Tek Hedef:SAGLIKLI YAŞAMAK

Su gibi

Mutlu olmak,Bir Seçimdir......!!!
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2015
310
293
39
Çok hedeflerim oldu. 65 ken 60 kiloyu hedefledim sonra 55 sonra 50.
51 kiloya kadar indiğim bir zaman olmuştu.
Olmuştu olmasınada sanki imkansızı başarmış gibi bir korkuya kapılmıştım. Yeme korkusu. Sonrası daha kötü:KK42:
Yeme bozukluğu , yeme atakları.
Günlerce haftalarca tek bir lokma bile kaçamak yapmadan diyet yapıp sonrasında 1-2 gün deli gibi yemek. Hemde anormal bir şekilde. Mide istemesede kusma derecesine gelsende yemeye zorlamak kendini.
İşte benim durumumun kısa özeti .......
Hala bu hastalıkla uğraşıyorum. Ve bu duruma çok ama çok üzülüyorum. Diyete başlamadan önceki hallerim ne güzeldi. Hep zayıf olmak istiyordum ama hiç böyle yeme sorunum yoktu. Zaten çok aşırıda kilolu değildim. Şimdi yine nerdeyse eski kilomdayım. 62 kilo. Ama tek farkım büyük bir psikolojik hastalığım var artık. Ve biliyorumki tek çare yine benim.
O yüzden artık tek hedefim Saglıklı beslenmek.

Çok hedeflerim oldu. 65 ken 60 kiloyu hedefledim sonra 55 sonra 50.
51 kiloya kadar indiğim bir zaman olmuştu.
Olmuştu olmasınada sanki imkansızı başarmış gibi bir korkuya kapılmıştım. Yeme korkusu. Sonrası daha kötü:KK42:
Yeme bozukluğu , yeme atakları.
Günlerce haftalarca tek bir lokma bile kaçamak yapmadan diyet yapıp sonrasında 1-2 gün deli gibi yemek. Hemde anormal bir şekilde. Mide istemesede kusma derecesine gelsende yemeye zorlamak kendini.
İşte benim durumumun kısa özeti .......
Hala bu hastalıkla uğraşıyorum. Ve bu duruma çok ama çok üzülüyorum. Diyete başlamadan önceki hallerim ne güzeldi. Hep zayıf olmak istiyordum ama hiç böyle yeme sorunum yoktu. Zaten çok aşırıda kilolu değildim. Şimdi yine nerdeyse eski kilomdayım. 62 kilo. Ama tek farkım büyük bir psikolojik hastalığım var artık. Ve biliyorumki tek çare yine benim.
O yüzden artık tek hedefim Saglıklı beslenmek.
A'dan Z'ye senin yaşadıklarını yaşadım, hala savaşıyorum bununla. Ben deli gibi şeker tüketme eğilimindeyim. Öyle cips kola pizza kebap fln çekmez canım. Dondurma, çikolata, kek gibi şeylere dayanamiyorum. Sigara bırakır gibi çat diye bıraktım. Bakalım nasıl gidecek. Karatay diyeti uyguladığım ve sürekli aç olmadığım için, çok zorlamiyor şu aralar.
Çok doğru bir karar vermişsin, bu noktaya gelmiş olman başarı ihtimalinin çok yüksek olduğunu gösteriyor bence. Allah yardımcın olsun:KK68:

A'dan Z'ye senin yaşadıklarını yaşadım, hala savaşıyorum bununla. Ben deli gibi şeker tüketme eğilimindeyim. Öyle cips kola pizza kebap fln çekmez canım. Dondurma, çikolata, kek gibi şeylere dayanamiyorum. Sigara bırakır gibi çat diye bıraktım. Bakalım nasıl gidecek. Karatay diyeti uyguladığım ve sürekli aç olmadığım için, çok zorlamiyor şu aralar.
Çok doğru bir karar vermişsin, bu noktaya gelmiş olman başarı ihtimalinin çok yüksek olduğunu gösteriyor bence. Allah yardımcın olsun:KK68:
Canım çok teşekkür ederim. Maalesef ben kendime inancımı kaybettim sanki. Ama başarmaktan bu yanlışımı düzeltmekten başka çaremin olmadığını da biliyorum. Sen nasıl bu ataklardan kurtuldunmu?
Allah hepimizin yardımcısı olsun inş. canım:KK36:

