Tek kuruş kenara para koyamamak

Ya sunu denedim ben evden çıkarken tok çıkmayı ama ne var ki ne koyuyolar arkadaş içine kokusu yetiyor canımın istemesine. Ben İstanbul da yaşıyorum iyi güzel bı yerinde ama gel gelekim mekanlar pahalı bir kahve 15-20 TL arası küçük bı şehirde 5-10 TL arasıdır diye düşünüyorum. Kızım da iyice alıştı 4 yaşında herşey almaya babası işten gelince hoşgeldin yerine bana ne sürpriz aldın diyor daha 4 yaşında ama iki dolu poşete yakın 2 buçuk yaşında çöpe attım kırık çıkık olanları şimdi yine çok birikti yine temizlicem bu ara bı de ben tutamam pek herşeyi kızım da ben gibi kaliteli bı kıyafet alsam ilk iki ay kıymet bilip sonrasina dikkat edemiyorum
Haklısınız dışarıda cezbedici vitrinler çok kanmamak gerekiyor. Eşyaları düzenli kullanmak öğrenilebilir birşey olabilir. Şade yaşamla ilgili ve parayla ilgili Özlem Denizmen’in kitapları var onları okuyun. YouTube ‘dan videolar var onları seyredin. Alışkanlıklardan vazgeçmek biraz zordur ama istikrarla başarırsınız. Bir de şunu tavsiye edeyim harcamalarınızı yazın ay sonunda gereksiz harcamalar neler bakın. Çocuğa bunu nasıl aşılayabilirsiniz ürünlerin içeriğinden bahsedersiniz ne kadar zar verdiğini anlatabilirsiniz. Parka filan götürdüğünüzde yanınıza para almadığınızı, aldığınız başka bir gün istediğini almasına söz verdiğinizi söylersiniz. Bilmiyorum çocuklar alışınca kanar mı böyle şeylere

Diğer konudaki arkadaşı ekonomi bakanı yapmak lazım çünkü imkansızı başarıyor. Kendinize onu örnek almayın.

6-7 bin bu devirde yoksulluk sınırı civarı zaten. Kenara para atmak çok mümkün değil çocuklu bir aile için. Atmaya çalışırsanız ya keyfinizden kısacaksınız ya çocuğunuzdan. İkisi de bence uygulanabilir şeyler değil.
Bizim eve giren para sizden az 5/5.5 değişiyor, ev kira, araba kredisi ödüyoruz , faturlar, market ,pazar, kızın bezi mendili, ancak yetiyor ama ekstra hiç bir şeyimiz yok malesef ne dışarıda yemek ne kahve ne de üstümüze başımıza bir kıyafet bile alamıyoruz
Kendinizi biraz sıkıntıya sokup tabiki araba kredisine gireblirsiniz ama inanın insan çok bunalıyor hiç bir şey yapamamaktan bunlarıda göze alın

Bnm banka hesabımda ay sonu olsa bile 500 600 olur. Öğrenciyken harcliksrimdan artırırdim o da dururdu kenarda. Bir yakınım acil farklı şehre gitti avukat vs ile görüşmesi gerekti 6000 öyle harcadı. Yine saglik sorunlarından dolayı farklı şehre özel hastaneye gitmek zorunda olan vardı.Bunlar extra çıkan durumlar. Butun parasını o ay harcayip 5 kurussuz kalanları pek anlayamıyorum. Acil ihtiyacim olunca baskasindan istemek vs yerine olan paramı harcamak beni daha iyi hissettirir.

Kesinlikle lüks değil insani yaşamın gerekleri bahsedilen konular. Benim kızım büyüdü bezi vs masrafımız yok. Benim baz aldığım şeyler geçen seneye göre bu sene harcamamız sadece gıda üzerine geçen seneki gibi yapmaya çalışsam evet 4 bin yetmez ama 8 binle de ucu ucuna dermiyim bilmiyorum. 8 binin içinde kira masrafınız var mı? Par konusu gerçekten çok göreceli bir konu okuduklarımdan onu çıkarıyorum.

Kirada değiliz, 8bin olsaydı aylık gelirimiz geçinmemiz için bir takım seylerden vazgeçmemiz gerekirdi. Yarın öbür gün ne olur bilemeyiz tabi, işsizlik, ülkenin ekonomik koşulları belli. Gelirimiz düşerse, Kendimiz için vazgeçeriz de, çocuk için vazgeçmek çok koyar. Bir de zaten bezi bitse okul masrafı başlayacak ki o daha zor. Yani hep bi gider hep bi masraf. Dediğiniz gibi göreceli bu işler. Eşimin maaşı standardın üzerinde ama İstanbul gibi bir yerde o saydığım giderlerle inanın oooo paşalar gibi yaşıyoruz hemi de köşeye ne paralar atıyoruz diyemem.

