Tekrarlayan düşük yapıp 2013 bebek düşünenler burayaaa gelinnnnn ,,,

Arkadaşlar arastırmalarınızı devlet hastanesindemi yaptıryorsunuz, özel de mi?Birde arastırma yapmaya gittiğimizde regl olmalımıyız :)

Ben sanırım özelde yaptırıcam, gittiğim hastane var zaten özel ama sigortam karşılamıyo bu testleri. Şimdi fiyat araştırması yapıyorum ama fiyatlar hemen hemen heryerde aynı...Sırf genetik olan testler 1000 tl falan tutuyo. Ofis H/S nekadar onu daha öğrenemedim. Bide istiyorumki temiz düzgün bi yerde kısa sürede çıksın, ama biraz maliyetli olucak galiba(( Araştırmalar içinse drum bana ister ilk ister 2. adetten sonra gel dedi tam olarak nezaman geleyim dedim adet bitiminde gel dedi. Yani adetli olmadığın bir dönemi seçiyorlar genelde galiba....

Rahim filmide çektiriyormular, sizin kaçıncı haftlarda düşük oldu?

Rahim filmide çektiriyormular, sizin kaçıncı haftlarda düşük oldu?

Evet, doktorum rahim filmi istedi, ama bu sanırım normal rahim filminden biraz daha farklı daha basit bişey ve sanırım kendisi yapacak adı Ofis histeroskopi... Ama tam olarak nasıl bilmiyorum. Benim ilki 11 haftalıktı, diğeri 7 haftalık (fakat ikincide kalp atışı falan duymadık embrio gelişmemişti)

arkadaşlar ben de 2 hamilelik yaşadım.ikisininde gelişimi 6,5 haftalıkken durdu ve kürtaj oldum.son bebeği 3 yıldır bekliyorduk.tüp bebek düşünürken kendiliğinden oldu.ben kürtaj olalı 1 hafta oluyor ama kasık ağrılarım var hala.kürtaj internette yazıldığı kadar basit bişey değil ne yazık ki...şimdi patolojik ve genetik inceleme sonucunu bekliyoruz.her şeyin hayırlısı

size geçmiş olsun benim son bat30 kasım bekliyorumbakalım cumayı iple çekiyorum...
umarım fazla ümitlenmeemişimdir sonra üzülmek istemiyorum...

Kızlar merhaba ne durumdasınız?
Ben de eylülde 8 haftaya girerken düşük yaptım kürtajsız.
kasım sonunda da 7 haftalık boş gebelikten kürtaj oldum.
Şimdi genetik sonucunu bekliyorum.Doktor sonuca göre araştırmaya başlicaz dedi.
Ben de şubat yada martta tekrar hamile kalmayı düşünüyorum.Bundan sonra daha çok korkuyorum

mrb arkadaslar hepinize cokk gecmiş olsun rabbim bir daha yasatmasın inş benimde tekararlayan gebelik kayıplarım var 3 bebegimi kaybettim 2.düşükten sonra bütün yapılması gereken tahliller yapıldı pıhtılasma tesleri esimle bana karyotip analizi rahim filmi histereskopi ve laparoskopi ameliyatı oldum hersey temiz sorun yok 2.gebelikle önlem amaclı corasprin kullandım kaybettim 3.de hem coraspin hem kan sulandırıcı igne kullandım yine olmadı sadece pıhtılasma tahlillerimde 2tane mutasyon heterezigot doktorlar ona bile igneye gerek yok diyorlar ama önlem amaclı kullandım ama yine olmadı 3düşükten sonra korunma sürecim bitti simdi folikasit ve kan sulandırıcı hap kullanıyorum rabbim nasip ederde gebe kalırsam bi yüksek doz igne kullanmaya baslıcam hepimzin hakkında hayırlısı olsun sabırlı olmalıyız güçlü olmalıyız rabbim hayırlısını verir inş ben inanıyorum 2013 bizim yılımız olur inş bebeklerimize kavusuruz....

cok gecmiş olsun arkadasım rabbim birdaha yasatmasın inş cok zor biliyorum agrılar normal olur doktorun agrı kesici antibiyotik falan vermedimi?

Deme öyle yaa, bütün araştırmalara rağmen ve sorun bulunmamasına rağmen 3. yüde mi kaybettin((Çok geçmiş olsun, benim 2düşüğüm olmuştu. Biri 1 ağustosta diğeri 20 kasımda... geçen hafta dediğin gibi tüm tektikler yapıldı, karyotip analizinden tut pıhtılaşma profiline, tanısal histeroskopi oldum ama rahşm kalp şeklindeymiş onu düzeltmişler biraz... test sonuçlarım henüz çıkmadı, genetiklerin çıkması ise biraz daha zaman alıcak... Ben bu testlere vs çok umut bağladım ama ne bileyim, böyle herşeye rağmen 3. kayıpta olabiliyor demek malesef(

evet cnm maalesef 3.yüde kaybettim maalesef su sorun var demiyorlar birdaha dene birdaha okadar kolaykii hersey onlara göre hamile kalırsam bir yüksek doz igne kullanıcakmısımm ama herkeste aynı olucak deiye birsey yok cnm kendini öyle teselli et bak rahmindeki sorunuda düzeltmişlerr hakkımızda hayırlısı olsun....

