Tek cocuk

• Konu Sahibi Konu Sahibi D-E
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şimdi dediklerinize katılıyorum.
Ama bunlar için dolu dolu zaman lazım.
Siz şanslı azinliktasiniz bunun için vaktiniz var.
Bir özel sektör çalışanı kadın eve geldikten uyuyana kadar 4 saati kalıyor. Bunda 2 çocukla ayrı ayrı mi ilgilensin eşiyle mi ilgilensin kendiyle mi ilgilensin..
Yani zaman yok. Benim annemde çalışan biriydi. 2 kardeştik. 2 çocukla çalışırken ilgilenmek çok zor. Çok fedakarlık istiyor. O yüzden bence özel sektörde tüm gün çalışıyorsan 1 çocuk kafi.
Zaten çocuğun önüne sınırsız imkan sunacaksak 30 35 bin altı kimsenin çocuk yapmaması gerek. Ki bizim toplumda bu işlemez o yüzden illa herkes ürer:)
Gerçekten çakışan anne olmak çok zor. Allah gönlünüze göre versin. 😊😊😊

Evet kardeşlik ablalık abilik güzeldir.
Ama her kardeş iyi olmuyor.
Keşke hiç olmasaydı denilen kardeş abi abla vardır.
O yüzden ben 1 çocuk diyorum.
Varsın tek olsun.
Evet hayatta yalnız olabilirsin. Ama ablan kardeşin abin olup yalnız kalmak daha kötüdür.
Eğer anne babalar kendi istedikleri için iki çocuk sahibi oluyorlarsa ona lafim yok. Ama kardesi olsun diye çocuk sahibi olmak bana çok riskli geliyor.
Sonuçta belki ileride kanlı bıçaklı olacaklar..
Benim kardeşim var. Ama ileride tek çocuk istiyorum. Tüm ilgimi sevgimi ona vereceğim.
Bir de akraba ilişkileri biraz abartılmıyor mu?
O kardeş gibi büyüme çocukken oluyor. Sonra herkes ayrı yollara savruluyor. Bir de yanlış anlamayın da bir öğretmen 2 çocuk sahibi olacak kadar kazanıyor mu?
Öğretmen maaşı 5 bin diye biliyorum. Hadi eşi de öğretmen olsa 10 bin tl eder. Ev kira ise bu hayat pahalılığında 2 çocuk için az değil mi?
Polemik için söylemiyorum yanlış anlamayın lütfen.
Sizin mantığınıza göre üremek sadece zenginlerin hakkı.
10 bin gelir ülkemiz şartlarında iyi bir miktar, burda her gün konu açılıyor 3 binle geçinebilir miyim beş binle geçinebilir miyim diye.
10 bin geliri olan insan iki çocuğa bakamazsa kim bakacak?
Bir de herkes çocuk doğururken özel kreşlerden başlatayım en iyi okullarda okutayım her şey mükemmel olsun diye düşünmüyor.
Bakın 4-5 çocuklu ailelere, kıt kanaat geçinip dünyanın en mutlu olan insanı olanları da var.
Yani ben bu konunun maddiyatla bu şekilde ilişkilendirilmesini doğru bulmuyorum.

İkinci çocuk tek çocuk gibi konulara yazıyorum genelde aynı şeyi. Gene yazacağım. Bence tek çocuk olmanın hiç bir eksisi olamaz. Hatta sürüsüne bereket artısı olabilir. Ben tek çocuk değilim ama inanın ne çocukken ne de şimdi oh be iyiki kardeş sahibiyim demedim. Bence çocukken iyi anlaşan kardeşler bile el mahkum bir yaştan sonra uzak akraba gibi oluyor. Evlenince hele insanın ailesi eşi oluyor, olmalı. Durum böyle olunca çocukken ve gençken yapılan tüm harcamalara ve annenin babanın sevgisine ortak bir insanın varlığı artı olamaz bence. Kardeş candır şudur budur diyenler olacaktır. Fakat iyi bir eğitim almak, iyi anne ve babaya sahip olmak, iyi arkadaşlar edinmek ve iyi bir evlilik yapmak hayattaki asıl mutluluk sebepleridir. Bunların içinde kardeş yoktur.

bana göre çok yanlış düşünüyorsunuz. 3 kardeşiz biz ve küçükken kardeşime bazen sinir olurdum kıskanırdım onu falan ama büyüyünce, özellikle evlenince çok iyi birer dost olduk birbirimize. sık sık görüşemesek de görüştüğümüz zamanlar güler eğlenir, dertleşiriz. o sebeple ben tek çocuğu tasvip etmiyorum... bu sebeple kardeş candır..

ama tek çocuk da bir tercih meselesi, özellikle sağlık konularında hiç şart değil bence. tek olan yavruna tam tamına bakabilmek, onu benimseyebilmek önemli olan sayıdan ziyade...