Malesef bu gün hiç bir şey planladığım gibi gitmedi:KK43:
Erken gelen regli
Bozulan orucum
Iftar daveti derken
Saglıklı yaşamım için yapabildiğim tek şey
1,5 saatlik eliptik bisikletimle yaptıgim spor oldu
Umutsuzluğa kapılmanın hiç bir faydası olmayacağını biliyorum
Yarın yeni bir gün yeni bir başlangıç olabilir inşaallah :KK14:

Malesef bu gün hiç bir şey planladığım gibi gitmedi:KK43:
Erken gelen regli
Bozulan orucum
Iftar daveti derken
Saglıklı yaşamım için yapabildiğim tek şey
1,5 saatlik eliptik bisikletimle yaptıgim spor oldu
Umutsuzluğa kapılmanın hiç bir faydası olmayacağını biliyorum
Yarın yeni bir gün yeni bir başlangıç olabilir inşaallah :KK14:
Bir uzakdoğu atasözü derki, gerçek değişim ağır ve derinden oluşur. Bir gün de her şeyin süper olmasını bekleme. Sadece bugünün, bir önceki günden her zaman daha iyi olmasını sağla. Bu kadar !:)
1,5 saat eliptik yapmışsın! Helal olsun. KEsinlikle kardasın! Aynen devam.

Canım çok teşekkür ederim. Maalesef ben kendime inancımı kaybettim sanki. Ama başarmaktan bu yanlışımı düzeltmekten başka çaremin olmadığını da biliyorum. Sen nasıl bu ataklardan kurtuldunmu?
Allah hepimizin yardımcısı olsun inş. canım:KK36:
Ben bu ataklardan kurtulamadım, hala yaşıyorum. Tatlı krizi geliyor, yemiyorum, inat ediyorum %90. Sonrasında yiyemediğim için moralim bozuluyor hatta sinirleniyorum. Ama ertesi gün kalktığımda kendimle gurur duyup, iyi ki yememişim diyorum. Mutlu oluyorum. Bu mutluluğu birkaç kez tadınca rayına oturuyor gibi. Bakalım.

Günlüğünüz hayırlı, uğurlu olsun. Yalnız değilsiniz, hepimiz aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz. Bu diyet işine bulaşanların yemekle olan ilişkileri ciddi şekilde sakatlanıyor maalesef. Ya hep, ya hiç diyoruz. Ya kıtlıktan çıkmış gibi yemeler ya da neredeyse açlık oruçları...

Karatay bu sıkıntılarımın önüne geçti. Ilk zamanlar kolay olmadı, nefsimle mücadele ettim; zaman zaman ben galip geldim, zaman zaman o.
27 gündür hiç şeker girmedi vücuduma ve şu anda canım gerçekten tatlı bir şey istemiyor. Her geçen gün, bir öncekinden daha kolay bitiyor. Artık kendimi bir şeylere zorunlu olarak katlanıyormuş gibi hissetmiyorum. Umarım da böyle devam eder.

Sizin ve hepimizin yemekle olan çarpık algısının düzelmesi dileğiyle, azminiz daim olsun.