asgari ücretle para biriktiren insan gördüm ben. şahsen bahsettiğiniz gelire biz geçinemiyoruz bile.
1600 ev + 2200 kreş olunca geriye de bir şey kalmıyor.
Evet var öyleleri gerçekten alkışlamak lazım. Bizim Allah'tan kreş ve kira derdimiz yok geçen sene kreşe gitti yarım gün bu yıl devlet anaokuluna gidiyor 200 TL aidatı ama yine de 10 TL takıyoruz kenara

İnşaallah iki hafta sonra bebeğim olacak . Ben ücretsiz izne çıkarsam aylık gelir 6.5 bin falan olacak. Hiç kredi ya da başka borcumuz yok ama geçinemeyiz diye iznimi çok uzatmayı düşünmüyorum. Kenara para koymayı hiç düşünemedim
Gecinirsiniz merak etmeyin ama para koyamazsiniz kenara

Bu sene bu saydıklarımı yapmadım pandemiden dolayı. Tüm kıyafetlerimi marka almam ama beğendiysem alırım kızım için sezon sonu alırım alacağımı öyle çok uyguna geliyor 50 60 aldım şu an üstünde olan kazağı. Bu saydıklarımı bu sene yapmadım dediğim gibi yapsam yetmezdi hayat çok pahalandı ama 8 binin ucu ucuna yetmesi bana hâlâ çok geliyor bilemiyorum belki dışarı çıksak hayatın gerçeği yüzümüze çarpacak bilemiyorum benim bahsettiğim şeyler pandemiden öncesi. Birde derdiğim gibi dışarıda yemeyi pek sevmiyorum alkol sigara vs yok ve çok iştahl bir aile değiliz kızıma peşinde koşarım bir lokma için...
Elektrik 150
Su 80
Doğalgaz 400
İnternet 90
Tv 60
Telefonlar 250
Aidat 100
Market 2000
Pazar 600
Araba 1000

Bizim harcamalarımız yaklaşık 4750 civarı sadece temel ihtiyaçlar ve çocuksuz. Bir çocuğun yemesi içmesi bezi maması sanıyorum 1000-1500 tutar, çocuk varsa faturalar da daha fazla olur. Çocuklu ailede bizim temel giderin üstüne çocuk masrafı eklenince zaten 6000 civarı bişeyler oluyor. Varsa ona göre harcanıyor bir de yoksa da idare ediliyor. Ekstra olarak bir araba masrafı bir de tv falan vardır bu listede belki gözden çıkarılacak. Onun dışında vaziyet bu bizim buralarda.

Elektrik 150
Su 80
Doğalgaz 400
İnternet 90
Tv 60
Telefonlar 250
Aidat 100
Market 2000
Pazar 600
Araba 1000

Bizim harcamalarımız yaklaşık 4750 civarı sadece temel ihtiyaçlar ve çocuksuz. Bir çocuğun yemesi içmesi bezi maması sanıyorum 1000-1500 tutar, çocuk varsa faturalar da daha fazla olur. Çocuklu ailede bizim temel giderin üstüne çocuk masrafı eklenince zaten 6000 civarı bişeyler oluyor. Varsa ona göre harcanıyor bir de yoksa da idare ediliyor. Ekstra olarak bir araba masrafı bir de tv falan vardır bu listede belki gözden çıkarılacak. Onun dışında vaziyet bu bizim buralarda.
Benim buna itirazım yok hayat çok pahalandı kabul sadece 8 binin ucu ucuna yeter denmesini anlamadım benim bahsettiğim standartlar geçen seneyi baz alarak söylenmiş şeyler. Kızımın şu an en masrafsız zamanlar okul yok bez yok mama yok(ki beselnesinden asla kısmam zaten zor yiyen bir çocuk) bu sene hayat pahalılığından zaten bu söylediklerimi yapamam, bizimde standartımızda düşme oldu. Bu arada 250 telefon için bana çok geldi başka tarifelere bakabilirsiniz

Elektrik 150
Su 80
Doğalgaz 400
İnternet 90
Tv 60
Telefonlar 250
Aidat 100
Market 2000
Pazar 600
Araba 1000

Biz de araba aylık 1000 den az olur diğerleri aynı . O zaman 6.500 bebekle 3 ay geçinemeyiz . Ücretsiz izin çok alamam

Günümüz ekonomik şartlarında 6-7 bin lirayla para biriktirmek çok zor malesef. Ya kendinizi sıkıp kenara para atacaksınız, ya da bir nebze rahat doya doya yaşayacaksınız. Kendinizi suçlamayın suç günümüz türkiyesinde halkı bu hale sokanlarda.

