Tek ebeveynin 2 çocukla yaşayabileceği şehir

çocuklar anahtarla eve girecek yaş da değiller.o sebeple kendi işyerime en yakın koleje yollardım ben.çalışan arkadaşlarım öyle yapıyor.sabah birlikte çıkıyorlar.akşam da birlikte dönüyorlar.hem de hastalık kaza vs olduğunda rahatça ulaşabiliyorlar okula.
Aynen öyle bşr şey lazım bana en okul işi yakın olmalı ama okul da iyi bir okul olmalı eğitim kırmızı çizgim

çocuklar anahtarla eve girecek yaş da değiller.o sebeple kendi işyerine en yakın koleje yollardım ben.çalışan arkadaşlarım öyle yapıyor.sabah birlikte çıkıyorlar.akşam da birlikte dönüyorlar.hem de hastalık kaza vs olduğunda rahatça ulaşabiliyorlar okula.
Allah darda bırakmasın,tek olunca tüm sorumluluk üzerinde oluyor insanın. Ben de sabah oğlumla beraber çıkıyorum,akşam da alıp eve geliyorum. Günde 2 saat eleman almayı da denedim astarı yüzünden pahalıya geldi,hem servis parası,hem eleman parası hem de elemanın yemek parası eklendi,baktım giderek artıyor meblağ,çareyi kendim almakta buldum.

Ya bir şey soracağım, sürekli görüyorum ayni durumu.
Kadin erkek boşanınca, kadin neden çocukları alıyor?
Erkek neden 1-2k nafaka verip işin içinden sıyrılıyor, nasil sıyrılıyor?
Neden bu enayilik? Bu kendini feda etme durumu?
Bende ayni durumdayım. Ustelik babasi dogdugundan beri yedirir, altini degistirir, uyutur her turlu bakimini yapabilir ancak cocuk benim ayrilmaz parçam. Bir bebegi tasimak ve dunyaya getirmek kolay degil. Dogum denen sey bile mantikli bir eylem değil. Insanin duygulari olmasa, mantigiyla karar verse cocuk sahibi olmaz. Kesiyorlar, biciyorlae, dikiyorlar, yaralı bereli halinle bebek besleyip, bakmaya calisiyorsun. Cocugun annede kalmasi tamamen duygusal bagdan kaynaklaniyor

Bunlarda bir sorun yok şu anda ama en sonunda sonucun 50 bin gibi bir rakama bağlanmasını abartı buldum. Bir şekilde bu kadar harcıyorsanız bunun iddia ettiğiniz gibi çok da normal bir yasantiya girmediğini bilin en azından.
Bunlarda bir sorun yoksa bakiye 50bine dayanıyor işte arkadaşım. O yüzden abartı değil, daha kış gelmedi. Kış gelince tekrar konuşalım,yıl bitsin asgari ücret zamlarını görelim 50binler de yetmez hale gelecek.

Diğer türlü evde sinirlerimi bozup duruyor tatili eğlencesi dışarda yemesi içmesi de benden o kira ve faturaları ödüyor
Fena maaşı yokmuş yalnız, tek başına yaşayan adama yeter. Tutar 1+1 bi kutu, kendine göre bir dünya kurar, siz de uğraşır durursunuz artık.

Evet o sıkıntı tatilde yatılı alıp sahip çıkabilecek olsa neyse ama asla düzgün bakamaz köye götürür ki orası öyle çok tehlikeli çocuklar İçin şimdi gidince gözümü bir dk ayırmamama rağmen çok tehlikeli şeyler atlattılar bşr de ben olmadan görüntüde ne olur beklerden kafayı yerim herhalde
Anladığım kadarıyla henüz boşanma aşamasında değilsiniz. Her yolu düşünüp iyice tartın. Hayat hiçbir şekilde kolay değil, mutsuz evlilik de çok zor,kocayı boşayınca da çok zor.

