teklifi konusunda kafam kark

nesrin111

hayat boş boş boş
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
3.852
21
683
Diğer
arkadaşlar az önce bir etüt merkezinden aradılar..aynı zamanda buranın sahibi benim eşimin liseden öğretmeni ve aradan 10 yıl geçmesine rağmen eşimi hatıladı..sonrada bana %99 seni alacağım diye konuştu..tabi bu olaylar olduğunda hazirandı..ama bu binadan taşınacağız ,başka yer bakıyorum falan filan dedi..neyse buğün aradı,gittim ama kabul edip etmemk konusunda kararsız kaldım

1)akşam 18-30 dan önce çıkamam belki daha geç bile çıkabilirim,öğrencilere bağlı..1,5 gün izin var,asgari ücret
2) benimle beraber başka bir öğremtne daha vardı farklı branştan ,tabi laf lafı açtı ,maddi olarak ta durumlar pek iyi falan dedi
3)şu anda yeni binadalar ve tadilat var,sadece 1 katı yapılmış ,üst katlar yapılmamış ,ekim ortası olmasına rağmen eksikler var ,bina boşboş ,tabela yok ,sadece yan tarafta girişte bir tabela var..yani insanlar tabelayı görüp gelir ,bana binanın altında x var ,onun üstü demese hayatta bulamam orayı ki kaç kere de oradan geçtim,gözüme çarpmadı
3) 29 öğrenci kayıt olmuş
4)tadilat dolayısı ile bir sürü masraf vardır,bina kirası ,birde eski ortağı ile ayrılmış,bir sürü sorun ,mahkemelik olmuşlar..ne biliyim kiralar ödenmemiş ,haciz gelmiş adına ,o da ortağını mahkemeye vermiş ben ödemem diye falan filan...uzun hikaye..acaba eksisi olurmu?
5)adam güle yüzlü olsa da ne biliyim ısınamadım bir türlü...sözleri nedense beni bir türlü tatmin etmiyor....anlatılacak gibi değil...
6) en önemli konu ,ben kpss ye çalışıyorum ama ciddi ciddi çalışıyorum ve atanmak istiyorum..bu şartlar altında ben kpss çalışamamki
7) şu anda borçlarımız var hani kardeşime olanları saymazsak 6 ay çalışsam borçlar kapanır..tabii sadece benim maaşımla...bu yüzden de sıkıntılıyım..borçlar olmasa kabul etmem yada kpss çalışmayacak olsam kabul ederim..ama atanmak istiyorum..
8) şu anda hala tadilat devam ediyor..bilemem ne zaman biter..sadece 3 sınıf tam yapılmış bir katta..diğer katlar da tadilat var

yarın cevap vermem lazım..ne yapayım..maddi olarak sıkıntı var falan dedi..emeğime değer mi? kpps yi boşlayacam değer mi? ama paraya ihtiyaç var yada azar azar ödeyecez gücümüz yettiğince....öğrenci sayısı da az..bu saatten sonra da kaç öğrenci gelir ki? zaten dershaneler kapmıştır.........offfffffffff

Son düzenleme:
benim fikrim kpssye hazırlanman...

saat olarak fena değil fakat ücret çokta tatmin edici değil...

ihtiyacınız varsada yinede siz bilirsiniz..

yurdumun güzel öğretmenlerine asgari ücret mi teklif edilir oldu diye serzenişte bulunmak isterim öncelikle...

konuya gelirsek eğer kpss'ye bugüne kadar iyi hazırlandıysan şimdi bırakma derim.. çünkü asıl hedefin kpss, bu iş değil.. hadi şartlar çok iyi olur, o zaman dersin ki çalışsam mı atansam mı..

maddi anlamda zorlanıyorsunuz diğer konulardan da biliyorum.. bugüne kadar iyi kötü idare etmişsiniz sen çalışmadan, bir süre daha idare edebilir misiniz? yoksa bu işi kabul etmek sizi çok mu rahatlatacak? bu ikisi üzerine düşünmek tercih yapmada daha belirleyici olmalı bana göre..

