tekrar tekrar aynı hüsranı yaşayanlara sesleniyorum...

merhaba kızlar Allahım hepinize hayırlı evlatlar versin inşallah.kızmayın biliyorum şu anda çok hassassınız ama belkide duymuşsunuzdur meryem suresini tedavi süresinde okusanız belkide biliyorsunuzdur ama genede moral olsun sizlere diye yazyım dedim her gün 1 tane meryem suresini okuyup 41 e tamamlayan çok kişi duydum tedavisiz bile çocuğu olan ayrıca 500 yasin dağıtabilirsiniz 12 sene sonra oldu bi tanıdığımızın 500 tane yasin dağıttılar herkes 1 tane okuyacak inşallah sizlerinde olur yer gök dua üstüne ne olur kırılmayın üzülmeyin bu daha çok etkiler RABBİM HEPİNİZİN GÖNLÜNE GÖRE EN KISA ZAMANDA NASİP ETSİN İNŞALLAH AMİN.
ah canım keşke herkes sen kadar iyi niyetli olsa.sağolasın teşekkür ederim.düşüncen çok güzelll...amin inşallah canım
sağol canım inşallah gelir hepimizin bebişleri. doğru demişsin borç içinde aaa biz ne durumdayız ama bak yaptık diyorlar. bu aralar gerçekten iyice sıkıldım bu konulara. hakkımızda hayırlısı diyorum her seferinde.
amin canım sırf insanların canını yakmak için konuşanlar var bu dünyada Rabbim islah etsin ne diyeyim..
merhaba arkadaslar

31 yasındayım 13 yıllık evliyim , kagıt üzerinde benim ve eşimin sonuçlarına göre 2 ayda bir hamile kalmam lazım ama gelin görün ki 1 kez bile nasip olmadı.

2-3 kez soğan kürü denedim , 1 kez incir kürü denedim eşime 2 kez keçiboynuzu kürü uyguladım.
313 kere Ayetel Kürsi okudum, 7 gün oruç tutup orucumu hayırlı dualarla açtım. Perşembeleri dilek tuttum.
2 kez tüp bebek denedim. İkisinde de herşey çok iyi gitti ve ikişer adet 5. gün embriyosu blast. embr. transfer edildi ama
sonuç beta hcg hormonu 0,1 cıktı. Hamileligin h si bile yok !!!

Özellikle tüp sonuçlarından sonra çok acı çektim, kimsenin sesini duymaya, çocuk muhabbetini dinlemeye 1 sn bile tahammülüm yoktu,eşimden bile soğudum bir ara. Sen zorluyorsun beni dedim içimden, benim kadar canın yanmıyo çünkü dedim. Bunca ilaca iğneye o iğrenç doktor koltuğuna sen katlanmıyosun çünkü dedim.Çok gözyaşı döktüm, kalbim göğsüme sığmaz oldu, her hamilelik haberi aldıkça inceden bir sızı hissettim . Bunun adı kıskançlık değil. Bunun adı özlem,bunun adı Allahım bir gün bana da nasip edecek misin ? , bunun adı hayal , umut, dilek.. Bunun adı asla ve asla kıskançlık değil..

Sonra Tövbeler ettim Büyük Allahıma , af diledim. Benim bunu sorgulamak ne haddime dedim. Sen bir hayır görmesen nasip etmez misin elbet edersin dedim. Sen beni affet, tövbemi kabul et Rabbim dedim. Sonra rahatladım inanın.

Bazen mücadele etmek lazım, ama olmuyorsa ısrar yerine kabullenmek lazım.Ama bu en son en en son unutmayın.
Şuan hastayım, son tüp denememin husranını 15 martta aldım cünkü. Ama biter bitmez saracoglunun sitesinden aldıgım kolay hamile
kalma kürüne başlıcam 3 aylık bir kür bu. Sonrasını şuan bilmiyorum , Allahtan tek dileğim birdaha o doktor koltuğuna sadece bebeğimi görmek için yatmayı nasip etmesi.

Büyük Allahım İsteyen her kuluna tez vakitte hayırlısı ile nasip eder inşallah. Kötü seslere kulaklarınızı tıkayın içinizden dua edin.Allahım beni bu insanlardan uzak tut karşıma çıkarma diye dua edin bol bol. Umarım içlerinde 1 lokma vicdan olur da , can yakmak için çirkinlik yapmaktan vazgeçerler.

Unutmayın Allah bir kapıyı kapar,başka bir tanesini açar .Kimin ne olacağını da kimse bilemez.Umarım bugün bizim canımızı bilinçli olarak yakanlar Allah'ın azabından korkarlar da insan olmaya karar verirler.

Nolur umudunuzu kaybetmeyin, kendim için her dua edişimde isteyen her kuluna nasip et Rabbim diyorum. Yüzlerinizi görmediğim isimlerinizi bilmediğim sizler için de dua ediyorum.

