Tek oğlum var miras paylaşımı

7 yaşındaki çocuğunuza bakıp nasıl böyle bir şeyi getirebiliyorsunuz aklınıza ilginç. Yani altında yatana bir bakmak lazım. Çok sağlıklı bir düşünce gibi gelmedi bana bu açıkçası. Psikolojik destek almanızı öneririm. Çocuğa da ister istemez bu düşüncelerinizi yansıtıp onu olumsuz olarak etkileyeceksiniz çünkü.

Bir de anlayamadığım bir sey var
Arkadasiniz evin dortte birine sahipmis neden cikmis? O zaman satsaymis evi payini alip da ciksaymis?

Bir de konut kredisi bittigi zaman yani 10 sene sonra tapuyu ortak tapu yaparsiniz olur biter , zaten oglunuz 18 yasina kadar evi istese de satamaz

Valla ben anlamadim neyi taktiniz kafaya

Bence bu kadar "çok" düşünerek o kadar uzun yaşamazsınız zaten.
Ileride çocuğum çöker diye ev sahibi olurken önlem almak nedir ya, düşün ben çocuğum 7 yaşındayım, karne hediyesi falan bekliyorum. Anamın düşündüğü şeye, yaptığı plana bak.
Başkasından ibret almalık bir durum da değil ki bu, yok bilmem kimin başına gelmiş. İç yüzü belli mi, değil.

Bence gayet bilgilendirici bir konu.
Ki cocuk yoksa esin ailesi ile ortak mirasci olunuyor, bu kurali bilmeyen bir cok kadin madur olmadi mi.
Hem bu oglum kotu biri olur korkusu degil aslinda, son zamanda babana bile guvenmeyeceksin desturu ile yetistirilmiyor muyuz, isini garantiye almak her zaman dogrudur.

Elin yetiştirdiği eşe bu kadar güvenip kendi yetiştirdiğiniz evlada bu kadar güvenmemek hiç normal değil. Çok tuhaf geldi bana konunuz. Çok şaşkınım.

esinizle karsilikli şerh koydurun olene kadar evi kullanma hakkk anne babanindir diye
annem kendi evini uzerime verdi serh koyduk olene kadar kullanim hakki anneye aittir diye

Bence gayet haklılık payı var. Cevremde bir kac olaya şahit oldum. Bir tanıdığımda baba ölünce çocuklar anneye cullandilar "evi sat diye". Halbuki kadın satsa kiraya çıkacak parası yok. Çocuklardan tabi kimse yanına almaz. Kadin hastalandi resmen stresten. Bir torunu duruma el koydu ve büyükannesini yurtdışına götürdü. Ne evi satabildiler ne kadına cullanabiliyorlar. Ev öyle duruyor. Yani çok var öyle örnek. Kadınlari daha savunmasız görüyorlar es ölünce. Yükleniyorlar hemen. İnsallah eşimden önce ölürüm de çocuklarım böyle olsa bile görmem en azından

Allah gecinden versin. Bildiğim kadarıyla size kalan mirasta eşinizin hakkı yok. haklarınız çocuklariniza gececek. Sanırım bir yerden duymuştum "vefat edene kadar kullanma hakkı" diye noterden ve ya tapudan yapılıyor. Bunu araştırıp evin kullanım hakkını vefat edene kadar annenize resmi olarak verebilirsiniz. Bu durumda kimse zorla çıkartamaz

