valla erke çocukları kardeş durumunu çok önemsemiyorlar, aksine tekliği seviyorlar.. erkek kardeşim de tek çocuğum da erkek o da tek.. aramıyorlar kardeşi çok sıkıntı yapmayın.. ama tüm imkanlara sahipken kardeş yapmamak da doğru değil.. bence imkanlar ölçüsünde yapılmalı maddi manevi..Merhaba kizlar
31 yasinda MS hastasi olan bir anneyim. Oglum 1,5 yasinda. Cok sukur hastaligim kac yildir cok iyi hic atak gecirmedim. Ama son zamanlarda cok yoruldugumu hissediyorum, cunku ogluma tek basina bakiyorum,esim butun gun calisiyor, geldiginde cok yardim ediyor ama cok gec geliyor eve.
Ikinci cocugu simdilik dusunmuyoruz, bazende konustugumuzda baska cocuk dusunmuyoruz. Baska cocuk yaparsam cok yorulurum ve hastaligimkotuye gider diye korkuyorum. Ama bazende oglum tek cocuk olmayi belki de istemiyecek diye dusunuyorum.
Lutfen tek cocuklu anneler, ya da tek cocuk olanlar cevap verebilir mi, bu karar yanlis mi?
Zaten erkekler kardeş olmayı önemsemiyor değip birde neden kardeş yapmamak doğru değil dediniz hiç anlamadım. İmkanı olan herkes çocuk yapmak zorunda mı ki? İnsan gelecek dünyaya.valla erke çocukları kardeş durumunu çok önemsemiyorlar, aksine tekliği seviyorlar.. erkek kardeşim de tek çocuğum da erkek o da tek.. aramıyorlar kardeşi çok sıkıntı yapmayın.. ama tüm imkanlara sahipken kardeş yapmamak da doğru değil.. bence imkanlar ölçüsünde yapılmalı maddi manevi..
hayır tabi ki bunu nasıl buraya çektiniz anlam veremedim.. neden herkes imkanı var diye çocuk doğurmak zorunda olsun.. yok böyle bir şey... sadece çocuğa tüm maddi ve manevi imkanları hakkettiği gibi verilirse neden olmasın ki.. kardeşten zarar mı gelir ne demek... ama saldım çayıra mevlam kayıra değil.. bilinçsizce değil.. sonuç itibari ile kimse kendisi isteyerek ve bilerek gelmiyor dünyaya.. benim anlatmak istediğimi ya ben anlatamadım ya da siz başka anladınız...Zaten erkekler kardeş olmayı önemsemiyor değip birde neden kardeş yapmamak doğru değil dediniz hiç anlamadım. İmkanı olan herkes çocuk yapmak zorunda mı ki? İnsan gelecek dünyaya.
İkinci çocuk tek çocuk gibi konulara yazıyorum genelde aynı şeyi. Gene yazacağım. Bence tek çocuk olmanın hiç bir eksisi olamaz. Hatta sürüsüne bereket artısı olabilir. Ben tek çocuk değilim ama inanın ne çocukken ne de şimdi oh be iyiki kardeş sahibiyim demedim. Bence çocukken iyi anlaşan kardeşler bile el mahkum bir yaştan sonra uzak akraba gibi oluyor. Evlenince hele insanın ailesi eşi oluyor, olmalı. Durum böyle olunca çocukken ve gençken yapılan tüm harcamalara ve annenin babanın sevgisine ortak bir insanın varlığı artı olamaz bence. Kardeş candır şudur budur diyenler olacaktır. Fakat iyi bir eğitim almak, iyi anne ve babaya sahip olmak, iyi arkadaşlar edinmek ve iyi bir evlilik yapmak hayattaki asıl mutluluk sebepleridir. Bunların içinde kardeş yoktur.
+1tek çocuk değilim ama tek çocuk düşünüyorum. maddi manevi zorlanacak insanların ikinci çocuk yapmasını mantıksız buluyorum.
Tek çocuğum. Hiçte eksik falan büyümedim. Eğer bir kardeşim olsaydı şimdi sahip olduğum imkanlara sahip olamazdım, en basiti maddiyat olarak bile aynı masrafların başka bir çocuğa tekrar yapılması demek. Ayrıca oğlum belki tek çocuk olmayı istemeyecek demişsiniz ama nerden biliyorsunuz belki kardeşi olmasını istemeyecek? Bütün kardeşler birbirleriyle çok iyi anlaşacak, çok iyi geçinecekler diye bir kural yok. Bunun garantisi de yok.
