Tek çocukta kalanlar

Öyle zorki durumum zaten kızım abla olsun istiyorum kız erkek fark etmez kardeşim dediği bir can olsun. Ama böyle zihniyet için çok zor
Hep mi böyleydi eşiniz? Çok üzüldüm inanın.Sizin kardeşi olsa düşünceniz normal ama yine kız olursa bu sefer sizi daha fazla kırabilir.Doktor ne yapmıştı eşiniz öyle diyince.

Hep mi böyleydi eşiniz? Çok üzüldüm inanın.Sizin kardeşi olsa düşünceniz normal ama yine kız olursa bu sefer sizi daha fazla kırabilir.Doktor ne yapmıştı eşiniz öyle diyince.
Aslında hep böyle değildi ben hissettim kızımı ama o karnımı daha 2 aylıkken oğlum diye severdi. Dışında küfür etti doktor duymadı sonradan özür falan diledi benden. Şimdi öyle bir hamileliği unutup 2.yi düşünemiyorum malesef ki 😣

Aslında hep böyle değildi ben hissettim kızımı ama o karnımı daha 2 aylıkken oğlum diye severdi. Dışında küfür etti doktor duymadı sonradan özür falan diledi benden. Şimdi öyle bir hamileliği unutup 2.yi düşünemiyorum malesef ki 😣
Anlıyorum.Çok çirkin bir zihniyet işte ama ne yapacaksın.2.çocuğu gerçekten istiyorsanız oturup kiz olma ihtimalide var diye konuşacaksınız.

34 yasindayim. 2 yasinda bir kizim ve haziranda 4 yasinda olacak bir oglum var. Sadece kardes olarak dusunmemek lazim, karakterleri tamamen farkli hic anlasamayan 2 insan da olabilirler. Ben pisman degilim, iyi ki olmus ikisi de. Zor mu zor. Maddi manevi buyuk fedakarlik istiyor. Maddi anlamda cok sukur sorunumuz yok yapsam 4 cocuga da bakabilirim ama manevi olarak kaldiramam. Artik cocuklarimi yetistirip hayatima onlarla keyifli bir sekilde devam etmek istiyorum :)

Sorum belli yaşın üzerindekilere ve tek çocuk da kalanlara.Pişman oldunuz mu keşke bir kardeş daha yapsaydım zamanında diye?
39 yaşındayım, 2 aylık bebeğim var. 15 yıl çocuk sahibi olmak istemedim. Ancak karar verdim. İkinciyi istemiyorum, ben de tek çocuğum ve tek çocuk olmak her zaman hoşuma gitmiştir. Hiç öyle kardeş falan aramadım

Değişik bir konu olmuş. Çocuk asla kardeş olsun diye yapılmaz ama kardeş olmak gibiside yoktur ırası ayrı. Herkesin yetişme tarzı, vicdanı, karakteri farklıdır. Annelik hissin varsa, tahammüllü isen bir insanı yetiştirebilirim diyorsan bundan zevk alıyorsan yapacaksın çocuğu. İşte o çocuklar ileride iyi bir evlatta olur, kardeşte arkadaşta. Sayısı önemli değil.

Konu eski ama yazmak istedim. Etrafımda şu an iki kişi, çocukları istediği için ikinci çocuğa hamileler. Bana söyledikleri şey çevrenin çok pişman olursun, zaman geçmeden ikinciyi yap, çocuğum yalnız kalmasın gibi sözler söylediği ve çocuğunun bir kardeşi olması yönünde çok ısrar ettiğiydi.
Ben 29 yaşında evlendim ama anne olmaya hazır olmadığım için 6 yıl çocuk yapmayı düşünmedim. Şimdi 13 aylık bebeğim var ve yeni yeni uykuları düzene girdi gibi. Yaşımdan mıdır nedir bana bebek bakımı yorucu geliyor uykusuzluktan ötürü. Ama dünyanın en güzel duygusu o ayrı. Rabbim sağlığını korusun çocuklarımızın.
Şimdi ikinci çocuk düşünmüyoruz yorgun hissettiğimizden ama acaba ileride pişman olur muyuz diye düşünmeden edemiyorum.
Bu arada bebeğim dünyaya geldiğinde doktorumuz aile tek çocuk istiyorsa kendini düşünür, ikinci çocuğu yaparsa çocuğunu düşünür demişti.

