Tek çocukta kalanlar

35 yaşındayım 1 yaşında bir kızım var ikinci kez hamile kalmayı düşünmüyorum tek çocukta bıraktım
Neden dersen tek çocuktum evet artıları eksileri tabiki de var tek çocuk olmanın artıları hersey sana alınıyor ama Allah göstermesin anneme babama bişey olduğunda yalnız kalıcam bundan dolayı bir eksidir benim için
Hamileliğim zor geçti 5 ay durmadan kustum koma halinde yattım tekrardan bunları yasamamak için şuanda ikinciyi düşünmüyorum birde yaş geçtikçe insan sakin kalamiyor hemen yoruluyor buda var tabiki..evimde yardımcılarım olsa hiç düşünmeden ikinciyi yaparım ama zor çocuk büyütmek ve en önemlisi ona iyi bir gelecek sunmak bu devirde de zor..
Bizim zamanımızda böyle değildi aksama kadar sokakta oynardık ama şimdiki çocuklar bunlardan yoksun büyüyorlar bu kirli dünyaya bir daha çocuk getirmek üzgünüm ama saçmalık..Allahim isteyenlerin göbişlerini doldursun

Oğlum 19 yaşında çok çok çok pişmanım son 4 yıl içinde iki düşük yaptım olmadı bir bebeğim daha 🥺 özür diledim oğlumdan onu yanlız bıraktığım İçin. hep aklıma beni ve babasını yanlız gömeceği geliyor

Allah hayırlı eş versin oğlunuza, o zaman iyi günde kötü günde yanında yoldaş olur böyle düşünün.

Allah hayırlı eş versin oğlunuza, o zaman iyi günde kötü günde yanında yoldaş olur böyle düşünün.
Amiinnn çok amin 🙏
Niye tek gömsün. Allah sizlere uzun ömür versin. Sıralı versin. O da sizi eşi ve çocuklarıyla yani ailesiyle uğurlasın
İşte öyle değil . Kardeş gibisi var mı. Aynı kandan aynı candan olmak bambaşka .

1 cocuk sahibiyim 2.ye hamileyim. Çok hoşuma giden bir video izlemiştim. Tek çocuk hiç çocuk mudur diye.. Öyle bir çocuk yetiştirinki kimseye muhtaç olmasın. Dunyanın neresinde olursa olsun tek basına ayakta durabilsin diyordu. Çok etkilenmiştim eger tek cocuk olacaksa cok daha fazla ilgilenilmeli eğitimiyle.
Videonun adını yazar mısınız?

Ülkemizde çok çocuk hiç çocuktur genelde. Eğer tüm sorumluluklar alınabilecekse eğitim vs gerçekten donanımlı ve kendi ayakları üstünde durabilen bir insan yetiştirilecekse tabi olsun. Ama doğur doğur ilgilenme, eğitim vermeyi sadece okula göndermek olarak algıla, çocuk zar zor borç içinde okusun, evlensin falan. Sonra neymiş kardeş bi başkaymış. Malım mülküm maaşım var ama Allah inşaallah nasip ederse tek olsun istiyorum. Dünyaya bir insan geliyor sorumluluk ağır

ikinciyi kesinlikle düşünmüyorum diyemem, kestirip atamam hiç bir zaman.
tüpler bağlı olsada binde bir ihtimal ikincisi nasip de varsa olur.
fikrimde değişir gelecekte bilemem. şu zamanda ne hazırım ne de düşünüyorum.
birde şu var mesela. asla ikinciyi düşünmüyorum diyenler ,kazara hamile kalınca hüngür hüngür ağlayıp doğurunca!! tek çocuklu bana; ikinciyi yipsini ikisi iyni indi biyir gidir.bin hiç pişmin diğilim. binci yipmilisin iliridi çik pişmin ilirsin. ağzına kürekle vura vura susturasım geliyor orası ayrı.

