Tek çocuk sahibi olanlar ikinciyi yapmadıkları için pismanlar mi?

Siyetem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
4.452
3.237
248
Bir tane kızım var 4,5 yaşında başlar da bu yaşlara gelince ikinciyi yaparız diye düşünüyordum ki şimdi acabalarla dolu. Acaba pişman olur muyum diye de düşünüyorum yaş 33 bu arada

Bir tane kızım var 4,5 yaşında başlar da bu yaşlara gelince ikinciyi yaparız diye düşünüyordum ki şimdi acabalarla dolu. Acaba pişman olur muyum diye de düşünüyorum yaş 33 bu arada
Benimde oğlum 6 yaşında yaşım oldu 36 ikinciyi düşünmüyorum InşAllah ilerde pişman olmayız.

Ben evli değilim çocuğum yok ama ablamın tek çocuğu var ikinciyi istemiyor. Komşusu var yaşı vardır 70 üstü oğlu 50 yaşındayken kaza yaptı. Ölmesini bekledi belli bir süre o zaman asansör önünde ablama ben yapmadım çok pişmanım kimsem yok şu an dedi. Anlamı tembihledi falan. Ben ileride 2 çocuk üstü istiyorum bu hikaye beni çok etkiledi. Allah herkesin çocuğunu bağışlasın

Tercih meselesi, sonuçta bir tane evladınız var. 2. İstememek hakkınız.

Ben bu tür konularda çocuğun düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizin pişman olup olmamanız değil mesele, o çocuk büyüyünce nasıl hissedecek. Benim iki arkadaşım var ikisi de tek çocuk ve kız. O kadar şikayetçiler ki tek olmaktan, aileleriyle bir şey paylaşamamaktan. Çünkü onlar anne-baba. Kardeş gibi arkadaş gibi olamıyor. Ben mesela Allaha her fırsatta şükür ederim kardeşimi bana verdi diye. Tabi ki ikinci çocuğun bakımı falan ekonominize göre sizi ilgilendirir ama çocuğunuzu da düşünmenizi tavsiye ederim.

Bizde eşimle hep tek çocuk dedik. Oğlumuz daha çok küçük 1 yaşında. Bazen bi kaç sene sonra bi kardeşi mi olsa diyoruz. Sonra hemen ne kadar yalnız olduğumuzu düşünüyoruz. Maddi olarakta oğlumuza elimizden geldiğince güzel bi hayat sunmak istiyoruz ve iki çocuğa bu seviyede yetecek bi durumumuz yok. İnşallah pişman olmayız..

Anneannemin sözde 5 çocuğu var sadece annem bakıyor...biz iki kardeşiz hem de kız....cogu şeyi paylaşacak zaman mekan bile bulamiyoruz...bana nazaran kardeşim çok daha mesafelidir ketumdur...kizim tek çocuk 16 yaşında asla kardeş istemedi istemiyor :) her evliligin dinamiği başka...tam donanımlı ve hayata haxir bir evlat yetiştirmek daha önemli bence ...sayı değil...hayirli evlat olsun ...sevgiler

İlkini çok isteyerek doğurdum, ikincileri ise tamamen sürpriz olarak kucağıma aldim. Tek çocuk olsa şuan kardeş derdine düşecektim,yaş olmuş 35 bu saatten sonra ağlayan,ilgi ve şefkat isteyen bir bebeğin sorumluluğunu sıfırdan almak bana çok koyardı. Çünkü anca anca hayatımızi duzene oturtmaya çalışıyorum. Tek çocuk,hiç çocuk,çok çocuk isteyenlere saygım sonsuz,layığıyla bakabilecek her kadın dövüşün tabi ki. Ama sırf yaş geçiyor diye çocuk yapilmamali

Tercih meselesi. Mesela neyden dolayı pişman olacağınızı düşünüyorsunuz? Bence tek çocuk en güzeli

Tercih meselesi. Mesela neyden dolayı pişman olacağınızı düşünüyorsunuz? Bence tek çocuk en güzeli
Yani tam olarak şundan dolayı diyemem ama nedense acaba ilerde keşke bı tane daha yapsaydım der miyim diye düşünüyorum

Şu an hamileyim ilk bebek olucak Allah kısmet ederse ama ilerde isterim bi kardeşi olsun ben tek büyüdüm biraz aile bağlarıyla da alakalı benim kendi ailemin de eşimin ailesinin de bağları kuvvetli değil bize bişey olduğu zaman birbirlerine destek olsunlar istiyoruz

Günümüz şartlarında çocuk çok zor...yaş 38 bir kızım var şimdilik pişman değilim tek pişmanlığım biz öldükten sonra yapayanlız kalacak olması..çalacak bir kapısı güvenilir bir limanı olmayacak olması..2.istemiyorum çünkü belli bir rahatlığa alıştıktan sonra kafa kaldırmıyor...45 yaşından sonra okulla derslemi uğraşacağım

2.yi geç kaldık 8 yaşında kızım çok istedi kardeşim olsun diye ooyle karar aldık geç kaldigimin farkina vardim

5 yasinda bir kizim var 31 yasindayim konuyu takipteyim ... simdilik dusunmuyoruz ama ileride keske 1 tane daha olsa der miyiz diye dusunmeden edemiyor insan sizi cok iyi anliyorum

6 yasında oglum var. Yasım 32. Önce düsünmüyordum simdilerde bi tane dahamı yapsak diyoruz. İkilemdeyiz.

Hasta olduğu zaman iyi kide bı tane ya iki tane olsaydı diyesim geliyo ama iyileşince acaba ikinci olsa mi kendim için değil genel olarak kanı o zaten tek kalması bizden sonra gerçi bazen de görüyoruz 3 kardeş ama kimsenin kimseye faydası yok . Hayırlısı bakalım

Kızım 10 yaşında. Kardeşi olmasını çok istiyor. Biz de 4 yaşına gelince istedik ama kısmet olmadı. Birkaç kez tüp bebek tedavisine mı baslask diye niyetlendik onu da ben yapamadım. Yeterince istekli değilsen tüp bebekle de olmaz diye düşünerek vazgeçtim hep. Gerçekten o gücü kendimde bulamıyorum. Yaklaşık 2 yıl önce kızımla cinsiyet öğrenmeye gittiğimizde bebeğin kalbinin durduğunu öğrendik. İkimiz için de çok zor oldu. O hamilelikten her gün kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini biliyor kuzum. Onun için ses çıkarmıyor. İlerde pişman olur muyum bilmem. Umarım olmam.
Yakın bir zamanda kızını kaybeden bir teyze "iki bile çok azmis" dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…