Tek sorunumuz kocamın ailesi

Sizin kocanizda hic akil yok malesef araba bu ne demek baska sehre gondermek geri adim atmayin musade etmeyin

Benim kaynım var akıllara zarar. Babası hasta olsa arabasını satar. Hep bizim araba ortak mal gibi kullanıldığı çok olmuştur. Helali hoş olsun ama bir gün kp başka çarem yok kızım ne yapayım araba mı alayım dedi içine doğdu sanırım rahatsız olduğum ki doğmalı da bence. Evet baba al kapında dursun demiştim 😂 sayemde arabası var. Kendi kaşındı ne yapayım.
Tamamen günlerce arabamı şehir dışına asla vermezdim.

Allah korusun çok kötü bir hastalık ben de verirdim aileme aracımı böyle bir durumda ama istemezlerdi büyük ihtimalle.
Önceyi veya sonrayı unutun annem böyle bir rahatsızlıkla cebelleşse ve uzaktan da olsa böyle yardım etmeye çalışırken yanımda biri konuşsa arabayı ona verip başka çareler arardım. Çok zor ya hele uzakta çalışmak zorunda olurken. Araban da senin olsun maaşın varsa o da senin olsun derdim.
Tümörle ilgili olmasa konusu neyse diyeceğim de yok abisi kullanıyormuş, babama iyice tembihler anahtar sende dursun sadece bak ne zaman ihtiyaç olur belli olmaz derdim. Abim sorumsuz diye bende mi öyle olayım?
Şu an empati bile kurmakta zorlandım Allah sabır versin eşine, annesine ve babasına çok zor.
Böyle hastalıkları basitmiş gibi anlatıyorsunuz ama bir ay sonra bakmışsınız yoklar hiç belli olmaz. O zaman arabadır,evdir vs ne anlatabilirsiniz

Ben hala onlari düşünüyorumbugün soyledilkleri çok ağrıma gitti sen numaradan üzülmüş gibi yapıyorsun aslında annem olcek diye seviniyorsun filan dedi cekti kapıyı çıktı gitti. Sizce suç bende mi
Bu sözlerin karşısında avukata gitmemek için seni durduran ne???

Ben hala onlari düşünüyorumbugün soyledilkleri çok ağrıma gitti sen numaradan üzülmüş gibi yapıyorsun aslında annem olcek diye seviniyorsun filan dedi cekti kapıyı çıktı gitti. Sizce suç bende mi
Siz kayınvalidenize hastahanede bakarken bu arkadaşlar (kayınpeder,kayın,eş) ne yapıyorlardı?

Sizin anneniz aynı durumda olsa ne yapardınız? Tabiki size hakaret etmesi affedilemez ama sizin amçnneniz hasta olsaydı siz onu rahat ettirmek için elinizden geleni yapmaz mıydınız? Ailenize yapacağınız iyilik için eşinizden izin mi alacaktınız ? Normal zamanlarda evet karşılıklı mutabık kalınır konuşulur ama hastalık gibi olağanüstü bir durum var burada böyle zamanlarda malın mülkün hesabı olmaz bence yine de sizin tercihiniz tabi ama bana yeterince empati kurulmamış gibi geldi🙄

