Tekrar aldatır mı?

Kalplizebra

Senden vıttırıvızzık olmasın ama,
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2017
545
918
103
Arkadaşlar merhaba,
Arkadaşımla oturmuş bdvyi okuyoruz
Farkettik de ne kadar çok aldatılma konusu var, ki bir tanesi de benim konum. Daha taze olan ise yanımdaki arkadaşımın durumu.
Oturduk konuştuk işin içinden çıkamadık. Ben de dahil, açılan aldatılma başlıklı konularda çoğumuz; “affetme, yine aldatacaktır” yorumunu yaptık, yapıyoruz.

Bizim bir kız arkadaşımız var zamanında sevgilisine ihanet ederek şu an ki eşiyle evlendi. Ara sıra görüştüğümüzde eşinin de kendisinin de çok mutlu olduğunu görüyoruz. Kendisi hala o kişiye karşı pişmanlık duyuyor, vicdan azabı çekiyor, kendine sayıyor da sövüyor da, zaman zaman aklına gelip ağladığını, çocuğunun ileride hayatındaki insana asla bunu yaşatmaması için elinden geleni yapacağını söylüyor.

Bu arada bunu yaptığında da ergen falan değil, 27 yaşında bir kadındı.
Neyse bu tarz durumlarda sizce cinsiyet farkı var mıdır?
Hani diyoruz ya aldatmak kişinin karakteriyle ilgili bir sorundur diye. Fakat yukarıda verdiğim yaşanmışlıkta bunun tam tersini görüyoruz. Gerçekten aldatan kadın/erkek, affedildiği takdirde eninde sonunda yine aldatır mı / aldatıyor mu?
Tek bir cinsiyet üzerinde durmaksızın cevaplarınızı merak ediyorum.

Aldatmak insanların bir noktada yüzeyselliğini de gösterir. Kimseyle derinlikli bir ilişki kuramama en ufak birşeyden mahrum kalınca hemen bu yola girme gereği duyarlar. Herkes birini bulur ya mesele birbirini bulmakta.. O da her ruhun harcı değil..

Mide kabul ediyorsa bir defa aldatmış insanın ikincisi yapmış yapmamış çokta önemli değil
Aldatan için diyebilecek tek söz karakter problemi var karşı taraf isen riske giremezsin diyorum

benim tanıdığım bir kız, sevgilisini 3 tane erkekle aldatmış.
“ama erasmus böyle bi yer… pişman değilim aldattığıma. ama bi daha asla aldatmam onu çünkü artık ona çoook aşığım” dedi.
bu cümleyi kurduktan 1 hafta sonra bana birisinden çok hoşlandığını, onu öpmemek için kendini zor tuttuğunu, çocuğa yürüdüğünü ama sevgilisi olduğu için çocuğun ona ilgi göstermediğini vs anlattı.

velhasılıkelam... bence aldatan bi daha aldatır.
ama tekrar aldatmasa da önemi yok. 1 kere aldatılmak ilişki bitirmek için çok yeterli bir sebep zaten. hatta zorunlu bir sebep.

Aldatmayabilir tekrar bence. Ama yakalanırsa ilişki eskisi gibi olmaz. Güven yıkılır. Yani ancak şöyle olabilir kadın/adam aldattı ve pişman oldu , eşi öğrenmeden kendi içinde pişmanlığını yaşayıp bir daha da tekrar yapmadı.

Ama kadın/adam aldattı ve eşi öğrendi ise o iş biter. O evlilik yürümez diyorum.

Aldattigi kisiyi yeniden aldatir cunku aldatarak zaten onu kaybetmeyi goze almistir. Ama birini aldatip baska bir kisiyle birlikte olmussa illa onu da aldatacak diye birsey yoktur bence. Cunku belki onu kaybetmeyi goze alamayacak kadar cok seviyordur.

Aldatma sevme meselesi değil kişilik bozukluğudur
Normal olan biri sevmediği birini hayatında tutup ne kendine nede karşıdakine haksızlık yapar
Belki sıkça duymuşsunuzdur "karimı/kocamı seviyorum ama bir an şeytana uydum

Alışkanlık haline gelme olasılığı çok yüksek aldatma durumunun hem de çiftler arası travmatik bir durum haline geliyor. Olduysa ve yakalanıldıysa da çiftlerin birbirine açık olması ve yaptığından içten bir pişmanlık duyması önemli, rahatsızlık duyması lazım. Bu varsa iyi bir terapist eşliğinde altta yatanları bulup çözüme ulaştırmak gerekiyor, çeşitli sebepleri olabiliyor. Hem de travmatik bir olay olduğundan bireyler üzerinde yıkıcı etkisi olduğu için bir de onun üzerine çalışma yapılması gerekiyor. Ha her zaman da kurtarılamıyor tabi bazen ilişki cidden bitmiş oluyor, o zaman da tarafları ayrılmaya teşvik etmek gerekiyor. Sağlıklı çift, sağlıklı aile denen bir şey var. Akşam iyi yatan, sabah iyi kalkan bireyler yani. Eğer çiftimiz hala yatağa mutsuz gidiyorsa o zaman sorunlar aşılamamış demektir. Kesin yapar ya da yapmaz diye genellenemez kısacası ehehe, çok uzatmışım.