evliyim ,çocuğum yok..temelim var diyebilirim
mat türkçe iyi yapıyorum
coğrafyayı bitirdim
tarihe bakmadım
vatandaşlığın başındayım
eşimde kabul etmeyeceksen geçen yılki gibi 75 alıp gelme karşıma diyor:) o da haklı

Son düzenleme:
cnm daha önceki konundan biliyorum sıkıntını.
ben asgari ücret de olsa iş tecrübesi olması açısından kabul et derdim, dersaneler tecrübesi olmayan yeni mezunları bedavaya çalıştırıyor çünkü asgari bie iyidir bi yerde. ama anlattığın şartlar beni hiç sarmadı. paranı alabileceğini sanmıyorum şu durumda. 29 öğrenciden gelen para patrona mı yetcek hocalara mı, binanın bakımına-masrafına mı. en iyi ihtimalle ilk 1-2 ay bedavaya çalışırsın
bence KPSS'ye odaklan sen.
kendi branşın ne cnm, özel ders alcak birilerini bulamaz mısın tanıdık vasıtasıyla fln?
bi de hangi şehirdesin bilmiyorum ama kendi ilçen ve civar ilçelerin ilçe milli eğitim müdürlüklerine git, form doldur, başvuru yap. illa ki bi yerden dönerler. hem de haftanın belli günleri bi kaç saat dersin olur, sana bolca vakit kalır. bak şimdi aralıkta askere giden öğretmenler olcak, gene sene içinde doğum izni alan öğretmenler olcak, mutlaka iş çıkar sana Allahın izniyle.

temeliniz varsa işiniz kolay zaten
ama o sınavda sadece çalışmakla başarılan birşey değil
maddiyat durumunuz kötü ise bilemicem ama ben olsam o koşullar altında çalışmam. paraya ihtiyaınız var ama maaşınızı alacagınız bile kesin değil. ev işleri sınav ve iş üçünü birden yürütmek çok zor olur sizin için

Bu işte kafa karıştıracak bir şey yok.
Maddi manevi bir yararı olmaz, yorulduğunla ve zaman öldürdüğünle kalırsın.
Asgari de olsa maaş verecek gibi görülmüyor.
Dershane olsa kendini geliştirirsin belki ama etüt merkezinin böyle bir işlevi de olmaz.
Okullarda ücretli ders alabilirsen bunu düşün ve sınavına hazırlan bence.:hulya:

buğün aradım ve kabul edemeyeceğimi söyledim..ne diyim herkes için hayırlısı olsun...kpss ye çalışacağım..eşimde sana kalmış ,ister git ister gitme diyor ama gitmezsen de kpss den 75 falan alırsan seni sözlerimle fena döverim dedi:)) o da haklı...

bana tanidik manidik diye sie ucret bile vermeyecek gibi geldi acikcasi bu adam..
guvenilir bir yere benzetemedim..
karariniz yerinde olmus acickasi..

nesrın sızın branşınız nedir, merak ettım, özel ders vermeyı deneyebılırsınız. bence kabul etmemenız daha hayırlı gıbı. arkadaşlar da demış zaten yeni dersane ve 29 çocuk varmış bu durumda zaten ücretının ödenmesi zor olurdu bence.

cok dogru karar vermissiniz.

asgari ücrete hic bir sekilde ögretmenlik yapilmaz ve aslinda isin en aci kismi da patronun eski bir ögretmen oldugu halde meslektaslarini bu sekilde sömürmesi.

asla diyorum. sakin bunu bekara kari bosamak olarak degerlendirmeyin. bana da vaktinde sizin bahsettiginizden neredeyse 3 katina ögretmenlik yapma teklifi geldi bir özel okuldan. ve bu benim sinirlarimin cok altindaydi. ben bu kadarlik ögretmenim onun altina asla derse girmem diye kendi degerimi söyledim ve ciktim oradan hemen... cevap bile beklemedim cünkü fark bayagi vardi. sonra ne mi yaptim... ögretmenligi biraktim.... baska alana gectim. bu gün olsa yine yillarca olan ögretmenlik tecrübeme laf ettirmem ve degerimin altina o isi yapamam.......