Bir uzakdoğu atasözü derki, gerçek değişim ağır ve derinden oluşur. Bir gün de her şeyin süper olmasını bekleme. Sadece bugünün, bir önceki günden her zaman daha iyi olmasını sağla. Bu kadar !:)
1,5 saat eliptik yapmışsın! Helal olsun. KEsinlikle kardasın! Aynen devam.
Çok teşekkür ederim desteğin için canım:KK200:
Zaten bu sefer yapmak istediğim ömrümce sürdürebilecegim bir degişlik.
O yüzden acele edecek bir durum da olmamalı. Şimdi yapmam gereken en önemli şey kafamdaki aşırı yeme isteğine senin gibi inatlaşıp hayır diyebilmek.
Kendime yeme demiyorum, bişeyide yasaklamıyorum. Bakalım zaman ne gösterecek?

Ben bu ataklardan kurtulamadım, hala yaşıyorum. Tatlı krizi geliyor, yemiyorum, inat ediyorum %90. Sonrasında yiyemediğim için moralim bozuluyor hatta sinirleniyorum. Ama ertesi gün kalktığımda kendimle gurur duyup, iyi ki yememişim diyorum. Mutlu oluyorum. Bu mutluluğu birkaç kez tadınca rayına oturuyor gibi. Bakalım.
Sen baya yol katetmişsin inş.
Zaten yemek degil yememek daha mutlu ediyor benide. Kendimi bırakıp Delice yedikten sonraki Pişmanlık kadar kötü bir duygu yok inan:KK43:
Umarım canım herdaîm bu krizlere engel olursun. Sonrasındada istediğin kiloya ulaşırsın İnş. Zor olan kilolarla savaşmak degil,beyinle savaşmak. Her iki savaşıda kazananlardan oluruz insaallah :KK36:

selamlar ......
yukarda Bahar arkadaşımız özetlemiş. her şeyden once yemekle ilgili çarpık algımızı düzeltmeliyiz. bu iş tamamen psikolojik.
Benim kendi tüyolarımdan bahsedeyim biraz fikir olsun.
Canım birşeyler yemek isteyince ilk once su içmek.
sassy su içmek.İştah kapatmada çok etkili.
aynadaki görüntüye odaklanmak. giydiklerinin yakışmasının verdiği tatmini hiç bir yiyecek sağlamıyor.
gün içinde hareket fırsatları yaratmak. merdiven çıkmak, ev işleri vs.
instagramda aklı başında insanların hesaplarını takip etmek.

ilk anda aklıma gelenler.
bende dün regl 2. gün nedeniyle yeme krizleri yaşadım, çok kötü hissettim. midemde , psikolojimde mahvoldu.Yemeyince çok gergin oluyorum.
bence işin püf noktası yedikten sonar pişman olmayacak miktarda yemek. Bizi kahreden yedikten sonraki pişmanlık duygusu ve bedensel şişkinliğimiz. Aşırı kalorili yiyecekleri nefsimizi köreltecek kadar yiyip bırakmayı başarsak, günlük beslenmemizi % 90 sağlıklı yemeklerle yapsak bir sıkıntımız kalmayacak aslında.

Günlüğünüz hayırlı, uğurlu olsun. Yalnız değilsiniz, hepimiz aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz. Bu diyet işine bulaşanların yemekle olan ilişkileri ciddi şekilde sakatlanıyor maalesef. Ya hep, ya hiç diyoruz. Ya kıtlıktan çıkmış gibi yemeler ya da neredeyse açlık oruçları...

Karatay bu sıkıntılarımın önüne geçti. Ilk zamanlar kolay olmadı, nefsimle mücadele ettim; zaman zaman ben galip geldim, zaman zaman o.
27 gündür hiç şeker girmedi vücuduma ve şu anda canım gerçekten tatlı bir şey istemiyor. Her geçen gün, bir öncekinden daha kolay bitiyor. Artık kendimi bir şeylere zorunlu olarak katlanıyormuş gibi hissetmiyorum. Umarım da böyle devam eder.