İhanet ederek baska biriyle evlendi derken mesela?Hala sevgiliyken mi gitti evlendi yoksa ikisiyle de görüşüp birini mi seçti.İkisi farklı çünkü evet hala sevgiliyken biriyle görüşüp aklına yatınca ayrılmak cok çirkin ama evliyken aldatmakla kıyaslanamaz bence.Yani arkadaşınız aldatmayabilir.

Belki taşlanıcam ama sevgiliyken aldatmakla evliyken aldatmak bana aynı gelmiyor.Sevgiliyken aldatan evliyken aldatır diyemem ama evliyken bi kez aldatan bi kereyle kalmaz ona eminim.

Arkadasinizin olayinda aldatmadan ziyade bitmis iliskiyi noktalayamama durumu var gibi. Yani sonucta evlenmis. Eski sevgilisi aldatim geri ona donmemis ki. Bence eski sevgilisine karsi hisleri bitmisti ama noktalama cesaretini gosteremeden baskasina vurulmus. Helallik almayi dusunmeside gercekten cok normal. Ben de lisede ki eski sevgilimden helallik almayi cok isterdim. İhanet etmedim, ama ciddi bir iliskiye basladigim halde sirf yakamdan dussun diye bana zaman ver kafa dinlemek istiyorum diye diye yillarca erteledim cocugu. Cunku ona geri donmeyecegimi asla anlamadi. Ben de basimi rahat biraksin diye oyalamaya yoluna gittim. Pismanim insallah hakkini helal etmistir. Cunku gercekten su hayatta bir annemi cok uzdum( bu cocuk yuzunden) iki bu cocugu uzdum ( yillarca oyalayarak).

Bende aldatilmis ve affetmiş bir kadin olarak diyorum..yine aldatir...cünkü benim affettigim sahizda yine aldatti...akli olan affetmesin ..affedilen o karekteri ahlaki bozuk insanciklar olsa affederlermiydi ayni aciyi yaşasalardi....benim su anki esim aldatsa 2.bir şans vermezdim..o salakligi birdaha yapmam...

Biriyle iki yıllık sevgililiği devam ederken başka biriyle tanıştı ve bir süre sevgilisinden ayrılmadan, yeni tanıştığı insanı tanıma sürecine girdi. Daha sonra da artık hayatından çıkmak zorundayım mesajıyla ilişkisini bitirip şu anki eşiyle nişanlandı sonra evlendiler zaten.

Bence bir iliskide birden cok aldatma kesin olur ama baska iliskilerde tekrar aldatmayabilir. Yani mesela esim beni aldattı ve ben affettim; tekrar aldatilirim. Ama eşim beni aldatti gitti baskasiyla beraber olmaya basladi, o kisiyi aldatmayabilir.

Benim düşüncem şuydu
Aldatan tekrar aldatır çünkü ona, bana çok travmatik birşey yaşattın ama yine de affediyorum demektir. Tekrar aldatan kişinin düşüncesi de bilinçli bilinçsiz şu olabilir;
Ben ilk aldattığımda bile o şoku atlatabildi ve affetti
Ama tekrar aldatırsam bu kadar üzülmez bence ki seviyoki ilkinde affetti, yine seviyosa affedecektir.

Ama bana şu an aldatmak ikiye ayrılıyormuş gibi geliyor
Aldattıktan sonra hayatındaki insan öğrenmeden pişmanlık duymuş ve ona itiraf edip af dileyen bir aldatandan mı bahsediyoruz?
Yoksa
Eşine yakalandıktan sonra pişmanlık duyduğunu ifade eden birinden mi?
Bence ikisi aynı şey değil, biri sanki (sanki diyorum, yine de affedebilir miydim, sanmıyorum) affedilmeyi bir nebze hakedebilir ama ikincisi kesinlikle haketmiyor.

aldatsın veya aldatmasın. bi kere aldatması herşeyi bitirmek için yeterli sebeptir zaten.

ölen insanı tekrar öldürmeye benziyor bu soru. e adam zaten bi kere öldürmüş.

Yok asıl ben taşlanıp ibreti alem için 3 gün sallandırılıcam.

Bence insanlar değişebilir. Kendilerini geliştirebilir ve kişisel gelişim yaşayabilir. O yüzden aldatan yeniden illa ki aldatır demem. Ama kişisel gelişim olayı kişinin kendini zorlaması, dibi görmesi, terk edilmesi, yanlız kalması vs şekillerde kalbi ve beyni yorarak olacaktır. Yoksa hah tam şimdi akıllandım artık aldatmam diyerek değil.

Konu özelindeki kadının pişmanlığı samimi ise bir daha asla aldatmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…