Hayırlı haberler uçarak gelsin hepimize inşallah..
İnşallah canım.senin canının ne kadar yandığını ancak bizler anlarız.okurken gözlerim doldu inan ki hoşgeldin aramıza...
Benim sebepsiz arkadaşlar.. Aslında bu da çok saçma bir tanı , elbet bir sebebi var sadece şuanki tıp
bunu açıklamaya yetersiz.
haklısın canım doktorlarda aynını söylüyor zaten...

iyi aksamlar kizlar nasilsiniz bakim.
bence bu topige bir liste yapalim cok güzel olur bence insallah burasi bize ugurlu gelir

geçmişi ancak okuyabildim kızlar ne hızlısınız:)

bir açıdan hakılısın canım ama kendini bu kadar kapama.biz kimseye söylemedik tedavi gördüğümüzü tüp bebek denemelerinde yatınca da hamile dedi eşim tutmayınca da düşük oldu dedik.Allah affetsin ama napalım.şimdide okul var diyorum düşünmüyoruz bi süre bakalım ne kadar sürecek bu böyle.ben tepki gösteriyorum artık insanlara dayanamıyorum napim.geçen bi yere gitmiştim kadın çocuk yok mu dedi sen kaç yıllık evlisin hala olmadımı.yok dedim.yazııkkk doğuramıyo demekki diyo yanındakine.evet dedim ben doğuramıyorum kocamı yollim de sen doğur.kalkıp gitti kadın ortamdan.niye öyle dedin falan diyorlar dedim artık bu laflardan yeter benimkide can.
biz de söylemedik hiç kimseye ailelere bile.onlar da henüz sormuolar ama baslıcaklar akrabalar gibi tabii.terbiyesiz kadın ya nasıl söyler böyle birseyi bir de senn yanında üstelik

annemle geçende çarşıda gezerken milli piyango bileti satan birini gördük.biz hiç bilet almayız ama annem dedi ki alsan ve sana çıksa naparsın.çocuğu olmayanlar için dernek kurardım dedim kadın şaşırdı niye ki dedi.çünkü onlara kimse yardım etmiyo ve sayıları gitgide artıyo ve tedavilerde çok pahallı dedim.yoksa senin de mi olmuyo kız diyo.tabi ki cevap anneee ne alakası vaaarrr.durdu sonra haklısın dedi kimse onlara yardım etmiyo aslında kanser olmaktan bile zor bence diyor.ha şunu bileydin dedim :D
ee canım sen de çok acık vermişsin :)kadın sasırmıs bir an.kimse beklemiyor ya bizden.benm annem de çok sasırır herrhalde ögrenince
merhaba arkadaslar

31 yasındayım 13 yıllık evliyim , kagıt üzerinde benim ve eşimin sonuçlarına göre 2 ayda bir hamile kalmam lazım ama gelin görün ki 1 kez bile nasip olmadı.

2-3 kez soğan kürü denedim , 1 kez incir kürü denedim eşime 2 kez keçiboynuzu kürü uyguladım.
313 kere Ayetel Kürsi okudum, 7 gün oruç tutup orucumu hayırlı dualarla açtım. Perşembeleri dilek tuttum.
2 kez tüp bebek denedim. İkisinde de herşey çok iyi gitti ve ikişer adet 5. gün embriyosu blast. embr. transfer edildi ama
sonuç beta hcg hormonu 0,1 cıktı. Hamileligin h si bile yok !!!

Özellikle tüp sonuçlarından sonra çok acı çektim, kimsenin sesini duymaya, çocuk muhabbetini dinlemeye 1 sn bile tahammülüm yoktu,eşimden bile soğudum bir ara. Sen zorluyorsun beni dedim içimden, benim kadar canın yanmıyo çünkü dedim. Bunca ilaca iğneye o iğrenç doktor koltuğuna sen katlanmıyosun çünkü dedim.Çok gözyaşı döktüm, kalbim göğsüme sığmaz oldu, her hamilelik haberi aldıkça inceden bir sızı hissettim . Bunun adı kıskançlık değil. Bunun adı özlem,bunun adı Allahım bir gün bana da nasip edecek misin ? , bunun adı hayal , umut, dilek.. Bunun adı asla ve asla kıskançlık değil..

Sonra Tövbeler ettim Büyük Allahıma , af diledim. Benim bunu sorgulamak ne haddime dedim. Sen bir hayır görmesen nasip etmez misin elbet edersin dedim. Sen beni affet, tövbemi kabul et Rabbim dedim. Sonra rahatladım inanın.

Bazen mücadele etmek lazım, ama olmuyorsa ısrar yerine kabullenmek lazım.Ama bu en son en en son unutmayın.
Şuan hastayım, son tüp denememin husranını 15 martta aldım cünkü. Ama biter bitmez saracoglunun sitesinden aldıgım kolay hamile
kalma kürüne başlıcam 3 aylık bir kür bu. Sonrasını şuan bilmiyorum , Allahtan tek dileğim birdaha o doktor koltuğuna sadece bebeğimi görmek için yatmayı nasip etmesi.

