• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek kelime 'Pislik'

Ben o ağlamaları biliyorum anneannem de yapıyor ben yanındayım bir gün kapı çaldı o günde dayımın gelme günü, dur açma diye bağırdı dedim noluyyooorrr kendini yatağa attı ahlamaya başladı bende kapıyı geç açtım tabiii dayım dedi niye geç açtın şakasına bende anlatım böyle böyle diye. Soruyor nasılsın diye hastayım diyor. Hiç kalkmadın mı ayağa hiç diyor yok hep yattım diyor oysa 5 dak önce tv izliyordu. Ağlıyor falan. Göz göre göre yalan konuşuyor. Oğulları gelince ağlıyor sürekli ondan önce flash tv de halay çekenleri izliyordu ama. Şok olmuştum yani anlıyorum ben seni. Ama senin abanne daha betermiş.

Ben diger konularinida okumustum. Bir taraftan annenede aciyorum. Bir gün artik o stressten hastalanir ve hatta ölür. Ondan sonra baban tekrar evlenir ve asil o ikinci kadin hayatini yasar çok eminim. Heleki o ikinci kadin sinsi olursa, o babaannen hapi yutar. O zaman bir gör bak baban nasil annesine karsi geliyor.

Diger taraftanda eminimki annende bunlari biliyor. Bu kadar o babaannenden çekiyor fakat hiç kimse ona asla madalya takmaz, deger vermez. Sadece kendi hayatini çöpe atmis degil, senin hayatinida zorlastirdi. Iste bundan dolayi hep daima diyorum kadin olarak asla kendini ezdirmiyeceksin. Isini ele alacaksin ve sesini çikaracaksin!

Kisacasi bunun çaresi yok. Baban ana kuzusu, annende sesini çikarmiyor ve sen o evde asla huzur bulamazsin ne yazikki.

Asla yaşlı insanları kınamam,kusur aramam..Çünkü birgün bizde yaşlanacağız ve ne olacağımız belli değil..Allah hiçbirimizi elden ayaktan düşürmesin inşallah..Fakat babanneniz gerçekten tahammül edilecek gibi değil..Alzheimer hastası olur yada eli ayağı tutmaz anlarım ama bilinci yerinde ve sağlıklı bir insansa bu yaptığı gerçekten terbiyesizlik..Yaşlılara saygımız sonsuz tamam ama sizde insansınız sizede yazık günah...Ayrıca yaşlıdır herşeyi yapar fikrinede ben katılmıyorum dediğim gibi bir hastalık yada bilinç kaybı olmadığı sürece bu yaptığı tahammül edilecek birşey değil..Afedersiniz altına kaçırır temizlersin baş üstüne ama bilinçli olarak etrafa sürülen sümükleri ne siz ne anneniz temizlemek zorunda değil ayıptır! Ben babanneme sarılırım misler gibi kokar harikasın yine ismi ne bu parfümün derim × marka der ve kaç yaşında bu kadın genç mi sanki ? O da yaşlı aradaki fark nedir? Bence görgü ve insanlık! Tamamen içinin kötülüğünden ve size inat olsun diye yapıyor demek ki..Allah annenizede sizede sabır versin inşallah..

Bir ornek daha.
Saniyorlar ki ben yalan söylüyorum babaannem melek .
Benim uzun sureli ilişkin oldu sözlenme arefesindeyken ayrildik.
Babaannem.bunu konuya komşuya anlatmis biri sormuş noldu diye " Artik ceylini kimse almaz dul bi adam gelirse onunla evlenir anca" diyormuş . O.o
Felaket bir sey ya.
Bir örneği de sizde varmis siz iyi anlarsiniZ beni :(
Ben o ağlamaları biliyorum anneannem de yapıyor ben yanındayım bir gün kapı çaldı o günde dayımın gelme günü, dur açma diye bağırdı dedim noluyyooorrr kendini yatağa attı ahlamaya başladı bende kapıyı geç açtım tabiii dayım dedi niye geç açtın şakasına bende anlatım böyle böyle diye. Soruyor nasılsın diye hastayım diyor. Hiç kalkmadın mı ayağa hiç diyor yok hep yattım diyor oysa 5 dak önce tv izliyordu. Ağlıyor falan. Göz göre göre yalan konuşuyor. Oğulları gelince ağlıyor sürekli ondan önce flash tv de halay çekenleri izliyordu ama. Şok olmuştum yani anlıyorum ben seni. Ama senin abanne daha betermiş.

