Tek cocuk

• Konu Sahibi Konu Sahibi D-E
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

D-E

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2014
1.041
1.230
133
36
Merhaba kizlar
31 yasinda MS hastasi olan bir anneyim. Oglum 1,5 yasinda. Cok sukur hastaligim kac yildir cok iyi hic atak gecirmedim. Ama son zamanlarda cok yoruldugumu hissediyorum, cunku ogluma tek basina bakiyorum,esim butun gun calisiyor, geldiginde cok yardim ediyor ama cok gec geliyor eve.
Ikinci cocugu simdilik dusunmuyoruz, bazende konustugumuzda baska cocuk dusunmuyoruz. Baska cocuk yaparsam cok yorulurum ve hastaligimkotuye gider diye korkuyorum. Ama bazende oglum tek cocuk olmayi belki de istemiyecek diye dusunuyorum.
Lutfen tek cocuklu anneler, ya da tek cocuk olanlar cevap verebilir mi, bu karar yanlis mi?

Sağlığınız yerinde olsaydı kesinlikle burada cırlar ne münasebet neden kardeşsiz bırakıyorsunuz çocuğu derdim.
Ama çevremde Ms hastası olduğu için ne melem bişey olduğunu biliyorum.
Önce siz,,, siz sağlıklı olursanız inanın O ev de herkes iyi olur siz evin direğisiniz.
Allah size sağlıklı bir ömür nasip etsin yavrunuza ve eşinize bağışlasın..

Tek çocuğum. Hiçte eksik falan büyümedim. Eğer bir kardeşim olsaydı şimdi sahip olduğum imkanlara sahip olamazdım, en basiti maddiyat olarak bile aynı masrafların başka bir çocuğa tekrar yapılması demek. Ayrıca oğlum belki tek çocuk olmayı istemeyecek demişsiniz ama nerden biliyorsunuz belki kardeşi olmasını istemeyecek? Bütün kardeşler birbirleriyle çok iyi anlaşacak, çok iyi geçinecekler diye bir kural yok. Bunun garantisi de yok.
İkinci çocuk tamamen lükstür. Sizi maddi, manevi zora sokacaksa ikinci çocuğa gerek yok.

+1

Önce daima anne gelir.
Sağlığınız sebebiyle kardeşi düşünmemelisiniz zaten.
Upuzun sağlıklı ömürleriniz olsun evladınızla inşallah.

Bence tek çocuk..
Çocuğunuzu ileride kendine yeten bir birey olarak yetiştirdikten sonra hiç sorun olmaz.
Ileride evlenirsem bende tek çocuk düşünüyorum..
Önemli olan çocuğunuzu bilinçli bir düzeyde yetiştirmektir.

Evde sağlıklı bir anne olması daha önemli. Bu düşünceyi erteleyin. Tıp çok ilerledi artık, ileri yaşlarda gebelik problem değil. Oğlunuz okula başlar, siz halinize bakarsınız, tekrar düşünürsünüz. Zaten daha o bebek. Ms olmasanız bile erken bence

Canim oncelikle cok gecmis olsun rabbim şifa versin. Ben tek cocuk olarak büyüdüm . Ama hep kardesi olan arkadaslarima özendim hep dedimki eger bir gün evlenirsen en azindan 2 cocuk istiyorum diye. Evlendim 1 oglum var 5 yasinda. Evlendikten sonra ev borcu kariyer vs. 3 yil cocuk düsünmedik. Oglum 3 yasindan beri istiyoruz olmuyor. 3 yasina kadar hicbir problem yoktu ama sonrasinda ne kadar kendimide parcalasam cocuga yetemedigimi gördüm. Cevremdekileri izledigimde kardesi olan cocuklar anneye daha az problem yansitiyor ve daha cok egleniyorlar. Okula basladiktan sonra asil kriz o zaman başladi. Anne neden benim kardesim yok. Arkadaslarimin kardesleri varmis oynuyorlarmis vsss. Sonrasinda ciddi bir rahatsizlik gecirdim o zamanda eger bana birsey olursa keske kardesi olsaydi ilerde yanliz kalmazdi psikolojisine girdim. Simdiki aklim olsa 1 yasindan sonra korunmazdim. Tabi bu demek degilki maddi durumu olmayan üçer beşer doğursun. Senin rahatsizligin varsa saglik durumuna gore düsünmelisim

benım bır abım var kardes nedır bılırım
ama gorusmuyoruz aramız kotu bana attıgı kazıktan dolayı
benımde sadece bır tane kızım var baska da cocuk dusunmuyorum
hem maddı hem manevı ıkı cocuga da esıt sartlarda yetebılecegımı dusunmuyorum
sırf aman kardesı olsun dıye dogurmak da bana bencılce gelıyor en onemlısı mevcut sartlar annenın saglıgı ve cocuk ıcın sundugu sartlar onemlı allah ısteyen ve ıyı anne baba olacaklara nasıp etsın benım ıcın yeterlı acısını gostermesın yeter dıyorum ben
dogurmakta bırsey yok dogurması kolayda buyutmek yetıstırmek mesele daha okuyacak ıse gıdecek ele karısıp evlenıp coluk cocuk olacak buyuk ve uzun vadelı dusunuyorum ben

benim annem de ms hastasıydı, gerçi onda ben 15 yaşındayken çıkmıştı ama keşke kardeşim olsa birbirimize destek olurduk diye çok düşünmüştüm.

tehlıkelı bir dogumda bile öncelık annedir ,

lütfen önce senın sağlıgın ,

bu arada benım kızımda tek çocuk 5, senenın içinzdeyiz olmuyor rabbım nasip etmemış demekki bir daha anne olmayı ,
çok şükür ki bir tane verdi olmayanlarada nasip etsin inşallahhhhh

Ms hastasiyim. Ne zorlugu oldugunu biliyorum. Cocugum yok ama olsa ona yetebilir miydim hic bilemiyorum. Bence kendinizi cok zorlamayin. Biraz cocugunuz buyusun siz duzene alisin hastaliginiz stabil giderse dusunebilirsiniz. Her gecen sene daha iyi ilaclar geliyor ben inaniyorum bu hastaligi cozecek bi ilac gelecek ins. Bundan yillar once yuruyerek hastaneye tedaviye gelen hasta sayisi sayiliyken su an yatalak hasta sayisi cok cok az.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…