• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk hiç çocuk

ne demek istediğin anlamadım ama evet sabır önemli dostum.
ikizlerim henüz 1 yaşında.
sabır herkese lazım oluyor birgün:))
hayat bu
Birinci yorumumda Allah sabır versin demiştim de
İkinci de sen zaten şu an büyüğü 10 yaşında deyince
He Allah sabır vermiş zaten dedim :D
Benim terminolojim biraz değişik galiba, ondan
Ama ikizler minnoşmuş, olsun büyüğü artık en büyük yardımcındır

Günaydın :KK25:

Çevremdeki kaç tane kadından hatta kendi annemden bile duyuyorum bu sözü. 'Tek çocuk hiç çocuk' diyorlar. Bana sorsalar tek çocuk daha zor,iki tane olursa anne daha da rahatlar diyorum ama tabi ikinci henüz doğmadığı için deneyimim yok bu konuda:KK16:

2 çocuğu olan anneler,siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten tek çocuk daha mı kolaydı, birden fazla olmasının zorluğu nedir? Kilo mu verilmiyor, vücut mu bozuluyor? Ya da ne bileyim, ilk çocuğunuz kardeş kıskançlığı yapıp sizi daha mı zorluyor? Tek çocukluyken eşimin desteğinden,işe döndüğümde annemin desteğinden dolayı çok rahattım. Ayıptır söylemesi beni bekar sanıp evli olduğumu duyan ve şaşıran insanlara, "benim bir de 3buçuk yaşında kızım var" dediğimde kat kat şaşırdıklarını görmek gururlandırıyordu beni.:oops:Bu sefer ne değişecek ya da ihtimaller nedir?
Belki konuya gelen yorumlardan nasipleneceğimiz bilgiler olur, az çok bilgileniriz de ona göre önlem alabiliriz.Cevapları esirgemeyin olur mu? :)
walla şekerim benim 3 tane var iyikide var vücudum bozulsun ne olacakki durumum iyi olursa bi tane daha doğurucam.

Birinci yorumumda Allah sabır versin demiştim de
İkinci de sen zaten şu an büyüğü 10 yaşında deyince
He Allah sabır vermiş zaten dedim :KK70:
Benim terminolojim biraz değişik galiba, ondan
Ama ikizler minnoşmuş, olsun büyüğü artık en büyük yardımcındır
evt dalga geçer gibi olmuş ilk mesajın.
neyse az çok bildiğim üyesin de hemen ben de değişik terminolojiye geçmedim:))

Evet doğru demişler tek çocuk hiç çocuk.... Kıskançlık yaşamadım çok şükür ama ikinci olunca anladım ne kadar rahatmış tek çocuk...

evt dalga geçer gibi olmuş ilk mesajın.
neyse az çok bildiğim üyesin de hemen ben de değişik terminolojiye geçmedim:))
Estağfurullah ne dalgası
Çocuk sabır işi hele benimki kolikti feleğim şaştı
3 ü duyunca ondan sabır diledim
Ben bi tane de pert oldum ama çocuk severim
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah, benim ki 17 aylık belki 10 yaşına kadar benimde fikrim değişir : )

Biri diyo ayy bir çocuğa nasıl hiç derler, ayıp günah o benim yavrum 9 ay karnımda taşıdım
Biri diyo evet tek çocuk hiç çocuk gibi rahat valla ama ikinci çocukta anladım ancak bunu
Lafı bence işkembeden atmış yine teyzeler :KK70:
40 akıllı çıkaramıyo

Ben kolay zor diyemem
Kişiye, duruma, hatta eşine göre bile değişir bu durum

Kendi adıma 29 yaşındayım
1,5 yaşında kızım var
1 yaşına kadar çok çektim, kolikti.
O yüzden tövbe ettim ikinciye :KK70:
Kardeş konusu düşündürüyor beni
Zaman ne gösterir bilmeme, fikrim değişebilir belki

Allah herkesin gönlüne göre versin

1 den sonra daha da zorlaşıyor bence kolay olur demek çok garip geldi gerçekten.
Belki de siz eşiniz ve anneniz sayesinde hiç zorluğunu yaşamadınız bu yüzden size çok kolay olacak gibi geliyor.
Herkes farklı şeyler yaşıyor herkes şanslı olamıyor gebeliği zor geçen var yakınlarından yeterince yardım alamayan var her çocuk farklı kimi hiç eziyet etmez kimi çok yorar anneyi.
Ben mesela çalışmak zorunda olduğum için ve romatizmam olduğu için çocuk yapmaktan korkuyorum. dr um kesinlikle bekle diyor. Sağlığım yerimde olsa bile hoş yardım edecek kimsem yok ve ben çalışmalıyım demek istediğim tek çocuk bile benim gibi olanlar için zor.
Kısacası siz şanslısınız böyle düşünüyorsanız maddi durumunuzda yeterli ise siz 3 ya da 4 yapabilirsiniz kalabalık aileleri severim ben şahsen.

