Genetik test falan yaptır da hastaneden hastaneye değişiyor ya sonuçlar benim 3 4 ayı bulmuştu tüm sonuçlarımMerhabalar arkadaşlar . Konu ile ilgili daha önce yazılan yazıları okudum ama güncel olması için bu başlığı açtım. geçen yıl bir düşük yaptım bebeğimin kalp atışı duyulmadı. Yine 10 gün önce 9 haftalıkken bebeğimin kalp atışı durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. Şimdi vücut biraz kendini topladıktan sonra araştırma testleri için üniversiteye gideceğim. Benim gibi tekrarlayan düşük yaşayanlardan yardım istiyorum. Sonraki süreçleriniz nasıldı? hasteneye başvurduktan sonra sonuçları öğrenmek ne kadar zamanınızı aldı? Sonraki gebelikleriniz sağlıklı oldu mu? Son olarak Ege Üniversitesi’nde memnun kaldığınız bir uzman var mı?
Bende 2 düşük yaşadım genetik test yaptırdım 50 gün falan sürdü sonuç pıhtılaşma çıktı bende sonra ki hamileliğimde iğne kullandım hergün sağlıklı doğum yaptım çok şükürMerhabalar arkadaşlar . Konu ile ilgili daha önce yazılan yazıları okudum ama güncel olması için bu başlığı açtım. geçen yıl bir düşük yaptım bebeğimin kalp atışı duyulmadı. Yine 10 gün önce 9 haftalıkken bebeğimin kalp atışı durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. Şimdi vücut biraz kendini topladıktan sonra araştırma testleri için üniversiteye gideceğim. Benim gibi tekrarlayan düşük yaşayanlardan yardım istiyorum. Sonraki süreçleriniz nasıldı? hasteneye başvurduktan sonra sonuçları öğrenmek ne kadar zamanınızı aldı? Sonraki gebelikleriniz sağlıklı oldu mu? Son olarak Ege Üniversitesi’nde memnun kaldığınız bir uzman var mı?
Çok sevindim. Allah analı babalı büyütsün umut oldunuz bana.Bende 2 düşük yaşadım genetik test yaptırdım 50 gün falan sürdü sonuç pıhtılaşma çıktı bende sonra ki hamileliğimde iğne kullandım hergün sağlıklı doğum yaptım çok şükür
Testlere düşükten ne kadar zaman sonra gittiniz? Benim doktorum en az bir ay bekleyelim testler için dedi. Aydındaki doktordan memnun kaldınız mu?Merhaba, ben de benzer durum yaşayıp burdaki birçok konuyu okudum diyebilirim. Benim ilk gebeliğim 9 haftalıkken kalp durması sonucu, ikincisi de kese etrafında kanama alanı tespit edilip hiç kalp atımı duyulmadığı için sonlandırıldı 8. haftada. Benden ilk aşamada pıhtılaşma testleri, lupus ve genetik testler istendi. Aydın'da yaşıyorum genetiği adüde verdim ve çıkması 2 ayı bulur deniyor maalesef. Pıhtılaşma testleri 14 günde çıktı. Rahimle alakalı olup olmadığına da bakılıyor diye okudum burada hep ama benim doktorum rahimle alakalı bir test talep etmedi benden. Sonuçları bekliyorum bende şu dönem
Cevaplrınız için teşekkür ederim.inşallah hayırlısı ile sağlıkla alırız kucaklarımıza bebeklerimizi.Kürtajımdan 1 ay sonra civarı verdim kanlarımı ama doktorum 1 ay bekleyelim dediği için değil ben anca kendime gelebildim maalesef çok yıpratıcı bir süreç biliyorsunuz. Kürtajımdan 40 gün kadar sonra da adet oldum, şimdi korunuyoruz genetik sonuçlar çıkana kadar. Evet memnunum tabi ama henüz bunu söylemek için erken diye düşünüyorum hamilelik asıl önemli olan :)) Bakalım değerlendirmeleri nasıl olucak daha çıkan sonuçları da göstermedim
Amin insallahCevaplrınız için teşekkür ederim.inşallah hayırlısı ile sağlıkla alırız kucaklarımıza bebeklerimizi.