Polemik için söylemiyorum yanlış anlamayın lütfen.
Sizin mantığınıza göre üremek sadece zenginlerin hakkı.
10 bin gelir ülkemiz şartlarında iyi bir miktar, burda her gün konu açılıyor 3 binle geçinebilir miyim beş binle geçinebilir miyim diye.
10 bin geliri olan insan iki çocuğa bakamazsa kim bakacak?
Bir de herkes çocuk doğururken özel kreşlerden başlatayım en iyi okullarda okutayım her şey mükemmel olsun diye düşünmüyor.
Bakın 4-5 çocuklu ailelere, kıt kanaat geçinip dünyanın en mutlu olan insanı olanları da var.
Yani ben bu konunun maddiyatla bu şekilde ilişkilendirilmesini doğru bulmuyorum.
Eğer kapitalist sistemde yasıyorsak ve üst düzey sosyal devlet olan iskandinav ülkelerinde değilsek ki değiliz çocuk olayı şu an maddiyata bakıyor.
Ben 4 5 çocuk olup şu zamanda kit kanaat geçinip mutlu olan hepsi okuyabilen çocuk görmedim.
O dediğiniz önceki kuşaktı. O zamanlar lise mezunu bile en kötü belediyeye bankaya girerdi. Şimdi nerede...
Sırf zenginler üresin demiyorum. Insanlar belli bir maddiyat altında ise çocuk için plan yapmalı. Ayrıca bir çocuk konusunda haklı olabilirsiniz. 3 bin 5 bin imkan neyse yapılıp okutulmaya çalışılır.
Asgari ücrette yaşayıp 5 çocuk yapmak bana göre mantık dışı. Bir çocuğun devlette olsa bile kalem kağıt harcaması var giysisi var harcligi var bakin devlet diyorum özel değil.
Ayrıca bu maddiyat konusu değişik bir konu.
Isteyen tabi ki evlat sahibi olur. Bize mi sorulacak..
Ama benim çocuğum ucuz işgücü olacaksa hiç yapmam. Yeğen çocuklarını severim. En azından ileride vicdan azabım olmaz.
Herkes geçmişten örnek veriyor. Geçmişte 10 çocuk bile olan okuyordu. Iş coktu. Lise mezunu bile masa başı iş buluyordu. Devir tamamen değişti.
2 3 üniversite mezunu boşta geziyor..
Tabi ki karar çiftlerin. Ben burada öyle konu görsem iki ah vah eder hayatıma dönerim. O acıyı geçim sıkıntısını çeken o anne baba cocuk olur.
Yoksa inanın kimseye garezim yok. Isteyen istediği kadar uresin:)

Merhaba kizlar
31 yasinda MS hastasi olan bir anneyim. Oglum 1,5 yasinda. Cok sukur hastaligim kac yildir cok iyi hic atak gecirmedim. Ama son zamanlarda cok yoruldugumu hissediyorum, cunku ogluma tek basina bakiyorum,esim butun gun calisiyor, geldiginde cok yardim ediyor ama cok gec geliyor eve.
Ikinci cocugu simdilik dusunmuyoruz, bazende konustugumuzda baska cocuk dusunmuyoruz. Baska cocuk yaparsam cok yorulurum ve hastaligimkotuye gider diye korkuyorum. Ama bazende oglum tek cocuk olmayi belki de istemiyecek diye dusunuyorum.
Lutfen tek cocuklu anneler, ya da tek cocuk olanlar cevap verebilir mi, bu karar yanlis mi?
Tek çocuk fikrine karşıyım herkesin en azından bir kardeşi olmalı bana göre. Ama sizin rahatsızlık durumunuz var o çok daha önemli hamilelik doğum ve sonrasında 2 çocukla birden ilgilenmek sağlığınızı olumsuz etkileyebilir neticede yorulacaksınız daha fazla.

Sağlıklı bir Anneyim 3,5 yaşında kızım var ama çalışıyorum hayat şartları zor olduğu için.
Kızımla evde vakit geçirme imkanım yokken 2.çocuk düşünemiyorum. Herkes büyüdü artık 2.yi yap diyor ama benim imkanlarımız kızıma yetec kadar Allah isteyen tüm kadınlara nasip etsin 💜

Tek cocugum gayet de mutluyum. Kardes istemez miydim isterdim ama yok diye buyuk bir eksiklik de hissetmiyorum.

