Tek çocuk mu? çok kararsızım.

bir sıkıntım olduğunda ilk önce ablamı ararım
kardeş gibisi yok
eğer imkanlarınız uygunsa maddi manevi bence yalnız bırakmayın çocuğunuzu

haklısın aslında ama.tüm ilgimi sevgimi kızıma vermek istiyorum.2.çocuğumla ilgilenirsem 1 .çocuğumu üzerim diye çokk korkuyorum.

Bence korkmayın, bu sizin elinizde. Herhalde ilk çocuğunuza olan sevginiz azalmaz. Tüm ilgiyi ona verirseniz ya da çok üstüne düşersiniz, sonra başa çıkamazsınız. Paylaşımı, fedakarlığı ve en önemlisi KARDEŞLİGİ bilmez kızınız. Ben de ablayım, ve kardeşim olduğu için o kadar mutluyumki. Hatta kardeşim kız olsun diye tutturduydum 4 yaşındaydım daha =) Ve kız oldu :) Tek olmayı asla istemezdim. İnanın bir teyze olmayı, cici yeğenlerimin olması çok isterim. Hem zamanı gelipte siz vefat edince kızınızın en yakını hep kardeşleri olacaktır. Anneannem ve dedem öldüğünde kardeşleriyle birlikte ağladılar, teselli buldular. Bence imkanınız varsa yavrunuzu kardeş sevgisinden mahrum etmeyin, yalnızlığa mahkum etmeyin :) Hayırlısı olsun hakkınızda :)

hiç düşünme canım bence hemen çalışmalara başla, biz 2 kardeşiz ama yetmiyo abim karısının kıskançlıgı yüzünden uzak benden, keşke bi iki tane daha kardeşim olsaydı diyorum hep, derdimi anlatacak kimsem yok....mesela başımıza ailece bi olay geldi, karşımdaki insanlar 4 kardeş hepsi birleşiverdi, ya ben tek kaldım tek başıma karşı geldim...abimde suskun kaldı, şaşırdım.... onun için canım hiç düşünme ve onları birbirlerinden sakın ayırma, genellikle ilk çocukları hep ayrı tutarlar, ikinciler hep arka plandadır..... bak bende ugraşıyorum bebek için bu ay aşılama yapılacak.. inş tutar...:16:

yeterince duygusal yorum yapılmış ben daha ziyade özel şeylere değinicem ve empati yapıcam, hamileliğin nasıl geçti,herhangi bi risk ya da kronik hastalığın var mıydı, eşin çocuk bakımında yardımcı mı?
ben sırf birine kardeş olayım diye dünyaya gelmek istemezdim açıkçası, kardeşim var, iyikide var ama tekte olsam şımarık ya da bencil olacağımı sanmıyorum,ortada tek bi anne varken çocuk sayısı ne kadar artarsa ilgi o kadar azalır bence, kendine güven meselesi, çok özel bi soru bu

çocuğunuzu kardeşsiz bırakmayın.yaş farkını bilemem ama kardeş önemli kesinlikle

kanlı bıçaklı kardeşleri de unutmayalım, mesela babam ve büyük amcam 15-16 senedir bir kere görüşmediler

aynısını babamla-amcam da yaşadı ama bunlar çok rastlanır olaylar değil..

eğer böyle düşünürsek o zaman çocuk da yapmasın kimse çünkü sapkın düşünceli insan da çok.

o yüzden çocuk olayı başlı başına cesaret işi zaten.en iyisi ikiz olmaları,bi taşta iki kuş :)

kanlı bıçaklı kardeşleri de unutmayalım, mesela babam ve büyük amcam 15-16 senedir bir kere görüşmediler

haklısın canım ben kendi açımdan baktım.... benim babamla amcamlarda öyle yıllıardır... bi çözüm bulamadılar..

aynısını babamla-amcam da yaşadı ama bunlar çok rastlanır olaylar değil..

Eğer böyle düşünürsek o zaman çocuk da yapmasın kimse çünkü sapkın düşünceli insan da çok.

O yüzden çocuk olayı başlı başına cesaret işi zaten.en iyisi ikiz olmaları,bi taşta iki kuş :)

ben de ikiz istiyorum isimleri de hazır biliyosun :)
muhtelif konularda yazdım benim panik atağım var ve elimde değil en önce kötü olasılıklar geliyo aklıma, allah nasip ederde ikizlerim olursa süper olur yoksa 2.ye ben de cesaret edemem gibi geliyo

Bizim evde kardeş sayısı kişi başına düşen ilgiyi değil sadece parayı bölmüştür, ve ben her şeyimi paylaşabildiğim, beraber eğlenebildiğim gülebildiğim, alışveriş yapabildiğim, en yakın dostum, canım, her şeyim olan kardeşimi daha iyi maddi imkanlara binlerce kez tercih ederim. :16:

Zor gunler gecirdik ailemiz bile bize arkasini donerken 4 kardes destek olduk birbirimize iste bu yuzden cok kardes taraftariyim

ben de ikiz istiyorum isimleri de hazır biliyosun :)
muhtelif konularda yazdım benim panik atağım var ve elimde değil en önce kötü olasılıklar geliyo aklıma, allah nasip ederde ikizlerim olursa süper olur yoksa 2.ye ben de cesaret edemem gibi geliyo

benim ikizlerle adaş olacaklar biliyorum tabii :)

hiçbir kadın kendini hazır hissetmeden anne bile olmamalı ama bazen şartlar farklı olabiliyor işte..senin hazır olduğun zaman vücudun ve hormonların hazır olmayabilir..

ama kardeş olayı çok güzel,bambaşka birşey.