Kizlar merhaba yeni uye oldum platforma, esimle evleneli 4. Senemiz olacak , evlendigimizden beri esimin ailesinin istekleri bitmek bilmedi. En başta sürekli para istiyorlar , tamam sıkıştığınız zaman biz de istiyoruz ama bizim istediğimiz 2 ise onların istediği 12 , bitmek bilmedi. Şimdi ise kayınvalidemin beyin tümörü olduğunu öğrendik geçen ay ameliyat oldu ve 1 ay hastanede ben baktım. Bugün kayınpederim arayıp tedavinin 1.5 yil süreceğini söyledi eşimde hemen arabayı size gondereyim sizde dursun dedi. Fakat biz balikesirde oturuyoruz onlar istanbulda. Zaten komşularının arabayı her istediklerinde alabiliyorlar. Ve eşimin kardeşi mala hiç değer vermeyen biri gerçi hepsi öyleler. Alıp arabayı sokak yarışlarına soktuğu da olmuştur. Gece bizden habersiz arabayı kaçırdığı da olmuştur. 1 arabayı pert etti o yüzden bende esime ben vermek istemiyorum parasını verelim araba kiralasınlar hastaneye gitcekleri gün Dedim. Ya da baban emekli olsun alsınlar bir araba kendilerine dedim emekli olunca alacağı tazminat 300 bin tl rahatlıkla araba alabilir ,ama ağıza alınmayacak hakaretler küfürler işittim Tamam ben yanlarında yaşasam her gün hastaneye alıp götürürüm onu ama durum böyle olunca da vermek istemiyorum arabayı, 200 bin tl değerinde ve su an zaten sıkışık durumdayız başına bir şey gelse yaptıracak bir durumumuz yok
Yine bir doymak bilmeyen erkek ailesi
Kesinlikle 10 yıldır üzerimizden düşmeyen derdimiz bizimde en küçük örnek evlenmeden önce eşimin üstüne yapılan borçlar icralar 10 senedir SGK lı bi işte çalışmasına engel bankadan hiç bir şey talep edemez aylıklı sgortalı bi işte çalışsa icra mağaşını istiyor emekli olsa bi şekilde icra emeklisine el koyar Ve 10 yıldır ödemiyorlar ben çalişim dedim çocuklara bakın bi gelecek olsun en azından sgkmız olsun kafaları kaldırmıyormuş bakamazmış eşim öyle böyle sağdan soldan dükkan açtı onu bile üstüne alamaz durumda başkasının üstünde mecbur dükkanda ben durayım elimi başka işte günlük hastalıklı bi işte çalışsın yok ilgilenemezmiş derdimi evdeki sıkıntıyı anlattığımda eee kızım bizim de yok halbuki bi fırın bir manav ve tamir dükkanları var 3 yerden kira gelirleri var borcu ödeyin üstümüzden düşsün dediğimizde öyle sıkıntı oluyor ki kendi yokluğumu unutup onların bu kadar varlık içindeki yokluğunu dinliyorum 😂

Siz kayınvalidenize hastahanede bakarken bu arkadaşlar (kayınpeder,kayın,eş) ne yapıyorlardı?
Onlarda hergun hastanedelerdi, fakat ben bu süreç boyunca kayınvalidemden küfür ve hakaret te işittim, tamam hastalığı çok ağır dedim bu varken hastanede kalmak bile sinir bozucu onun icin zaten sınır hastası kendisi hep alttan aldım bu yüzden, fakat biraz dinlenmek benimde hakkım esime ben yoruldum psikolojim hiç iyi değil birazda baban kalsın annenin yaninda dediğimde sen sabır et alttan al kulak verme onun söylediklerine gibi cümleler kurdular, zorla kayınpederim sonunda kabul etti , ben eve geçtim fakat 2 gün sonra eşim geldi ve babam duramıyor orda annem küfür ediyormuş, ağlıyor sürekli babam sen geç sabır et babam eve dönsün gibisinden konuştu bende bir kaç gün daha dinleneyim değişiriz dedim ve o zamanda eşim benimle hastaneye gidene kadar konuşmadı ben özür diledim ve hastaneye gitmek zorunda kaldım öyle barıştık