aslında hepsi direk cebe kalan değil tabiki
6000 ev kredisi + 2000 ev kirası + 500 faturalar bunlar fix giden rakamlar
yani şu durumda cebe kalan 10 bin gibi bir rakam kredi kartı borcumuz var 3 bin civarı da ortalama oraya gidiyor
giyim kuşama inanın hiç ama hiç harcamayız. zaten artık nerdeyse 1 senedir evde çalışıyoruz diye iyice saldık
market deseniz şokdan bimden alırız 2 kişiyiz zati en ucuzlarından alırız
gelin görün ki cepte kuruş yok
Bazı çiftlerin öyle oluyor . Benim kardeşim de karı koca doktor yıllardır çalışıyorlar . Ev ve arabaları dışında hiçbirşeyleri yok .onlar da bilmiyor para nereye gidiyor

Benim buna itirazım yok hayat çok pahalandı kabul sadece 8 binin ucu ucuna yeter denmesini anlamadım benim bahsettiğim standartlar geçen seneyi baz alarak söylenmiş şeyler. Kızımın şu an en masrafsız zamanlar okul yok bez yok mama yok(ki beselnesinden asla kısmam zaten zor yiyen bir çocuk) bu sene hayat pahalılığından zaten bu söylediklerimi yapamam, bizimde standartımızda düşme oldu. Bu arada 250 telefon için bana çok geldi başka tarifelere bakabilirsiniz
2 telefon. Benimki 50 eşiminki 200. İşi gereği daha düşük tarifeler kurtarmıyor onu.

Diğer konudaki arkadaşı ekonomi bakanı yapmak lazım çünkü imkansızı başarıyor. Kendinize onu örnek almayın.

6-7 bin bu devirde yoksulluk sınırı civarı zaten. Kenara para atmak çok mümkün değil çocuklu bir aile için. Atmaya çalışırsanız ya keyfinizden kısacaksınız ya çocuğunuzdan. İkisi de bence uygulanabilir şeyler değil.
Konuda ki bazı yorumlar hele beni benden aldı öyle eşim olsun istemem ne yorucu ya benim de esimde ne gerek var deme huyu var ona bile sinir krizleri geçiriyorum :27:

asgari ücretle para biriktiren insan gördüm ben. şahsen bahsettiğiniz gelire biz geçinemiyoruz bile.
1600 ev + 2200 kreş olunca geriye de bir şey kalmıyor.
Bende az buz biriktiriyom hic olmasa her ay 50 100 atiyorum tabi cocugun okulu filan yok... kisin dogalgaz oldugu ic8n hic atamiyorum ama yazin atabiliyorum

Merhaba arkadaşlar @Tanssss çok tutumlu olmaktan yana konu açmış o postu okuyunca biz aklıma geldi. Konu başlığından da belli olduğu üzere evet tek kuruş koyamiyouz kenara. Kira odemiyoruz hatta dairelerimiz var az kira getiriyor ama yinede çok şükür 6-7 bin civarı aylık gelirimiz bir tane çocuğumuz var. Günlük sigara eşimin kuruyemişi. kizima harcamalarimiz ki bu hic az değil bence 400-500 TL her ay kızıma harciyoruz. Gidip mekanlarda kahve hamburger yemelerimiz derken hic para kalmıyor. Bilmiyorum ben mi çok harcıyorum yoksa bu kadar gelire normal mi para kalmaması? Nelerden kisiyorsunuz nasıl yapipta para artiriyosunuz? Araba almak istiyoruz ama hala tek kuruş koyamadik düğünden kalma bı kaç bilexik dışında hiç nakit paramız yok
Gelirimiz 12 bin .ve bizimde ay sonuna bişey kalmıyor.
Artiramiyoruz

Merhaba arkadaşlar @Tanssss çok tutumlu olmaktan yana konu açmış o postu okuyunca biz aklıma geldi. Konu başlığından da belli olduğu üzere evet tek kuruş koyamiyouz kenara. Kira odemiyoruz hatta dairelerimiz var az kira getiriyor ama yinede çok şükür 6-7 bin civarı aylık gelirimiz bir tane çocuğumuz var. Günlük sigara eşimin kuruyemişi. kizima harcamalarimiz ki bu hic az değil bence 400-500 TL her ay kızıma harciyoruz. Gidip mekanlarda kahve hamburger yemelerimiz derken hic para kalmıyor. Bilmiyorum ben mi çok harcıyorum yoksa bu kadar gelire normal mi para kalmaması? Nelerden kisiyorsunuz nasıl yapipta para artiriyosunuz? Araba almak istiyoruz ama hala tek kuruş koyamadik düğünden kalma bı kaç bilexik dışında hiç nakit paramız yok
amannnnnnnnn bosverr hayat güzel yasa gitsin neyin en olcagaı belli degil cocugun var esinlede iyisin madem bırak 5 sene sonra bi ev al yada 10 sene sonra yasadıgın kar salla gitsin ac acınak yada icinde bisey kalarak gencligin gidicek ne o ben bunu aldım pehhh

Back
X