Allah herkse maddi-manevi bakabileceği kadar çocuk versin..

lisedeyim bir çok tek çocuk olan arkadaşım var ve her ne kadar iyi olsalarda benciliik yapıyorlar paylaşmayı bilmiyolar tabi hepsi için geçerli değil yanlış anlaşılmasın hem imkanınız varsa neden olmasın ki bence çok kötü kardeşsizlik :26:

Maddi ve manevi olarak kendinizi hazir hissediyorsaniz 2. Cocugu yapin derim tabi en onemlisi sizin hazir olmaniz onemli.Yas farki icin bisey diyemiyecem herkese gore degisir.

bence kendinizi maddi ve manevi olarak hazır hissediyorsanız 2.çocuğu düşünmelisiniz.bence kardeş çok önemli.herkesin kardeşi olmalı diye düşünüyorum.bu asla tek çocuklar bencil şımarık olurlar diye değil ona iyi bir eğitim verirseniz bencil de şımarık da olmaz ama ileride kesinlikle kardeşe ihitiyaç duyacaktır.belli bir yaştan sonra gerçek arkadaşlar falan pek kalmayabilir kardeşler birbirine her konuda destek olurlar.tek çocuk olmayı istemezdim.4 yaş fark da ideal bence.

Biz 3 kız kardeşiz doğum tarihleri 89-90-2003:9:
Biz halimizden çok memnunuz kardeşlerim olunca hiç arkadaş bile aramıyorum valla Allah eksik etmesin onları:16:
Bence kendinizi hazır hissedince bir çocuk daha düşünün. Sevgiyi daha fazla verme gibi bi'şey olamıyor. Annesiniz sonuçta insan yavrularını ayırır mı
:31:

ben kardeşi hayatta bi garanti olarak görmüyorum.bu tamamen aile bağlarınızın ne kadar güçlü olduğuyla alakalı.ne kardeşler var yıllardır birbirinden kopuklar ayda bir anca telefonda konuşurlar belki o da yok..böyle olduktan sonra kardeş neye yarar?

bu şekilde birbirine güçlü bağları olan çocuklar yetiştirebileceğinize inanıyorsanız doğurun, en önemlisi de aradaki yaş farkını çok açmamak.benim ablam benden 9 yaş büyük ve tek çocuk gibi büyüdüm.birbirimizi gerekmedikçe aramayız ve uzaktan görseniz muhabbetimizi hiç de kardeş gibi değiliz.aramızda hiçbi zaman kötü şeyler olmadı ama ondan çok daha yakın olduğum arkadaşlarım bile var..

Tek çocuk. Ben tek çocukların her zaman hayat standartları olarak daha şanslı olduğunu düşünüyorum.

ben kardeşi hayatta bi garanti olarak görmüyorum.bu tamamen aile bağlarınızın ne kadar güçlü olduğuyla alakalı.ne kardeşler var yıllardır birbirinden kopuklar ayda bir anca telefonda konuşurlar belki o da yok..böyle olduktan sonra kardeş neye yarar?

bu şekilde birbirine güçlü bağları olan çocuklar yetiştirebileceğinize inanıyorsanız doğurun, en önemlisi de aradaki yaş farkını çok açmamak.benim ablam benden 9 yaş büyük ve tek çocuk gibi büyüdüm.birbirimizi gerekmedikçe aramayız ve uzaktan görseniz muhabbetimizi hiç de kardeş gibi değiliz.aramızda hiçbi zaman kötü şeyler olmadı ama ondan çok daha yakın olduğum arkadaşlarım bile var..

Yani... Ben ne kardeşler gördüm düşman başına.

Maddi ve manevi olanagin varsa kardes yapmalisin bence.
Biz 2 kardesiz, aramizda 2 yas var, ben buyugum. Keske diyorum daha da fazla kardes olsaydik. Ablalarim abilerim filan olaydi keske, ne iyi olurdu :31:
Kardesligin ne oldugunu sadece kardesi olan bilir, iyi ki yok ya da eksikligini hissetmiyorum diyenler icin sunu soylemek istiyorum. Insan bilmedigi birseyi ozleyip, eksikligini hissetmez ki zaten. :) ilerisi icin de cok guzel birsey. Kizin yalniz kalmaz, birbirlerine destek olurlar. He belki kizin tek cocuk da olsa hayatindan son derece memnun olanlar kervaninda olurdu, ama tersi olup "keske kardesim olaydi" da diyebilir. Velhasil guzel birsey kardeslik.

Back
X