Büyük Allahım İsteyen her kuluna tez vakitte hayırlısı ile nasip eder inşallah. Kötü seslere kulaklarınızı tıkayın içinizden dua edin.Allahım beni bu insanlardan uzak tut karşıma çıkarma diye dua edin bol bol. Umarım içlerinde 1 lokma vicdan olur da , can yakmak için çirkinlik yapmaktan vazgeçerler.

Unutmayın Allah bir kapıyı kapar,başka bir tanesini açar .Kimin ne olacağını da kimse bilemez.Umarım bugün bizim canımızı bilinçli olarak yakanlar Allah'ın azabından korkarlar da insan olmaya karar verirler.

Nolur umudunuzu kaybetmeyin, kendim için her dua edişimde isteyen her kuluna nasip et Rabbim diyorum. Yüzlerinizi görmediğim isimlerinizi bilmediğim sizler için de dua ediyorum.

Hayırlı haberler uçarak gelsin hepimize inşallah..
aminnn canım ne güzel anlatmıssın.insallahhh diyorum insallah hepimiz için
iyi aksamlar kizlar nasilsiniz bakim.
bence bu topige bir liste yapalim cok güzel olur bence insallah burasi bize ugurlu gelir

aa cok iyi fikir canım.neden olmasın.

yaa ayrıca kimse bana bir cevap yazmamıs.evlat edinmeye ne dersiniz?ne düşünüyorsunuz bu konuda?

aa cok iyi fikir canım.neden olmasın.

yaa ayrıca kimse bana bir cevap yazmamıs.evlat edinmeye ne dersiniz?ne düşünüyorsunuz bu konuda?

canim cok güzel birsey evlat edinmek ama ben kendime ve etrafa güvenmedigim icin henüz böyle birsey düsünmüyorum cünkü evladina insan öfler ve ya kiza bilir ama evlatlik olunca bunu yapinca insan kendini günahkar hisseder hem cok zor bir sey evlatlik ya bakamassam ya bane zor gelirse o zaman ne yaparim insanin olunca katlanirsinda mecbursun geceleri bakmaya ama evlatlik olunca kendimden korkarim ya geri götürmeye kalkisirsam o yüzden Rabbim bizi evlat sevgisiylen sinamasin.

bir açıdan hakılısın canım ama kendini bu kadar kapama.biz kimseye söylemedik tedavi gördüğümüzü tüp bebek denemelerinde yatınca da hamile dedi eşim tutmayınca da düşük oldu dedik.Allah affetsin ama napalım.şimdide okul var diyorum düşünmüyoruz bi süre bakalım ne kadar sürecek bu böyle.ben tepki gösteriyorum artık insanlara dayanamıyorum napim.geçen bi yere gitmiştim kadın çocuk yok mu dedi sen kaç yıllık evlisin hala olmadımı.yok dedim.yazııkkk doğuramıyo demekki diyo yanındakine.evet dedim ben doğuramıyorum kocamı yollim de sen doğur.kalkıp gitti kadın ortamdan.niye öyle dedin falan diyorlar dedim artık kusucam bu laflardan yeter benimkide can.

oh agzina saglik valla iyi demissin canim keske bende senin gibi diye bilsem bana sorunca yüzümün rengi degisiyor aglama durumuna geliyor

canim cok güzel birsey evlat edinmek ama ben kendime ve etrafa güvenmedigim icin henüz böyle birsey düsünmüyorum cünkü evladina insan öfler ve ya kiza bilir ama evlatlik olunca bunu yapinca insan kendini günahkar hisseder hem cok zor bir sey evlatlik ya bakamassam ya bane zor gelirse o zaman ne yaparim insanin olunca katlanirsinda mecbursun geceleri bakmaya ama evlatlik olunca kendimden korkarim ya geri götürmeye kalkisirsam o yüzden Rabbim bizi evlat sevgisiylen sinamasin.

ya evet ama zaten alınca geri vermeyi düşünmeyeceksin.sen onu kendi evladın gibi görüceksin bagırman kızman poposuna bir tane vurman da onun yetiştirilmesi için gereekli bence.her istediginii verirsen evlatlık diye sonra bas edemezsin
etrafı da hiç düşünmüyorum şimdiden konusmuorlar mı sanki?ne değişir çocuk almıs desinler arkamdan.en azından etrafımdaki çocuklulara imrenerek bakmayız.hayır bir de torun sahibi olacagım yasa gelince artık karar verdim çocuk alcam dedmenin annlamı yok bu gecen yıllar nolcak?üzüntüyle,soyutlanarak,kendimizi eksik hissederek...bilmiyorum henüz bu düşünce tam sekillenmedi kafamızda ama sıcak baktıgım kesin