Sizin ve hepimizin yemekle olan çarpık algısının düzelmesi dileğiyle, azminiz daim olsun.
Öncelikle çok teşekkür ederim.
Çok güzel ve çok doğru şeyler yazmışsınız.
Diyet yapan zayıflamaya çalışan herkesin başına gelebilecek bi durumdaymışım, tamamen benimle alakalı bir durum degilmiş onu anladım. Ama sizin adınıza çok sevindim çok büyük bir başarı bana göre 27 gün deyim yerindeyse kendine kötülük yapmamak.azminiz başarın daim olsun inş.
Karatay aslında benim yapabileceğim bir beslenme türü. Özellikle 2 öğün olması. Ben zaten genelde 2 öğün yerim. ama şimdilik hiç bir diyet türünü yapmaya hazır hissetmiyorum. Kendimi okadar yıpratmışımki:KK43:
Tekrar çok teşekkür ederim Baharherbahardiyetyapar:KK200:

Şu anda kendimi hepinize o kadar yakın hissettim ki.. Adeta beni anlatmışsınız. Ben de dün yaşadığım yeme atağından dolayı pişmanım. Ben 4 yıl önce 63 kilodaydım sonra spor diyet vs derken kilo verdim. 40 kiloya kadar düştüm. Evet çok sağlıksız biliyorum ama öyle bir psikoloji ki yanlış olduğunu bile bile yaptım. Sonra 45 kiloyla 2 3 yıl idare ettim ancak sağlıklı yemeyi bir türlü oturtamadım. Hafta içi 1000 kalori bile almadan ancak hafta sonu 5000 kalori civarında beslenerek geçti. Şimdi son 1 yıldır 50 51 kilo arasında gidip geliyorum. 4 aydır da spor yapıyorum. Herkes bu kilonun bana çok yakıştığını söylüyor. Ben de kendimi iyi hissediyorum ama yine ataklarım ve sonrasında aldığım kaloriyi direkt kesme eğilimlerim devam ediyor. Üstüne üstlük ben 3 ana 3 ara öğün yiyen bir insanım. Ancak öğünlerimde çok az yediğim ve son zamanlarda spor yaptığım için bir süre sonra tekrar ataklarla devam ediyorum. Öğünlerini çoğalt kurtul diyebilirsiniz ama biraz fazla yedim mi amaan bugün bozdum ne bulursam yiyeyim durumuyla karşı karşıya kalıyorum. Yani kurtulmaya çalıştığım bir kısır döngü var. Belki hep birlikte bişeyler yapabiliriz.. Takipteyim :)

selamlar ......
yukarda Bahar arkadaşımız özetlemiş. her şeyden once yemekle ilgili çarpık algımızı düzeltmeliyiz. bu iş tamamen psikolojik.
Benim kendi tüyolarımdan bahsedeyim biraz fikir olsun.
Canım birşeyler yemek isteyince ilk once su içmek.
sassy su içmek.İştah kapatmada çok etkili.
aynadaki görüntüye odaklanmak. giydiklerinin yakışmasının verdiği tatmini hiç bir yiyecek sağlamıyor.
gün içinde hareket fırsatları yaratmak. merdiven çıkmak, ev işleri vs.
instagramda aklı başında insanların hesaplarını takip etmek.

ilk anda aklıma gelenler.
bende dün regl 2. gün nedeniyle yeme krizleri yaşadım, çok kötü hissettim. midemde , psikolojimde mahvoldu.Yemeyince çok gergin oluyorum.
bence işin püf noktası yedikten sonar pişman olmayacak miktarda yemek. Bizi kahreden yedikten sonraki pişmanlık duygusu ve bedensel şişkinliğimiz. Aşırı kalorili yiyecekleri nefsimizi köreltecek kadar yiyip bırakmayı başarsak, günlük beslenmemizi % 90 sağlıklı yemeklerle yapsak bir sıkıntımız kalmayacak aslında.
Gerçekten cok teşekkür ederim canım. Pişman olmayacak kadar yemeyi ah bi başarsam işte herşeyin değişeceği yer orası. Tütoların hep aklımda olacak inş.
Amacım hedefim önce normale dönüp sonra saglıklı beslenerek saglıklı bir bedene sahip olmak. Eskisi gibi 45-46 kilo olma hayallerim yok. Umarım insaallah başaracağız canım. Herkesin hedefine ulaşmasını nasip etsin Rabbim.