Bence çok yanlış ve doğaya aykırı bir bakışaçısı bu

Kardeşim canımın yarısı demek. Asla asla eğitim masrafıma ortak olan kaşık düşmanı ya da ailemin bana verdiği paydan çalan biri olarak bakamam. Aksine 2 kardeşseniz sevgi büyüyor arada 4 kişilik bir sevgi topağı oluyor. Kardeşim olmasa bile başka bir insana bu şekilde bakamam herhalde.

Yetişkin olunca evlenince de tüm dünyayı unutup, tüm insanlardan soyutlanıp sadece eşine odaklanmak şeklinde bir psikoloji sağlıksız tek kelimeyle. Annem 6 kardeş her gün dayımla teyzemle konuşur çünkü o samimiyeti başka yerde bulamıyorsun. Aynı şekilde benim de dışarıya taktığım maskeleri takmadan konuşup iletişim kurabildiğim kişilerden biri kızkardeşim. İyi ki var😙 Akrabanın, arkadaşın, kardeşin, kuzenin, iş arkadaşının, iş ortağının hepsinin yerleri ayrı ayrı, sadece 24 saat eş eş eş karşı tarafı da bunaltır evliliği de yıpratır psikoloji için de sağlıksız.

Bu post bana hiç güzel gelmedi hiç beğenmedim😳 Tek çocuk olmak eksiklik ya da mutsuzluk değil ama kardeş de böyle yazdığınız gibi hiçbir önemi olmayan biri asla değil.
Kardeş iyi bir insan da olabilir, kötü bir insan da olabilir. Bunun garantisi yok. Sevmek için kardeş sahibi olmak, sevmek için çocuk sahibi olmak akıl almaz derecede bencilce. İnsan içinde sevgi büyütmek istesin yeter ki. Her şeyi sevebilir. Her şeyi. Herkesi.

Kardeşi kaşık düşmanı olarak görmüyorum. Sadece gerek yok diyorum. Kardeş nedir? Hiç seçiminiz olmadan aynı anne babadan dünyaya geldiğiniz insan. Bu kadar. Dolayısıyla birlikte büyümek zorunda olduğunuz insan. Her zaman en büyük travmalar aileden gelen, çocukluktan kalanlardır. Büyüdükten sonra yaşandığını zannettiğimiz şeylerin bile altından aile çıkıyor. Çocuğuna maddi manevi yetebilen anne babanın yerini hiç kimse dolduramaz. Kardeş şart değildir. Ben böyle düşünüyorum.

Merhaba kizlar
31 yasinda MS hastasi olan bir anneyim. Oglum 1,5 yasinda. Cok sukur hastaligim kac yildir cok iyi hic atak gecirmedim. Ama son zamanlarda cok yoruldugumu hissediyorum, cunku ogluma tek basina bakiyorum,esim butun gun calisiyor, geldiginde cok yardim ediyor ama cok gec geliyor eve.
Ikinci cocugu simdilik dusunmuyoruz, bazende konustugumuzda baska cocuk dusunmuyoruz. Baska cocuk yaparsam cok yorulurum ve hastaligimkotuye gider diye korkuyorum. Ama bazende oglum tek cocuk olmayi belki de istemiyecek diye dusunuyorum.
Lutfen tek cocuklu anneler, ya da tek cocuk olanlar cevap verebilir mi, bu karar yanlis mi?
Benim annem çok erken vefat etti 3 kardeşiz ve şu an anmeme kızıyorum keşke 4 5 çocuk dogursaymis eğer tek çocuk olsaydım asla kaldiramazdim annem hayatta olsa bile kardeş bambaşka bişey allah başımdan eksik etmesin ama tek çocuk çok zor bana göre ben de ilerde eğer bana birsey olursa birbilerine destek olsunlar diye çok çocuk yapmayı düşünüyorum

Bu devir de tek cocuk bile maddi manevi zorluyor ki keza ortam cok kotu ama ALLAH evlatlarimizin eksikligini gostermesin. ama artik ikinci cocuk luks .Onemli olan sizin sagliginiz ona iyi bir anne olmaniz