Bence çocuğunuzu kardeşsiz bırakmayın. Yani en az iki tane yapın ya da hiç yapmayın, en son söylediğim daha mantıklı.

39 yaşındayım ve 7 yaşında tek oğlum var ve ben de 2.yi düşünmüyorum. Biz 2 kardeşiz bir abim var ama var bile diyemiyorum. Annem ve babam çok ciddi rahatsızlıklar yaşadılar ben onlara hep yalnız baktım. Abimin desteğini bırakın hiç ilgilenmemesi beni ve anne babamı ayrıca çok üzdü. Yani destek yerine köstek oldu. Babam öldü gitti annemi de ayda bir ararsa arar. Benim en büyük destekçim her zaman eşim oldu ve tabiki can dostlarım. Sözün özü bu devirde kardeşler çok da birbirine destek değil köstek oluyor hele ki bir de ortada bölünecek bir miras varsa o hayırsız evlat birden nasıl da hatırlıyor olmayan evlatlık hakkını isteyip kardeşlerini extra üzüyor. O yüzden oğlum tek olsun eşi dostları arkasında olsun yeter.

Tek çocuğum var ve öyle de kalıcak gibi görünüyor.

Fakat aklıma hep tek çocuklu çok yaşlı bi amcanın sözleri geliyor. Karısı genç yaşta ağır bir hastalık geçirmiş yatalak, “bir çocuğumuz daha olsa ben işe gittiğimde kızıma bu kadar yük binmezdi” demişti.

Her şey insanlar için başımıza ne gelicek, kardeşler anlaşacak mı, tek çocuk olursa daha iyi eğitim alır vs diye düşünüp kararımı sürekli değiştiriyorum.

Bir yandan da dünyayı gezme, heryeri görme isteğim var. Tek çocukla biraz daha mümkünken ikinciyle imkansıza yakın oluyor falan filan işte :)

Tek çocuğum var ve öyle de kalıcak gibi görünüyor.

Fakat aklıma hep tek çocuklu çok yaşlı bi amcanın sözleri geliyor. Karısı genç yaşta ağır bir hastalık geçirmiş yatalak, “bir çocuğumuz daha olsa ben işe gittiğimde kızıma bu kadar yük binmezdi” demişti.

Her şey insanlar için başımıza ne gelicek, kardeşler anlaşacak mı, tek çocuk olursa daha iyi eğitim alır vs diye düşünüp kararımı sürekli değiştiriyorum.

Bir yandan da dünyayı gezme, heryeri görme isteğim var. Tek çocukla biraz daha mümkünken ikinciyle imkansıza yakın oluyor falan filan işte :)
Yaşınız kaç?

2 cocuk 2 kat sorumluluk, buyuge olan ilginin azalmasi.
Olumlu yanindan bakacak olursak bir sure zor olsa da sonra evde birbirlerine oyun arkadasi olurlar, disarida birbirlerine sahip cikarlar. Ozellikle kucuk olan sıkılmadan büyür. Tek cocuk evde cok sıkılıyor
Aralarında 6 yaş var oyun Arkadaşı olurlar mı bilemedim şuan kızım 6 yaşında bebeğim yeni doğdu çok kıskanıyor

Ben ablamı çok sevdiğim için kardeşliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yeğenimin kardeşi olsun istiyorum. Hayatta birbirlerine destek olurlar. Ömür boyu sevgi bağı.
Ama herkesin farklı hayatı oluyor. Başka hayatlarda durum farklı olabilir. tek çocuk olmanın da bir eksik olacağını düşünmüyorum. Hatta bazı açılardan avantaj bile olabilir .

