Tek ebeveynin 2 çocukla yaşayabileceği şehir

30 33 civarı gelirimiz var.kira ödeyip 2 araba masrafı karşılayıp özel okulda da çocuk okutuyoruz büyük şehirde.ha zorlanıyoruz tatil vs den kısıyoruz ama aç da değiliz .kızımın okulun da karı koca öğretmenlerin de çocukları var.2 maaşla yaşanıyor yani büyük şehirde lüks olmadan.buraya konu açan zor durumda kadınlar var.onları da düşünmek lazım.valla sıfır tl geliri olan nafaka almayan kirada olan bir tanıdığımda 3 çocuk okutuyor.kız da üniversiteyi bitirmek üzere.bir şekilde oluyor devlet desteği etrafın yardımı vs.yeterki kadınlarımız fiziksel şiddeti hakaretleri vs çekmeyip dik dursunlar.

Bende bunu demek istiyorum. Bir yerden kısıp baska bir yere yetebiliyorsun. Iyi yasam istiyorsa izmir 45k maasla gayet yasanabilir bir sehir.

Ben sadece şey diyorum, hani bunun rahatını bozayım hizaya gelsin diyorsanız o iş öyle olmaz. Üstünden gittiğinizde daha çok rahatlar. Diyorsanız ki bu adama saygım kalmadı, içim çekmiyor, soğudum, dayanamıyorum, boşanın tabi.
Aynen öyle saygın kalmadı bana dokunmasına bile tahammül edemiyorum yani açık diyeyim size ev arkadaşı gibi yaşamayı kabul etse çocuklar İçin de daha iyi olacağından belki boşanmam ama öyle olmuyor bana dokunmasını istemiyorum

Şu an küçük bşr yerdeyiz hepsi 6 bin anca tutuyor
Eşinizin maaşının kaçta kaçı bu miktar? Siz nelere harcama yapıyorsunuz o da önemli bir detay. Eşinizin maaşı sizinki kadar değilse de 6 bini üstlenmişse çok normal.

Ben oğlumun giderlerini üstlendim,bir de araba kredisi ödemeye başlayacağım bir ay sonra. Eşim de mutfak masrafı ve faturaları üstlendi. Kalem kalem hesap yapmıyoruz ev arkadaşı değiliz elbette,önemli olan niyetin güzel olması. Adam hainse,ilgisiz alakasız biriyse elbette her hareketi gözünüze batar. O da ayrı mesele.

Zaten onun karlı çıkacağı kesin rahata erer ama boşanmasak da ben kafayı yiyeceğim kendisi köşe yastığından ibaret
Ben de aynı durumdayım şu anda avukat randevum var mesela hala ciddiye almıyor niyetini çözmüş değilim kimseye bahsetmekten ne istediğimi kendime sormaktan çok yoruldum artı birinci sınıf kızımla uğraşıyorum en azından onların bakımında yardimci bana sizde durumlar nasıl o konuda bi yerden avunuyoruz

Tabi öyle durumda olanlar da var ama çocuklarım belli standartta alışmışlar ben de öyle çok düşsün istemem daha mutlu olmak İçin boşanıyorum sonuçta daha kötü şartlarda yaşamak ve çocuklarımı yaşatmak istemem
yaşamazlar ki zaten.kolejler 100 bin değil.2 çocuğu aynı yere yazdırırsınız indirim alırsınız.zaten henüz küçükler ted bilfen vs ayarında okula da gerek yok.güvenli hijyen sevebilecekleri bir kolej olsun yeter ilk etap da.

Doktor olabilir, belki sözleşmeli yazılımcı falandır onun dışında bu rakamlari kimse almiyor kamuda
Erkenden işe gidiyorum akşam 7 de çıkıyorum demişti önceki konusunda. Doktor da değil bu durumda. Valla çözemedim bende devlette 45.000 maaşı.

