Tek çocukta kalanlar

Yapmayın ya , çokmu zor?😑😑😆 Azıcık gözüm korkmadı değil🙈
Yok yok öyle değil ya dur bi sakin ol😅 Çok güzel bir şey inan annelik. Ama zorluğu var olmaz mı? Uykusuzluga alışmaya başladım ama mesela dün gece ona rağmen zorladı. Bir de bende anksiyete var, bebeğe doğru bakamam korkusu beni yeyip bitiren. İkinciyi yaparsam eşit davranamam korkusu da eklenecek. O yüzden birde kalmak benim akıl sagligim açısından daha iyi😅 Ya ama çok tatlı inan. Melek gibi bir şey 😍 sağlıkla doğur inşallah 😍

2 çocugum var. Çok seviyorum ikisininde ama bazen 1 çocuk az 2 çocuk fazla diyorum zor oluyor ama nasıl olacaksa bu🙄yinede çok mutluyum ikisiyle iyiki 2 tane olmuş. Anne olunca sayı fazla veya eksik çok seviyorsunuz. İsteyen herkese nasip olsun inşallah

Yok yok öyle değil ya dur bi sakin ol😅 Çok güzel bir şey inan annelik. Ama zorluğu var olmaz mı? Uykusuzluga alışmaya başladım ama mesela dün gece ona rağmen zorladı. Bir de bende anksiyete var, bebeğe doğru bakamam korkusu beni yeyip bitiren. İkinciyi yaparsam eşit davranamam korkusu da eklenecek. O yüzden birde kalmak benim akıl sagligim açısından daha iyi😅 Ya ama çok tatlı inan. Melek gibi bir şey 😍 sağlıkla doğur inşallah 😍
Haklısın ben de aynı şeyleri düşünüyorum.. muhakkak harika bir duygudur; zor olsa da dünyanın en güzel duygusu olduğuna eminim🥰🙏🏻🙏🏻

• Beğen
Reactions: Kuf
Ben tek cocugum. Kardesim olmasini cok isterdim. Eksikligini cok yaşıyorum. Ama eksiklik yaşamamın tek sebebi kardessizlik değil, anne babamın ayrı olması ve ikisinin de ayrı ayrı psikolojik problemlerinin olması ve arada köprü görevi görmemden kaynaklı bu yükü tek başına taşıyor olduğum gerçeği.
Şunu demek istiyorum, eğer tek çocukta kalmak maddi ve manevi sizin icin daha iyi olacaksa tek çocukta kalın. O çocuga insan biriktirmeyi, sosyal olmayı, doğru eş arkadaş çevre seçiminde doğru kararlar vermeyi ogretin. Düzgün bir eğitim verdiğiniz surece doyumlu olacak ve kendini kardeşim yok diye eksik hissetmeyecektir. Bazen insanin yakin cevresi ailesinden daha iyi oluyor. Tek cocuk kalanların eksiklik yaşamasının sebebi anne babadan kaynaklanıyor. Yanı salt "kardessizlik" değil mesele. Çok kardeşi olup hepsiyle düşman olan da var.

Bende tek çocukla kalanlardanım çok geç kaldım kızım 12 yaşına girdi kızım 8 yasındayken 2. Bebeğe karar verdim ama hamile kalamadım sonra hamile kaldım düşük ve ölü doğumların arkası kesilmedi geçtiğimiz ay gene düşük yaptım Yoruldum artık bedenen Yaşım oldu 38 Kızımdan özür diliyorum çok istiyor geceleri ağlıyor ama Mevla nasip etmedikçe olmuyor maalesef

38 yaşındayım. Oğlum 14 aylık. Allah nasip ederse bir kardeşi olsun istiyorum. Korunmuyorum ama olsun diye de uğraşmıyorum. Hayırlı, sağlıklı olacaksa Rabbim nasip etsin diyorum.

peki bu surecte folik asit falan kullaniyor musunuz? kullanmak lazim mi acaba?