bence evlatlık konusu çok iyi ama benim için çok erken biz hepimiz kader arkadaşıyız canım ama bi konuda size katılmıyorum rabim bize öyle bi sabır vermişki yılardır ayı şeyleri defalarca yaşıyoruz bıktım diyoruz,yoruldum,yıkıldım,katlanamıyorum diyoruz ama gine biyerden küçüçük bi ışık görünce ona öyle koşuyoruzki hepimiz bunu yaşıyoruz evlatlık olrsada onu kendi evladımızdan ayırmıycamıza hiç bıkıp usanmıycamıza eminim hepimizi çünkü biz bizlere kibirle bakanlara bizi incitmek için ugraşanlara bile bişey demiyoruz onları incitmiyoruz herşeyi kendi içimizde yaşıyoruz öyle zaman geliyoki kendi aylelerimizden saklıyoruz bazen eşlerimiz üzülmesindiye onlara beli etmemek için kırk takla atıyoruz yani inan bu korkular boşa gercektem büyük söylemeyim ama yaşsınırını doldurayım ve bana doktorlar yapcak bişey yok desinler hiç burmam

ya evet ama zaten alınca geri vermeyi düşünmeyeceksin.sen onu kendi evladın gibi görüceksin bagırman kızman poposuna bir tane vurman da onun yetiştirilmesi için gereekli bence.her istediginii verirsen evlatlık diye sonra bas edemezsin
etrafı da hiç düşünmüyorum şimdiden konusmuorlar mı sanki?ne değişir çocuk almıs desinler arkamdan.en azından etrafımdaki çocuklulara imrenerek bakmayız.hayır bir de torun sahibi olacagım yasa gelince artık karar verdim çocuk alcam dedmenin annlamı yok bu gecen yıllar nolcak?üzüntüyle,soyutlanarak,kendimizi eksik hissederek...bilmiyorum henüz bu düşünce tam sekillenmedi kafamızda ama sıcak baktıgım kesin

bence evlatlık konusu çok iyi ama benim için çok erken biz hepimiz kader arkadaşıyız canım ama bi konuda size katılmıyorum rabim bize öyle bi sabır vermişki yılardır ayı şeyleri defalarca yaşıyoruz bıktım diyoruz,yoruldum,yıkıldım,katlanamıyorum diyoruz ama gine biyerden küçüçük bi ışık görünce ona öyle koşuyoruzki hepimiz bunu yaşıyoruz evlatlık olrsada onu kendi evladımızdan ayırmıycamıza hiç bıkıp usanmıycamıza eminim hepimizi çünkü biz bizlere kibirle bakanlara bizi incitmek için ugraşanlara bile bişey demiyoruz onları incitmiyoruz herşeyi kendi içimizde yaşıyoruz öyle zaman geliyoki kendi aylelerimizden saklıyoruz bazen eşlerimiz üzülmesindiye onlara beli etmemek için kırk takla atıyoruz yani inan bu korkular boşa gercektem büyük söylemeyim ama yaşsınırını doldurayım ve bana doktorlar yapcak bişey yok desinler hiç burmam

bilmiyorum arkadaslar ama ben daha bunu bile düsünmedim o yüzden yumurtalarim bitene kadar devam edicem ne zamanki doktorlar banada umut yok dediklerinde belki o zaman düsünebilirim ama biliyorumki böyle bir durumda cok zorlanacagiz hele etraftakilerlen ugrasmaktan zaten simdiden yoruldum bunu biliyorumki ben ona canim gibi baksamda yarin birgün etraftakiler ona o senin annen degil diyeceklerini yüzde yüz biliyorum o yüzdende bunlari düsününce simdilik böyle birsey yapmayida düsünmüyorum zaten Almanyada yasiyorum burda evlatlik daha bir zor yani Rabbim kimseyi o duruma getirmesin tez zamanda bebeklerimizi bize nasip etsin insallah.

herkese merhabalar tüm mesajları tek tek okudum herkesi o kadar iyi anlıyorumki henüz tüp macerasına başlamadım aşılamalardayım ama inanın anlıyorum sizleri.Allah hepimizin yardımcısı olsun diyecek başka hiç bir şey yok.

hoş geldin canım aramıza rabim yüzünü tez zamanda güldürsün dilerim enkısa zamanda evladın olur inşallah tüp bebege aşılamaya gerek kalmaz

çok sağol canım. Allah isteyen herkesi evlat sahibi yapsın.

hg canım aramıza :) inş. değerleriniz artar da aşılama ve ya tüp bebeğe gerek kalmadan hamile kalırsın canım.

çok sağol canım. amin inşallah hepimiz bebeğimize kavuşuruz. çok sevdim bu topiği. özellikle çevreden yapılan çocuk baskısı konusunda yalnız olmadığımı hissettim.

