Tekrardan vekalet konusu..

İçimi okudunuz vallahi aynı şeyleri düşünüym

Millet miras için biribirini yiyor konu sahibi
Amcaniz babanız hayattayken yeteri kadar yemiş zaten

Bakin benim bildiğim küçücük bir ev dahi olsa o evde bütün mirasçılarin hakki olduğu öncelikle karısı sonra çocukları pay alir
Kardeşler de alabiliyor ama orayı tam bilmiyorum

O mallari satarken herkese payını verip öyle bitirilir bu iş
İsterse 20 tane mirasçı olsun tek bir tanesi hayır satılmasını istemiyorum derse o is kalır
O yüzden amcaniz vekalet diye tutturmus

Böyle sizin oralı olmayan bir avukata gidin bir danışın

Öncelikle veraset ilanıyla gidip otobüsün devrini ve gayrimenkulün devrini hissedarlar üstüne yaptırın. Babam rahmetli olalı 4 sene bitti daire hala babamın üstüne. Verdisini biz toplayıp yatırıyoruz. Sma bence tapudan siz paylaştırın. Böylece herkes kendi malının vergisini ödemekle mükellef olur.
Ama otobüs için vergisel anlamda babanızın öşüm halinde verilen gelir beyanını bağlı olduğu vergi dairesine verip varisler adına mükellefiyet açtırın. Bütün bunlar birkaç gününüzü alır ama etrafınızdaki Çakallardan kurtulursunuz.

Ve sizde bunu yediniz ???
Yahu adam vekaleti almak için neredeyse anayasayı değistirecek. Vergi dort katina cikmasi ne demek olurmu oyle sacmalik. Ama bakin tamamen sizin iyiliginiz icin soyluyorum, bu amca sizin o mallarin uzetine oturur bir sekilde, zira siz bir avukata danismamakta kararlisiniz. Elbette cok zor bir durumdasiniz anliyorum, baba acisi ayri, saf kardes ayri, yamyam amca ayri bir dert. Ama asil uzuntuyu rahmetlinin yadigari o yamyama yem olurca yasarsiniz benden soylemesi.
Mal bolusumu olayi nettir, miras es ve cocuklara kalir. En fazla olay mahkemeye tasinsa bile karar bu yonde cikar.
Cok gec olmadan bir avukata danisin, ve mallari bolusun. Kardesiniz isterse versin vekaletide gorsun gununu.
Bir sekilde o vekaleti alsa ve mallarin satisini yapip sonrasinda bir dalavera ile iflas verirse avucunu yalayan siz olursunuz.
Bir an once danisin avukata.
Ve vergi konusundaki o sacmaliga inannacaksaniz zaten direk verin mali mulku gitsin.

Çok teşekkür ederim. Sayenizde öğrendim bunları.

Arkadaşlarımla görüştüm avukat buldular bu konularla ilgilenenen avukata danısacagız yarın avukatla danışmadan II çözülmeyecek zaten çok teşekkür ederim.

Arkadaşlarımla görüştüm avukat buldular bu konularla ilgilenenen avukata danısacagız yarın avukatla danışmadan II çözülmeyecek zaten çok teşekkür ederim.
Yapacaginiz en akillica hamle bu olur.
***toprak paylaşımı olacak mesela hepimizin hissesi duracak mı yok sa bi kardeşimze mi hisse devretcez***
Ayrica su sorunuzada cevap vermis olayim, hisse devri yapmak demek o mulk artik benim degil hisseyi devrettigim kisinindir demek oluyor. Yani eger niyetiniz malinzdan vazgecmek degilse hisse devri yapmaniz gel beni dolandir anlamina gelir. Hickimse hisse devri yapmayin. Aslinda cok basit bisey, buyuk aile sirketlerini dusunun hani herkesin yuzde şu kadar payi olur, sizinkide ayni mantik. Hisse devri olursa artik o mal sizin olmaz.