Son düzenleme:
bendede mthr a129 heterozigot var. bir kimyasal gebelik geçirdim. 3 ay sonra tekrar hamile kaldım. 9. haftada kürtaj oldum. kaybım2.
genetik testlerini devlette yaptırmak biraz zaman alıyor ozellıkle bnm yasadıgım sehırde ılerı tarıhlere gun verıyorlar.
pıhtılaşma ile ilgili testleri ise bir kadın doğum hastanesinde yaptırdım devlette yine. aynı gün hem sorunum olduğunu hem hamile olduğumu öğrendim. allahın bir lutfu mu bilmiyorum. hemen kan sulandırıcı iğneye başladım. ayrıca vitamin ve folibol
umarım yine aynı şeyi yaşamayız

her şeyimiz aynı neredeyse ben şimdi hamile kalmadan iğne ve aspirin kullanacağım. iğneyi uzun süre kullanmış olmayayım diye gebelik ihtimalini artırmak için bu ay aşılama yapılacak.

her şeyimiz aynı neredeyse ben şimdi hamile kalmadan iğne ve aspirin kullanacağım. iğneyi uzun süre kullanmış olmayayım diye gebelik ihtimalini artırmak için bu ay aşılama yapılacak.

peki diger gebeliklerinizde ilac kullandınızmı igne falan pıhtılasma talhlileriniz yapıldımı benim mthfr1298 heterozigot ve MTHFR 677 Heterizogot bende bu ay oluruna bıraktım korunma süremiz bu ay bitti ama ocak ayından sonra doktor kontrolün de olacagım inşş onun için simdiden coraspirin içiyorum rabbim olurda nsip ederse igneyle devam edicem inş sizde asılamadan olumlu cvp alırsınız benimde 3.gebeligim sırf doktor kontrolünde asılamayla gerceklersmişti ama nasip degilmiş ne yapalım kaderrr kaderin önüne gecemiyoruz bu bizim imtihanımız rabbim inş en kısa zamanda tüm isteyen herkese saglıklı sıhatli hayırlı evlatlar nasip etsin dua edicez baska caraemiz yok...

ilkinde hiç bilmiyordum. 11 haftalıkken kalbi durdu. ama aspirin kullanıyordum. pıhtılaşma testleri ve pek çok test(hsg, smear, homosistein..) yapıldı. mthfr 1298 heterozigot ve mthfr 677 heterozigot çıktı. sonra sürekli aspirin kullanmaya başladım. 2. sinde aspirin kullanırken 5 haftalık düşük oldu.en son eylülde iğne ve asprin kullanırken de 7 haftalık düşük yaptım. kürtaj oldu. doktorum korunma vermedi. bu arada bana eşime ve bebeğe karyotip bakıldı. normal çıktı. doktorum da bu düzeydeki pıhtılaşma sorunu bu kadar da yapmaz dedi. genelde böyle nedenini bilmediğimiz düşüklerin altından bağışıklık sistemi çıkıyormuş. yani vücudumuz bebeği yabancı gibi algılıyor ve savaş açıp düşürüyormuş.

Tekrar merhaba herkese.benim patoloji sonucumda enfeksiyon çıktı ama dr hiç üzerinde durmadı.genetiği bekliyoruz hala.yalnız 45 gün önce kürtaj olmuştum ben bi türlü adet olamadım.tarlusal içiyorum.dr çok rahat ama ben çok korkuyorum yapışıklık olmasından...uğraştıkça daha beter oluyor gibi geliyo bazen.Allah hepimize yardım etsin...zor işler...

Merhaba aysima,öncelikle büyük geçmiş olsun ,benimde 1 düşüğüm var ,duyduğuma göre tiroitde sorun olunca
Oda düşüğe neden olabilirmiş.sen bunu araştırdınmı?

canım benimde patolojide enfeksiyon çıktı. ben kürtaj olalı 16 gün oldu bende adet olmadım sen olabildinmi ben kürtajdan 1 hafta sonra gittim kontrole doktor herşeyin yolunda olduğunu söyledi ancak 3 ay korunun dedi. patoloji sonucunu göstermedim daha. ayrıca ben idraryolu enfeksiyonundan her zaman çok çekmişimdir ona bağladım bana sonucunu söyle olurmu umarım herşey yolundadır

Aslincin sana da çok geçmiş olsun.çok şükür 60 gün sonra da olsa adet olabildim.dr tarlusaldan sonra 6 gün bekle diğer ilaca geç dedi ama 11. günde oldum.bende de ne zaman tahlil yaptırsam idrar yolu enfeksiyonu çıkar.ben de ilgisi olabilir diye düşünüyorum.asıl dr um prof.bakalım o ne diyecek bu konuda...

Merhaba aysima,öncelikle büyük geçmiş olsun ,benimde 1 düşüğüm var ,duyduğuma göre tiroitde sorun olunca
Oda düşüğe neden olabilirmiş.sen bunu araştırdınmı?

Merhaba Nurdane,benim tiroidim de sınıra yakın çıktı.
KK da bi topik var bilir misin,doktor Bora Cengiz soruları yanıtlıyor.
Ona sordum düşük yapar mı diye,yapmaz dedi.
Ama yine de doktoruma sorucam

kızlar bende varım bir erken doğum bir düşük(23-15)
mthfr677 heterezigot benim
doktorum folikasit ve eleviti en az 2 ay kullanacaksın dedi...50 gün oldu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…