Bence tüp olsun , aşılama olsun, bitkisel destek olsun her ne yapıyorsanız kimseye birşey demeyin.Bir eşiniz bir de isterseniz anneniz bilsin yeter.Fazlasına hiç gerek yok. Bana kalsa eşime anneme bile söylemek istemem aslında. Olumsuz sonuç alınca bir de onlara o haberi vermek var çünkü.
Ben aa neden çocuğun yok, yoksa olmuyor mu diye ısrarla soranları şuna benzetiyorum ,annesini ya da babasını kaybetmiş birinin yanına gidip , senin annen yok ama benim var, ya da senin baban neden öldü bak benimki yaşıyor diye kanata kanata kalp oymaya benzetiyorum. Bukadar acımasız bir soru bu çünkü.
O yüzden Fuzuli 'nin dediği gibi Sussam gönül razı değil, söylesem tesiri yok...

Tek tek arkadaşlarımın hamilelik haberlerini aldım. Karınlarının büyüdüğünü izledim. Onlarla birlikte hazırlandım. Bu arada her ay tekrarlayan adet kanamalarıyla bir türlü hamilelik müjdesini alamadım. İsimler seçtim daha müjdesi gelmeyen bebeğime, bu isimleri arkadaşlarım verdi bebeklerine. Onların heyecanını paylaştım büyüyüşlerini izledim. Banyo yaptırdıklarını, bebeklerinin saçlarını taradıklarını izledim. Benim için imkansız gibiydi anne olmak tüm tedaviler aşılamalar sonuç hep negatif. Tek çare tüp bebekti ve ben son şansımı kullanmaktan korkuyordum. Ya hiç anne olamıycaksam nasıl dayanırım diyodum. Tam 3 sene erteledim tüp bebek tedavimi. Artık eşim denememiz gerektini söyleterek ilk randavumuzu aldı. Doktorum çok tatlı bir bayandı, rahattım onun yanında. Ve 10 ocak 2009 lucrin ile tedavim başladı. müthiş iğne korkuma rağmen iğnelerimi kendim yapıyodum. 2 şubat 2009 evet büyük gün bu gündü transfer günüm. O sabah farklı başlamıştı herşey ilkkez yaşayacaktım bunu miniklerim içimde olucaktı. merkeze gittiğimizde odaya alıp hazırladılar beni heyecandan duramıyordum. doktorum 4 enbriyo transfer ediceklerini çünkü 2 enbriyonun orta kalitede diğer 2 enbriyonunda düşük kalitede oldunu söledi. Şaşırmıştım ümidim kırılmıştı çok zayıf ihtimaldi benim için hamilelik transfer gerçeklerşti. Bebeklerimin transferden sonra birer boncuk gibi zıplayıp tutunmaya çalıştıklarını gördüm müthiş bişeydi bu. Bekleme süresi başladı 12 gün 9 sene bekleyen ben 12 günü geçiremiyodum. 10.günümde kanamam oldu ve yıkıldım hafifti ama kanamaydı sonuçta tüm ümidim kırıldı yoktu tutunamamıştı bebeklerim aklım sürekli onlardaydı. Ve 14 şubat 2009 yani sevgililer günü annem ve babmda bizdelerdi, annem kahvaltı hazırlamış tok karnına gideyim tahlil için kan vermeye diye ama lokmalar boğazıma diziliyordu gözyaşlarım söz dinlemiyor sessizce akıyordu.Evet kan tahlili için eşimin zoruyla kan verdim 1.30 saat bekleme süresi başladı. zaman durmuş gibiydi. Sonunda eşim geldi kapıyı açtığımda yüzü tuhaftı anlamaya çalışıyodum ama anlamak imkansızdı. Sonucu smlemediler doktoru arıcaz dedi beni telefonun oldu yere doğru götürdü birden sarıldıve ağlamaya başladı şaşkındım ne oldu diyordum sadece tek kelime söleyebildi eşim VAR var olan neydi anlamaya çalışıyodum arkasından HAMİLESİNNNNN dedi o an anlatılmaz bir duygu annem şaşkın bizi izliyo ne oldunu anlamaya çalışıyo bi yandan eşimin koluna vuruyodu ne oldu sölesene ne oldu diyodu. sonunda olmuştu 9 sene beklediğim haberim almıştım ama bişeyler eksikti onu hissedemiyodum . hiç bir hamilelik belirtim yoktu, korkuyordum taki onun minik kesesini görene kadar. Allahım ne güzel bişeydi bu bi an önce büyüsün kalp sesini duymak istiyordum. 