• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çoçuk la ilerde yalnız mı kalınır

Kızım da tek çocuk, o da hem küçükken kardeş istemedi, hem de şimdi tek olmaktan memnun, bazen belli bir yaştan sonra kardeş eksikliği hissetmiş midir diye soruyorum sohbet ederken, kardeşi olmamasından memnun olduğunu söylüyor bunu da benle ve babasıyla olan ilişkilerinin iyi olmasına bağlıyor, duygularını samimi olarak dile getirdiğine inanıyorum, tek çocuk hiç çocuk veya tek çocuk şımarık olur sözlerine de katılmıyorum, çocuğu nasıl yetiştirdiğinize bağlı bence.
Peki sizin yaklaşımınız nasıldı? Çocukken hiç mi konusu açılmadı.
Açıkçası ben ileride neden kardeşim yok der korkuyorum..şuan için kardeş istemiyorum diyor ama daha 6 buçuk yaşında.
Mesela kızınızın çok samimi olduğu kız arkadaşı var mı?

Bizde de daha iki gun once mevzu gecti annemle. Allah razi olsun dedim iyi ki tek cocuk yapmissiniz,ya bir kardesim olsaydi o da manyagin biri olsaydi napardim dedim :KK66: cok guldu annem ahahaha:KK200::halay:

Geyigi bir yana gercekten anne babayi ikinci bir kisiyle daha paylasmamak harika bir duygu bence:KK45:butun ilgi benim uzerimde yasasin:KK48:
Benimde 6 buçuk yaşında kızım var. O kadar ilgi delisi, kıskanç bi o kadar da cana yakın ve sevgi dolu bir çocuk.
Siz şimdi böyle yazınca acaba diyorum oda memnun kalır mı tek çocuk olmaktan :)

Kardeş işi risk işi.
Yani birbirlerini her daim koruyup kollayadabilirler evden ayrıldıktan sonra 'seytan görsün yüzünü,kurtuldum nihayet' de diyebilirler.
Benim özellikle farklı cinsiyetten abisi abisi olan çok kız arkadaşım abilerinden nefret ediyor. Çocukluklarını onun yüzünden kötü geçmiş. ve hiçbiri evden ayrıldıktan sonra abisiyle doğru düzgün bir iletişim kurmuyor.
Benim de yaşıtim sayılan bir ablam var, cocuklugumuz beraber çok güzel geçti. Ama büyüdük herkes kendi yolunda. Yani 'zor anımda tek siğinagim' olacak bir durumda değil.
Çoğu kardeşlik ilişkisi de böyle. Babamın da kardeşleri var bayramdan bayrama konuşur, annemin de kardeşleri var hep onların problemleriyle uğraşıp kendi canını sıkar. Onların borçlarına yetisicem diye kendi sıkıntıya girer falan... Yani bence kardeş o kadar da hayatı bir öneme sahip birşey değil,büyüyünce sana sıkıntı vermesi ya da el olması çok yüksek ihtimal...
Ayrıca konu komşuya ne ya? Sen evde çıldırma noktasına geldiğinde 'dur sen uyu dinlen,ben çocuklara bakarim' diyecekler mi? Kreşin bir ayıni biz karşılarız, dersane taksidine yardım ederiz falan diyecekler mi?
Millet anca laf olsun diye konuşur...boşver elalemi. Butcen ve psikolojin uygun değilse sakin düşünme bile ikinciyi

:KK200: Ben bile seni paylasamiyorum burdakilerle hahayyt
Tek cocuk sendromu bu:deli:
Bugün de aktif olacağım tuttu :halay:
Mune Mune hep yazmıyor ya, ondan mı yoksa aurasından mı bilemedim ama benim için özel bi insan.
Yaptığı yorumlar gerçekten insanı aydınlatıyor ve müthiş bir hayat tecrübesi var.
Keşke hep yorum yapsa :KK54:

Sizin öncelikle psikoloğa gitmenizi öneririm.
İkinci çocuğa daha sonra karar verin.

Benimde 6 buçuk yaşında kızım var. O kadar ilgi delisi, kıskanç bi o kadar da cana yakın ve sevgi dolu bir çocuk.
Siz şimdi böyle yazınca acaba diyorum oda memnun kalır mı tek çocuk olmaktan :)
Valla gordugum kadariyla kimse kardesi olsun istemiyor. Herkesin ilgisi de bolunuyor parasi pulu da. Cocuga yapilacak en buyuk iyilik onu tek birakmak bence

Bence ananın babanın sözüyle değil de çocuğunuzun sözüyle hareket edin. Ne zaman aklı erer de anne ben kardeş istiyorum derse o zaman hazırdır. Kendi küçükse bir de kardeş gelecekse, kıskanır dışlanmış hisseder. Falanlar filanlar.

