor ama zorlukları da var onun. Kilo konusuna gelirsek 5.doğumdan sonra da evlendiğimizde kilodaydim ben. Dikkat edersen o konu da hallolur.
Eee başka sorusu olan![]()