7 haftalıktı bebeğim o dün kalp atışını duyucaktık. Sabah ağrı ve kanamayla uyandım kimseye bişey demedim çünkü o gün kontrol günümüzdü. balıkesirde yaşırum ve tüp bebk merkezi bursadaydı yola çıktık. Ağrım şiddetlendi yol bitmek bilmedi vemasadayım korkuyla yatmıştım ya ona bişey olduysa. Doktorum ultrasonu karnımda gezdirdikçe korkum arttık bebeğim bir türlü ekranda görünmüyordu. Minik kalbi atmıyor olması gereken yerde değildi. İşte yıkıldığım an bebeğimi kaybediyordum düşük başlamıştı. Bu olmamalıydı çok beklemiştim sabretmiştim ama sınavım henüz bitmemişti. Tekrar denemek için 6 ay beklemem gerekiyordu çok uzundu bu zaman geçermiydi. geçti evet tekrar tedaviye başladık iğneler, yumurta toplama ve transfer günü geldi 19 ağustos 2009 bu sefer 3 enbriyo transfer edildi 2 tanesi yüksek kalitede 1 tanesi orta kalitede ve bekleme süresi offf 14 gün beklicektim bu sefer çok uzundu. Eve yardımcı almıştım tüm günümü yatarak geçiriyordum ve tahlil günü geldi 1 eylül 2009 eşim sonucu alıp geldi bu sefer doktoru aramamıştı benim aramamı istedi. 322 tahlil sonucu yüksekti ama ne demekti. Doktorum süper bu sonuç çok güzel dedi ve ekledi ikiz bebekler sorun olurmu dedi şaka gibiydi yani benim ikizlerimmi olucak şimdi ay inanamıyordum rüya gibiydı. Onalrı görmek için sabırsızlanıyordum ve evet 5 haftalık hamileyim bebklerime BENİM İKİ MİNİK DUTUM diyordum. ekranda görddüm onlar çok heyecan vericiydi. Sorun vardı bu seferde bebeklerimden birinin gelişmesi iyi değildi doktor kaybedebilirsin dedi. Dualar ettim dutlarım birlikte kalın diye bebeğim beni bırakmasın diye çok şükür 7 haftalık olduklarında pıt pıt atan kalp atışlarının ışığını izledik dutlarım gayet iyidi ve benimleydi. Herşey yolundaydı karnım büyümüştü bile sanki 4 aylık gibilerdi göbeğimi seviyor hayeller kuruyor,tüm günümü onlarla konuşarak geçiriyordum. İnternetten birsürü sayfa okumuş nasıl beslenmem gerektini onlar doğdujtan sonra nasıl davranmam gerektine kadar herşeyi öğrenmiştim üstelik daha 9 haftalıklardı. 7 ekim 2009 o gece ıslaklık hissederek uyandım ve lavoboya koştum aman allahım buda neydi sanki bedenimdeki tüm kanlar akıyodu kanamam başlamıştı. Ağlamaya başladı saat gecenin üçüydü.Apar topar hastaneye gittik ultrasonda gördüm onları rahatladım fakat kanamam sürüyordu hastaneye yattık. Ertesi gün kadın doğum hastanesinde yattığım için bizim katta hep hamileler yatıyordu ve dutlarımı duyan beni görmeye odama geliyordu. Annemle gülerdik onlar gidince ikiz olunca farklımı sanıyorlar acaba derdik hastane günleri hem eylenceli hem korkulu geçti kanamam kesilmişti bir gün sonra rahim ağzı dikilecek. Ama olmadı o sabaha kanamayla uyandım ve yataktan kalkmam kesinlikle yasaktı.Ve dutlarım artık çok belirgindi kıpırdıyolardı ekranda onları izlemek çok güzeldi gayet iyiler hatta doktor amcaları takıldı bize bebeklerim birbirine arkasını dönmüş bunlar çok yaramaz annesi bak küsmüşler birbirlerine demişti. Allahın bana verdiği mucizesi onlar çok güzel görünüyorlar benimdi bizim bebeklerimizdi onlar. 10 ekim 2009 saat 21.30 aniden başlayan karın ağrısı sanki gaz sancısı gibi hastanede yattığım dönemde tüm hemşireler doktorlar çok ilgilidi ağrım başladığında korkulacak bişey olmadını sölediler çünkü bebekler gayet iyiydi birden bire gelen ilk bebeğimdi onu kaybetmiştim. Eşimi aradım bebeğimizin biri düştü diye ağrım kesilmişti diğeri benimle kalmaya kararlıydı sanki ama 10 dakika sonra onuda kaybettim. O hastane odası bi anda cehenneme döndü dutlarım gitti yoklar artık tüm hayallerim sona erdi allahım sınavım bitmemişmiydi. Herşey yolundayken nedenneden bu oldu neden gitti bebeklerim acımın tarifi yok yıkıldım. Artık elim karnımda evimde bulunan boş odanın kapısında durup beşiklerini nereye koyacağımı hayal edemiyordum. Onlarla konuşup bir an önce büyüyün size ciciler alıcam sabırsızlanıyorum diyemiyordum acaba kızmı erkekmi neydi cinsiyetleri bilmek isim aramama gerek yoktu bitmişti herşey bitti ben asla anne olamıcakmıyım hamile kalmamakmı yoksa hamile kalıp onların kıpırdanışlarını görüp kaybetmekmi hangisi daha zordu bu soruya bir türlü cevap bulamıyorum. 