Öncelikle herkesin düşüncesi kendine özgüdür ve kimse yargılayamaz bunu yazarak başlamak istedim kimse yanlış anlamasın 😉 biz üç kız kardeşiz ve böyle büyüdüğüm için çok mutluyum tekrar dünyaya gelsem yine kardeşim olsun isterdim benimde 4 yaşında bi oğlum var çok zor bi bebekti ama yinede onunda en azından bi kardeşi olsun isterim kardeşlik çok güzel bi şey tarifi yok bu yüzden isterim fakat eşim istemiyor hiç ikinciyi malesef benim gibi bakamıyor işte biz kadınlar bazen farklı düşünüyoruz erkeklerden 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🥰

ben de tek çocuğum. hiçbir zaman da kardeş istemedim ama bunun sebebi sorunlu babamdı. ona bir evlat bile fazlaydı ya neyse.

dünyanın sonu değil tek çocukluk. etrafımda kardeşiyle sorun yaşayan çok olduğundan pek aramadım açıkçası. hayatımda kaç kez "iyi ki kardeşim yokmuş" dediğimi ben bilmem. belki bir iki kez de kardeşim olsaymış demişimdir ama sınırlıdır ve öyle içimde yer falan da tutmadı.

tek çocuk zaten bu duruma adapte biçimde yetişiyor. kendi kendini eğlendirmeyi öğreniyor, insanlara pek bağımlı olmuyor, yalnız kalsa da yalnızlık içinde boğulmuyor.

benim babamın yaptığı gibi, aman tek çocuk bu şımarır diye önce çok sevip sonra birdenbire uzaklaşmaya kalkmaz, gereksiz maddi kısıtlamaya maruz bırakmazsanız sorun da yaşamazsınız. bunu da kendi kardeşi doldurduğu için yapıyordu. böyle dolduruşlara gelen bi eşiniz varsa ona ayar çekmenizi öneririm. bunu babasından yaşayan çok tek çocuk tanıdım çünkü.

2. Çocuğu ilk çocuğuma arkadaş olsun diue yapmayı doğru bulmuyorum ben. Hele bir de laf var "Ebeveynlerin cocuğa yapabileceği en büyük kötülük kardeş yapmamaktır" neymis tek cocuklar kiymet bilmezmis,simarik olirmuş bilmem neymiş...
Bence maddi manevi iki çocuğa yetmek çok zor. Yani sizi mutsuz edecek yoracak bir tane mutli cocuk büyütmek yerine iki tane de sürekli annesi hakkında endi#eli cocuklar yetistirmiş olursunuz

Benim bır arkadaşım vardı tekcocuk annesının baska çocuğu olmamıs
Kız öğretmen suan
Hep tek olmanın zorlugundan bahsettı bana
Babası erken ölmüş
Annesiyle tek yasamıs akraba vsde olmamış
Hep yalnızlıktan dem vurdu
Annesıde hasta olecek dıye panık oldu
Ve suan çok da ıstemedıgı bırıyle evlendı
Bana hep der Yalnızlık korkum bneı panıklettı der.hep kardeslı ailelere ozendım derdı
Tabı sızın durum farklı saglık Önemlı
Bazıları kardes kötü olabılır vs yazmıs
Hıcbırseyın garantısı yok
Evlenırız esde kötü çıkıyor
Yasamadan bılınmez
Maddı manevı çok zorlamazsa bır aıleyı
Bende kardeşten yanayım

Tek çocuğum. Bir kardeşimin olmasının nasıl bir şey olacağını bilmediğim için hiç kardeş özlemi duymadım. Olsa belki iyi olurdu belki kötü olurdu bilemem. O yüzden enerjiniz yoksa 2. çocuk yapmayabilirsiniz.

Oğlum tek çocuk ve öyle kalacak. Yetebileceğimi çocuk sayısı bu. 3,5 yaşında.
Sadece maddiyat olarak düşünmeyin.Fiziki anlamda sizi yoracaksa girmeyin.
Kardeş illa şart değil. Ne kardeşler var düşman gibi. Zaten evlenip kendi yuvasını kuran, hayat mücadelesine dalıyor. Çekirdek ailesine düşüyor yani. Allah çocuğunua ve size ızun ömür versin.

Tek çocuğum ve kızım da tek çocuk. Ben kardeşin nasıl bir şey olduğunu bilmediğim için yokluğunu da aramadım. 36 yaşındayım belki daha da yaşlandığımda Allah gecinden versin ailemi kaybettiğimde ararım belki bilemiyorum. Kızım neden tek çocuk çalışıyorum, 30 yaşında anne oldum kızıma iyi bir eğitim vermek istiyorum çünkü bunu hakediyor. İki çocuğa maddi manevi yetişecek bir güç göremiyorum kendimde.

Back
X