evet tokat da güzel.ilçeleri bile modern hatta.Anadoluda küçük bir şehir olsun isterseniz Tokat benim önerim. Şimdi millet dalga geçecek ama yaşaması cok kolay bir şehir. Öyle bagnaz insanlar falan da yok. Sosyal olanaklar tartışılır ama çocuk büyütmek icin guzel bence. Samsunluyum, su an samsun cok karişik bana kalırsa. Zaten cazip şehirler göç alıp toplumsal yapısını bozmaya başlıyor. Ankara istanbul eskişehir bursa izmir... buyuk şehirlerde tek başına cocuk büyütmek zor olabilir. Amasya da cok güzel ama bana Tokat halkı bi tık daha açık-fikirli geliyor.
Trafik ve her yerin birbirinden uzaklığı vs düşününce çok büyük şehirler olmaz bence.Merhaba tekrar ben yakın zamanda bşr konu açmıştım zaten eşimle ilgili sorunlarım olduğundan bahsetmiştim konu hala aktif oraya da yazıyorum zaten. Şimdi zaten boşanmam gerektiğini düşünüyorum ben de ama çekincelerin var. En önemlisi 2 çocukla tek başıma hiç bşr destek olmadan en rahat hangi şehirde yaşayabilirim. İşim şehir değiştirmeye müsait. Ev okul işi üçlüsünü tek başıma yapacağım işime geç kalma ve sık izin alma lüksüm yok kolay ulaşım sağlayacağım çok da pahalı olmayan ev ve iyi okulları olan bakıcı yaptfımcı parası çok fazla olmayan birazda sosyal olanakları olan neresi olabilir hangi şehirde daha rahat yaşayabiliriz. Boşanma sonrası eşimle aynı şehirde kalmamız zor
bu fiyatlar orta üstü gelire sahiplerin harcamaları ama.konu sahibi belki memur ayda 10 12 alıyor.o parayla evlatlarıyla yaşayabileceği bir şehir sormuş.biraz da nafaka alacaktır orasını bilmiyorum.boşanıp 1+1 eve geçip kızıyla mutlu yaşayan komşum da oldu.çareler bulunabilir yani.Öyle bir şehir var mıdır bilemiyorum,varsa evli kadın kalmaz,boşar boşar gider yerleşir millet.
Gelir durumunuz nedir? Özel okula mı vereceksiniz çocukları? Ev kirasına ne kadar ayırabilirsiniz,bunlar önemli. Ben Bursada yaşıyorum,yalnız olsam tek oğlumla çok rahat yaşarım şahsen ama bana ucuz gelen belki size pahalı geliyordur bilemem ki.
Kendimden örnek vereyim,yalnız yaşasam 10bin kira veririm, asgari ücretli bir yardımcı tutarım yatılı, tatil parasıyla beraber herhalde 10bin de ona veririm. Faturalar 6-7bin gelir. Mutfak masrafı da 8bin diyelim. Oğlumun okulu servisle beraber aylık 8bin. Benzin okul ev iş yakın diye 5bin diyelim. Bunlar harcanır zorunlu ihtiyaç olarak. Kıyafet gezme vs koymadım bakın. Bursa pahalı bir şehirdir ama Nilüferde yaşarsanız güvende olursunuz,sanayi bölgesinde çalışırsanız,evi de yakın yerden seçerseniz zorluk yaşamazsınız ama bu paralar da cebinizden çıkar benim fikrim. Siz önce nereye ne kadar ödeyebileceksiniz,maaşınız ne durumda buna göre değerlendirin. Şehri sonra düşünürsünüz.
Darkmore bi paragrafta ayda 50 bin tl yi yedin yahuÖyle bir şehir var mıdır bilemiyorum,varsa evli kadın kalmaz,boşar boşar gider yerleşir millet.
Gelir durumunuz nedir? Özel okula mı vereceksiniz çocukları? Ev kirasına ne kadar ayırabilirsiniz,bunlar önemli. Ben Bursada yaşıyorum,yalnız olsam tek oğlumla çok rahat yaşarım şahsen ama bana ucuz gelen belki size pahalı geliyordur bilemem ki.
Kendimden örnek vereyim,yalnız yaşasam 10bin kira veririm, asgari ücretli bir yardımcı tutarım yatılı, tatil parasıyla beraber herhalde 10bin de ona veririm. Faturalar 6-7bin gelir. Mutfak masrafı da 8bin diyelim. Oğlumun okulu servisle beraber aylık 8bin. Benzin okul ev iş yakın diye 5bin diyelim. Bunlar harcanır zorunlu ihtiyaç olarak. Kıyafet gezme vs koymadım bakın. Bursa pahalı bir şehirdir ama Nilüferde yaşarsanız güvende olursunuz,sanayi bölgesinde çalışırsanız,evi de yakın yerden seçerseniz zorluk yaşamazsınız ama bu paralar da cebinizden çıkar benim fikrim. Siz önce nereye ne kadar ödeyebileceksiniz,maaşınız ne durumda buna göre değerlendirin. Şehri sonra düşünürsünüz.
