Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Memuriyetten istifa etmem şart mı ? Öğretmenler 1 yıllık ücretsiz izin alabiliyor Bu şekilde halledemez miyim ?Avukatım..Üniversitedeyken her sınav döneminde, kendime ne garezim vardı da hukuk seçtim diye dolanırdım ortalıkta. Şuan çok fazla hukuk fakültesi ve çok fazla hukuk fakültesi mezunu var. Avukat sayısı gün geçtikçe artıyor. Hukuk okumakla ilgili şunu düşünüyorum ki; kazanması zor, okuması zor, stajı zor, çalışma hayatı daha da zor. Lise de bir hocam, hukuk okurken bırakıp öğretmen olmuştu. Bazen ben de eğitim fakültesi okumadığım için pişman oluyorum. Sizin içinse, hukuk okumak gibi bir hayaliniz varsa, okuyun tabi. Ama, şunu unutmayın, avukatlık stajı yapmak istiyorsanız staja başlamazdan evvel memuriyetten istifa etmeniz gerekiyor. Staj döneminde ya çok cüz'i bir ücret alırsınız ya da hiç ücret almazsınız. Bu dönemi de, eğer size saygı duyan bir avukatın yanında geçirmezseniz, ücret almadan, icra takip elemanlığı yaparsınız.Hakkınız da hayırlısı olsun..
Malesef. avukatlık stajı suresinde hiçbir iste çalışamazsınız, sigortanızın olmaması gerekir. Aksi halde stajınız iptal edilir ve avukatlık ruhsatı alamazsınız. İstifa edip staja oyle baslayabilirsinizMemuriyetten istifa etmem şart mı ? Öğretmenler 1 yıllık ücretsiz izin alabiliyor Bu şekilde halledemez miyim ?
Zaten ücretsiz izinde olduğum için çalışmayacam ve sigortam yatmayacak Bu konuyu araştırsam iyi olacakMalesef. avukatlık stajı suresinde hiçbir iste çalışamazsınız, sigortanızın olmaması gerekir. Aksi halde stajınız iptal edilir ve avukatlık ruhsatı alamazsınız. İstifa edip staja oyle baslayabilirsiniz
Okuyorum dokuz eylülde. Güzel bölüm ama zor da.sonrası için artık insanlar pek hayal kuramıyor çok mezun var diyemerhaba.. 29 yaşında evli bir bayanım. Öğretmenim. Lise yıllarımdayken hukuk fakültesi kazanmayı çok istemiştim. Ama üniversite sınavına sadece bir kez girebildim Ailevi durumlardan dolayı 2. kez girmeme izin verilmedi. Mecburen kazandığım yere gitmek zorunda kaldım. İstediğim bölümü de kıl payı kaybettim. Şimdi 6 yıllık öğretmenim. Ama hala birinin hukuk okuduğunu duyayım içim tuhaf olur. İmrenerek bakarım.
Bazen diyorum kendi kendime tekrar çalışsam denesem. Sistem o günden bu güne çok defa değişti.Sonra bu yaştan sonra ne olacaksın sanki deyip vazgeçiyorum.
Belki burada hukuk okuyan, okumuş olan birileri vardır. Belki fikirlerini söylerler..
Dokuz eylül de de var ama yok :)hangi ünilerde yok?
Akrabamız olan kadın 50 yaşında avukat oldu. Pek çok emekli öğretmen hukuk okumuş. Içinde kalacağını dene gitsin.merhaba.. 29 yaşında evli bir bayanım. Öğretmenim. Lise yıllarımdayken hukuk fakültesi kazanmayı çok istemiştim. Ama üniversite sınavına sadece bir kez girebildim Ailevi durumlardan dolayı 2. kez girmeme izin verilmedi. Mecburen kazandığım yere gitmek zorunda kaldım. İstediğim bölümü de kıl payı kaybettim. Şimdi 6 yıllık öğretmenim. Ama hala birinin hukuk okuduğunu duyayım içim tuhaf olur. İmrenerek bakarım.
Bazen diyorum kendi kendime tekrar çalışsam denesem. Sistem o günden bu güne çok defa değişti.Sonra bu yaştan sonra ne olacaksın sanki deyip vazgeçiyorum.
Belki burada hukuk okuyan, okumuş olan birileri vardır. Belki fikirlerini söylerler..
Ben bu sene psikoloji okuyacağım inşallah. 27 yaşındayım ve ogretmenim![]()
Psikolojide vardır diye tahmin ediyorumdevam sıkıntısı var mı
ben de biraz önce geçen seneki puanlar açıklanmış vs onlara baktım
ne okusam diye
eşim öğretmenlik oku diyorrr
bir tanidigim acik ogretim adalet myo okudu dgs ile de vakif unv hukuk okudu. yasi da bayagi bir gecmisti. esi de ya eczacilik ya dis hekimligi okudu yanlis hatirlamiyorsam yillar sonra ki ikisi de lise mezunuydu. bence sen de adaletle bir basla zaten ikinci unv olacagi icin sinavsiz sonra dgs ile devam edersin.merhaba.. 29 yaşında evli bir bayanım. Öğretmenim. Lise yıllarımdayken hukuk fakültesi kazanmayı çok istemiştim. Ama üniversite sınavına sadece bir kez girebildim Ailevi durumlardan dolayı 2. kez girmeme izin verilmedi. Mecburen kazandığım yere gitmek zorunda kaldım. İstediğim bölümü de kıl payı kaybettim. Şimdi 6 yıllık öğretmenim. Ama hala birinin hukuk okuduğunu duyayım içim tuhaf olur. İmrenerek bakarım.