Şu anda kendimi hepinize o kadar yakın hissettim ki.. Adeta beni anlatmışsınız. Ben de dün yaşadığım yeme atağından dolayı pişmanım. Ben 4 yıl önce 63 kilodaydım sonra spor diyet vs derken kilo verdim. 40 kiloya kadar düştüm. Evet çok sağlıksız biliyorum ama öyle bir psikoloji ki yanlış olduğunu bile bile yaptım. Sonra 45 kiloyla 2 3 yıl idare ettim ancak sağlıklı yemeyi bir türlü oturtamadım. Hafta içi 1000 kalori bile almadan ancak hafta sonu 5000 kalori civarında beslenerek geçti. Şimdi son 1 yıldır 50 51 kilo arasında gidip geliyorum. 4 aydır da spor yapıyorum. Herkes bu kilonun bana çok yakıştığını söylüyor. Ben de kendimi iyi hissediyorum ama yine ataklarım ve sonrasında aldığım kaloriyi direkt kesme eğilimlerim devam ediyor. Üstüne üstlük ben 3 ana 3 ara öğün yiyen bir insanım. Ancak öğünlerimde çok az yediğim ve son zamanlarda spor yaptığım için bir süre sonra tekrar ataklarla devam ediyorum. Öğünlerini çoğalt kurtul diyebilirsiniz ama biraz fazla yedim mi amaan bugün bozdum ne bulursam yiyeyim durumuyla karşı karşıya kalıyorum. Yani kurtulmaya çalıştığım bir kısır döngü var. Belki hep birlikte bişeyler yapabiliriz.. Takipteyim :)
Sevgili yesimeren yaşadıklarımız birebir aynı. Bende senin gibi 40 lı kiloların hayalıyle başlamıştım diyete. Başta herşey çok iyiydi. Kendimi kasmadan yiyor spor yapıyordum. 51 kiloya indiğimde okadar mutluydumki. Her ortamda çok zayıfladığım,azmim, iradem konuşuluyordu. Bende artık kendime yasaklar koymaya başlamıştım. Ekmek yemiycem,şunu yemiycem bunu yemiycem.vücut alışıyor yememeye ama bir insan yemeyi seviyorsa, dayanamayacağı yerken mutluluk duyduğu lezzetler varsa insanın beyni zor alışıyor yememeye. Hatta yasaklarsan dahada cazip bir hale geliyor. Velhasıl ben de senin gibi 4-5 gün çok az yiyip 1-2 günde ne yemediysem herşeyi yiyerek bu duruma geldim.spor yapmazsam Çoktan 70 kilo olurdum herAlde. Şimdi tamamen bırakmış bir haldeyim.Kendimi salmak istemiyorum ama okadar bıkmışımki karar vermekten, yeni başlangıçlar yapmaktan, kendime hükmetmekten. Bilmiyorum sadece şu zamanlarımı az hasarla atlatıp normal düşüncelerle saglıklı yaşamak. Allah yardımcımız olsun:KK200:

Ben bugünüde pas geçiyorum. :KK53:
Neden böyle oldum yaaaa
Bir türlü kendimi toparlayamıyorum.
Hiç bir şey düşünmek planlamak, azmetmek için yeniden sebebler bulmak
Beni motive edecek hiç bir şeyi düşünmek istemiyorum. :KK43:
Bilincim kapalı sanki. Aynaya bakmak bile istemiyorum. Poffff dilimde bir şarkı:
Yüz göz olduk yar seninle
Sözümüzü esirgemez olduk
Gençliğimi geri verseler
Bu kez en çok kendimi severdim
........ .........
Yıllarım Gitti
Yıllarım gitti...............