Ben 36 yasindayim ilk cocugu hamileyim suan. baska da dusunmuyorum bi tane yeter.daha genc olsaydim dusunurdum belki
Ben de ayni sekilde 35 yasindayim ve ilk cocuguma hamileyim. Eskiden hayal kurardim en az iki cocugumuz olsun ne guzel kardes olurlar diye. Ama hamileligim mide bulantilariyla cok zor geciyor ve allahin zoruna gitmesin 2. Cocuk mu aman tovbe diyorum.

36 yaşında anne oldum. Eşime ikinciyi istiyorum dedim. Ben istemiyorum dedi. Zaten oğluma da babalık yapmadı yapmıyor. Şimdi boşanıyoruz. Bu saatten sonra başka çocuğum olurmu bilmiyorum.

29 yaşındayım, 5,5 yaşında bir oğlum var. babası ile ayrıyız. bazen içime bebek özlemi düşmüyor değil ama evlenmeyi düşünmüyorum. sadece bebek için de evlenemem. sanırım tek seçenek evlilik dışı bebek yapmak :KK53: onu da ailemden göreceğim tepki yüzünden yapamam. benim oğluş kaldı tek başına :KK53:
şaka bir yana, ben hakkıyla bir tane yetiştirmekten yanayım. maddi manevi zaten sorun tek başına çocuk büyütmek. kardeş istiyorsa da, arkadaşları var, kuzenleri olacak. babası evlenirse de ordan belki olur bilemiyorum.

Herkesin imkanı, fikri ve durumu ile alakalı birşey bu.. Hakkını vererek bakılacaksa bence tek çocuk olarak bırakılmamalı.. Tek çocuk olanlara baktığım zaman kimisi bu durumdan muzdarip, kimisi için de çok güzel bir durum ben hiç kardeş aramıyorum diyorlar.. Ama bence kardeşi olanlar bunu daha iyi anlayabilir.. Kardeş candır.. Kardeş en yakındır bütün acını, sevincini en yakın sizinle paylaşacak kişidir kardeş.. Yani arkadaş, eş dost falan hepsi bir yere kadar...Benim çok yakın bir arkadaşım annesini kaybetti ve dediği şey "o kadar yalnızım ki keşke en azından bir tane kardeşim olsaydı bu acımı bu yalnızlığımı en iyi o benimle paylaşırdı" .. Ben şuan hamileyim 27 yaşındayım.. Allahın izniyle alsam kucağıma mutlaka kardeşi olsun istiyorum ama yaşımdan dolayı endişeliyim ne olacak zaman ne gösterecek bilemiyorum.. Ama fikrim mutlaka en az 2 çocuktan yana.. Ben bazen diyorum ki keşke biz 6 7 kardeş olsaydık ne kadar güzel olurdu🤗 ama olsun biz 3 kardeşiz onlarda canımın içi...

Herkesin imkanı, fikri ve durumu ile alakalı birşey bu.. Hakkını vererek bakılacaksa bence tek çocuk olarak bırakılmamalı.. Tek çocuk olanlara baktığım zaman kimisi bu durumdan muzdarip, kimisi için de çok güzel bir durum ben hiç kardeş aramıyorum diyorlar.. Ama bence kardeşi olanlar bunu daha iyi anlayabilir.. Kardeş candır.. Kardeş en yakındır bütün acını, sevincini en yakın sizinle paylaşacak kişidir kardeş.. Yani arkadaş, eş dost falan hepsi bir yere kadar...Benim çok yakın bir arkadaşım annesini kaybetti ve dediği şey "o kadar yalnızım ki keşke en azından bir tane kardeşim olsaydı bu acımı bu yalnızlığımı en iyi o benimle paylaşırdı" .. Ben şuan hamileyim 27 yaşındayım.. Allahın izniyle alsam kucağıma mutlaka kardeşi olsun istiyorum ama yaşımdan dolayı endişeliyim ne olacak zaman ne gösterecek bilemiyorum.. Ama fikrim mutlaka en az 2 çocuktan yana.. Ben bazen diyorum ki keşke biz 6 7 kardeş olsaydık ne kadar güzel olurdu🤗 ama olsun biz 3 kardeşiz onlarda canımın içi...
yaşınızda ne var, ben de 27 yaşındayım daha çocugum yok, konuya yazanlara bakın 36 yaşında yeni anne olmuş 38 yaşında ilk cocuguna hamile bir suru kadın var, daha yaşımız genç bence 40a kadar yolu var :anneadayı:

