İçimi okudunuz vallahi aynı şeyleri düşünüymZaten babanız hayattayken yeteri kadar çektirmisti bu amcaniz halaniz ve ekurisi
Şimdi de ilaallah deyip bırakmayın
Sonra onları babanızın parasıyla keyif çattığıni gördükçe daha beter uzulursunuz
Bir babamın malına sahip çıkamadım diye kendinizi yersiniz
Öncelikle veraset ilanıyla gidip otobüsün devrini ve gayrimenkulün devrini hissedarlar üstüne yaptırın. Babam rahmetli olalı 4 sene bitti daire hala babamın üstüne. Verdisini biz toplayıp yatırıyoruz. Sma bence tapudan siz paylaştırın. Böylece herkes kendi malının vergisini ödemekle mükellef olur.Çok teşekkür ederim., toprak paylaşımı olacak mesela hepimizin hissesi duracak mı yok sa bi kardeşimze mi hisse devretcez
Vekalet vermeden de vergiyi yatırabiliriz demi, bir de babam öldü göründüğü için ölü adamın üzerine mal olmaz ne dediler buna da vekalet gerekir mi
Çok teşekkür ederim. Sayenizde öğrendim bunları.Öncelikle veraset ilanıyla gidip otobüsün devrini ve gayrimenkulün devrini hissedarlar üstüne yaptırın. Babam rahmetli olalı 4 sene bitti daire hala babamın üstüne. Verdisini biz toplayıp yatırıyoruz. Sma bence tapudan siz paylaştırın. Böylece herkes kendi malının vergisini ödemekle mükellef olur.
Ama otobüs için vergisel anlamda babanızın öşüm halinde verilen gelir beyanını bağlı olduğu vergi dairesine verip varisler adına mükellefiyet açtırın. Bütün bunlar birkaç gününüzü alır ama etrafınızdaki Çakallardan kurtulursunuz.
Arkadaşlarımla görüştüm avukat buldular bu konularla ilgilenenen avukata danısacagız yarın avukatla danışmadan II çözülmeyecek zaten çok teşekkür ederim.Ve sizde bunu yediniz ???
Yahu adam vekaleti almak için neredeyse anayasayı değistirecek. Vergi dort katina cikmasi ne demek olurmu oyle sacmalik. Ama bakin tamamen sizin iyiliginiz icin soyluyorum, bu amca sizin o mallarin uzetine oturur bir sekilde, zira siz bir avukata danismamakta kararlisiniz. Elbette cok zor bir durumdasiniz anliyorum, baba acisi ayri, saf kardes ayri, yamyam amca ayri bir dert. Ama asil uzuntuyu rahmetlinin yadigari o yamyama yem olurca yasarsiniz benden soylemesi.
Mal bolusumu olayi nettir, miras es ve cocuklara kalir. En fazla olay mahkemeye tasinsa bile karar bu yonde cikar.
Cok gec olmadan bir avukata danisin, ve mallari bolusun. Kardesiniz isterse versin vekaletide gorsun gununu.
Bir sekilde o vekaleti alsa ve mallarin satisini yapip sonrasinda bir dalavera ile iflas verirse avucunu yalayan siz olursunuz.
Bir an once danisin avukata.
Ve vergi konusundaki o sacmaliga inannacaksaniz zaten direk verin mali mulku gitsin.
Yapacaginiz en akillica hamle bu olur.Arkadaşlarımla görüştüm avukat buldular bu konularla ilgilenenen avukata danısacagız yarın avukatla danışmadan II çözülmeyecek zaten çok teşekkür ederim.
+1000 her kelimenize canı gönülden katılıyorumVe sizde bunu yediniz ???
Yahu adam vekaleti almak için neredeyse anayasayı değistirecek. Vergi dort katina cikmasi ne demek olurmu oyle sacmalik. Ama bakin tamamen sizin iyiliginiz icin soyluyorum, bu amca sizin o mallarin uzetine oturur bir sekilde, zira siz bir avukata danismamakta kararlisiniz. Elbette cok zor bir durumdasiniz anliyorum, baba acisi ayri, saf kardes ayri, yamyam amca ayri bir dert. Ama asil uzuntuyu rahmetlinin yadigari o yamyama yem olurca yasarsiniz benden soylemesi.
Mal bolusumu olayi nettir, miras es ve cocuklara kalir. En fazla olay mahkemeye tasinsa bile karar bu yonde cikar.
Cok gec olmadan bir avukata danisin, ve mallari bolusun. Kardesiniz isterse versin vekaletide gorsun gununu.
Bir sekilde o vekaleti alsa ve mallarin satisini yapip sonrasinda bir dalavera ile iflas verirse avucunu yalayan siz olursunuz.
Bir an once danisin avukata.
Ve vergi konusundaki o sacmaliga inannacaksaniz zaten direk verin mali mulku gitsin.
Çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun.Hiç bir şekilde amcana vekalet verme. Ne olursa olsun. İyi organize ederseniz 2 günde hepsini halledersiniz.
Otobüsle alakalı babanı muhasebecisine ulaşmalısın .Mükellefiyeti varsa ölümden itibaren 4 ay içinde kıst beyannameai vermelisiniz. Diğer muhasebe işlemlerini de halledin. Reddi miras yapmadığınız için bunlardan siz sorumlusunuz.
Veraset ilamı çıktı ise para için banka, ev için tapu, evin rayiç bedeli için belediyeden yazı almalısınız.
O evraklarla vergi dairesinden ilgili beyannameyi dolduracaksınız. Tüm varisler imzalayacak.
Evi arsayı hiçbir şeyi bölmek zorunda değilsiniz. Hisseli tapu çıkarın. Herkes kendi gelirini ayrıca beyan eder. Herkes kendi vergisini öder başınız ağrımaz.
Hee satalım ayrılsın diyorsanız anlaşın anlaşamıyorsanız mahkemeye gidin.
Kesinlikle vekalet vermeyin.
Otobüsün mtv si için internet bankacılığından girip ödeyebilirsiniz.
Devlet babanın vergisi ödendiğinde ya sen neden ödedin diye sormaz. Ödemediğinizde gelin bakalım varisler niye ödemiyorsunuz diye sorar.
Bence tüm varisler hissesine düşen kadarını birleştirip ödeyin.
Özellikle amcanızla gittiğiniz yerlerde neye imza attığınıza dikkat edin.
Benim tavsiyem bir avukat bulun...
Kardeşim o kadae inanıyor ki onlara, onşwr da bundan faydalanıyor, çok kızıyorum kardeşime yeri geldi hiç konusmadığım zamanlarda oldu ama yine onları savundu bende dedim beni bunlar için mal için mülk için arama diye,Yaa çok pardon ama sizin bu kardeşinizde zeka kıtlığı falan mı var? Haftalardır anlayamadı. Adama vekalet verdiğiniz an dımdızlak kalacaksınız, nasıl farketmez bunu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?