• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk hiç çocuk

Benimde nenem ne kadar çok çocuk o kadar dert derdi 10 çocuğu vardı 5 öz 5 üvey kafası attığında baba evine kaçarmış ama dedem onu geri getirirmiş
 
Benimde nenem ne kadar çok çocuk o kadar dert derdi 10 çocuğu vardı 5 öz 5 üvey kafası attığında baba evine kaçarmış ama dedem onu geri getirirmiş
Kimbilir ne yaşıyordu da gözü çocuk mocuk görmemiş,baba evine kaçmış :) Benim babannem de yaşlı,eskiler çok çocuk yaparlarmış ama her gördüğünde beni kenara çekiyordu "bak sakın çocuk yapma,bu okula başlasın sonra yap"diyordu:KK70:Hatta 3 gelinin de 2şer çocuğu var, şakayla karışık ben izin vermedim der hep :) Hamileliğimi öğrenince ne tepki verecek çok merak ediyorum:KK48:
 
insan bakabileceği kadar çocuk doğurmalı.
yoksa bizim Türk kültürü çok çocuğa hep düşkündür.
ama bakabilir miyiz diyen yok.
bunu da iki güne bir açılan boşanıyorum ama hamileyim konularından anlayabiliriz bence.
 
İnş.bu bebeğime de sağlıkla kavuşmak nasip olursa aralarında tam 4 yaş oluyor. Doğumgünleri de aynı ay :)
İlgi alanları nasıl olur,beraber oyun oynarlar mı bilemedim .Kızım arkadaş çevresiyle anlaşıyor genel itibariyle bazen de hiç anlaşamıyor. Ama daha öncesinde ikinciyi düşünmemiştik,bir kaç aydır düşünmeye başladık 3 ay sonra da oldu çok şükür:)
Amin inşallah, oyun oynuyorlar ama kısıtlı oluyor :) ama koşturmaları küçüğün abiyi takliti , abiyle oyunlarımızı takliti çok güzel oluyor. Büyükler sayesinde küçükler daha rahat hızlı büyüyor aslında, zorlukları kadar güzellikleri de çok :) beraber Lego yapıyorlar mesela yap boz vs ,top oynuyorlar aynı cinsiyet olunca oyun zevkleri de ortak oluyor.
Kardeş candır, şu dönemde negatif düşünmeye gerek yok iyi düşünün iyi olsun:)
 
Kaynanam bana diyor ki ada bi tane daha dogur sana 50 gram altin takacam soz diyor...bende dedim ki takaydin birinciye yemezler artik gecti dedim...kaynanam butun gelinlerine dogurun diyor baska bisey demiyor...kizida 36 yasinda ucuncuyu dogurmak istedi kizina diyor ki ayy bu yastan sonra ne yapacan cocuk diyor...bende diyorum ohhh ne ala kizina gelince dogurma bize gelince dogur anne hatirlatayim bende 35 yasindayim diyorum guluyor kadin :KK66:)))
3.cocuk da yani ne bileyim. Ay 50 gram altin ne, o cocugun masrafi 50 grami fersah fersah gecer. Verdigi rusvete bak sanki ev aliyo.
 
Bir teyze bana şöyle demişti
Kızım tek çocuk zor iki daha zor ama üç çok kolay
Tek oldumu herseyin en iyisini yapmak istersin
İki tane olunca ona yaptim buna da yapayim dersin çok yorulursun
Ama üç olunca nasilsa hicbirine yetisemiyorum dersin salarsın :))
Teyze hakli degildir insallah :)
Teyze doğru demiş olay aynen bu :)
 
Ben 7 yaşına kadar tek çocuk olan biri olarak diyebilirim ki tek kalmak çok kötü birsey. Hep ağladığımi hatirliyorum kardesi olan çocukları görünce. Allah'tan sonradan kardeşim oldu da herkes rahata erdi..:KK49:

Şuan bir oğlum var. Kısmetse ikinci olsun çok isterim. Ne kadar zor olursa olsun, Benim çektiğim yalnızlığı o çekmesin diye..
Bu yorumları okuyunca iyice canım sıkılıyor yaa ben kızıma (5yasinda)bir kardeş istiyorum eşim rahatımız bozulmasın yok diyor oooooof
 
İki çocuğun hele de yaş aralığı yakınsa daha kolay olduğunu düşünürdüm evet,ama bu konuda deneyimim yok tamamen tahmindi. Mesela tekken oyun arkadaşı anne babası, mahallede arkadaş yok ama kardeşi olunca birbirleriyle oynuyorlar. Birbirlerine bakıp yemek yerler,birlikte gülüp ağlarlar,sevinçlerini paylaşırlar.Ama tek çocuk hep yalnızlık hisseder anne de mutsuz olur gibime geliyor nedense. Kardeşimle aramda 2 buçuk yaş var, hep şükrederim mesela.

kardeşimle aramda 1,5 yaş var. birbirimizi yerdik. bütün çocukluk ve gençlik yılları kavgayla geçti.şu anda değil ama küçükken niye var diye çok düşünmüşümdür.
 
kardeşimle aramda 1,5 yaş var. birbirimizi yerdik. bütün çocukluk ve gençlik yılları kavgayla geçti.şu anda değil ama küçükken niye var diye çok düşünmüşümdür.
Hadi yaa,kötü müydü o kadar:) Annem bizi çok ufak yaşta bırakıp işe gittiği için kardeşimle ben hayata erken atıldık. Termosa çay koyardı akşama kadar sofra yerde beklerdi,anahtarı kaybolmasın diye boynumuza iple bağlardı filan. Haa didişmedik mi,elbette didiştik ama iyiki tek değildim derim hep.
 
