Tek çocuklu anneler

Bu ikinci çocuk meselesi birinciden çok daha zor.

Bende şimdi kara kara düşünüyorum. Olsamı daha iyi olmasamı? Beraber büyümek mi daha kolay yoksa, oğlum büyüyüp ben rahatladıktan sonra sil baştan yapmak mı?

Oğlum bir buçuk yaşında. Maddi hiçbir sorunumuz yok. Tek sorun ben bakabilirmiyim? Kendime guvenemiyorum.

Konu sahibi sana fikir veremedim çünkü bende aynı bilinmezlikteyim.

Bazen bir tane yeter kizimi hakkıyla buyuteyim yeter diyorum. Sonra da sanki kizimi yalnız bırakmak haksizlikmis gibi hissedip ikiye karar kiliyorum :)

Ama kendimden biliyorum ki kardeş gibisi yok.

aslında tek çocuk olanlara sormak istiyorum. çocukluğunuzu nasıl hatırlıyorsunuz? benim oğlum hep arkadaş yolu gözlüyor, okul da yarım gün olunca sıkılıyor evde. büyüyünce de bu yalnızlık hissi, hep ihtiyaç hissi devam ediyor mu, ya da çocukluğu kötü hatırlamaya sebep oluyor mu acaba? annemler itti beni tam gerekli zamanında çocuk yapmamaya, şimdi çok kızıyorum onlara.keşke dinlemeseymişim.
Yaşınız kac

Oglum hafif grip olmuş belli ki mevsimsel ayyy 2 gündür uyku yok tek çocuk yeter mi dedim ben de bugun,arası açıldıkca insan rahata alışıyo, bebekken 2 saate bi emzirmeye kalkiyodum şimdi gece 2 kere uyansa pfff diyorum nasıl kalkmışım 2 saate bir diyorum

Gel gitli durumlar ben de korunarak hamile kalmayı düşünüyorum :KK70:
Hayırlısı tabiki ama oğlun biraz büyüyünce isteyeceksin gibime geliyor ikinci çocuğu yine aynı sabri veriyor Hz Allah

teşekkürler cevabın için. aslında oğlumun hissiyatını anlamak için sen tam aradığım kişisin.oğlum 2 ay sonra 7 yaşını bitirecek. yani bir kardeşi olduğunda en az 8 veya 9 yaş farkı olacak. ondan sonra Allah nasip ederse peşpeşe düşünüyorum ama endişe ediyorum o kardeş bağını yakalayabilecekler mi diye.

en çok çocukluğunu devamlı yalnızlık hissiyle hatırlar diye endişe ediyorum. fakat belki ileride abi olmak buna engel olur, sende olduğu gibi.

kesinlikle haklısın, kardeşler beraber oynayabilecek bir arayla olmalı. 4 yaşına kadar ben yetiyordum oğluma ama şu anda artık anne baba yetmiyor. gittiğimiz yerlerde çocuk varsa ne ala ama annemlere, misafirliklere filan gideriz. oğlum için oturup sıkılacak zamandır o mesela.

dün ve dünden önceki gün benim işlerim vardı dışarıdaydık bütün gün, oğlum arkadaşım gibi hep yanımda. devamlı kendş kendini oyalama modunda, bi<zimle sohbet eder, koşturur filan. sabah bir arkadaşını çağırdı, gelmedi çocuk. ağladı bir ton, hep senin yüzünden hafta sonunda hiç oynayamadım, eğlenemedim. dün çağırsaydım belki gelirlerdi filan diye. yani devamlı bir başkasına ihtiyaç duygusu beni rahatsız eden, bunun ileride nasıl hissedireceğini bilemiyorum. belki ileride kardeşiyle ilgilenmek telafi eder bunları
O zaman hic zaman kaybetmeden olsun ıkincisi arada baya yaş farki olup gayet iyi olanlar da var tanidiklarimdan biliyorum

Eşim tek çocuk. Çocukken hep bi kardeşi daha olsun istemiş. Koca adam oldu keşke bi erkek kardeşim olsaydı der halaa. Dayanacak bir omzum olurdu diyor hep.

Ben de 7 kardeşim. Çok çocuğum olsun istemedim hiç.

Bi oğlum oldu. Yalnızdı. Eşimde ben tektim hep kardeş şart dedi. İyi ki olmuş. Bi oğlum daha oldu. İki dakka kavga edip sonra birbirlerine sarılıyorlar :KK66:

2 yaşındaki oğlum öğlen uykusundan kalkar kalmaz abisinin ismini sayıklayıp montunu gösteriyor. Okula gidip almamızı istiyor. Keza okul saatine 2.5 saat oluyor :KK66:

Birbirlerine arkadaş oldular. Hem ölümlü dünya biz gidersek birbirlerine yarenlik yaparlar.

30 dan sonra 3 çocuk düşünüyorum, örnekleri var mı etrafınızda? Zor mu acaba, tabi ben bebeği unuttum biraz, bir keç sene sıkarsın dişini biter gibi geliyor. 38 den sonra üç çocuğu olan da gördüm gerçi ama..
biz 8 kardeşiz ve ben üçüncüyüm. annem beni 28 yasında dogurmus. 28 den sonra 5 çocuk yani :)

Ben de gelgit yaşıyorum aynı konuda hatta buna dair bir topik de açtım ama arada kaynadı gitti:) kızım 2 .5 yaşında ve her açıdan daha sağlıklı olur bir kardeşinim olması diye düşünüyorum ama bir yandan da çocuk olunca annenin sosyal ve kariyer hayatı sekteye uğruyor,gerçi kariyer kızım doğunca noktalandı ama şuan yurtdışındayız ve dil oğrenmem gerekiyor hamilelik,doğum,cocuk derken nasıl olur diye düşün düşün işin içimden çıkamıyorum ,bir de eş desteği faktorü var tabii,olmayınca zor.

Back
X