Aynen öyle.
Bende diyorum bende yaslanacagim hatta belki Allah korusun elden ayaktan dusecegim sabredeyim .
Ama sabrin da siniri var hakikaten.
Hastayken getir götür ilaç ver tuvalete sirtinda gotur iyileşince 1 kere aramayan torunu baş tacı olsun sen or....
Tesekkur ederim...
Asla yaşlı insanları kınamam,kusur aramam..Çünkü birgün bizde yaşlanacağız ve ne olacağımız belli değil..Allah hiçbirimizi elden ayaktan düşürmesin inşallah..Fakat babanneniz gerçekten tahammül edilecek gibi değil..Alzheimer hastası olur yada eli ayağı tutmaz anlarım ama bilinci yerinde ve sağlıklı bir insansa bu yaptığı gerçekten terbiyesizlik..Yaşlılara saygımız sonsuz tamam ama sizde insansınız sizede yazık günah...Ayrıca yaşlıdır herşeyi yapar fikrinede ben katılmıyorum dediğim gibi bir hastalık yada bilinç kaybı olmadığı sürece bu yaptığı tahammül edilecek birşey değil..Afedersiniz altına kaçırır temizlersin baş üstüne ama bilinçli olarak etrafa sürülen sümükleri ne siz ne anneniz temizlemek zorunda değil ayıptır! Ben babanneme sarılırım misler gibi kokar harikasın yine ismi ne bu parfümün derim × marka der ve kaç yaşında bu kadın genç mi sanki ? O da yaşlı aradaki fark nedir? Bence görgü ve insanlık! Tamamen içinin kötülüğünden ve size inat olsun diye yapıyor demek ki..Allah annenizede sizede sabır versin inşallah..

Evet biz de yaşlanacağız, evet yaşlılık hastalıklar falan zor şeyler ama konu sahibinin şikayet ettiği durumların yaşlılıkla ilgisi yok ki, kadın rezilin tekiymiş. Hanginiz yaşlanınca bunları yapacaksınız, hanginiz "70 yaşıma girdiğime göre artık banyoyu batırmaya ve yemekleri elle yemeye hak kazandım" diyeceksiniz?

Varsayalım ki görgüsüz bir ortamda yetişmiş, öyle alışmış, insan olan uyarıldığı zaman anlar dikkat eder, özellikle de yük olduğu insanlarla yaşarken. Belli ki bu kadın kötülük yapmak için, inadına böyle davranıyor ve oğluna güveniyor.

Diğer konuları bilmediğim için babanızla aranız nasıl tam bilmiyorum konu sahibi, ancak bunu sadece onunla çözebilirsiniz. Güzellikle konuşursanız belki babanız çizgiyi aştığı zaman annesini kibarca uyarabilir, o da belki zamanla yüz bulmaz babanızdan.

Aynen öyle.
Bende diyorum bende yaslanacagim hatta belki Allah korusun elden ayaktan dusecegim sabredeyim .
Ama sabrin da siniri var hakikaten.
Hastayken getir götür ilaç ver tuvalete sirtinda gotur iyileşince 1 kere aramayan torunu baş tacı olsun sen or....
Tesekkur ederim...
Çok zor durumunuz gerçekten..Hani sizle yaşamak zorunda belli ki,ona çözüm biraz zor bulunur ama en azından bu hareketleri yapmaması için babanız uyarsa,çaba gösterse keşke..Anneniz o kadar fedakarlık yapıp bakıyor,sizde aynı şekilde ama bakmak zorunda değilsiniz ki..Herkeste böyle birşeyi kabul etmez yani..Bari bunun hatırına babanız çözüm bulsa..Katlanılacak gibi değil yani gerçekten..Babanız biraz tavrını koysa eminim yapamazdı böyle..

Evet biz de yaşlanacağız, evet yaşlılık hastalıklar falan zor şeyler ama konu sahibinin şikayet ettiği durumların yaşlılıkla ilgisi yok ki, kadın rezilin tekiymiş. Hanginiz yaşlanınca bunları yapacaksınız, hanginiz "70 yaşıma girdiğime göre artık banyoyu batırmaya ve yemekleri elle yemeye hak kazandım" diyeceksiniz?

Varsayalım ki görgüsüz bir ortamda yetişmiş, öyle alışmış, insan olan uyarıldığı zaman anlar dikkat eder, özellikle de yük olduğu insanlarla yaşarken. Belli ki bu kadın kötülük yapmak için, inadına böyle davranıyor ve oğluna güveniyor.

Diğer konuları bilmediğim için babanızla aranız nasıl tam bilmiyorum konu sahibi, ancak bunu sadece onunla çözebilirsiniz. Güzellikle konuşursanız belki babanız çizgiyi aştığı zaman annesini kibarca uyarabilir, o da belki zamanla yüz bulmaz babanızdan.

