Tek oğlum var miras paylaşımı

Kredi 10 yıl içind e bitiyor oğlunuz 17 yaşında olacak evi üstünüze alın madem yazık daha şimdiden bunları düşünmeye başladıysanız o ev sizede yar olmaz haberiniz olsun ozamana kar kimin yaşayacağı belli olmaz bi bakmışsin bi deprem olmuş bi yangın cikmis yok olmuş ev puf

Iyi hos da birsey olsa önlem alin derim ama cocuk 7 yasinda ..

Ileride iyi bir okul kazandi ve sonra ise girdi ve kendisine ev alabildi diyelim.. sonra siz yaptiklarinizdan utanmaz misiniz?
Veya ilk aldigi evi sizin üzerinize yapti diyelim vsvs..

Daha ortada ergenlik caginda olan bir insan yok daha gelin yok...

Yanlış biliyorsunuz sizin dediğiniz eşlerin boşanma durumunda tapu ortak oluyor.Vefat durumunda miras hukuku sadece tapunun kimin üzerinde olduğuna bakıyor.Benim annem babamda çalışarak bir ev almışlar.Babam vefat etti Annemin 2/8 hakkı var evde benim ve abimin 3/8 hakkımız var yani tek çocuk olmasam bile annemden fazla payım oluyor resmiyet malesef böyle.

O zaman konu sahibinin çıkarımı yanlış değil mi? Ben de bu şekilde biliyordum, %50 annenin, kalanı evlatlar bölüşüyor diye.

ay hiç de öyle düşünmedim
aynısı bizim bir akrabanın başına geldi
hatta kadının üzerine olan evi sattırıp kadını da koydular kiraya
yazık teyzemize gerçekten.
ama kanunlar gerçekten garipmiş.

Kul plan yaparmış,kader ona gülermiş... Siz eşinizi öldürdünüz, oğlunuzu hayırsız yaptınız..Bu kadar plan size zarar.Hayir kısa vadedeli bir zamandan bahsetmiyoruz ki.Daha çok yıllar var.Simdiden bu kadar vehim yapmaya gerek yok bence.Bakalim hayat karşımıza neler çıkaracak,Allah muhafaza eşiniz sizi aldatsa,yada bir sebepten bosansaniz(ki evladınızın hayırsız olma ihtimali kadar bununda ihtimali var)yine de bölüseceksiniz.Guzel düşünün güzel olsun

Tek çocuğum. Benim annemde sizinle aynı korkuyu yaşadığı için evi kendi üzerine yaptırdı. Ben olalı ileride aklım celinirse birsey olursa kendini garanti altına alacakmış. Aramızda ana kız çok iyidir. Bu düşüncesi beni acayip ırite etsedene diyim hayatta onun karşısına güvendiklerinden kazık yicegi insanlar çıkardı. Allah geçinen versin öyle birsey olsa elimden gelen herseyin en güzelini yapmaya çalışırım ama içi böyle rahat ediyor o mutlu olsun. Üzerinize yapın tapuyu bu korkunuz varsa.

Krediyi eşim çekti. Ev benim üzerime. Araştırın mutlaka. Ayrıca eş ölğmünde çocuk varsa yüzde 25i kalan eşe gerisi çocuklara kalıyor.

Çok hoşsunuz.Ne yapmışım ben evladıma anlayamadım.Merak etmeyin ben evladım için evini de alacak işini de kuracak kadar birikim yapıyorum zaten oturduğum yerden bahtı güzel olsun deyip evde oturmuyorum.Sizin evlatlarınız mükemmel olsun sizi başında taç etsin.

Böyle düşünmekte bence çok haklısınız . Muge anlı da adamın bir tanesi annesi ve babasının merdiven silerek limon satarak onun bunun evini temizleyerek aldıkları evini hiç gözünü kirpmadan satmıştı. Babasına dış yalıtım yapacağım diyerek imzalattığı kağıt meğerse vekaletname ymiş . Anne baba ben evladıma güvenmeyeceksem kime güveneceğim dedi . Kimsenin aklına gelmezdi evladın böyle yapacağı . Ama Allah im evladınizı hayırlı evlat eylesin ...

“Sağ kalan eş, eski yaşantısını devam ettirebilmesi için, ölen eşine ait olup birlikte yaşadıkları konut üzerinde kendisine katılma alacağına mahsup edilmek, yetmez ise bedel eklenmek suretiyle intifa veya oturma hakkı tanınmasını isteyebilir; mal rejimi sözleşmesiyle kabul edilen başka düzenlemeler saklıdır.

Sağ kalan eş, aynı koşullar altında ev eşyası üzerinde kendisine mülkiyet hakkı tanınmasını isteyebilir.

Haklı sebeplerin varlığı halinde, sağ kalan eşin veya ölen eşin yasal mirasçılarının istemiyle intifa veya oturma hakkı yerine, konut üzerinde mülkiyet hakkı tanınabileceği “
düzenlenmiştir.

ay şöyle bişey buldum

Ayni sekilde bende alinmazdim.
Ama evladina korkularini yasi geldiginde anlatmak baska ve habersiz yapmak baska bence.

Yani ben daha cocuk yasta annemin bunlari yaptigini duysam üzülürdüm acikcasi..

Herseyin bir vakti vardir.

Krediyi eşim çekti. Ev benim üzerime. Araştırın mutlaka. Ayrıca eş ölğmünde çocuk varsa yüzde 25i kalan eşe gerisi çocuklara kalıyor.
Tapunuza bir daha bakın.Eşiniz konut kredisi değil ihtiyaç kredisi çekmiş de olabilir.Banka borca karşılık evi ipotek ediyor.

Konunuzla farkettim ki biz hiç kendimizi düşünmüyoruz.ev araba alırken hep çocuklarımız.yani genlerimizde var galiba daha memedeyken evlatlarımıza kol kanat germek.hayırsız olabilecekleri evimizden bizi kovabilecekleri aklımıza gelmiyor.Allahım hayırlı vicdanlı evlatlar nasip etsin.Anlattıgınız olay da canımı çok sıktı.ayrıca ben de lisedeyken babaanem biz de kalırdı arada.hafif bunamıştı.tuvalete gidince kokuyor diye söylenirdi üvey annem.gerçekten kötü kokardı da.babama yıkattırırdı.kadına tasla çeşmeden doldurdukları suyu dökerlerdi poposuna.garibim üşürdü hava yaz da olsa.evde oldugum zamanlar ben yapmaya çalışırdım.o manzara benim travmam oldu.allah evlada bile muhtaç duruma getirmesin inşallah

benim de ev anacığımın üstüne
valla iyi ki de öyle, çünkü eşim aklımı çeler bir şey olur
bilmiyorum hiç insafsızlık gibi gelmiyor bana
onlar çalışmış etmiş, benim de oturmama izin veriyorlar üstelik.
şimdi birisinden birisine bir şey olsa tek güvenceleri oturdukları ev yani.
Hiç de gücenmedim bugüne kadar.
konu sahibine sonuna kadar katılıyorum maalesef.

Yaşınız daha genç belli ki ileride bir ev daha alırsınız onu da sizin üzerinize yaparsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…