Doğum yapalı bir ay oluyor. Bilinçli bir şekilde ikinci çocuğu şu an hiç düşünmüyorum. Hiç kolay değilmiş annelik...

canim ilk yillar oyle oliyor da 3 yasina gelince keske 2.5gibi hamile kalsaydim dedim. bir arkadasim kalmis, dogurmus, tebrik ettim:) ilk yillar asla ikinciyi dogurmayacagim diyordum simdi korona bitse diye bekliyorum.

benim de ikinci ile ilgili cok cekimcelerim.var. yasim 36. bebeğin sagliksiz olmasindan cok korkuyorum. kendim.hemilelikte seker, tansiyon vb sıkıntılar yasamaktan cok korkuyorum. kizimi ihmal edip mitsuz etmekten cok korkuyorum. tek basima uykusuzluga katlanabilecek miyim tekrar bilmiyorum. su an evimizde yeni bir bebek icin oda ve yer de yok ama tasinmamiz sorun olmaz.

• Beğen
Reactions: Kuf
Şahsen ben herşeye rağmen 2.yi istiyorum 14 aydır uğraşıyorum 1 kürtajım oldu geçen sene
Oğlumun bi kardeşi olmasını istiyorum
Bu kişisel bi karar her yönüyle düşünerek siz karar vereceksiniz. Kimileri çocuğum kardeşsiz kalmasın beraber oynayıp büyüsünler birbirlerine destek olsunlar vs diye düşünür kimileri de bana yeter tek çocuk der.
Şahsen tek çocuk büyütürken zorlanıyorum çocuğuma sürekli vakit ayıramadığım için onun her seferinde ağlayarak sıkılarak yanıma gelmesi beni üzüyor. Allah herkesin gönlüne göre versin

Kalabalık sofralar, gürültülü evler severim. Şöyle bi 6 tane çocuğum olsa güzel olurdu. Her biri evin bi tarafında oynasın, anne anne diye boynuma sarılsınlar. Erkekler korumacı olsun kızlar nazlı,süslü. 😂 Bi çıkalım dışarı sürü gibi. Birbirimize yetelim. İlerde de birbirlerine sımsıkı bağlı olsunlar şimdiki bozuk,uzak soğuk kardeşliklere inat. Ben de tabi altı çocuk doğurmuşum ama vücut kız gibi 😂😂 Her gören nerenden çıkardın sen bunları desin. Eşim de canım karım bana 6 çocuk verdin seni çok seviyorum diye kıçımda dolanıyo, Falan filan 😂 Bunlar sadece hayal ürünü tabi :confused: Hayal etmesi güzel ama yaşaması imkansız gibi ve korkunç. Bi çocuğum var. Onu bile ne cesaretle yaptım hala aklım almıyor 🤣 Bazen kendime haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Yavrum doğdu dolalı kendime zaman ayıramıyorum yoruluyorum daralıyorum eski rahatımı hala arıyorum. Beş altı çocuk annelerine helal olsun diyorum. Güç ister cesaret ister özveri ister emek ister. Sabır ister. Helal valla
Bi arkadaşım sürekli 'Allahım bana 3üz ver 5iz ver' diye dua edip duruyordu o geldi aklıma. Yine bi yakınımın 5 çocugu var ama kadın en az 15 yaş bitik durumda akıl karı değil yine de isteyenin olsun tabi

Sonuna kadar tek çocuk diyorum. Hatta burda kaza ile ikinci çocuguma hamile kalanları okudukça korkuyorum

34 yasimdayim bir kizim var 2.5 yasinda bazen acaba kardesi olmalimi diye dusunuyorum yalniz kalmasin diye.
sonra bir cocuk yalniz kalmasin diye 2.bir cocuk yapmak bana bencillik gibi geliyor.
al bunu senin icin yaptik bak der gibi.
bakabilecek gucunuz varsa maddi manevi yapilabilir, cocuk seviyorsaniz yapilabilir ama diger kardesi yalniz kalmasin diye cocuk yapilmaz.
dunya okadar pis bir yer olmaya basladi ki bazen hatta cogu zaman kizima bakip uzuluyorum.
okula gonderecegim ilerde acaba bisey olurmu basina bir bela gelecekmi diye dusunuyorum iki cocuklu olsam bu stresi kendimde ×2 olarak yasayamam kaldiramam bir hayrim olmaz onlara bu sekilde.
o yuzden tek cocukta kalmaya karar verdim.
allah ona uzun saglikli guzel bir omur versin iyi insanlarla karsilastirsin.
varsa 2.bir cocuk hakkim onuda evlat hasretiyle tutsanlara olmayanlara nasip etsin allah.
Bu düşünüyorum saçma diyorlar kardeş her çocuğun hakkı diyorlar. Eşim erkek olsun diye 2. Çocuğu ister

