Tek cocuk

• Konu Sahibi Konu Sahibi D-E
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet aynen oyle, mesela suan gercekten kendimi yorulmus hissediyorum ve de ikinci cocugum oldugunda kendimde bu gucu gormuyorum.

Yapamayacak gibisiniz madem yapmayin gitsin, yani yorgunum bitkinim diyorsaniz zorlamanin gercekten alemi yok diyorum.

Valla en son benim oğlan okulda robotik kodlama derslerini çok seviyorum herseyi ogrenince kendime robottan kardeş yapicam dedi. Bizde istedik ama nasip olmadi. Sağlik olsun rabbim olan evlatlarimiza uzun ömür versin

Tek çocuk olayının çok dramatikleştirildiğini düşünüyorum. Kardeş olmayınca ne oluyor sanki her kardeş çok iyi geçiniyor etrafımda bir sürü görüşmeyen, kanlı bıçaklı kardeşler var. Siz sağlıklı olun evladınızı güzel yetiştirin yeter.

Bende tek çocuk diyordum ama atandigim okulda bi öğretmen arkadaşım tek çocuk 2 tane çocugu var.
Bana hep der çocuklarim dayı teyze hala duygusunu tatsın isterdim.
sen mesela ablana gidiyosun ablanin çocuklariyla çocukların kardeş gibi buyuyor.
bunun eksikliğini hep yasadim.
oysa kendine yeten bi birey baktiginda iyi yerde.
Bu acidan bakinca en az 2 olmali diyorum

Reactions: D-E
Merhaba
Ben tek çocuğum hatta tek torunum. Benim babam kendi erkek kardeşinden çok çektigi icin bi kizim olursa daha cocuk istemem dermis ve ben olduktan sonra asla istemedi . Ben cocukken yalvarirdim cunku ailemiz kalabalikti onlara kardeşlere çok özenirdim. Bi araya gelince dünyalar benim olurdu sokakta oynamak hayaldi hepsi abisi ablasi var diye cikardi camda oturur izlerdim dışarıyı hatırlıyorum. Annem cok ilgili bi annedir son derece düşkünler sevgi dolular ama yine de hep içimde kalmıştır. Simdi bakıyorum asiri anac bi insanim arkadaslarima bile ablalik edebilirim kardes olsak boyle olurduc fln diye dusunurdum cocukken . Cocjkluk tabi ama paylasim acisinsan önemli bazen tek cocuklar paylasima kapali oluyormuş. Bende tam tersi benim kardesim gibi olsun herseyimi veriyim durumdaydim .Bir de ben büyüdükten sonra babam da sert bi adamdir ama ağzından şunu duydum e haydi evlen birini getirde bize bisey olsa sen teksin kızım yaşlanıyoruz biz bi kardeşin olsaydı keşke vs dediğini yani şimdi pişman . Nebiliyim saglik ve maddi guc varsa bence kardeş çok güzel bir şey.hayirlisi olsun tabiki sağlıklı ve hayırlı evlat olması hepsinden onemli

Durumunuz özel 1 cocuk size yeter de artar bile.2.cocuk çok büyük sorumluluk zaten saglikli insan baş edemezken siz bu riske girmeyin.Cocugunuzun dogacak kardesiyle ilerde arasi nasil olacak bilemeyiz ki kötü de olabilir.

Tek cocuk olarak buyudum eksikligini ben hic hissetmedim ama disardan vah vah tek misin? İnsanin kardesi olamali? Kardes baska kardesi olmayan bilemez?tek cocuk simarik olur paylasimci olmaz? Gibi laflari cok duydum.evet tek kotu yani hayatinda tek cocuk olmamis insanlarin yorumlari. Benim icin bir anlam ifade etmiyor.insanin kisiliginde aile onemli. Ben eksikligini hissetmedim ailem benim icin dogru karari vermiş en iyi sekilde imkanlarini benim icin kullanmis daha ne isteyebilirim. Cok kardesin olsa da bir gun ayri yerlere savruluyor insanlar.hayat karmasasindan kimse kimseyi gormuyor. Bence tek de olsa cocugu hakkiyla buyutmek onemli.