2009 bana en güzel müjdeleri ve arkasında acılarını yaşattı.Dutlarımın görüntüsü hala gözümün önünde hiç gitmiceklerde. Şimdi tedavim tekrar başlıyor kromozom analizigenetik tanı için kan gönderdik sonuçlar önümüzdeki hafta gelicek ve önümüzdeki hafta hiperoskopi işlemi yapılacak beni neler bekliyo bilmiyorum bundan sonraki her adımı sizinle buradan paylaşacağım ben bebeğimi kucağıma alana kadar pes etmiycem benimle aynı kaderi paylaşan arkadaşlar burdan birbirimize destek verelim sırayla müjdelerimizi paylaşalım bebeklerimizin resimlerini paylaşalım bizi bizden başkası asla anlamazzz hepinize şimdiden çok teşekkürler 2010 bebklerimizin geldiği yıl olsun ayrıca 6 ocakta hiperoskopi oldum ve rahim ağzı açıklığım olduğu sölendi.ocak sonundaki adetle tedavime karar vericez kısa protokol mü yoksa uzun protokolmü diye ve hamileliğimin 12.haftasında rahim ağzına dikiş atılacak bu sefer sürekli yatmam gerekicek sanırım ama dutlarım bana dönsün ben herşeye razıyım rabbim yardımcımız olsun
bu cümleleri yazarken hayatın bana daha ne acılar getirceni bilmiyordum.3.denemem negatif sonuçluydu ve iki ay bekledikten sonra tekrar eski doktorumla 4. kez tedaviye başladım.yine mutluydum ikiz bebeklere hamileydim ilk günler heyecanlıydım şükrediyordum dutlarım benimleydi yine 7 haftalıkken bebeklerden birinin gelişmesi geriydi ve onu kaybedebilirdim.kaybettimde tek bebekle devam etti hamileliğim bebeğim iyiydi fakat kardeşi hala rahmimdeydi vücut onu atmaya çalışıyordu kanamalar başladı hastanede 3 gün evde 4 gün geçen haftalar kesilmeyen kanamalar tam 16 hafta böle devam etti yatağa bağlı yatarak geçiridim günlerimive kaybettiğim bebeğim tamamen yok oldu kanamalarım durdu şükürler olsun diye dualar ediyordum kurban kestim ve bebeğimin cinsiyetini öğrendim kızım olucaktı umutluydum artık bebeğim benimle kalmaya karar vermişti 5.ayda hazırlıklara başladım hatta eşim kızıyordu erken diye ama içim dinlemiyordu herşeyi almak istiyordum aldımda.nerden bilebilirdim bi gece aniden suyum geliceni :( evet 21 haftalıkken bi gece suyum geldi apar topar hastaneye gittik balıkesirde yaşıyorum takibimi yapan doktorum bursada hemen yola çıktık ve doktorum gecenin 3 de beni kapıda bekliyordu hemen ultrason ve bebeğim iyiydi suyum çok azdı zor bi sürece girmiştik ve 2 haftaya ihticaımız vardı wc bile kalkmadan yatıcaktım hastanede bebeğim doğana kadar en azda 2 hafta doğmaması gerekiyordu ama bebeğim 3. gün doğmaya karar verdi ve doğum yaptım bebeğimi kaybettim.acımın tarifi yok bebeğimi alıp balıkesire getirdiler dedemin ayak ucuna gömmek için benim öpüp koklamaya kıyamayacağım pamuklara saracağım kızımı dedemin ayak ucuna defnettiler yüzünü görmedim kokusunu duymadım rabbimden hep sabır diledim ilk yağmur en zoruydu bebeğimin üzerine yağan yağmurdu bu hıçkırıklarla ağladığım saatlerdi yağmur vakitleri.hayat çok acımasız kaderde yoksa elden bişey gelmiyor şimdi yine tedaviye başlıyorum ekim ayında allah bu sefer kucağıma aldırsın.
veeeee bir yıl zonra 14 kasım 2011 tarihinde lucrin kullanmaya başlayıp 5.deneme startını aldık rabbim bu sefer hikayemi mutlu sonla bitirmek nasip etsin.malesef bu seferde kimyasal gebelik yaşadım 12. gün bthcg değerim sadece 26 ve yılbaşı günü kanamam başladı.pes etmek yok tekrar deneyeceğim dedim ve tekrar başladım 16 mart 2012 yumurta toplama işlemim yapıldı ve 13 yumurta toplandı 6 adet 1. kalte enbriyo oluştu 19 mart 2012 pazartesi 2 tane transfer edildi ve kalan 4 adetini ilk kez dondurdum şimdi transferimin 3.günü ben hiçbir şey hissedemiyorum sadece yatıyorum tv ve pc ile vakit geçiriyorum ve inanıyorum elbet bir gün bu yazımın sonucuna şükürler olsun bebeğimizi kucağımıza aldık yazıcama rabbim yardımcımız olsun hayırlı evlatlar nasip etsin(aminn)