Kendinizi hazır hissediyorsanız yapın (bence) ve istiyorsanız tabi ki bakabileceksiniz... yoksa kimsenin lafına bakmayın bencillik yapmayın oldu ki iki çocuğunuz da hayırsız çıktı bakmadılar o zaman ne olacak :)

Evladın hayırlısı herseyden önce..10kardes olurda birbirine kapı komsusu kadar yakın olmaz..hayatta hiçbirsey garanti degil ki...

2 çocuğunuz da hayırsız evlat olmayacağı ne malum. Allah hayırlı evlat versin. Bu işler nicelikle olmuyor

İyi geceler arkadaşlar önceki konularımda da yazmıştım 2. Çocuk yapmak bana çok imkansız geliyor diye bakamıcam gibi geliyor korkuyorum ama annem de her zaman tek çocuk olmaz ilerde yalnız kalırsın diyor içime dert oldu illa istiyor çocukların sahip çıkar diyor düşündüğüm de dogru geliyor çevremde yaşı ilerlemiş olanların bir sürü çocugu var torunları çok ama cesaretim hiç yok zaten ölüm korkum var ölğcemizi bile bile yaşamak çok korkunç geliyor sevdiklerimin ölecegini bilerek yaşamak beynim donuyor sanki ama annem illa yap diyor kırmak ta istemiyorum sizce tek çocukla olmaz mı
Tek çocukla olmaz bana göre...benim eşimde tek çocuk..eşimin memleketinde değil benim memleketimde yaşıyoruz...kv ve kp hep gözleri yollarda, kulakları telefon sesinde...

Açıkçası ben ileride neden kardeşim yok der korkuyorum..şuan için kardeş istemiyorum diyor ama daha 6 buçuk yaşında.

Bana sormamışsın ama ben de yazayım

Tek çocuğum ve 40 a yakın yaşım

Bizim Zamanımızda tek çocuk çok azdı ama aklım erince de kardeş istemedim hiç şikayetim olmadı

Oğlum da tek çocuk arada kardeş olsa Nasıl olur vs diye sorardık ama memnun şimdilik

Hatta anaokulunda arkadaşınım kardeşi oldu eve gelip asla kardeş istemediğini söyledi o çocuk ne hissedip buna be anlattı ise

Tek odak olmanın avantajını fark ediyor yaşı büyüdükçe zira arkadaşlarının kardeşleri olduğu için arada onlara uymaları gerektiğini vs görüyor

Bencede anneniz istiyor diye degil siz isterseniz olmali oda nasibinizde varsa.sadece anneniz degil eminim cevre baskisida vardir.bende ayni durundayim bir cocugum var ve ilac kullanmak zorunda oldugum icin ikinciyi yapamiyorum.istedigim halde yapamiyorum.kadere inaniyorum o yaratildiysa bizi bulucaktir.hersey allahtan

Bugün de aktif olacağım tuttu :halay:
Mune Mune hep yazmıyor ya, ondan mı yoksa aurasından mı bilemedim ama benim için özel bi insan.
Yaptığı yorumlar gerçekten insanı aydınlatıyor ve müthiş bir hayat tecrübesi var.
Keşke hep yorum yapsa :KK54:

Hakkımdaki düşünceleriniz için teşekkür ederim:oops:

Aslında çocukluğunda hep kardeş konusu açıldı çünkü doğup büyüdüğü muhitte kızımla aynı zamanda doğan arkadaşlarının hepsinin birer ikişer kardeşi oldu, arkadaşlarının kardeşlerini seviyordu fakat kendisine bir kardeş istemiyordu, işin aslı eşimle ben 2. bir çocuk istemiyorduk ama eğer kızım bir kardeşi olsun isteseydi kararımızı yeniden gözden geçirebilirdik, bilirsiniz okula başlayınca öğretmen çocukları tanımak için anne babalarını kardeşlerini sorar, kızıma sorulduğunda gayet memnun tek çocuğum diyormuş, lise de keza 5-6 kardeşi olan arkadaşları kızım tek çocuğum dediğinde çok şanslısın diyorlarmış, bundan acayip keyif alıp mutlu oluyordu.

Valla benden çok arkadaşı var dersem yalan olmaz, hepsiyle samimi ve çok sosyal, aktif bir kız.

Çocuğunuz kardeş istemiyor, peki siz başka çocuk düşünüyor musunuz? Benim kızın bu yaşa kadar kardeş fikri hiç değişmedi ama belki sizin çocuğunuz birkaç sene sonra fikrini değiştirir bilemiyorum, eğer düşüncesi değişirse yeniden bir düşünürsünüz, siz 2. çocuğu düşünüyorsanız araya fazla yaş farkı girmesine izin vermeyin, çok yaş farkı kardeşler arası çokça çatışma demek.