Günaydın
Bu günlüğü bırak kendimden bile kaçtığım şu 2-3 günün ardından tartıldım; 64.4
:KK57: Böyle kaldım:KK57:
2 günde 3 kilo almışım.
Artık bişeyler yapmam lazım.
Bu bayram hayatımda geçirdiğim en sıkıntılı geçen bayram olacak. 55 kiloyla geçirdiğim Bayram'ın ardından beni görenler zaten bozuk olan psikolojimi iyice bitirecekler. Neyse herşeyi unutuyorum şu anda. Başardığım günleri,Yaptıgım büyük hataları, şok diyetleri. Her şey yeniden başlıyor. Kendime söz veriyorum bu günkü gördüğüm kilo en yüksek kilom olarak kalacak. Üstüne kilo eklemiycegim.
Iyi kötü bir şekilde ne olursa olsun bu gün BAŞLIYORUM.....

Günaydın
Bu günlüğü bırak kendimden bile kaçtığım şu 2-3 günün ardından tartıldım; 64.4
:KK57: Böyle kaldım:KK57:
2 günde 3 kilo almışım.
Artık bişeyler yapmam lazım.
Bu bayram hayatımda geçirdiğim en sıkıntılı geçen bayram olacak. 55 kiloyla geçirdiğim Bayram'ın ardından beni görenler zaten bozuk olan psikolojimi iyice bitirecekler. Neyse herşeyi unutuyorum şu anda. Başardığım günleri,Yaptıgım büyük hataları, şok diyetleri. Her şey yeniden başlıyor. Kendime söz veriyorum bu günkü gördüğüm kilo en yüksek kilom olarak kalacak. Üstüne kilo eklemiycegim.
Iyi kötü bir şekilde ne olursa olsun bu gün BAŞLIYORUM.....
:KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31:
Olacak, bence bu defa olacak!
Yiyeceğin şeyleri planladın mı?

Bir kaç temel kuralım olacak;
1.akşam 5-6 dan sonra bişey yemeyeceğim
2.Günlük 1200 kcal yeterli bir mıktar olacak.
3. Mutlaka kahvaltı edeceğim
4.Haftada 4-5 gün spor yapacagım.

Bu kurallar zaten saglık için yapılması gerekenler.
Benimde öncelikli hedefim saglıklı beslenip -saglıklı yaşamak.
Birde başta hergün tartılmayı planlıyorum.Belli bir zaman sonunda kıyafetlerin ve aynadaki görüntüm yeterli olacaktır.
Başlangıç Kilo:64.4
Hedef : şimdilik kilo almamak. Saglıklı beslenerek Vücudumun ideal kilosu neyse ona ulaşması.

:KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31:
Olacak, bence bu defa olacak!
Yiyeceğin şeyleri planladın mı?
Teşekkür ederim canım:KK36:
Yok canım bu sefer çok fazla Planlı davranmak istemiyorum. Yaptıgım her plan beynım tarafımdan yasak olarak algılandı. Ve sonunda kuralsız yeme atakları başladı.
Bu sefer gerçekten saglıklı beslenmeye odaklıyım. Ömür boyu sürdürebilecegim bir beslenme alışkanlığı kazanmak istiyorum.

Teşekkür ederim canım:KK36:
Yok canım bu sefer çok fazla Planlı davranmak istemiyorum. Yaptıgım her plan beynım tarafımdan yasak olarak algılandı. Ve sonunda kuralsız yeme atakları başladı.
Bu sefer gerçekten saglıklı beslenmeye odaklıyım. Ömür boyu sürdürebilecegim bir beslenme alışkanlığı kazanmak istiyorum.
Anladım canım. Ben de planlı olmayı severim. Ama zaten karatay yaptığım için 2 öğün yiyorum, cok kafa yormama gerek olmuyor:KK54:

X