İki çocuk annesi olarak şunu söyleyeyim tek çocuk daha kolay. Nedenine gelince; iki kardeşin bakımı, kavgaları bağırışmaları, kıskançlıklar ona onu yaptın bana yapmadınlar, biri yanındayken onu öpüp sonra koştura koştura kardeşinin yanına gidip annem beni öptü demesi ve ardından gelen onu öptün beni öpmedin tripler kaprisler, iki çocuktan fırsat bulup kendine zaman ayıramama ve daha niceleri... Ama yine de tüm zorluklarına rağmen çok güzel.
 
bu sadece onun icin verilecek bir karar mi? kardes dedigin seyi ben doguracagim, babasiyla buyutecegiz. dogurup al bu kardes senindir mi diyoruz. ve ayrica esimin kardesleri esimin tum parasini yedikten sonra evlendigimiz zaman maddi acidan zora dustugumuzde esimin arkadaslari masraflarimizin cok buyuk bir kismini karsiladi. borcumuzu 3 yil icinde odedik bir kere bile istemediler bu surecte. kalan kismina da bizim hediyemiz istemiyoruz o parayi dediler. ve bence bu cogu kardesin yapmayacagi birsey.
ya ben şuan çocuk açısında söyledim tabiki de sadece onun için verilecek bir karar değil. siz şanslıymışssınız öyle arkadaşlar bulmuşsunuz bu devirde kimse kimseye yapmıyor böyle şeyler
 
Birden fazla çocuk olayını hep kendiniz için yorumlamışsınız. Zorlanır mıyım? Kilom artar mı? vs.vs.
Bende tek çocuk düşünenlerdendim, ama Rabbim bana ikincisini de nasip etti. Evet zorlanıyorsunuz ama çocuk yetiştiriyorsunuz. Her zaman çocuklarımızın başında olamayacağız, çocuklarımızın zorda kaldığında, bir sorun yaşadıklarında kardeşlerinin olması kadar güzel bir şey var mı?
Benimkiler tabi ki büyük, ama küçükken çok kavga ederlerdi. Birbirlerini ispiyonlarlardı. Ama bize karşı hemen birlik olurlardı. Birbirlerine desteklerini, yardımlarını gördükçe mutlu oluyorum. Keşke şimdiki aklım olsa 1 tane daha yapardım. Bence ikinci çocuğu kendimiz için değil de çocuğumuz için istemeliyiz.
 
Hadi yaa,kötü müydü o kadar:) Annem bizi çok ufak yaşta bırakıp işe gittiği için kardeşimle ben hayata erken atıldık. Termosa çay koyardı akşama kadar sofra yerde beklerdi,anahtarı kaybolmasın diye boynumuza iple bağlardı filan. Haa didişmedik mi,elbette didiştik ama iyiki tek değildim derim hep.

anlaşamayan kardeşlerdense tek olmak daha iyidir. bende ikinciyi istiyorum ama kardeşler süper anlaşacak falan diye bir beklentim yok. şansa artık
 
Tam 10 yıl sonra eşimin ve kızımın aşırı isteklerine yenik düştüm. Evet tek ilk zordu yada ben zorlandım. Şimdi 2. Olacak ve ben zor olacağının farkındayım. Avantajım kızım sabırsızlıkla bekliyor ve yardımcı olacağına hiç şüphem yok.Rabbim ömür verirse bir kardeşi olmasını sanırım herşeyden çok istiyor. Allah kolaylığını verir inşallah . Ama bu gebeliğim baya zor geçiyor. Yaşım 35 çok direndim ama baba kız alt ettiler. Bir oğlum olucak Allah nasip ederse.
 
Ben de iki tane olsan daha kolay olurdu diyorum. Ama aralarindaki yas farki da önemli. Biri krese giderken digeri dogsa mesela. Ikinci iko yasindayken ilki 5 falan olur. Ymek yaparken ben, onlar oynar. Wc ye gidebilirim rahat rahat. Ama ev isi artar tabi. O o kadar önemli degil.
Kizlar 26 yasimdayim. 30 a kadar 3 cocuk istiyordum. Ama tekrar uni okusam ya da yüksek lisans yapsam benim icin iyi olacak. Sizce cocugumu kariyeri mi erteliyeyim??
 
Tam 10 yıl sonra eşimin ve kızımın aşırı isteklerine yenik düştüm. Evet tek ilk zordu yada ben zorlandım. Şimdi 2. Olacak ve ben zor olacağının farkındayım. Avantajım kızım sabırsızlıkla bekliyor ve yardımcı olacağına hiç şüphem yok.Rabbim ömür verirse bir kardeşi olmasını sanırım herşeyden çok istiyor. Allah kolaylığını verir inşallah . Ama bu gebeliğim baya zor geçiyor. Yaşım 35 çok direndim ama baba kız alt ettiler. Bir oğlum olucak Allah nasip ederse.
Ay seni Ceyz sandım
Ne ara 10 yıla geçtik dedim :D
Meğer profil fotonuz aynıymış
 
Back
X