1 kızım var dünyam iyiki var. Eşim ailesi hep erkek olsun istedi ama kızım oldu ne güzel 🥰. Şimdi 3 yaşında. Babası tabiki çok seviyor ama biliyorum ki eşim 2. Çocuğu erkek olsun diye istiycek ama ondan gizli doğum kontrollüyüm. Yanlışmı yapıyorum bilmiyorum

Bu düşünüyorum saçma diyorlar kardeş her çocuğun hakkı diyorlar. Eşim erkek olsun diye 2. Çocuğu ister
benim kaynanamda hamileyken insallah erkek olur soyumuz yurusun diyordu sanki paşa soyu bana.
bende kizim olsun istiyordum.
simdide 2.yi yapin bu tek napacak diyor sizin soyunuz yuruyecek diye kuluçkayami yatalim istemiyoruz biz diyorum zorla cocukmu yapilir ya.
erkek olsunmus kiz olsunmuş ne sacma hadi 2.de kiz oldu eee napacaz surekli doguracakmiyiz.
valla kimsenin soyu ureyecek diye cocugumu maddi manevi perisan edemem.
cocugum perisan olduktan sonra başlarim öyle soya

39 yaşindayim bebegim 15 aylik çok geç kaldik malesef
Ama deli gibi istiyorum 2. Evladi evet çok zor ama allahim nasip etsin neolur

Sağlıklı gebe kalanabiliniyor, gebe kalmada problem yaşanmıyor ise ikinci çocuk olmalı.
Oğlum 11aylik 11haftalik gebeyim.
İnşallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder Allah.
Malum artık akrabalık ilişkileri yok denecek kadar.
Bı kardeşi olmalı bence hayırlısı ile tabi ki...
Emzirirken mi hamile kaldiniz acaba emzirme hamile kalmaya engelmi

3 Yeğenim var, ikisi kardeş biri tek çocuk. Üçünün arasında en mutlu ve keyifli olan hangisi derseniz tek çocuk olan derim. Çocuk değiller üçü de 15-27 arası değişiyor yaşları. Uzun süre gözlemleme fırsatım oldu yani.
Suç işleyen kisiler uzerınde yapılan arastırmada suç işleyenlerin ve suça meyilli olanların hep cok kardeslı bir ailede buyuduklerı saptanmış. Ayrıca basari oranı yuksek cocuklarında buyuk orani tek cocuk. Bende sızınle aynı gorusteyım tek cocuk yeter

36 yaşındayım 14 yaşında oğlum var isterdim aralarında 2 yaş fark olsun pişmanım hemen düşünmedim için ..şükürler olsun şuan bebeğimi bekliyorum benim fikrim kardeş şart

Sorum belli yaşın üzerindekilere ve tek çocuk da kalanlara.Pişman oldunuz mu keşke bir kardeş daha yapsaydım zamanında diye?
ben tek çocuk olarak cevaplayayım. çocuğunuzu tek bırakmayın ne olursa olsun. bu hayatta hep yalnız olmak, özel zamanlarınızda tek kalmak, hayatınızda sadece anne baba olması çok kötü. odanızı paylaşabilecek yeri geldiğinde kavga edip yeri geldiğinde birbirinize destek olacağınız bir kardeş, üzüldüğümde ağlayacağım bir omuz olsun çok isterdim. benim lanetim de bu diye düşünüyorum çoğu zaman :cry:

Back
X