29 yaşındayım, 5,5 yaşında bir oğlum var. babası ile ayrıyız. bazen içime bebek özlemi düşmüyor değil ama evlenmeyi düşünmüyorum. sadece bebek için de evlenemem. sanırım tek seçenek evlilik dışı bebek yapmak :KK53: onu da ailemden göreceğim tepki yüzünden yapamam. benim oğluş kaldı tek başına :KK53:
şaka bir yana, ben hakkıyla bir tane yetiştirmekten yanayım. maddi manevi zaten sorun tek başına çocuk büyütmek. kardeş istiyorsa da, arkadaşları var, kuzenleri olacak. babası evlenirse de ordan belki olur bilemiyorum.
Devlete bırakılmış bir çocuğu sahiplenerek evinizde ona koruyucu anne olabilirsiniz. Ayrica Devlet bu kutsal vazifeniz icin cocuga aylık minimum 800 tl aylık yardım ediyor. Yaşi büyüdükçe ödediği miktar artıyor. Okul servis masraflarını da karşılıyor büyüdükçe.

15 yaşıma kadar tek çocuk olarak büyüdüm hep bir kardeş istedim neyseki 15imde birtane erkek kardeşim doğdu şimdi okadar mutluyumki iyiki doğmuş yoksa hep yapayalnız kalacaktım. Hatta daha erken doğsaymış diyorum bazen yaşımız yakın olurdu. Benimde 3 tane çocuğum var asla tek çocuk düşünmedim. Ama ideal olan 2 çocuk bana göre.

Sorum belli yaşın üzerindekilere ve tek çocuk da kalanlara.Pişman oldunuz mu keşke bir kardeş daha yapsaydım zamanında diye?
Tek cocuk düşünüyorum zmaan ne gösterir bilinmez tabi de.
Bence kardesi olsun yalniz kalmasin diye 2. yi yapmak mantikli değil cogu kisi boyle diyerek yapiyo ama. Tek cocuk olup daha iyi imkan saglamayi tercih ederim hele ki şu devirde..

yaşınızda ne var, ben de 27 yaşındayım daha çocugum yok, konuya yazanlara bakın 36 yaşında yeni anne olmuş 38 yaşında ilk cocuguna hamile bir suru kadın var, daha yaşımız genç bence 40a kadar yolu var :anneadayı:
Tabi ki öyle.. Ama ben çok problemli gebelikler geçirdim.. Bu benim 3. Hamileliğim henüz kucağıma alamadım inşallah bunu alırım kucağıma.. Bir önceki bebeğimde çok büyük bir hastalık vardı 4.5 aylık karnımda kaybettim :( bu tür riskler de yaş aldıkça artıyormuş bende olduğu için çok korkuyorum yaş aldıktan sonra yine başıma gelir mi diye🥺 bir de ben çok stres sıkıntı çektim Rabbim nasip ederse kızımı bi kucağıma alayım biraz beklemek istiyorum o yüzden dedim yaşımdan dolayı diye.. Yani bu dediğim bana özgü birşey benim kendi korkularım.. Yoksa ben bebeğimi kaybettim birsürü karnı burnunda yaşı 35 38 gibi anneler vardı maaşallah hepsi de sağlıkla doğurdu.. Dediğimi yanlış algılamayın lütfen kişiseldi benimki.. Korkularımdan dolayı..

Tek kizim var. ugrastim olmadi ama cok uzgunum. Aklima hep keske sunuda yapsaydim,boyle yapsaydim diye dusuncler geliyor .Kucuk cocuk gorunce icim parcalaniyor.Bence kardeslik guzel sey ve benim kizim bundan mahrum kaldi diye kendimi kahrediyorum

bu kez yeni doğan bebeğimi yalnız bırakmaya niyetim yok üçüncüyü de kesinlikle düşünüyorum.
Üçüncü yalnız kalırsa diye dördüncüyü de düşünecek misiniz😁yapıp bakabilene ne mutlu hayran kalıyorum ben keşke ben de yapabilsem çocuk olmadan evvel 4 taneydi hayalim :KK70: amma atmışım he

Back
X