cnm çok güzel düşüncen ama bunu yapmadan illa bir aile danışmanına git sana doğru yolu bulman için karşına çıkacak sorunları yenebilmen için yardımı dokunacaktır benim doktorum tavsiye etmedi henüz gençsin ve hamile kalabiliyorsun dedi kafan rahatladığında mutlaka hamile kalırsın ve evlatlık aldığın bebeği dışlama ihtimalin olabilir dedi bence mutlaka doktorla bi görüş rabbim yazmışsa zaten seni bekliyodur o melek....

mavielle...çok çok geçmiş olsun. yaşadıkların çok zor şeyler, okurken çok kötü oldum. inşallah bu sefer bebeğin sana tutanacak, ve burdan bizlerle paylaşacaksın güzel haberi. en azından hamile kalabiliyorsun demek istemiyorum, çünkü hamile kalıp bebeğini kaybetmek çok daha zor bir şey olsa gerek. inşallah hepimiz tez zamanda mutlu haberlerimizi paylaşırız.

mavielle...çok çok geçmiş olsun. yaşadıkların çok zor şeyler, okurken çok kötü oldum. inşallah bu sefer bebeğin sana tutanacak, ve burdan bizlerle paylaşacaksın güzel haberi. en azından hamile kalabiliyorsun demek istemiyorum, çünkü hamile kalıp bebeğini kaybetmek çok daha zor bir şey olsa gerek. inşallah hepimiz tez zamanda mutlu haberlerimizi paylaşırız.

inşallah cnm hepimizin emeğini boşa çıkarmasın rabbim hikayem size örnek olsun bu zorluklara rağmen be pes etmedim etmicemde rabbim asla karşılıksız bırakmaz emeğimi buna inandım ben...

veeeee bir yıl zonra 14 kasım 2011 tarihinde lucrin kullanmaya başlayıp 5.deneme startını aldık rabbim bu sefer hikayemi mutlu sonla bitirmek nasip etsin.malesef bu seferde kimyasal gebelik yaşadım 12. gün bthcg değerim sadece 26 ve yılbaşı günü kanamam başladı.pes etmek yok tekrar deneyeceğim dedim ve tekrar başladım 16 mart 2012 yumurta toplama işlemim yapıldı ve 13 yumurta toplandı 6 adet 1. kalte enbriyo oluştu 19 mart 2012 pazartesi 2 tane transfer edildi ve kalan 4 adetini ilk kez dondurdum şimdi transferimin 3.günü ben hiçbir şey hissedemiyorum sadece yatıyorum tv ve pc ile vakit geçiriyorum ve inanıyorum elbet bir gün bu yazımın sonucuna şükürler olsun bebeğimizi kucağımıza aldık yazıcama rabbim yardımcımız olsun hayırlı evlatlar nasip etsin(aminn)

Herkesin hikayesi ayrı hüzünlü,ayrı sıkıntılı.Bunları okudukça kendime kızıyorum.Sen ne çok acı çekmişsin , ben her olumsuz sonuç aldığımda yıkıldım doğru, her ay regl olduğumda kalbim acıdı bu da doğru ama senin çektiklerinin yanında gıkımı çıkartmamam gerekir.
Yazından alıntı alırken özellikle üstteki kısımları sildim, umarım 19 mart yeni bir başlangıç olsun sana. Allah başından sonuna kadar hayırlı bir hamilelik nasip etsin ve evladını sana bağışlasın. Şu hastalığım bitsin 41 gün meryem suresini hepimiz için okucam.
Keşke keşke bir şey gelse elden, bir mucize olsa şuan hepimizin dileği kabul olsa. Hiçbir tedaviye gerek kalmadan, kendiliğinden bebekler gelse, doktor raporunu alınca şaşırsak mutluluktan havalara uçsak.. Ahh güzel Allahım sen büyüksün, sen duy..

Herkesin hikayesi ayrı hüzünlü,ayrı sıkıntılı.Bunları okudukça kendime kızıyorum.Sen ne çok acı çekmişsin , ben her olumsuz sonuç aldığımda yıkıldım doğru, her ay regl olduğumda kalbim acıdı bu da doğru ama senin çektiklerinin yanında gıkımı çıkartmamam gerekir.
Yazından alıntı alırken özellikle üstteki kısımları sildim, umarım 19 mart yeni bir başlangıç olsun sana. Allah başından sonuna kadar hayırlı bir hamilelik nasip etsin ve evladını sana bağışlasın. Şu hastalığım bitsin 41 gün meryem suresini hepimiz için okucam.
Keşke keşke bir şey gelse elden, bir mucize olsa şuan hepimizin dileği kabul olsa. Hiçbir tedaviye gerek kalmadan, kendiliğinden bebekler gelse, doktor raporunu alınca şaşırsak mutluluktan havalara uçsak.. Ahh güzel Allahım sen büyüksün, sen duy..

zor cnm hemde çok zor ama sınavım bu ve ben bu sınavı başarıyla geçicem inşallah.

Back
X