tekrar üniversiteli olmak..hukuk..

Bende 25 yaşında, memur ve hukuk'a hazırlanan biriyim. Hiçbir şey gözümde büyümüyor. Hayatımdan gidecek olan 3 4 yıl hukuk okusamda gidecek okumasamda. :)

eger cevrenız cok genıs degılse zengn bır aılede buyumedıysenız büro açıp cok güzel çarkı döndürecek durumunuz yoksa avukatlık amelelik bırakın amelelıgı kolelık gbı..tamamen koşturmaca..adlıyelerde bır oraya bır buraya canınız çıkar...oğretmenlığı cok ararsınız..ama dıyorsanız ben zaten koşturmaca sevıyorum avukatların yanında köle gbı calışabılırım maaşı onemlı degıl dıye....o zaman ıcınızde kalmasın aksı halde hıç bulaşmayın

Hukuk okuyun, okutun :KK9:

4 senede bitirdim ama hala okuyorum hukuk dergilerini, hukukla ilgili kitapları, hatta hakimlik kitapları aldım fırsat buldukça okuyorum, hukuk filmleri izliyorum:sampiyon:

evet bu mesleği yapacaksanız sıfırdan başlamak zor, birikiminiz yoksa maddi desteğini yoksa..
duruşmalardan çıkıp staj yaptığım ofise geldiğimde saatlerce ağladığımı biliyorum..
yıpranırsınız, siniriniz bozulur ama çok değil bir kaç seneye alırsınız mesleğinizin tadını :KK19:

sanırım buradaki en önemli nokta sevmek :)
ben sevenlerdenim :KK25:

Neden olmasın ki?
Çalışma hayatını göze alamazsanız hobi olarak okuyun. Öğretmen olmanın avantajlarını kullanarak derslerin bir kısmını takip etme ihtimaliniz de olabilir.
Bence kesinlikle denemeye değer.
Hayat büyük hedefler koyup çabaladıkça okadar güzelleşiyor ki, hedefe ulaşınca boşluğa düşüveriyorsunuz :KK48: o boşluğa düşmek nasip olur inşallah diyeyim ne diyeyim :21:

Devam zorunluluğu olmayan üniversitelerde okuyabilirsiniz. Çok güzel bir bölüm. Ama Türkiyede meslek hayatı pek güzel değil. İstifa edince çok pişman olabilirsiniz. Bir yanda 2 ay tatil , daha az mesai . Avukatlıkta şartlar çok zor .
Not: Hukuk mezunu

Zor meslek, avukatim, deliriyorum çoğu zaman. Stres, sorumluluk, insanlarla uğraşmak çok zor. Dosyayı çok defa masaya fırlatıp bitti bu iş, bırakıyorum bu mesleği demisligim vardır. Ancak hukuktan başka hicbir şeyden anlamıyorum. Kazancım çok iyi, çevremi kendim oluşturdum, Allah yuru ya kulum derse paraya para demezsin.

Bu arada eşimin arkadaşı da avukat, ev hanımlığı yapıyor. İs begenmedi, calismak istemedi vs oyle olacaksan bosver zaman kaybi olur. Al kitap kendi kendine oku bence. Calisirim, ilerlerim diyorsan insallah kazanirsinda iyi bir yerlere gelirsin :)

Avukatım..Üniversitedeyken her sınav döneminde, kendime ne garezim vardı da hukuk seçtim diye dolanırdım ortalıkta. Şuan çok fazla hukuk fakültesi ve çok fazla hukuk fakültesi mezunu var. Avukat sayısı gün geçtikçe artıyor. Hukuk okumakla ilgili şunu düşünüyorum ki; kazanması zor, okuması zor, stajı zor, çalışma hayatı daha da zor. Lise de bir hocam, hukuk okurken bırakıp öğretmen olmuştu. Bazen ben de eğitim fakültesi okumadığım için pişman oluyorum. Sizin içinse, hukuk okumak gibi bir hayaliniz varsa, okuyun tabi. Ama, şunu unutmayın, avukatlık stajı yapmak istiyorsanız staja başlamazdan evvel memuriyetten istifa etmeniz gerekiyor. Staj döneminde ya çok cüz'i bir ücret alırsınız ya da hiç ücret almazsınız. Bu dönemi de, eğer size saygı duyan bir avukatın yanında geçirmezseniz, ücret almadan, icra takip elemanlığı yaparsınız.Hakkınız da hayırlısı olsun..
Memuriyetten istifa etmem şart mı ? Öğretmenler 1 yıllık ücretsiz izin alabiliyor Bu şekilde halledemez miyim ?