Evet kardeşlik ablalık abilik güzeldir.
Ama her kardeş iyi olmuyor.
Keşke hiç olmasaydı denilen kardeş abi abla vardır.
O yüzden ben 1 çocuk diyorum.
Varsın tek olsun.
Evet hayatta yalnız olabilirsin. Ama ablan kardeşin abin olup yalnız kalmak daha kötüdür.
Eğer anne babalar kendi istedikleri için iki çocuk sahibi oluyorlarsa ona lafim yok. Ama kardesi olsun diye çocuk sahibi olmak bana çok riskli geliyor.
Sonuçta belki ileride kanlı bıçaklı olacaklar..
Benim kardeşim var. Ama ileride tek çocuk istiyorum. Tüm ilgimi sevgimi ona vereceğim.
Bir de akraba ilişkileri biraz abartılmıyor mu?
O kardeş gibi büyüme çocukken oluyor. Sonra herkes ayrı yollara savruluyor. Bir de yanlış anlamayın da bir öğretmen 2 çocuk sahibi olacak kadar kazanıyor mu?
Öğretmen maaşı 5 bin diye biliyorum. Hadi eşi de öğretmen olsa 10 bin tl eder. Ev kira ise bu hayat pahalılığında 2 çocuk için az değil mi?

Son düzenleme:
Yine bu konu mevzu olmuştu, üyenin biri anne babanın miras bırakması kardeşten daha önemli dedi.
Muhteşemler havada uçuştu. Ben de ilik ihtiyaç olunca evladını için tekrar çocuk yapan anne babalara sormak lazım dedim. Dünyanın beğenmedin ini aldım. Şu devirde her şey para olmuş, çok yazık.

Bilmediğim için soruyorum. Iki çocuğa 10 bin neden yetmesin? Asgari ücretin biraz yukarısında iki çocuk büyütüyoruz elhamdülillah. Herkesin çocuğuna yaptığı benin yapmadığım şey ne?

Bilmediğim için soruyorum. Iki çocuğa 10 bin neden yetmesin? Asgari ücretin biraz yukarısında iki çocuk büyütüyoruz elhamdülillah. Herkesin çocuğuna yaptığı benin yapmadığım şey ne?
kurs,özel okul,ev,araba almak olabilir

Reactions: 000
tek çocuk iyi bence imkan varsa iki olabilir ama sağlığınızı riske atmayın derim.ikinci çocuğun sağlıklı olacağı ne malum belki sağlıksız olacak ve büyük çocuğa maddi-manevi yük olacak ileride.yani çocuğa destek olsun diye çocuk yapılmaz.mesela benim kardeşim var çok sorunlu bir çocuk bazen keşke tek olsaydım diyorum.

Benim çocuğum yok ama duyduklarımdan soyleyeyim
Bir kere özel sektörde çalışılıyorsa çocuk 4 aylıkken işe dönülüyor. Sonra bakıcı tutuluyor sgk ile bakıcı en az 3 bin tl maaliyet. Ev kira 2 bin. Fatura ( elektrik, su, doğalgaz) yemek içme kredi kartları 3 bin. Geriye kalıyor 2 bin tl. Büyük çocuğunuz olsa anaokulunda diyelim kreş ücreti bir iki kurs desek o para yetmeyebilir.
Yani böyle. Ki özel okul, özel kreş, bir iki spor kursu etkinlik durumlarına girmedim.

Sizin nasıl yetiyor? Bende merak ettim.. belki tasarruf tüyosu alır anneler:)

Tek çocuğum. Kızım da tek çocuk kalacak muhtemelen. Hiç eksik falan büyümedim. Zaten şimdiki koşullarda kim kimin yanında olabilecek ki? Hayat herkesi başka yöne savuruyor.

Çalışmadığım için çocuklarıma kendim bakıyorum. Bakıcı için bütçe ayirmama gerek yok. Büyük kızımı 3 yaşında devletin küçük yaş ana okuluna gönderdim. Kreş gibiydi yani. Aylık 90 liraydı. Ertesi sene normal ana okuluna gitti. Şimdi 1. Sınıfta. Elimden geldiğince ( maddi değil vaktim müsait olursa) sinema, tiyatro, etkinlik ne varsa götürürüm. Maalesef spor veya kurs imkanları çok yok, olsa mutlaka gönderirdim.
Küçük kızım su an bebek. Emdiği için mamaya ihtiyaç duymadım. Aylık sabit 100 tl bez masrafı var. Ablasının kıyafetlerini giydiriyorum. Ablasına da yegenimin kıyafetlerini giydirmistim. Kıyafetten ve oyuncaktan bayağı tasarruf ettim.
Şimdilik böyle büyüyünce ne olur orasını Allah bilir

Bu konu çok değişken aslında, eşlerimizin yakın maaşlar aldığı bir arkadaşım var, onların bir çocuğu var ikinci çocuğu maddi olarak yetemeyeceklerini düşünerek istemiyorlar bizim iki çocuğumuz var birkac yıl sonra üçüncüyü de istiyoruz. Yaşam tarzı, öncelikler, hepsi etki ediyor bu karara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…