İzmir çok güzel çok isterim orada yaşamak ama ev okul fiyatları çok çok yüksek yetememBen oyumu İzmir'den yana kullanıyorum, kadınlar için daha güzel bir seçenek görmedim, ilk defa bu sene gittim neredeyse bütün kizlar popo gösteren şort giyiyordu, ben hariç bir tane bakan eden görmedim, gece yarısı rahat rahat gezdim tek başıma, valla hâlâ şok içindeyim.
çocukların yaşları kaç?bir de memur musunuz?ona göre şehir önerelim hatta şehrin uygun semtlerini.İzmir çok güzel çok isterim orada yaşamak ama ev okul fiyatları çok çok yüksek yetemem
Bu dedikleriniz beni aşar çok fazla gelirim 35-45 K arası eşimden çok nafaka alamam her halde kira okul fatura mutfak ulaşım çocukların ihtiyacı her şey bu paraya göre olmalıÖyle bir şehir var mıdır bilemiyorum,varsa evli kadın kalmaz,boşar boşar gider yerleşir millet.
Popo bizim kirmizi cizgimizBen oyumu İzmir'den yana kullanıyorum, kadınlar için daha güzel bir seçenek görmedim, ilk defa bu sene gittim neredeyse bütün kizlar popo gösteren şort giyiyordu, ben hariç bir tane bakan eden görmedim, gece yarısı rahat rahat gezdim tek başıma, valla hâlâ şok içindeyim.
çocukların yaşları kaç?bir de memur musunuz?ona göre şehir önerelim hatta şehrin uygun
6-4 yaş devletteyimçocukların yaşları kaç?bir de memur musunuz?ona göre şehir önerelim hatta şehrin uygun semtlerini.
Tokata pek sıcak bakmıyorum kötü anılarım varAnadoluda küçük bir şehir olsun isterseniz Tokat benim önerim. Şimdi millet dalga geçecek ama yaşaması cok kolay bir şehir. Öyle bagnaz insanlar falan da yok. Sosyal olanaklar tartışılır ama çocuk büyütmek icin guzel bence. Samsunluyum, su an samsun cok karişik bana kalırsa. Zaten cazip şehirler göç alıp toplumsal yapısını bozmaya başlıyor. Ankara istanbul eskişehir bursa izmir... buyuk şehirlerde tek başına cocuk büyütmek zor olabilir. Amasya da cok güzel ama bana Tokat halkı bi tık daha açık-fikirli geliyor.
Ben ne iş yaptığını bilmiyorum,belki başka konusu vardır bakmadım,tanıdığım birisi değil. O yüzden kendi gelirini ve harcamalarını gözden geçirmesini söyledim zaten. İki çocukla 10-12bin maaşla mı yaşayacak,bu kesin bilgiyse ona göre düşünülmeli elbette. Çünkü bakıcı masrafı olacak, en çok zorlayan kalem bu olurbu fiyatlar orta üstü gelire sahiplerin harcamaları ama.konu sahibi belki memur ayda 10 12 alıyor.o parayla evlatlarıyla yaşayabileceği bir şehir sormuş.biraz da nafaka alacaktır orasını bilmiyorum.boşanıp 1+1 eve geçip kızıyla mutlu yaşayan komşum da oldu.çareler bulunabilir yani.
35-45k gelirle Bursada, Eskişehirde, Çanakkalede, Balıkesirde yaşayabilirsiniz. Ben çok fazla şehirde tecrübe edinmedim açıkçası. Madem şehir fark etmiyor sizin için,birkaç şehirden kiralık ev ilanlarına bakın ,bakıcılar ortalama her yerde aynı paraları istiyorlar. 2 çocuğu özel okula verseniz 12bin gibi bir miktar harcarsınız aylık. Ben olsam bakıcıya para vereceğime özel okula veririm mesela. Tabii herkesin öncelikler farklı oluyor. Siz de evde birinin olmasını isteyebilirsiniz belki.Bu dedikleriniz beni aşar çok fazla gelirim 35-45 K arası eşimden çok nafaka alamam her halde kira okul fatura mutfak ulaşım çocukların ihtiyacı her şey bu paraya göre olmalı
Eşiniz ne kadar kazanıyor?Bu dedikleriniz beni aşar çok fazla gelirim 35-45 K arası eşimden çok nafaka alamam her halde kira okul fatura mutfak ulaşım çocukların ihtiyacı her şey bu paraya göre olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?