- 22 Temmuz 2019
- 879
- 566
- 23
- 35
- Konu Sahibi Bir fikrim var
Ya sunu denedim ben evden çıkarken tok çıkmayı ama ne var ki ne koyuyolar arkadaş içine kokusu yetiyor canımın istemesine. Ben İstanbul da yaşıyorum iyi güzel bı yerinde ama gel gelekim mekanlar pahalı bir kahve 15-20 TL arası küçük bı şehirde 5-10 TL arasıdır diye düşünüyorum. Kızım da iyice alıştı 4 yaşında herşey almaya babası işten gelince hoşgeldin yerine bana ne sürpriz aldın diyor daha 4 yaşında ama iki dolu poşete yakın 2 buçuk yaşında çöpe attım kırık çıkık olanları şimdi yine çok birikti yine temizlicem bu ara bı de ben tutamam pek herşeyi kızım da ben gibi kaliteli bı kıyafet alsam ilk iki ay kıymet bilip sonrasina dikkat edemiyorumKredi kartınız varsa öncelikle onu kapatın veya limitini düşürün. Maaşınızın 3/1 ini yatırıma ayırıp kalanıyla yaşamaya çalışın. Dışarı çıkarken yanınıza kk almayın, kullanmayacağınız hiçbir kıyafet ve eşyayı almamaya çalışın. Alışverişe çıktığınızda istek mi ihtiyaç mı diye bakın. Bu pandemi dönemi bize tasarruf ettirdi dışarı çıkmadık alışveriş yapmadık. Ben uzun süredir dışarıda fastfood yemeyi de kesmiştim sağlıksız olması nedeniyle. İş yerime kendi yemeğimi kendim götürüyordum yaklaşık 2 yıldır( şuan izinliyim). Termosumla çayımı kendim götürüyorum. Doğum günü evlilik yıldönümü ya da kutlanacak özel bir durum varsa onun için yemeğe çıkıyoruz. Eşimle müzik dinlemeyi seviyoruz bizim en çok harcadığımız özel ihtiyacımız sevdiğimiz grupları insanları canlı dinlemek onun için bütçe ayırıyoruz. Bulunduğum şehir para harcamak için çok ideal bir şehir biz kamp sandalyelerimizi çayımızı kahvemizi alıp deniz kenarında oturmayı tercih ediyoruz. Biz gezerek tatil yapıyoruz. Kamp kuruyoruz veya bazı devlet kurumlarının çok güzel tesisleri var hem uygun fiyatlı hem özenli yerler oralarda konaklıyoruz (bunlar pandemi öncesi yaptığımız şeyler). Tabi çocuğumuz olunca muhtemelen bu değişecek ama eğer çocuğunuz 3-4 yaşını geçmişse düşünebilirsiniz. Markete giderken aç gitmeyin diyor uzmanlar. O zaman gördüğünüz herşeyi almak istiyorsunuz. Haftalık yemek listesi çıkarabilirsiniz. Pazar kültürünüz varsa hem çok malzemeyle dolabı doldurmuş olmazsınız hem de ziyan etmezsiniz. Çocuk konusunda da nasıl alıştı bilemiyorum şimdi ki çocuklar fastfood ve aburcubur düşkünü , dışarı çıkarken evden suyunu meyvesini kuruyemişini götürebilirsiniz.