+1000 her kelimenize canı gönülden katılıyorum
Hatta kendi yöresinden olmayan bir avukata danışsin
Neler duyuyoruz avukati t karşı tarafla anlaşma yapanlar bilerek yanlış bilgi verenler
Biraz da saf buldu mu her halti yapiyorlar o yüzden bu devirde dikkatli olacak tilki olacak başka çıkar yol yok

Bu amca kardeşiniz aracılığıyla sizi dolandiracak.O vekaleti ne olursa olsun vermeyin verirseniz eğer dert sahibi olursunuz.Ayrıca vergi borcunuzu internetten sorgulayabiliyorsunuz oncelikle bir bakin belki 1 milyar bile uydurmadir.Onun dışinda da sakin hisse devri felan yapmayın hisse devri demek malımı devrettim demektir.

Hiç bir şekilde amcana vekalet verme. Ne olursa olsun. İyi organize ederseniz 2 günde hepsini halledersiniz.
Otobüsle alakalı babanı muhasebecisine ulaşmalısın .Mükellefiyeti varsa ölümden itibaren 4 ay içinde kıst beyannameai vermelisiniz. Diğer muhasebe işlemlerini de halledin. Reddi miras yapmadığınız için bunlardan siz sorumlusunuz.
Veraset ilamı çıktı ise para için banka, ev için tapu, evin rayiç bedeli için belediyeden yazı almalısınız.
O evraklarla vergi dairesinden ilgili beyannameyi dolduracaksınız. Tüm varisler imzalayacak.
Evi arsayı hiçbir şeyi bölmek zorunda değilsiniz. Hisseli tapu çıkarın. Herkes kendi gelirini ayrıca beyan eder. Herkes kendi vergisini öder başınız ağrımaz.
Hee satalım ayrılsın diyorsanız anlaşın anlaşamıyorsanız mahkemeye gidin.
Kesinlikle vekalet vermeyin.

Otobüsün mtv si için internet bankacılığından girip ödeyebilirsiniz.
Devlet babanın vergisi ödendiğinde ya sen neden ödedin diye sormaz. Ödemediğinizde gelin bakalım varisler niye ödemiyorsunuz diye sorar.
Bence tüm varisler hissesine düşen kadarını birleştirip ödeyin.
Özellikle amcanızla gittiğiniz yerlerde neye imza attığınıza dikkat edin.

Benim tavsiyem bir avukat bulun...

O amcaya bırak vekalet vermeyi ailenizden uzak tutun, bir avukata danışmadan kendi kendinize asla iş yapmayın. Bir açık bulsam, birilerini kandırsam da mallara konsam derdinde rezil herif ya.

Ay bırak şu para göz amcanı şakın da vekaletname verme. Herkesi salak sanıyor galiba. 4000 tl olmaz o vergi. 1000 tl ise 4 e bölerler hakkına düşen 250 tl yi verirsin. Şakın kanma.

Neden amcaniza yalancı olduğunu herşeyi fark ettiğinizi asla ve asla hiçbir şey için vekalet vermeyeceğinizi söylemiyorsunuz? Eski konunuzu hatırlıyorum. Erkek kardesinizle güzellikle anların amcanizin oyum yaptığını. Anlamıyorsa aklımda tek ihtimal geliyor amcanız muhtemelen erkek olduğu için malları önüm idare ermesi gerektigini vs söyluyor olabilir. E bu durumda erkek kardeşiniz de sizi saf dışı bırakmanın peşinde

Çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun.

Hepinize çok teşekkür ederim Allah razı olsun öğrenmek istediğim şeyleri öğrendim.

Yaa çok pardon ama sizin bu kardeşinizde zeka kıtlığı falan mı var? Haftalardır anlayamadı. Adama vekalet verdiğiniz an dımdızlak kalacaksınız, nasıl farketmez bunu?

Yaa çok pardon ama sizin bu kardeşinizde zeka kıtlığı falan mı var? Haftalardır anlayamadı. Adama vekalet verdiğiniz an dımdızlak kalacaksınız, nasıl farketmez bunu?
Kardeşim o kadae inanıyor ki onlara, onşwr da bundan faydalanıyor, çok kızıyorum kardeşime yeri geldi hiç konusmadığım zamanlarda oldu ama yine onları savundu bende dedim beni bunlar için mal için mülk için arama diye,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…