Biri diyo ayy bir çocuğa nasıl hiç derler, ayıp günah o benim yavrum 9 ay karnımda taşıdım
Biri diyo evet tek çocuk hiç çocuk gibi rahat valla ama ikinci çocukta anladım ancak bunu
40 akıllı çıkaramıyo

Ben kolay zor diyemem

1,5 yaşında kızım var

yardım edenın olursa
temızlıge gelen olursa
bıtek yemek yapmak bebıse ıkı ce eee yapmak kalırsa gerıye
bol paran olursa
cocuktan kolay ne var :)

Vucutta bir değişiklik olmadı benim, bu yapı meselesi biraz da, ama zor mu zor, çamaşıri utusu, yemesi, banyosu, herşeyi ikiyle çarp, bir de kavgalari ekle, sonuç ancak onlar uyuduktan sonra sessizligi bulabiliyorum tabi pestilim çıkip da sizmazsam

40 akıllı çıkaramıyo

Ben kolay zor diyemem

1,5 yaşında kızım var

her çocuk farklı..
benim mesela hamileliklerimde çok rahattı.. midem bulanmadı aşermedim vs vs.. nerdeyse doğurana kadar çalıştım ..
doğurdum oğlum gayet rahat bir bebekti .. ne var ki 10 tane olsa 10 tane yaparım bakarım da yani..
2.ciyi doğurup eve geldiğimin 3.günü gecenin bir yarısı Allahım ben kendime ne yaptım ne zorum vardı diye ağladım..:KK70:

Ahahaha zoruma mi gitti cidden cok komiksiniz . Kilo mu verilmiyor ? Vucut mu bozuluyor diye kaygilanip yazan sensin , neyse cok gormemek lazim kafayi dis gorunuse takmis bir toplumda yasiyorsun
hadi kolay gelsin sana iyi gururlanmalar
Ya ban yemeyeyim susayım diyorum olmuyor. Bir sen mi akıllsın da onca insanın içinde o yazdığımı farklı algılıyorsun?
'2 çocuk zor diyen niye öyle söylüyor,böyle mi oluyor şöyle mi oluyor da zor diyorlar' diye örnek verdim ben orada.Sen de çıkmışsın vücudun bozuluyor diye kaygılanıyorsun diyorsun. Pes diyorum. Sen dış görünüşünü toplum için mi özen gösteriyorsun,toplum için mi dikkat ediyorsun? Öyleyse bir şey diyemem,ben kendim için dikkat ederim. Çocuk için bozulacaksa da dert etmem.Sana "ne kadar ufak gösteriyorsun" ya da "maşallah hem evlisin hem de çocuğun var hiç göstermiyorsun" diyen olmadı galiba.Deselerdi sen de gururlanırdın,o yazdığımı abes bulmazdın

kardesim var iyiyiz cok sukur. esiminde kardesleri var maddi manevi onu somurmekten baska bir ise yaramamislar. onumde hem kotu hem iyi ornek var yani. ben bunu bencillik olarak gormuyorum. benim cocuguma verebilecegim tek sey kardes degil. tek cocuk arkadaslarimda oldu hallerinden bi sikayetleri yoktu. mesela esimin kardesleri var ama ona kardesligi hep disaridan edindigi arkadaslari yapti. kardeslik sadece kan bagiyla olmaz diye dusunuyorum. umarim kizim da babasi ve benim kadar sansli olur.
tabi ki çocuğa verilecek tek şey kardeş değil. kardeş sanki en iyi arkadaş bazen anne, baba yani diyorsunya kardeşeri şöyle yaptı çevrendeki insanlarla azcık çıkar çatışmasına gir bak nasıl değişiyorlar iyi de var kötü de anne baba olarak en iyi kararı onun için vereceksinizdir

Nooption Nooption Bir-Dost Bir-Dost geldim burdayım :KK52:

Arkadaşlar panik yapmayın ya. C CeYz sanırım bi kızın vardı senin. Benim de 5.5 yaşında bi kızım var. Küçük bebeklere küçük annelik yapıyor kendisi. Ağlarsa oynuyor, karnı acikinca yemek yediriyor. Altı kirliyse bez getiriyor. Avm de bebek arabası sürüyor vs. Vs. Benim kurtarıcım yani. İkisi de küçükse zor gelebilir biraz da senin kız büyük. Tabi ikisinin küçük olmasının avantajı da oluyor ama zorlukları da var onun. Kilo konusuna gelirsek 5.doğumdan sonra da evlendiğimizde kilodaydim ben. Dikkat edersen o konu da hallolur.

Eee başka sorusu olan:kahve:

Nooption Nooption Bir-Dost Bir-Dost geldim burdayım :KK52:

Arkadaşlar panik yapmayın ya. C CeYz sanırım bi kızın vardı senin. Benim de 5.5 yaşında bi kızım var. Küçük bebeklere küçük annelik yapıyor kendisi. Ağlarsa oynuyor, karnı acikinca yemek yediriyor. Altı kirliyse bez getiriyor. Avm de bebek arabası sürüyor vs. Vs. Benim kurtarıcım yani. İkisi de küçükse zor gelebilir biraz da senin kız büyük. Tabi ikisinin küçük olmasının avantajı da oluyor ama zorlukları da var onun. Kilo konusuna gelirsek 5.doğumdan sonra da evlendiğimizde kilodaydim ben. Dikkat edersen o konu da hallolur.

Eee başka sorusu olan:kahve:

Senin 5,5 yaşındaki kız benden hamarat gibi :D maşallah ta nasıl bebek arabasını sürüyo
Diğerleri kaç yaşında

Back
X