Allah korusun çok kötü bir hastalık ben de verirdim aileme aracımı böyle bir durumda ama istemezlerdi büyük ihtimalle.
Önceyi veya sonrayı unutun annem böyle bir rahatsızlıkla cebelleşse ve uzaktan da olsa böyle yardım etmeye çalışırken yanımda biri konuşsa arabayı ona verip başka çareler arardım. Çok zor ya hele uzakta çalışmak zorunda olurken. Araban da senin olsun maaşın varsa o da senin olsun derdim.
Tümörle ilgili olmasa konusu neyse diyeceğim de yok abisi kullanıyormuş, babama iyice tembihler anahtar sende dursun sadece bak ne zaman ihtiyaç olur belli olmaz derdim. Abim sorumsuz diye bende mi öyle olayım?
Şu an empati bile kurmakta zorlandım Allah sabır versin eşine, annesine ve babasına çok zor.
Böyle hastalıkları basitmiş gibi anlatıyorsunuz ama bir ay sonra bakmışsınız yoklar hiç belli olmaz. O zaman arabadır,evdir vs ne anlatabilirsiniz
Ben basitmis gibi anlatmiyorum , sonucun da ne olacagini gayet iyi biliyorum. Yuz ustu de birakalim demedim araba parasini gonderelim dedim ama balikesirden istanbula araba gondermek nedir hem de 1.5 yil boyunca

Kesinlikle 10 yıldır üzerimizden düşmeyen derdimiz bizimde en küçük örnek evlenmeden önce eşimin üstüne yapılan borçlar icralar 10 senedir SGK lı bi işte çalışmasına engel bankadan hiç bir şey talep edemez aylıklı sgortalı bi işte çalışsa icra mağaşını istiyor emekli olsa bi şekilde icra emeklisine el koyar Ve 10 yıldır ödemiyorlar ben çalişim dedim çocuklara bakın bi gelecek olsun en azından sgkmız olsun kafaları kaldırmıyormuş bakamazmış eşim öyle böyle sağdan soldan dükkan açtı onu bile üstüne alamaz durumda başkasının üstünde mecbur dükkanda ben durayım elimi başka işte günlük hastalıklı bi işte çalışsın yok ilgilenemezmiş derdimi evdeki sıkıntıyı anlattığımda eee kızım bizim de yok halbuki bi fırın bir manav ve tamir dükkanları var 3 yerden kira gelirleri var borcu ödeyin üstümüzden düşsün dediğimizde öyle sıkıntı oluyor ki kendi yokluğumu unutup onların bu kadar varlık içindeki yokluğunu dinliyorum 😂
Allah sabır versin bize canım, aynı şeyi bende yaşıyor kayınpederim 10000 tel maaş alıyor kayinvalidem 5000 tl alıyor evleri kira değil, kaynimdayan gelip yatıyor hiç bir işte çalışmıyor ben kira ödüyorum araba kredisi ödüyorum ve aynı zamanda onlara para gönderiyorum düşün halimi

Bu sözlerin karşısında avukata gitmemek için seni durduran ne???
Defalarca düşündüm boşanmayı, çok seviyorum hep bu yüzden vazgeçtim ama artık ciddi ciddi düşünme vakti gelmiş, ama hala içimdeki ses yüzüstü bırakma, annesi hasta diyor bilmiyorum ne yapacağım, kimseye de anlatamıyorum herkes çok iyi bir eşliliğin olduğunu düşünüyor, Allah'tan çocuk yapmamışım

Olsun canım eş ailesi sorunlu eşiniz mükemmel kızmayın ona 🤦🏻‍♀️

Onlarda hergun hastanedelerdi, fakat ben bu süreç boyunca kayınvalidemden küfür ve hakaret te işittim, tamam hastalığı çok ağır dedim bu varken hastanede kalmak bile sinir bozucu onun icin zaten sınır hastası kendisi hep alttan aldım bu yüzden, fakat biraz dinlenmek benimde hakkım esime ben yoruldum psikolojim hiç iyi değil birazda baban kalsın annenin yaninda dediğimde sen sabır et alttan al kulak verme onun söylediklerine gibi cümleler kurdular, zorla kayınpederim sonunda kabul etti , ben eve geçtim fakat 2 gün sonra eşim geldi ve babam duramıyor orda annem küfür ediyormuş, ağlıyor sürekli babam sen geç sabır et babam eve dönsün gibisinden konuştu bende bir kaç gün daha dinleneyim değişiriz dedim ve o zamanda eşim benimle hastaneye gidene kadar konuşmadı ben özür diledim ve hastaneye gitmek zorunda kaldım öyle barıştık
Aferin, işte böyle özrünüzü dileyin ve hizmetlerine koşmaya devam edin. Eşinizin gözünde değeriniz daha da artacak ve sizi daha çok sevecek, en sevilen gelin olacaksınız.
Annesine refakatçi olup, takdir teşekkür edeceklerine üstüne küfür hakaret işitin böyle.