Bencede anneniz istiyor diye degil siz isterseniz olmali oda nasibinizde varsa.sadece anneniz degil eminim cevre baskisida vardir.bende ayni durundayim bir cocugum var ve ilac kullanmak zorunda oldugum icin ikinciyi yapamiyorum.istedigim halde yapamiyorum.kadere inaniyorum o yaratildiysa bizi bulucaktir.hersey allahtan
Tabiki çevre baskısıda çok nesliniz olmaz diyorlar

Hakkımdaki düşünceleriniz için teşekkür ederim:oops:

Aslında çocukluğunda hep kardeş konusu açıldı çünkü doğup büyüdüğü muhitte kızımla aynı zamanda doğan arkadaşlarının hepsinin birer ikişer kardeşi oldu, arkadaşlarının kardeşlerini seviyordu fakat kendisine bir kardeş istemiyordu, işin aslı eşimle ben 2. bir çocuk istemiyorduk ama eğer kızım bir kardeşi olsun isteseydi kararımızı yeniden gözden geçirebilirdik, bilirsiniz okula başlayınca öğretmen çocukları tanımak için anne babalarını kardeşlerini sorar, kızıma sorulduğunda gayet memnun tek çocuğum diyormuş, lise de keza 5-6 kardeşi olan arkadaşları kızım tek çocuğum dediğinde çok şanslısın diyorlarmış, bundan acayip keyif alıp mutlu oluyordu.

Valla benden çok arkadaşı var dersem yalan olmaz, hepsiyle samimi ve çok sosyal, aktif bir kız.

Çocuğunuz kardeş istemiyor, peki siz başka çocuk düşünüyor musunuz? Benim kızın bu yaşa kadar kardeş fikri hiç değişmedi ama belki sizin çocuğunuz birkaç sene sonra fikrini değiştirir bilemiyorum, eğer düşüncesi değişirse yeniden bir düşünürsünüz, siz 2. çocuğu düşünüyorsanız araya fazla yaş farkı girmesine izin vermeyin, çok yaş farkı kardeşler arası çokça çatışma demek.
O güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
kızıma zaten 38 yaşımda doğum yaptım, bi iki yıl sonra çok düşündüm olup olmaması konusunda, hatta burda konuda açmıştım :)
Hem riskli gebelik hem de burdan aldığım olumlu yorumlardan dolayı eşimle bi ikinciyi düşünmedik.
Şu anda istesem de olmaz. menopoza giriyorum..

İnşallah benim kızımda, ileride kardeş eksikliği hissetmez.
Hayırlısı böyleymiş diyelim :)

Valla canim çocuklardan hiçbir beklentim yok. Sadece kardeşler birbirlerine destek olsun manevi ihtiyaç duyduklarında hemen kardeşine sarılsın benim tek isteğim o. Insallahda olur. Bunun için ikinciyi yaptim büyük oğlum ben kardeş istiyom, tek kalmak istemiyorum diye ağlardı. Simdide birbirlerini yiyorlar. Evin neşesi ama kavga ettiklerinde bile gülüyorum. Birisi diğerine laf söylese hemen birbirlerini koruyorlar. Bunları görmek bile senin içinde kelebekler uçmasına yeter. Büyüyünce bana baksin diye doğurursan hayal kırıklığı yaşarsın ilerde. Diyeceğim evlat kokusu torun kokusu için çocuk yapılmalı,yaşlanınca bana baksin diye büyük umutlar,hayaller kurulmamalı.

Bana sormamışsın ama ben de yazayım

Tek çocuğum ve 40 a yakın yaşım

Bizim Zamanımızda tek çocuk çok azdı ama aklım erince de kardeş istemedim hiç şikayetim olmadı

Oğlum da tek çocuk arada kardeş olsa Nasıl olur vs diye sorardık ama memnun şimdilik

Hatta anaokulunda arkadaşınım kardeşi oldu eve gelip asla kardeş istemediğini söyledi o çocuk ne hissedip buna be anlattı ise

Tek odak olmanın avantajını fark ediyor yaşı büyüdükçe zira arkadaşlarının kardeşleri olduğu için arada onlara uymaları gerektiğini vs görüyor
Damdan cım biliyorsun konu açtığım zaman zaten sizi etiketliyorum :)
Güzel yorumuna teşekkür ederim.
İnşallah ileride de kardeş eksikliği hissetmez.
İstesem de artık bi ikinciyi düşünemem menopoza giriyorum yavaştan :)
Şuan önemli olan kardeş eksikliği hissetmeden yetişebilmesi..
Yaşayıp göreceğiz bakalım :)

Back
X