Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kimbilir ne yaşıyordu da gözü çocuk mocuk görmemiş,baba evine kaçmış :) Benim babannem de yaşlı,eskiler çok çocuk yaparlarmış ama her gördüğünde beni kenara çekiyordu "bak sakın çocuk yapma,bu okula başlasın sonra yap"diyorduBenimde nenem ne kadar çok çocuk o kadar dert derdi 10 çocuğu vardı 5 öz 5 üvey kafası attığında baba evine kaçarmış ama dedem onu geri getirirmiş
Amin inşallah, oyun oynuyorlar ama kısıtlı oluyor :) ama koşturmaları küçüğün abiyi takliti , abiyle oyunlarımızı takliti çok güzel oluyor. Büyükler sayesinde küçükler daha rahat hızlı büyüyor aslında, zorlukları kadar güzellikleri de çok :) beraber Lego yapıyorlar mesela yap boz vs ,top oynuyorlar aynı cinsiyet olunca oyun zevkleri de ortak oluyor.İnş.bu bebeğime de sağlıkla kavuşmak nasip olursa aralarında tam 4 yaş oluyor. Doğumgünleri de aynı ay :)
İlgi alanları nasıl olur,beraber oyun oynarlar mı bilemedim .Kızım arkadaş çevresiyle anlaşıyor genel itibariyle bazen de hiç anlaşamıyor. Ama daha öncesinde ikinciyi düşünmemiştik,bir kaç aydır düşünmeye başladık 3 ay sonra da oldu çok şükür:)
3.cocuk da yani ne bileyim. Ay 50 gram altin ne, o cocugun masrafi 50 grami fersah fersah gecer. Verdigi rusvete bak sanki ev aliyo.Kaynanam bana diyor ki ada bi tane daha dogur sana 50 gram altin takacam soz diyor...bende dedim ki takaydin birinciye yemezler artik gecti dedim...kaynanam butun gelinlerine dogurun diyor baska bisey demiyor...kizida 36 yasinda ucuncuyu dogurmak istedi kizina diyor ki ayy bu yastan sonra ne yapacan cocuk diyor...bende diyorum ohhh ne ala kizina gelince dogurma bize gelince dogur anne hatirlatayim bende 35 yasindayim diyorum guluyor kadin)))
Teyze doğru demiş olay aynen bu :)Bir teyze bana şöyle demişti
Kızım tek çocuk zor iki daha zor ama üç çok kolay
Tek oldumu herseyin en iyisini yapmak istersin
İki tane olunca ona yaptim buna da yapayim dersin çok yorulursun
Ama üç olunca nasilsa hicbirine yetisemiyorum dersin salarsın :))
Teyze hakli degildir insallah :)
Bu yorumları okuyunca iyice canım sıkılıyor yaa ben kızıma (5yasinda)bir kardeş istiyorum eşim rahatımız bozulmasın yok diyor oooooofBen 7 yaşına kadar tek çocuk olan biri olarak diyebilirim ki tek kalmak çok kötü birsey. Hep ağladığımi hatirliyorum kardesi olan çocukları görünce. Allah'tan sonradan kardeşim oldu da herkes rahata erdi..
Şuan bir oğlum var. Kısmetse ikinci olsun çok isterim. Ne kadar zor olursa olsun, Benim çektiğim yalnızlığı o çekmesin diye..
İki çocuğun hele de yaş aralığı yakınsa daha kolay olduğunu düşünürdüm evet,ama bu konuda deneyimim yok tamamen tahmindi. Mesela tekken oyun arkadaşı anne babası, mahallede arkadaş yok ama kardeşi olunca birbirleriyle oynuyorlar. Birbirlerine bakıp yemek yerler,birlikte gülüp ağlarlar,sevinçlerini paylaşırlar.Ama tek çocuk hep yalnızlık hisseder anne de mutsuz olur gibime geliyor nedense. Kardeşimle aramda 2 buçuk yaş var, hep şükrederim mesela.
Hadi yaa,kötü müydü o kadar:) Annem bizi çok ufak yaşta bırakıp işe gittiği için kardeşimle ben hayata erken atıldık. Termosa çay koyardı akşama kadar sofra yerde beklerdi,anahtarı kaybolmasın diye boynumuza iple bağlardı filan. Haa didişmedik mi,elbette didiştik ama iyiki tek değildim derim hep.kardeşimle aramda 1,5 yaş var. birbirimizi yerdik. bütün çocukluk ve gençlik yılları kavgayla geçti.şu anda değil ama küçükken niye var diye çok düşünmüşümdür.
Bu yorumları okuyunca iyice canım sıkılıyor yaa ben kızıma (5yasinda)bir kardeş istiyorum eşim rahatımız bozulmasın yok diyor oooooof
ya ben şuan çocuk açısında söyledim tabiki de sadece onun için verilecek bir karar değil. siz şanslıymışssınız öyle arkadaşlar bulmuşsunuz bu devirde kimse kimseye yapmıyor böyle şeylerbu sadece onun icin verilecek bir karar mi? kardes dedigin seyi ben doguracagim, babasiyla buyutecegiz. dogurup al bu kardes senindir mi diyoruz. ve ayrica esimin kardesleri esimin tum parasini yedikten sonra evlendigimiz zaman maddi acidan zora dustugumuzde esimin arkadaslari masraflarimizin cok buyuk bir kismini karsiladi. borcumuzu 3 yil icinde odedik bir kere bile istemediler bu surecte. kalan kismina da bizim hediyemiz istemiyoruz o parayi dediler. ve bence bu cogu kardesin yapmayacagi birsey.
Hadi yaa,kötü müydü o kadar:) Annem bizi çok ufak yaşta bırakıp işe gittiği için kardeşimle ben hayata erken atıldık. Termosa çay koyardı akşama kadar sofra yerde beklerdi,anahtarı kaybolmasın diye boynumuza iple bağlardı filan. Haa didişmedik mi,elbette didiştik ama iyiki tek değildim derim hep.
Ay seni Ceyz sandımTam 10 yıl sonra eşimin ve kızımın aşırı isteklerine yenik düştüm. Evet tek ilk zordu yada ben zorlandım. Şimdi 2. Olacak ve ben zor olacağının farkındayım. Avantajım kızım sabırsızlıkla bekliyor ve yardımcı olacağına hiç şüphem yok.Rabbim ömür verirse bir kardeşi olmasını sanırım herşeyden çok istiyor. Allah kolaylığını verir inşallah . Ama bu gebeliğim baya zor geçiyor. Yaşım 35 çok direndim ama baba kız alt ettiler. Bir oğlum olucak Allah nasip ederse.
Aynen öyleHe ondan öyle önce birinciyi doğur da dedin
Sen doğurdun feleğin şaştı sanırım
Benim gibi![]()