- 22 Temmuz 2019
- 879
- 566
- 23
- 35
- Konu Sahibi Bir fikrim var
-
Artık evde yemek yapmaya vakit bile yok ki... Ben zar zor yetiştiriyorum akşam yemeğini koştur koştur. Açıkçası para biriktireceğim diye kendimi parçalamıyorum. Fahri emekli muamelesi yapıyorum kendime. Yazık günah yahu canımanormalde insanlarin disarida ictigi bir kahvenin, yedigi bir hamburgerin luks olmamasi lazim. ama 6-7 bin civari gelir icin bunlar bile artik fazla sayiliyor maalesef.
simdi gelip “disarida yemek yeme” diyenler olacak, o da yani insanca yasama, sadece solunum yap, hayatini survive et demek oluyor. cozumsuz konu.
Evde yemek yapmakta az maliyetli değil hani. Dışarıda yedikleremiz bazen daha uyguna geliyornormalde insanlarin disarida ictigi bir kahvenin, yedigi bir hamburgerin luks olmamasi lazim. ama 6-7 bin civari gelir icin bunlar bile artik fazla sayiliyor maalesef.
simdi gelip “disarida yemek yeme” diyenler olacak, o da yani insanca yasama, sadece solunum yap, hayatini survive et demek oluyor. cozumsuz konu.
Evet aynen dediğiniz gibi keyfimden kesersem birikir biraz. Ama şu oluyo bana genelde bugün yemezsem gezmezsem yarın bı deprem olduğunda veya hastalanirsam ne kıymeti var para biriktirmenin deyip vazgeçiyorum. Bu tutumlu insanlar böyle düşünmüyorlar mi acabaDiğer konudaki arkadaşı ekonomi bakanı yapmak lazım çünkü imkansızı başarıyor. Kendinize onu örnek almayın.
6-7 bin bu devirde yoksulluk sınırı civarı zaten. Kenara para atmak çok mümkün değil çocuklu bir aile için. Atmaya çalışırsanız ya keyfinizden kısacaksınız ya çocuğunuzdan. İkisi de bence uygulanabilir şeyler değil.
Hastalanmayı kötü olayları falan bırakın yaşlanıyoruz hepimiz. Bugün yaptıklarımızdan aldığımız zevki 50 yaşımızda alamayacağız ki. Çocuğunuz da büyüyor, bugün birlikte yaparken keyif aldığınız şeyleri yarın istemeyecek. Tadını çıkartmak lazım bugünün.Evet aynen dediğiniz gibi keyfimden kesersem birikir biraz. Ama şu oluyo bana genelde bugün yemezsem gezmezsem yarın bı deprem olduğunda veya hastalanirsam ne kıymeti var para biriktirmenin deyip vazgeçiyorum. Bu tutumlu insanlar böyle düşünmüyorlar mi acaba
Kesinlikle böyle olmalı. Ama eşimle ortaklasa bı karar alıp hiç bı düzene sokamadik yarın maaşı yaticak çeyrek alıp koyalım diyorum bakalım nasıl olucakPara; harcamalarınızı yaptıktan sonra kalan/kalmayanla birikmez.
Gelen paradan %15-30 arası bir kısmı direkt kenara koyarsınız, kalan parayı geliriniz kabul edersiniz. Alınacak kuruyemişi de, yaşanacak hayatı da buna göre düzenlersiniz.
Bunu yapmalı mısınız, yapabilir misiniz o ayrı, ama eğer yapılacaksa ancak böyle yapılabilir.
Başka türlüsü her Pazartesi başlanıp, beşinci gününde bir nedenle bozulmaya mahkum diyetlere benzer; niyet olur, sonuç olmaz.
İşte aslında en doğrusu bu ama insanlar para biriktirmeyi iyi bişey olarak goruyolar. Ben bu sefer kendimden şüphe ediyorum yanlış mı benim yaptığım diye. Halbuki yarına ne olacağımız belli bile değilkenHastalanmayı kötü olayları falan bırakın yaşlanıyoruz hepimiz. Bugün yaptıklarımızdan aldığımız zevki 50 yaşımızda alamayacağız ki. Çocuğunuz da büyüyor, bugün birlikte yaparken keyif aldığınız şeyleri yarın istemeyecek. Tadını çıkartmak lazım bugünün.