Kendinizi bu kadar değersiz hissetmenizin nedeni ne? Genel olarak merak ediyorum; eşim çok iyi ama ailesi... ile başlayan cümlelerde o eşin aslında iyi eş olmadığını anlayabilmek için sizleri ne ikna edebilir? Hasta annesine bakmaya gidiyorum bırak kocamı kayınvalidem bana minnet duyacağına küfür ve hakaret ediyor eşim de seyrediyor. Siz olmasaydınız kim bakacaktı bu kadına? İlk mesajınızda üzüldüm yazık yaşlı başlı kadın diye ama bu mesajınızda gördüm ki kadir kıymet bilmeyen bakımı haketmeyen terbiye yoksunu bir kaynanaymış. Biraz daha diretin bakalım arabayı gönderemezsin diye, o çok sevdiğiniz kocanız sizi kolunuzdan tutup koysun kapının önüne. Siz de sinir hastası olma yolundasınız genç yaşınızda.

Düşünün bakalım; sizin babanız ameliyat oluyor ve 1 ay eşiniz refakatçilik yapıyor üstüne bir sürü küfür hakaret işitiyor babanızdan. Yorgunum bir kaç gün dinleneyim evde diyor ve bunu dedi diye sizden özür dileyene dek eşinizle konuşmayı kesiyorsunuz. Tedavi 1,5 yıl sürecekmiş arabayı babamlara gönderiyorum diyorsunuz eşinize. Düşündünüz mü böyle bir senaryo nasıl olurdu diye.
Ama siz boşverin bunları, eşinize kul köle olmaya devam edin. Arabadan daha büyük sorununuz var onu görmezden gelin. Araba gönderilmezse evliliğinizde sorun kalmaz sanın. Daha 4 senelik evlisiniz ve kocanızın gözünde değeriniz araba kadar bile değil. Bırak kayınvalideyi hadi yaşlı huysuz diline vurmuş dersin ama insanın eşi bir teşekkür eder sağol hastanede anneme baktın diye.

Yüksek ihtimalle dırdır yapa yapa eşini çıldırttın. Yaptığı doğru degil tamam ama sen de sütten çıkmış ak kaşık değilsin, bence.

Ve yine de tek sorununuz eşinizin ailesi öyle mi? 🙄
Ailesi olmasa size şunları yaşatan adamla mutlu mesut bir evlilik yaşayacağınızı falan mı sanıyorsunuz, bu nasıl bir hayal gücü?
Sizin tek sorununuz eşiniz. O yüzden çözümü de başka yerde aramayın.

Eşiniz size zorla bir şeyler yaptırmaya alışmış. Gerekirse boşanırım diyorsanız siz de inat edin. Adam kendi karısının terbiyesizliğini çekmiyor siz çekmek zorundasınız sanki.

Aynı durumda siz olsaydınız eşiniz bir ay kayınbabasının yanında falan kalmazdı bu zaten imkansız ama siz de kalamazdınız. Başka çocuğu mu yok derdi senin de bir evin var derdi daha neler neler 1 hafta sonra seni getirirdi. Arabayı vermeyi zaten teklif bile edemezdin, değmez insanlar için kendinizi yormayın. Bence hastanede 1 ay yanında kalmak üstelik küfüler eden birinin arabayı vermekten çok daha kötü.

Sen arabayı atı, parayı pulu boş ver de, özür dilemeye devam et, kocan olacak adam da (!) sana hakaret etmeye devam etsin. Çünkü, mutlu bir evlilik bunu gerektirir.

Back
X