benim branşım fizik maalesef...devlet pek öğretmen almıyor,bu sene hiç fizikçi almadı..bende zaten bunun için öğretmenlik için uğraşmayacağım ,normal memurluk için gireceğim..bu teklif geçen sene olsa idi kabul edebilirdim ama bu sene kabulo edersem ve iyi çalışamazsam bir sonraki sınav benim için 2012 yılında..çok zaman var yani..bana fen filgisi fizik denilmişti 4 ay önce..şimdi sordum hangisi ağırlıklı olacak diye..net bişi demedi..kimyacı varmış ,o her ikisinide yapıyormuş..ben fenfilgisi olabilirmişim ama fen bilgisi öğretmeni alınıp beni fiziğe kaydırabilirmiş ,yada bir fizikçi alıp beni fen bilgisi yapabilirmiş...
eski binaya eşimle gitmiştik yazın,öğretmeni yoktu ,eşim binayı hiç beğendi.daracık merdivenden çıkıyorsunuz , katlara geldiğinizde , orası da daracık ve tek bir tarafta kapı var..içeriside küçük..diğer katları görmemiştim ama aynı olduğunu düşünürsek oralarıda küçüktür..eşimde burası küçük ,birde dershane değil etütü merkezi ,pek öğrenci gelmez ,paranı alabilecenmi demişti ,biraz moralimi bozmuştu...bu yeni taşınılan yer güzel ama dediğim gibi inşaat bitmemişki..
aslında çok istemiştim ama bu şartlarda emeğim boşa gider de ,dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan da olurum diye korktum
burası küçük bir yer ,ben özel ders vermek istedim ama eşim öğrenci olmaz falan dedi..bende kalkışmadım..
ücretli öğretmenliğe başvuru yaptım ,o çıksa idi kabul ederdim çünkü en az 2 günüm tatil olacaktı..yarım gün boş olacaktım birde istediğim zaman bırakma durumum var..en kötü ihtimal 15 tratile kadar çalışırdım
ben 1,5 ay bir dershanede çalıştım..haftada 1 gün 5 saat derse gidiyordum.yani ayda 20 saat..ayda 220 tl geçiriyordu elime...
pişmanmıyım ,hayır pişman değilim şimdi ve pişman olmamak içinde elimden geleni yapacağım yani çok çok çalışacağım.) umarım eşimin yüzünü kara çıkarmam:)

3 ay önce bende böyle bir şey yaşadım.
http://www.kadinlarkulubu.com/is-kariyer/294111-is-konusundainanilmaz-kararsizim.html
aldığım maaş eski şirketime göre yarıdaydı..
her çalışanın bir değeri var bencede.o değeride siz belirlersiniz öncelikle;sonrada aldığınız maaşı hakettiğinizi çalışmalarınız-başarılarınızla gösterirsiniz iş hayatınızda..
benide maaşı tatmin edici olsaydı bende hemen başlardım ama maaş az olunca niye varolan piyasamı tecrübemi boşa sayımki dedim.eşimde kızım küçük diye istemiyordu,velhasıl başlamamıştım..
sizin içinde çok iyi olmuş..ne yaparsanız çocuktan öncesi makbul.sıkı bir şekilde çalışmalara devam;kpss yi Allahın izni ile kazanırsanız ki temeliniz de var;bence hiç düşünmeyin.borçlarınzıı hemen kapatırsınız..
karanlığın sonu aydınlık inşallah..:a.s.:

arkidişler şimdi de büyük bir dershaneden aradılar..gidecem bakalım bunların şartları nedir
açıkcası ekimin ortasında aramalarına da şaşırdım ya:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…