İkinci çocuk tamamen lükstür. Sizi maddi, manevi zora sokacaksa ikinci çocuğa gerek yok.
Evet aynen oyle, mesela suan gercekten kendimi yorulmus hissediyorum ve de ikinci cocugum oldugunda kendimde bu gucu gormuyorum.Çocuğunuz cok küçük hastalık olmasa dahi 2.yi düşünmek icin erken bence.
2.cocuk benim de cok kafamı kurcalıyor zamanı geldiğinde kendi sartlarimdan bahsederek konu açıp fikir de alabilirim burda. Oğlum su an 12 aylik. Ilerde bir kardeşi olsa güzel olur diye dusunuyorum ama pek cok acıdan 2. 'yi yapmamak ağır basıyor. En başta maddi olarak imkanları kısıtlamak istemiyorum. Artı Aten kendimde 2
Kez kucuk cocuk büyütecek gücü görmüyorum.. .bence bu iki yönden cok iyi tartın kendinizi
Ben de MS hastasıyım ve tek çocuğum var. Hiç pişman değilim. Tek çocuğuma allah uzun güzel ömür versin o yapsın kendine 2 çocuk isterse. Dışarıdaki hayatkavgasını görmüyor musunuz Geleceği ne olacak ne bırakacağız bu tek çocuğa bile bilmiyoruz. Atak riski de çabası. Allah çocuğuma sağlıklı ömür versin yeter. Ben netim bu konuda.Merhaba kizlar
31 yasinda MS hastasi olan bir anneyim. Oglum 1,5 yasinda. Cok sukur hastaligim kac yildir cok iyi hic atak gecirmedim. Ama son zamanlarda cok yoruldugumu hissediyorum, cunku ogluma tek basina bakiyorum,esim butun gun calisiyor, geldiginde cok yardim ediyor ama cok gec geliyor eve.
Ikinci cocugu simdilik dusunmuyoruz, bazende konustugumuzda baska cocuk dusunmuyoruz. Baska cocuk yaparsam cok yorulurum ve hastaligimkotuye gider diye korkuyorum. Ama bazende oglum tek cocuk olmayi belki de istemiyecek diye dusunuyorum.
Lutfen tek cocuklu anneler, ya da tek cocuk olanlar cevap verebilir mi, bu karar yanlis mi?
Benimde 23 yaşında bir kızım var bende bazı sebeplerden dolayı başka evlat düşünmedim şimdi daha iyi anlıyorum çok iyi bi kararmış şükrediyorum Allah a bazen şartlar imkanlar gereği böyle olması gerekir Allah ne derse o aslında hayırlısı neyse o olsun herkez içinMerhaba kizlar
Arkadasim sana katiliyorum . Benim kizimda kardes kardes diye tutturmustu. Ve cevremdeki bazi tek cocuga gore daha kolay büyüyor, bana gore benim cocuklarim.Canim oncelikle cok gecmis olsun rabbim şifa versin. Ben tek cocuk olarak büyüdüm . Ama hep kardesi olan arkadaslarima özendim hep dedimki eger bir gün evlenirsen en azindan 2 cocuk istiyorum diye. Evlendim 1 oglum var 5 yasinda. Evlendikten sonra ev borcu kariyer vs. 3 yil cocuk düsünmedik. Oglum 3 yasindan beri istiyoruz olmuyor. 3 yasina kadar hicbir problem yoktu ama sonrasinda ne kadar kendimide parcalasam cocuga yetemedigimi gördüm. Cevremdekileri izledigimde kardesi olan cocuklar anneye daha az problem yansitiyor ve daha cok egleniyorlar. Okula basladiktan sonra asil kriz o zaman başladi. Anne neden benim kardesim yok. Arkadaslarimin kardesleri varmis oynuyorlarmis vsss. Sonrasinda ciddi bir rahatsizlik gecirdim o zamanda eger bana birsey olursa keske kardesi olsaydi ilerde yanliz kalmazdi psikolojisine girdim. Simdiki aklim olsa 1 yasindan sonra korunmazdim. Tabi bu demek degilki maddi durumu olmayan üçer beşer doğursun. Senin rahatsizligin varsa saglik durumuna gore düsünmelisim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?