Kendim tek cocugum. Yasim 36. Tek oldugum icin de cok mutluyum. Oglum da tek cocuk olarak hayatina devam ediyor henuz 4,5 yasinda. Etrafimda kardesi olanlari goruyorum hepsi de birbirinden mutsuz,miras kavgalari mi istersin,birbirinin hayatini kiskanan mi istersin,yasli ana babasini birbirinin ustune atan mi istersin,her turlu rezillik var. en guzeli tek olmak,sukur allaha tekim

34 yasimdayim bir kizim var 2.5 yasinda bazen acaba kardesi olmalimi diye dusunuyorum yalniz kalmasin diye.
sonra bir cocuk yalniz kalmasin diye 2.bir cocuk yapmak bana bencillik gibi geliyor.
al bunu senin icin yaptik bak der gibi.
bakabilecek gucunuz varsa maddi manevi yapilabilir, cocuk seviyorsaniz yapilabilir ama diger kardesi yalniz kalmasin diye cocuk yapilmaz.
dunya okadar pis bir yer olmaya basladi ki bazen hatta cogu zaman kizima bakip uzuluyorum.
okula gonderecegim ilerde acaba bisey olurmu basina bir bela gelecekmi diye dusunuyorum iki cocuklu olsam bu stresi kendimde ×2 olarak yasayamam kaldiramam bir hayrim olmaz onlara bu sekilde.
o yuzden tek cocukta kalmaya karar verdim.
allah ona uzun saglikli guzel bir omur versin iyi insanlarla karsilastirsin.
varsa 2.bir cocuk hakkim onuda evlat hasretiyle tutsanlara olmayanlara nasip etsin allah.
Ayni duygulardan ötürü yapamiom....12yasinda kizim 38yim

46 yaşındayım, 19 yaşında bir oğlumuz var.
Oğlum tek çocuk olmaktan memnun.
Bununla birlikte zamanı geriye alabilsem, ikinciyi doğururdum.
Ben mesleğime ikinci kez, 3 yıl ara vermek istemediğim için böyle bir karar verdik ama zaman zaman şartları zorlamalı mıydık?
Diye düşünmüyor değilim.
Ne acıdan boyle düşünüyorsunuz mesela? Benim.de bir oğlum var henüz 1 yaşında. 2.yi istemediğimize esim de ben de cok eminiz su an ama acaba ilerde keske der miyiz diye de dusunuyorum bazen. Yasayan birinden duymak isterim gerekçelerini

Bu tamamen size maddi durumuna ve çocuğa verebileceğiniz maddi manevi şartlara bağlı
İmkanım ve çok param olsaydı şartlar başka olsaydı 3 çocuğum olsun isterdim ama şartlar :(
Sizde şartlarınıza ve iç sesinize bakın.

Ne acıdan boyle düşünüyorsunuz mesela? Benim.de bir oğlum var henüz 1 yaşında. 2.yi istemediğimize esim de ben de cok eminiz su an ama acaba ilerde keske der miyiz diye de dusunuyorum bazen. Yasayan birinden duymak isterim gerekçelerini
Benden 2 yaş küçük erkek kardeşim var aramızda öyle güzel bir ilişki ve dayanışma var ki oğlumun böyle bir kardeşlikten mahrum kalması üzücü.
Ayrıca ilerde biz ölünce tek başına kalacak.
Yaşlanınca hastalansak, bakıma muhtaç olsak, tüm yük ona binecek.
Bir de ne kadar dikkatli davransak da
oğlumda, tek çocuk olduğu için -bencillik olmasa da- benmerkezci bakış açısının yüksek olduğunu gözlemliyorum.
Bayramlarda/tatillerde; annemde kardeşim ve eşi-yeğenim, kayınvalidemlerde görümcem-kaynım ve çocukları toplanıyoruz çok keyifli oluyor.
Hoş yeni nesil bu birliktelik hallerini çok önemsemiyor o nedenle bu madde oğlum
için önemli olmayacaktır.
Kısacası maddi olarak bir sıkıntı yoksa, çocukları büyütürken sosyal destek alabilecekseniz tek çocuk az gibi geliyor bana.

Back
X