Şu an bile bu parayla zor geçiniyoruz asla birikim yapamıyorum çoğu şey bende evet ama kira ve faturalar eşimde buna rağmen yetmiyor

O kisimda dogru. Bende izmirdeyim. Konu sahibinin geliri bunu karsilayabilecek duzeyde gibi gorunuyor
Ya diyo ki iyi kolejde okusunlar, aklima Yelki geliyor, kolej bölgesi oldu orasi, kiralar ne kadar bi baksın Güzelbahçe'ye, Yelki'ye, İzmir'de yasanacak en güzel yerler oralar bence paran varsa

Ya diyo ki iyi kolejde okusunlar, aklima Yelki geliyor, kolej bölgesi oldu orasi, kiralar ne kadar bi baksın Güzelbahçe'ye, Yelki'ye, İzmir'de yasanacak en güzel yerler oralar bence paran varsa
İzmir’i bir ara araştırmıştım kira 10 bin tutar iyi kolej desen yıllık 100 bin 2 çocuk 200 bin fatura yeme içine ek kurslar tatil bakıcı çocukların üst başı filan aşar bu lar beni

Devletteyim ancak normal memur değilim biraz üst düzey diyeyim çocuklarım 6-4 yaş ilk okul ve anaokulu okul taksitleri olacak ama tatil hastalık vb durumlarda evde de yardımcı bakıcı olması şart onun da maaşı var tabi kira fatura vs çok zorlamayacak bşr yer olmalı
Bence iyi bir semtte ev tutun ve devlet okuluna gönderin. Bakıcı tutun .
Suan hangi sehirdesiniz?

35-45 bin arasi gelirle izmirde yasayabilirsiniz. Baba da nafaka odeyecek, egitim masraflarina katilacak. Pahali, yasayamam demissiniz bu bakis acisina gore izmirde yasayan herkesin 100binden asagi gelirinin olmamasi gerekir
30 33 civarı gelirimiz var.kira ödeyip 2 araba masrafı karşılayıp özel okulda da çocuk okutuyoruz büyük şehirde.ha zorlanıyoruz tatil vs den kısıyoruz ama aç da değiliz .kızımın okulun da karı koca öğretmenlerin de çocukları var.2 maaşla yaşanıyor yani büyük şehirde lüks olmadan.buraya konu açan zor durumda kadınlar var.onları da düşünmek lazım.valla sıfır tl geliri olan nafaka almayan kirada olan bir tanıdığımda 3 çocuk okutuyor.kız da üniversiteyi bitirmek üzere.bir şekilde oluyor devlet desteği etrafın yardımı vs.yeterki kadınlarımız fiziksel şiddeti hakaretleri vs çekmeyip dik dursunlar.

Iyi kolejde okusunlar diye Yelkide oturmak isterse birde araba almasi lazim. Bizim aklimiza uyarsa 45k maasi arabanin mazotuna yetistiremez bu gidisle 😅

Zaten onun karlı çıkacağı kesin rahata erer ama boşanmasak da ben kafayı yiyeceğim kendisi köşe yastığından ibaret
Ben sadece şey diyorum, hani bunun rahatını bozayım hizaya gelsin diyorsanız o iş öyle olmaz. Üstünden gittiğinizde daha çok rahatlar. Diyorsanız ki bu adama saygım kalmadı, içim çekmiyor, soğudum, dayanamıyorum, boşanın tabi.

30 33 civarı gelirimiz var.kira ödeyip 2 araba masrafı karşılayıp özel okulda da çocuk okutuyoruz büyük şehirde.ha zorlanıyoruz tatil vs den kısıyoruz ama aç da değiliz .kızımın okulun da karı koca öğretmenlerin de çocukları var.2 maaşla yaşanıyor yani büyük şehirde lüks olmadan.buraya konu açan zor durumda kadınlar var.onları da düşünmek lazım.valla sıfır tl geliri olan nafaka almayan kirada olan bir tanıdığımda 3 çocuk okutuyor.kız da üniversiteyi bitirmek üzere.bir şekilde oluyor devlet desteği etrafın yardımı vs.yeterki kadınlarımız fiziksel şiddeti hakaretleri vs çekmeyip dik dursunlar.
Tabi öyle durumda olanlar da var ama çocuklarım belli standartta alışmışlar ben de öyle çok düşsün istemem daha mutlu olmak İçin boşanıyorum sonuçta daha kötü şartlarda yaşamak ve çocuklarımı yaşatmak istemem

Back
X