Ben sana sonucu söyliyeyim ağlayacak zırlayacak duygu sömürüsü yapacak babası geip annesine çatacak

iyyy ben okurken igrendim yasarken tahmin edemiyorum.umarim anneniz ve siz kurtulursunuz,bunun yaslilikla falan ilgisi yok bildigin yasini kullanan rezil.en saygi duyulmayacak yasli kategorisi:(Allah kolaylik versin

Benim teyzemin kayınvalidesi çok tuhaftı sürekli beddua ederdi ve senin anlattıklarından daha pisti onların yaşadıkları geldi gözümün önüne teyzem neler çekti öldü gitti kurtuldular sonunda :KK51: geçenlerde bir kadınla tanıştım dıdısının dıdısı kendi kayınvalidesini anlattı aynı böyle çok yaşlı kötü kadın var galiba babaannemi yarın öpücük yağmuruna tutucam :KK53:

Midem kalkti ..

Yapacak pek birsey yok ..

Tek yapacagin sey yemekleri herkesin tabagina koyup onune koymak..
Yoksa baska cozum gelmedi aklima

Bununla ilgili bir konu açmayı bile düşünüyorum açıkçası. Yahu burada insanlar dertli, normal bir psikolojide olmuyor. Hemen saldırı, hemen onda ne var, nasıl böyle yaparsın, çok kötü, çok yanlış, kendine bak vs. vs.
Bunu yapanlara söylüyorum Allah rızası için yapmayın ya. Belki sizin tanımadığınız o insana yaptığınız acımasız eleştiri onun sonu olacak, belki düştüğü çukura hissettirdiğiniz o iğrençlik duygusuyla daha beter batacak. Bırakın yargılamayı Allah rızası için. Hangimiz hata işlemedik. Birinin günahından haberiniz olur da tövbesinden olmaz diye bir söz var. Yapmışsa kötü bir şey bir darbe de siz vuracağınıza, af dilemesine, yanlıştan uzaklaşmasına vesile olalım tatlı dille, ne olur ki? Rabbim hepimizin yardımcısı olsun şu imtihan dünyasında.

katılıyorum size, dikkatimi çekiyor burada bazı insanlar konuları okuyunca popüler olma çabası mıdır nedir en alakasız durumda hemen muhalif olup konu sahibesine insanlık dersi vermeye kalkışıyorlar
valla attan düşenin halini yine attan düşen anlar 31 yaşındayım 17+3 sene büyüklerimizle yaşadım. Mekanları cennet olsun konu sahibesinin babaannesi gibi değillerdi fakat yine de bunaltıcı yıpratıcı anılar yaşadık ve saygıda kusur etmedik ama sürekli sıkıntı yaşasaydım konu sahibesi ve annesi kadar da sabırlı olamazdım açık konuşayım. Allah yardımcıları olsun...

Hadi yemek konusunda dicemki onunla yemeyin sonradan yiyin yada biraz fazla bulasik cikicak size herkese herşeyi ayri tabakalarda koyun salatalar ayei ayri ne bilim turşular ayri filan kendi onundekilerden yer boylece kahvaltıda ayni olur yada sizden başka igrenen yoksa evde kendinize tabak hazirlicaksiniz önceden masaya oturmadan o ne yicekseniz ortadaki yiyeceklerden birer ikişer tabaginixa koyup yiceksinjz oda yesin ortadan sonuçta tabaginizdan yemicek .ama WC sorunu banyo sorunu ne demek mecbursunuz ya eli ayagi tutuyor kendi isini kendi görüyor pisliklerinide temizlenmeli mecbur filan değilsiniz bence babannenize boyle orta yasli biri iyi anlastigi kul hakkindan bahsetsin iste sunu yapmak günah affedilmeyen günah kul hakkina girer vb vb.dini korkusu varsa yapmaz belki.işiniz zor boyle .yaslidir hürmet etmek saygida kusur etmemek lazim ama bile bile de pis olması gerekmez yani.

sosyoloji muhabbeti olmuş açılın ben 9 yıldır lisansüstü eğitim yapan sosyoloğum :KK53::rolleyes:
benim görebildiğim tek sosyolojik hatta sosyal psikolojik gerçek; sosyoloji mezunu arkadaşın yorumunun ardından hemen bir başka olumsuz yorum gelmesi, düşündüğümüzü dillendiremediğimiz durumlarda bizden önce aynı şeyi söyleyen olursa destek çıkarız.
olumsuz yorum yapan arkadaşlar sığ bakıyorsunuz konuya, ben hâlâ alzheimerli anneannemin hastalığından ötürü bizi çok kırdığı durumların üzüntüsünü yaşıyorum zaman zaman. üstelik o hastaydı mazereti vardı ama etten kemikteniz sonuçta, kırılıyorsunuz. peki bu babaannenin nesi var?

Back
X