• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek tüpü tıkalı olanlar???

merhabalar kızlarrr..
ılk tup bebek denemem negatıfle sonuclandı ve 2.5 ay ara vermıstık. kayınvalıdemın ısrarlarıyla dun bahcecı fulya da guvenc beyle gorusmeye gıttık.
yanımda gecen sene cektırdıgım rahım fılmımı de goturmustum. bana da sag tupumde mınık sosıs seklınde bır bogum oldugunu ve bunun embırıyoyu olumsuz etkıledıgını soyledı. pazartesı gunu ıcın bıze randevu verdı . o gune kadar kararınızı verın eger tupu aldırmayı yada baglamayı dusnursen salı gunu hemen amelıyata alalım dedı. bızde esımle suanda kara kara dusunuyoruz.
sızlerın doktorları kım. ve guvenc bey hakkında bır bılgınız var mı?
yardımcı olursanız sevınırım.

merhaba bende bugün tüp bebek muayenesi için dr güvenç beye gittim.2 tane polip var haftaya ameliyat edelim dedi.biz de eşimle kara kara düşünüyoruz.sen ne yaptın nasıl oldun..çaresizim...şaşırıp kaldık

merhaba bende bugün tüp bebek muayenesi için dr güvenç beye gittim.2 tane polip var haftaya ameliyat edelim dedi.biz de eşimle kara kara düşünüyoruz.sen ne yaptın nasıl oldun..çaresizim...şaşırıp kaldık
Merhaba.... Hiç çaresiz hissetme Rabbim büyüktür,benim poliplerle ilgili bilgim yok.

Tek doktora mı gittin yoksa diğer doktorlarda böyle bir şey dedi mi sana.

Ben ameliyat oldum bu ay 1 sene oldu iki tüp bebek denemesi yaptırdım geçen sene ama tutmadı nedeni belli değil hiç bir sorun yok dedi doktor ama histeroskopi (kamera ile rahime bakılıyor) yapalım dedi doktorum...

arkadaşlar merhaba ;
yaklaşık 3 buçuk yıldır o mutluluğu tadamadım.hsg de tek tarafım tıkalı olduğu göründü.tüp bebeğe yönlendirildim.denedim ve oda tutmadı.neden olabilir denince,tıkalı tüplerde iltihap olabiliyormuş ve ordan iltihap sızıp rahimdeki bebeğin tutunmasına engel olabilirmiş.ben dr uma sorunca bunlar ihtimal dedi,kesin var demiyorum dedi.o zaman diyelim ki var dedim tedavisi yokmu dedim.yok dedi çift taraf tıkalı olunca amelyatla bağlıyoruz dedi.bende bnm bir tane dondurulmuşum var şimdi o da bu nedenden tutmıyacak korkusuyla transfer ettiremiyorum dedim çok aklın takılıyosa amelyatla onu bağlayalım dedi.kızlar kafasınızı şişirdim ama ben şaşırmış durumdayım.netten bakıyorum sızıntı olup olmadığı ultrasonda görnüyormuş bunlar nasıl göremiyorlar anlamadım.bana bi akıl verecek olan olursa çok sevinicem. :43:

Merhaba filiz
Tıkalı tüplerde sıvı birikmesi varsa eğer filmde görülür boğum boğum ve genişleme olur her tıkalı tüpte sıvı olmayabiliyor mesala benim her iki tüpte tıkalı ama sıvı yok.Sadece bir ihtimale dayanarak tüplerini aldırmaya/bağlatmaya karar verme nolur bir uzman görsün kesin sıvı varsa yapcak bişey yok ama yoksa neden alınsın ki.Üstelik senin tek tüp tıkalı kendiliğinden hamile kalma şansın var.Tüp bebeğin tutmama nedeni farklı olabilir zaten genç hastalarda dahi %40 şans veriyorlar.Bir sonraki denemende olur inşallah pes etme sağlığın yerinde ise denemeye devam et.Allah yardımcın olsun

benm sol tüpüm tamamen kapalı işlevini kaybetmiş durumdaysı geçiş hiç yoktu sadece bu olsaydı alınması gerekirmiydi bilmiyorum ama bnmkinin içinde sıvı birikmesi vardı hidrosalpenks diyorlar ve sıvı bebeğin tutunmasını kesinlikle engelliyor...çok dr.gezdim ve hepsi aynı şeyi söyledi rahim filminde herşey çok net gözüküyor yani sıvı olup olmadığını görmeleri gerek...sonrasında uzmanlık alanı bu olan bir profesöre teslim ettim kendimi....ondan sonra ilk tüp bebek denememi yaptım olmadı ama bnm eşimdede ciddi oranda morfoloji bozukluğu var... şimdi hamileyim 2.denememde hamile kaldım...

vazgeçsek mi diyen bir arkadas vardı adını hatırlamıyorum ne kadar çabuk pes ediyorsunuzz kızlar yaa...ben bi topi,k açtım başımdan geçenleri anlattım okuyun bencee...umuda ihtiyacı olanlar okusun başlığındaa..

canım ben rahim filmi çektirdim 2 gun oluyor sol taraf açık fakat SAĞ TUBA UTERİNA İÇERİSİNE KONTRAST MADDE GEÇİŞİ OLMUŞTUR FAKAT KONTRAST MADDENİN PERİTON İÇERİSİNE BELİRGİN BİR ŞEKİLDE DAĞILMADIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR diyor. yani tüpten geçmiş ama yumurtaların yuvasına girmemiş mi öyle bişey, bi kadın doğumcuya girip gösterdim yoo dedi 2 taraftan da yumurtlasan hamile kalabilirsin çunku sperm heryerden gecer gibi bişey söyledi. ama hidrosalpenks den hiç söz etmedi. olsa hsg de görürdü değil mi? :(((
acaba gidip bi tüp bebek merkezinde mi değerlendirtsem?

merhaba arkadaşlar hepinize günaydın,
sitenin çehresi değişmiş bi an afalladım alışamadım,
sizi bulamıcam sandım korktum :( ama buldum :)
kızlar gecen hafta bugun hsg çekildim. dr um tek tarafımın açık tek tarafımda ise tupten geçişin oldugunu ama yumurta rezervinin oldugu o top gibi noktaya sızarak geçtiğini söyledi. onun dışında hersey normal dedi. tıkalı diyemeyiz dedi. amaklomen kullanmışsın 2 ay artık daha fazla bekleme aşılamaya geçin dedi. dr um dediğim; bi infertilite uzmanına danışmak istedim bursa pembe mavi ye gittim tüp bebek uzmanı bi dr la görüştüm. bana dedi ki,
geç yumurtladığın için aşılama ayına klomenle başlayıp iğneyle devam edebilirsin dedi ama bu iğne nedir bilen var mı?
adı nedir bu iğnenin? yumurta buyutucu klomenden biraz daha etkili göbekten yapılan bi iğneymiş. biz burda öğretiyoruz siz evde kendiniz yapıyorsunuz dedi. bu iğnenin fiyatı nedir? şimdi aşılama için yer arastırması yapıyorumda, hesaplı olanı tercih edicem tabi mecbur, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim hepinize selamlar.

Canım bahsettiği iğne muhtemelen yumurta çoğaltıcı iğne biz tüp bebek tedavisinde göbekten vuruyoruz sanırım ondan bahsediyor

merhaba sol tüpüm perşembe günü alınacak regl oldum ameliyat yapılır mı?

Back
X