Sizin kayıplarınız kaçıncı haftalarda olmuştu? Ne gibi sıkıntılar çıktı acaba özel değilsebende 5 kayıp yaşamış birisi olarak
öncelikle genetik test
amh fsh e2 testleri
lupus testleri
tiroid
rahim filmi
sperm testi
sperm dna hasar testi
bağışıklık için cd56 testi
kürtaj sebebiyle oluşabbilecek rahim içi yapışıklıj veya perde olabilirliği ile gerekirse histeroskopi
beklemeden bunları kesinlikle yaptırmanızı tavsiye ederim
ben çok zaman kaybettim normal deneyerek
şuan tüp aşamasındayım ve başka sıkıntılarımız çıkıyo
şöyle ki henüz tam bi neden bulunamadıSizin kayıplarınız kaçıncı haftalarda olmuştu? Ne gibi sıkıntılar çıktı acaba özel değilse
Deneyerek yönlendiriliyor işte maalesef. Pıhtılaşmaya yoğunlaşılıyor sanırım ilk olarak, bağışıklıkla alakalı oldugunda da kullanılan ilaçlar sıkıntılı oldugu için ilk tercih her zaman hadi birkaç kez daha deneyin oluyor kolaya kaçılıyor. Benim eski doktoruma kalsa hiçbirşey yapmayın sağlıklı olana kadar deneyin tarzı bir yorum yapmıştı ama vucudun rahmin ne kadar yorulduğunu hesaba katmıyor sanırım...şöyle ki henüz tam bi neden bulunamadı
kromozom kaynaklı olabilir kalitesiz yumurta olabilir vs
ama şimdiki dr mz rahim ince kaldığı içn olduğunu düşünüyor buna yoğunlaştı
amh m çok kötü durumda benim adet düzzensizliklerim başladı 3.gebelikten sonra
ilk ikisini 7-8 haftalarda hiç kalbini duymadık gelişimi durdu
gen test yaptırdık
pıhtılaşma çıktı 3.de 4000 lik oksapar coraspirin progestan kullandık kalbini 6.haftada duyduk 9+2 de yine kürtaj gelişimi kalbini duyduğumuz haftalarda kalmıştı
4. kimyasal
5.de doz yetersiz mi geldi acaba diye 6000 lik oksapar 150 ecopirin 200 mg progestan kullandık artı 16 mg prednol bağışıklık baskılayıcı
sonuç kalbini bile duyamadık 8+5 de kürtaj bebeğin gelişimi 6+4 te durmuştu
biz çok çabaladık her kayıp bir yıkıp başı kesilmiş tavuk gibi araştırmadığım şey kalmadı
ymurta rezervi düşüklüğünden keşke diyorum 3.yü direk tüp denesedyik şansımız daha fazlaydı
ya da ilk kayıptan sonra yönlendiren olsaydı
Pıhtılaşma mthfr c677t heterezigotDeneyerek yönlendiriliyor işte maalesef. Pıhtılaşmaya yoğunlaşılıyor sanırım ilk olarak, bağışıklıkla alakalı oldugunda da kullanılan ilaçlar sıkıntılı oldugu için ilk tercih her zaman hadi birkaç kez daha deneyin oluyor kolaya kaçılıyor. Benim eski doktoruma kalsa hiçbirşey yapmayın sağlıklı olana kadar deneyin tarzı bir yorum yapmıştı ama vucudun rahmin ne kadar yorulduğunu hesaba katmıyor sanırım...
Rezerv düşüklüğü mesela bahsetmişsiniz, benim şu anki doktorum bununla alakalı test istemedi, yada spermle alakalı.
Sizin pıhtılaşma hangi geninizde çıktı ? Bende bütün gün araştırma halindeyim şu sıralar.
Çok sevindim. Allah analı babalı büyütsün umut oldunuz bana.
Amin teşekkür ederim allah en kısa zamanda sizede nasip etsin inşallahÇok sevindim. Allah analı babalı büyütsün umut oldunuz bana.
Merhaba ben de adüde genetiği vermeyi düşünüyorum da sonuçlarınız kaç günde çıktı acaba?Merhaba, ben de benzer durum yaşayıp burdaki birçok konuyu okudum diyebilirim. Benim ilk gebeliğim 9 haftalıkken kalp durması sonucu, ikincisi de kese etrafında kanama alanı tespit edilip hiç kalp atımı duyulmadığı için sonlandırıldı 8. haftada. Benden ilk aşamada pıhtılaşma testleri, lupus ve genetik testler istendi. Aydın'da yaşıyorum genetiği adüde verdim ve çıkması 2 ayı bulur deniyor maalesef. Pıhtılaşma testleri 14 günde çıktı. Rahimle alakalı olup olmadığına da bakılıyor diye okudum burada hep ama benim doktorum rahimle alakalı bir test talep etmedi benden. Sonuçları bekliyorum bende şu dönem
Merhaba genetik testte ben sonucumu 25 gün sonra alabildim. Eşiminkini bekliyoruz şu dönem, onun da 1 ay oldu henüz çıkmadıMerhaba ben de adüde genetiği vermeyi düşünüyorum da sonuçlarınız kaç günde çıktı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?