Memuriyetten istifa etmem şart mı ? Öğretmenler 1 yıllık ücretsiz izin alabiliyor Bu şekilde halledemez miyim ?
Malesef. avukatlık stajı suresinde hiçbir iste çalışamazsınız, sigortanızın olmaması gerekir. Aksi halde stajınız iptal edilir ve avukatlık ruhsatı alamazsınız. İstifa edip staja oyle baslayabilirsiniz

Hukuk fakultelerinde devam zorunlulugu yok okuyun bence.Millet kac yil sonra okuyor

İçinde kalmasın, insanın çok az tutkusu oluyor onların da peşinde koşmayacaksanız hayatın anlamı ne? Düzenli çalışma gerektiriyor, çoğu derste devam zorunluluğunun bulunmaması yararınıza olur, evde çalışırsınız.

Malesef. avukatlık stajı suresinde hiçbir iste çalışamazsınız, sigortanızın olmaması gerekir. Aksi halde stajınız iptal edilir ve avukatlık ruhsatı alamazsınız. İstifa edip staja oyle baslayabilirsiniz
Zaten ücretsiz izinde olduğum için çalışmayacam ve sigortam yatmayacak Bu konuyu araştırsam iyi olacak :(

merhaba.. 29 yaşında evli bir bayanım. Öğretmenim. Lise yıllarımdayken hukuk fakültesi kazanmayı çok istemiştim. Ama üniversite sınavına sadece bir kez girebildim Ailevi durumlardan dolayı 2. kez girmeme izin verilmedi. Mecburen kazandığım yere gitmek zorunda kaldım. İstediğim bölümü de kıl payı kaybettim. Şimdi 6 yıllık öğretmenim. Ama hala birinin hukuk okuduğunu duyayım içim tuhaf olur. İmrenerek bakarım.
Bazen diyorum kendi kendime tekrar çalışsam denesem. Sistem o günden bu güne çok defa değişti.Sonra bu yaştan sonra ne olacaksın sanki deyip vazgeçiyorum.
Belki burada hukuk okuyan, okumuş olan birileri vardır. Belki fikirlerini söylerler..
Okuyorum dokuz eylülde. Güzel bölüm ama zor da.sonrası için artık insanlar pek hayal kuramıyor çok mezun var diye

merhaba.. 29 yaşında evli bir bayanım. Öğretmenim. Lise yıllarımdayken hukuk fakültesi kazanmayı çok istemiştim. Ama üniversite sınavına sadece bir kez girebildim Ailevi durumlardan dolayı 2. kez girmeme izin verilmedi. Mecburen kazandığım yere gitmek zorunda kaldım. İstediğim bölümü de kıl payı kaybettim. Şimdi 6 yıllık öğretmenim. Ama hala birinin hukuk okuduğunu duyayım içim tuhaf olur. İmrenerek bakarım.
Bazen diyorum kendi kendime tekrar çalışsam denesem. Sistem o günden bu güne çok defa değişti.Sonra bu yaştan sonra ne olacaksın sanki deyip vazgeçiyorum.
Belki burada hukuk okuyan, okumuş olan birileri vardır. Belki fikirlerini söylerler..
Akrabamız olan kadın 50 yaşında avukat oldu. Pek çok emekli öğretmen hukuk okumuş. Içinde kalacağını dene gitsin.

Ben bu sene psikoloji okuyacağım inşallah. 27 yaşındayım ve ogretmenim:-)

devam sıkıntısı var mı

ben de biraz önce geçen seneki puanlar açıklanmış vs onlara baktım

ne okusam diye

eşim öğretmenlik oku diyorrr
Psikolojide vardır diye tahmin ediyorum
Ne öğretmenliği okumayı düşünüyorsunuz?

bir tanidigim acik ogretim adalet myo okudu dgs ile de vakif unv hukuk okudu. yasi da bayagi bir gecmisti. esi de ya eczacilik ya dis hekimligi okudu yanlis hatirlamiyorsam yillar sonra ki ikisi de lise mezunuydu. bence sen de adaletle bir basla zaten ikinci unv olacagi icin sinavsiz sonra dgs ile devam edersin.

Back
X