İnanın yorumları şaşkınlıkla okuyorum.Nasılda bencil paragöz vicdansız anneye bağladınız konuyu. Benim evladımdan sakındığım bir mal yok.Her anne gibi ben de oğlumu vicdanlı, bize ve vatana hayırlı olsun diye elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak yetiştirmeye çalışıyorum.Okul hayatı da buna dahil yaşadığımız şehrin en iyi kolejinde okutmaya calışıyorum oğlum için her ay ciddi bir tutar aktardığımız bir birikim fonumuz var üniversite ve yurtdışı eğitimini gönlünce yapabilsin diye.Benim de aklıma böyle bir şeyi düşünmek gelmezdi hatta ilk olarak ben de sizin gibi bu düşünceden utandım.Ama anlattığım gibi yakınımızın başına böyle bir olay gelince o annenin göz yaşları gözümün önünden gitmiyor.O anne aslında evi elinden gitti diye değil oğlunun hayırsızlığına ağlıyor ve hala benim oğlum yapmazdı ama gelin aklını çaldı diyerek kendi oğlunu kalbinde aklamaya çalışıyor.
Buradaki klavye kahramanlarına sesleniyorum ne çabukta vicdansız anne, hemen boşa bu adamı, kendinden utan diye insanları dertleri ile yaftalıyorsunuz.Ne kadar da hayatlarınız mükemmel sizin eşiniz sizin çocuğunuz asla bunu yapmaz kafasındasınız.Bazen hayat çok acı şekilde size de tokat atıveriyor.
Benim konuma gelince yıllardır sabahın kör karanlığında kalkıp işe giyorum evim için evladım için ve tabiki kendim için.Bu ev benim bütün bu emeklerimin karşılığında kendim için ayıracağım tek yatırım olacak.Geri kalan tüm gelirim oğlum için zaten.Bu durumda bu ev ile ilgili ileri de her türlü yaptırımın eşimin ve benim elimde olmasını istemek çok da büyük bir talep değil bence.Kanunen yanlış bildiğiniz şu evlilik birliğinde alınan evler boşanma durumunda ortak sayılıyor ama miras hukukunda tapu sahibine bakılıyor eşin de o ev alındığında çalışıyor olmasının bir hükmü yok eşler sadece 1/4 hakka sahip geri kalan 3/4 hak çocukları arasında paylaştırılıyor.Benimde tek çocuğum olduğu için 3/4 oğlumun oluyor.

Siz hepsinden once de göçüp gidebilirsiniz... Ya da Allah korusun evladiniz... Neyin ya da kimin garantisi var? Yeryüzünde bu kadar garanti peşinde koşmak boş. Kaderde varsa başka türlü de çekersin... Ev sana kalir ama varsa yazida baska türlü gelir. Dünyada Garanti diye bir şey yok. Olmayacak da.

Ben konu sahibinin düşündüğünü düşünemezdim belki ama bu konu sahibini haksız yapmaz.

Kadın hakli. Bu illerde herkesin başında gelebilir.

Kimse çocuğunu vicdansız ya da merhametsiz olarak yetiştirmiyor. Ama her yer böyle evlatlarla dolu.

Bu sebeple konu sahibine yapılan kırıcı yorumları kınıyorum.

Ben yetiştiremem korkusu ile evlat sahibi olmuyorum...ama bazı insanlar evlat sahibiyken "başkalarının çocukları ya da çocuk yetiştirmesi ile ilgili" atıp tutuyorlar. Hayret verici bir durum.

Allah kimseye evladından buldurmasın elbette ama bence herkes kendi tedbirini de alsın.

Ve alınacak ilk tedbir de büyük konuşmamak olacaktır.

hayatımda hiç böyle konu duymadım.kendi yetiştirdiğiniz çocuğu kötü yetiştirdiğinizi falan düşünüyorsunuz sanırım.kim ölee kim kala.belki bi deprem vurucak ev falan kalmıycak, bir hastalık vurucak eldekini avuçtakini satacaksınız.benim bildiğim , normali, anne babalar çocuklarının geleceği için yetişmesi için çabalar.siz ev alıcaz onu çocuktan nasıl kaçıralım derdine düşmüşsünüz.ay ilk defa böyle bir hesap kitap gördüm.umarım çocuğu yetiştirirken bu tarz düşünceleri kafasına ekmiyorsunuzdur.çocuk için hayırlısı olsun üzücü.

Yemin ederim ki aklimin ucundan kiyisindan.ya da orasindan burasindan herhangi bir yerinden asla ama asla.gecmeyecek bir konu.
Boyle sevimli bir seye bakip ilerde esim olurde evlenirde esiyle beni evden atarlar gibi bir sey hicbir zaman gelmez..
Ya da ne bileyim babam olurse annemi evinden atmak allah korusun ya sokaklarda yatarim atmam allah korusun..

O ev i babanız evlenmeden önce mi aldı yoksa annenizle evlilik birliği icin de mi aldı. Eğer evlilik birliği icin de aldıysa ve babanız vefat ettiyse, o evin yarisi annenizin. Diğer yüz de 50 nin 4 e 3 sizin, 4 e 1 annenizin. Yani annenizin hissesi sizden daha çok. Tapu babanızda diye, evlilik birliği icin de edinilen mal tamamen babanızın olmuyir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…