yazmasam içinde patlardı benim 5 çocuk var diyeceksiniz bu devirde 5 çocuk ne haklısınız
eşimle benim ikinci evliliğimiz 2 ondan iki benden 1 ortak beş etti
eşim memur 6 bin civarı maaş var ev kirami evet 4 çocuk okuyor 2 uni 1 lise 1 orta 1 bebek 3 yaşında hepsi erkekçok madurum
cinsiyet neden belirttim çünkü ergen veya genç erkek çocukları hiç doymaz memleketten uzak yaşadığımız şehir ve aşırı pahalı ekmek 2 sütun kilosu 5 lira para yetiyormu çok şükür kimseye el açmadan gidiyoruz evde pişen yemekte bereket vardır çocuklar bir birinin kıyafetlerini ayakkabılarını giyer paylaşmayı öğrenir tek bisküvi yerken şikayet ederler sakalasirlar keşke tek cocuk olsaydık diye
evde bereket var belki lüks gitmiyoruz ama temiz giyeriz lüks yeniyoruz ama tek lokma israf olmaz kenara heray yüz ikiyüz atarım hastalık olur abi birşey olur kimseye muhtaç olmamalı
bende karton koliden araba yaptım içine oturuyor aşırı eğleniyor birlikte boyadik tavsiye ederimhayatı kaçırmamak adına birikim yapmamayı tercih edebilirsiniz ama bence az da olsa arttırmaya çalışılmalı ki ani gelişen ihtiyaç durumunda ele güne muhtaç olunmamak adına.
yediğinizden içtiğinizden kısmayın tabi ama en çok giyim konusundan tasarruf yapılabilir bence.indirimler takip edilir ihtiyaç dışında bişey almamaya dikkat edilir.
mecburi tasarruf yapan biri olarak dışarda bir kahve içmek yerine bir paket kahve alırım bitene kadar kahve içmiş olurum dışarda kahvaltı için aynı mantıği güderim
çocuklara hep oyuncak almıyorum elimizdeki oyuncaklarla oyun kurup eğleniyoruz,boyama kitabının boş kalan yerlerine resim çizip boyatırım böyle böyle şeyler
Ne diyeyim kocaman bı maşallahdan başka 5 çocuğa rağmen çok iyi az da olsa kenara koymayı basarabilmek.yazmasam içinde patlardı benim 5 çocuk var diyeceksiniz bu devirde 5 çocuk ne haklısınız
eşimle benim ikinci evliliğimiz 2 ondan iki benden 1 ortak beş etti
eşim memur 6 bin civarı maaş var ev kirami evet 4 çocuk okuyor 2 uni 1 lise 1 orta 1 bebek 3 yaşında hepsi erkekçok madurum
cinsiyet neden belirttim çünkü ergen veya genç erkek çocukları hiç doymaz memleketten uzak yaşadığımız şehir ve aşırı pahalı ekmek 2 sütun kilosu 5 lira para yetiyormu çok şükür kimseye el açmadan gidiyoruz evde pişen yemekte bereket vardır çocuklar bir birinin kıyafetlerini ayakkabılarını giyer paylaşmayı öğrenir tek bisküvi yerken şikayet ederler sakalasirlar keşke tek cocuk olsaydık diye
evde bereket var belki lüks gitmiyoruz ama temiz giyeriz lüks yeniyoruz ama tek lokma israf olmaz kenara heray yüz ikiyüz atarım hastalık olur abi birşey olur kimseye muhtaç olmamalı
elimde boş karton koli var mutlaka deniycembende karton koliden araba yaptım içine oturuyor aşırı eğleniyor birlikte boyadik tavsiye ederimyoğurt kutusunun kapağı direksiyon son model
hayat ne songaz gezmek nede ac bilac dolaşmak sadece hangi durumda olursan ol pozitif bakmakAllah kolaylık versin, evlâtlarınızın çok güzel günlerini göstersin size
İşte orta kararı bulmakta fayda var dediğiniz gibi. Bu insanlar nasıl zengin oluyor ya bunun var mı bı püf noktası ipucusuSüper ya ben de anneme hep ben gencim tabii harcayacağım diyorumAma şöyle bi sıkıntı var, herkesin harcaması gelirine göre olmalı. Yani ülkemiz stabil durumda değil ki, boşver harca daha hayat yeni başlıyor yarınlar gelmesin sabahlar olmasın moduna girelim. Kesinlikle kenara para koymak zorundayız bence. Özellikle çocuğunuz için. Holdinginiz, koca şirketleriniz yoksa maalesef biriktirmek zorundasınız. Biraz kısın kendinizden. Maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?