Benimkinin yarısı kadar o yüzden nafaka çok olmaz herhalde zaten o da mahkemenin belirlediğinden bir kurul fazla vermez
Iki cocuk sizde kalacak sekilde bosanip sadece devletin verdigi nafakayi odemek vicdansizlik olur. Evin elektrik, su, telefon faturalarinida odesin. Oturup konusun bu adamla, protokole de aynen bunlari yazdirin. Nafaka denen sey sadakadan hallice baglaniyor zaten

Konu sahibi 35-45 bin arası kazancınız olduğunu söylemişsiniz. Ortalama 40 bin diyelim. Eşiniz yarısı kadar kazanıyormuş, olsun o da 20 bin.
Toplamda hanenize 60 bin TL giriyor. Bu gerçekten ciddi bir gelir.
Eski konunuzu okumuştum, eşinizin sürekli ek iş yapmadığını , arkadaşlarınızın eşlerinin ek iş yaptığını falan söyleyip rahatsızlığınızı dile getirmiştiniz. Eşinize de çok baskı yaptığınız konunuzda belliydi. Okuyunca kızmıştım. Bunca maaşa hala ek iş baskısı falan bana tuhaf geldi.
Maddi unsurlara çok takılan birisiniz belli.
Biraz bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim. Yoksa boşansanız da mutlu olamazsınız.

Devlet okulu saatleri uymaz bana öğlen yemeği filan da yok olmaz yani
Devlet okullarında da tam gün, arti etüt oluyor ve yemek oluyor🌺 istanbul da . Hem bakıcı olacak .
Şu zamanda iki çocuk iyi kolej,kira arti bakıcı belki maaşınız yeter. Ama kenara koyup ,birikim yapmakta lazım. Cocuklar büyüdükçe masraflar artiyor. Benim fikrim

Evet o sıkıntı tatilde yatılı alıp sahip çıkabilecek olsa neyse ama asla düzgün bakamaz köye götürür ki orası öyle çok tehlikeli çocuklar İçin şimdi gidince gözümü bir dk ayırmamama rağmen çok tehlikeli şeyler atlattılar bşr de ben olmadan görüntüde ne olur beklerden kafayı yerim herhalde
diğer konunuza da yazıyormuşuz şimdi fark ettim aynı kişi olduğunuzu.
sizin kafanızdaki ideale göre çocukları özele göndermezseniz de huzursuz olursunuz. sizi biraz anladıysam. hatta kafanızda direkt belli standartta kolejler mi var?
diğer yandan demişsiniz ki küçük yerdeyiz. e o zaman orada da her kolej yoktur ki?

Iki cocuk sizde kalacak sekilde bosanip sadece devletin verdigi nafakayi odemek vicdansizlik olur. Evin elektrik, su, telefon faturalarinida odesin. Oturup konusun bu adamla, protokole de aynen bunlari yazdirin. Nafaka denen sey sadakadan hallice baglaniyor zaten
Adamın rahat 2 katından fazlasını kazanıyormuş zaten, ne kirası ne faturası ? Adam yoksulluk nafakası istemezse iyi.

Erkenden işe gidiyorum akşam 7 de çıkıyorum demişti önceki konusunda. Doktor da değil bu durumda. Valla çözemedim bende devlette 45.000 maaşı.
eşime verilen 17 bin kamuda.müdürü de 25 bin falan alıyor.ben de duymadım hiç 40 45 bin maaş uzman dr değilse.kaymakam akrabam var o da bu maaşı almıyor daha düşük.hakim de olamaz o da daha düşük.ben de anlayamadım.

Zaten daha net değil şu an kendi kendime almış olduğum karar sadece boşanırsam ne olur nasıl yapabilirim diye düşünüyorum kendi kendime iş ciddiye binince avukatla ona göre bir anlama hazırlarız tabi sadece en kötü koşulda yanş sadece benim maaşımla nasıl yapabilirim düşünüyorum şu an

Back
X