- Konu Sahibi Academician_mom
Geçmiş olsun, kan sulandırıcı kullanıyor muydunuz?
Sadece coraspn hapGeçmiş olsun, kan sulandırıcı kullanıyor muydunuz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Geçmiş olsun, kan sulandırıcı kullanıyor muydunuz?
Sadece coraspn hapGeçmiş olsun, kan sulandırıcı kullanıyor muydunuz?
Ben de clexane kullanıyordum canım, trambofili meselesine özellikle iğneyi veriyorlar. Estrofemli transfer olsaydınız coraspirin de eklerdik çünkü pıhtılaşmayı artırıyor demişlerdi. Benim doğal siklus olunca eklemedik ama ben her gün 50 mg yine de alıyordum coraspirin. Onun önlemini almıştık gibi ama nasip işte..Canım ben hem corasprin içiyorum hem de oksapar kullanıyorum
Evet doğru canım estrofem olduğu için bende corasprin de eklendiBen de clexane kullanıyordum canım, trambofili meselesine özellikle iğneyi veriyorlar. Estrofemli transfer olsaydınız coraspirin de eklerdik çünkü pıhtılaşmayı artırıyor demişlerdi. Benim doğal siklus olunca eklemedik ama ben her gün 50 mg yine de alıyordum coraspirin. Onun önlemini almıştık gibi ama nasip işte..
İnşallah bu sefer hayırlısıyla kolaylıkla sağlıklıca tutunur nasip olur canımBen de clexane kullanıyordum canım, trambofili meselesine özellikle iğneyi veriyorlar. Estrofemli transfer olsaydınız coraspirin de eklerdik çünkü pıhtılaşmayı artırıyor demişlerdi. Benim doğal siklus olunca eklemedik ama ben her gün 50 mg yine de alıyordum coraspirin. Onun önlemini almıştık gibi ama nasip işte..
Amin canım çok sağ olİnşallah bu sefer hayırlısıyla kolaylıkla sağlıklıca tutunur nasip olur canımRabbim yolunu kolaylaştırsın
![]()
Ederim tabi canımAmin canım çok sağ olbugün de bir kan vereceğim ona göre bir yol çizilecek muhtemelen, dua edersen sevinirim
![]()
Canım bir arkadaşım var dı onun da 5 kaybı var o da Ankara da tedavi görmeye başladı şu anda ve sebebi bağışıklık çıktı şimdi aşı olarak devam edecek alının adı ı tam bilmiyorum fakat rahimden parça aldırarak yaptırdı bu testi de sende bir baktır istersen prednol yeterli gelmemişti onaSağ ol canım, gerçekten ben de çok üzgünüm ama elimden hiçbir şey gelmiyor. Pgt nin garanti olmadığını tabi ki biliyorum, ancak 3. Kayıpla olayın embriyo kaynaklı olduğunu düşünmenin ötesine odaklanmak istiyorum. Ben aslında transferden beri prednolü yarım doza düşürerek devam ettim, yeterli mi gelmedi yoksa sebep bu mu değil bilemiyorum. Daha uzun süre daha yüksek dozla kullnım ve intralipid önerildi. Beta yavaşlığını ne açıklar aslında buna dikkat çekmek istiyorum. İkidir beta yavaş artıyor, belki doğal gebeliğim de öyleydi, hiç baktırmadım betaya, gittiğimde kese ve bebek vardı ama ilerlemedi. Bilinen, son iki tedavidir beta yavaş ilerliyor, sanki bir şey engelliyor.. Nasip değil, sebepler arayıp duruyorum![]()
Ne aşısı acaba öğrenebilir misiniz? Bağışıklık testini rahimden parça alarak mı yaptırdı?Canım bir arkadaşım var dı onun da 5 kaybı var o da Ankara da tedavi görmeye başladı şu anda ve sebebi bağışıklık çıktı şimdi aşı olarak devam edecek alının adı ı tam bilmiyorum fakat rahimden parça aldırarak yaptırdı bu testi de sende bir baktır istersen prednol yeterli gelmemişti ona
Evet rahimden parça alarak yaptı benimde 4 düşüğüm var ama ben ilk defa genetiğe gönderdim 1 adet sağlıklı geldi bende rahimden parça aldırdım buna lavaj işlemi deniliyor çok şükür bende birşey yok benim durumum bence sağlıksız embriyoyu fakat Arkadaşım da bağışıklık problemi çıktı aşının adı makrofaj gibi bir aşıydı sanırım tam bende bilmiyorum.Ne aşısı acaba öğrenebilir misiniz? Bağışıklık testini rahimden parça alarak mı yaptırdı?
Canım bir de Ankara da özel bir klinikte kır testi diye bir test yaptırdıNe aşısı acaba öğrenebilir misiniz? Bağışıklık testini rahimden parça alarak mı yaptırdı?
Teşekkür ediyorum, makrofaj aşısını duydum ancak başarı düzeyi hakkında çok bilgim yok tabi. AraştıracağımEvet rahimden parça alarak yaptı benimde 4 düşüğüm var ama ben ilk defa genetiğe gönderdim 1 adet sağlıklı geldi bende rahimden parça aldırdım buna lavaj işlemi deniliyor çok şükür bende birşey yok benim durumum bence sağlıksız embriyoyu fakat Arkadaşım da bağışıklık problemi çıktı aşının adı makrofaj gibi bir aşıydı sanırım tam bende bilmiyorum.
Hayır o henüz yumurta toplatmadı ama pgt ile devam edecek kır testi de yaptırdı özel bir klinikteTeşekkür ediyorum, makrofaj aşısını duydum ancak başarı düzeyi hakkında çok bilgim yok tabi. AraştıracağımBildiğim kadarıyla Şişli Memorial bu aşıyı uygulamıyor. Arkadaşınız pgtli embriyo mı deniyor?
Kır testi yaptırdım, normal çıkmıştı, arkadaşınızın değerleri yüksek çıkınca mı aşı önerdiler?Hayır o henüz yumurta toplatmadı ama pgt ile devam edecek kır testi de yaptırdı özel bir klinikte
Rahimden parça da alındı lavaj deniliyor ama kır testinden dolayı bence lavaj işleminde enfeksiyona bakılıyor diye biliyorumKır testi yaptırdım, normal çıkmıştı, arkadaşınızın değerleri yüksek çıkınca mı aşı önerdiler?
Yaşadıklarınızı bire bir hatta çok fazla yaşadım. Eşim ben genetik testler eşim sprem DNA hasar testi genel üroloji testleri amh fsh kan pıhtılaşması era testi nk paneli vs vs aklıma gelmeyen nice testler yaptırdık genetik taramalı tüp bebek yaptırdık hep hamile kalıyorum ama asla hcg düzenli artmıyor ve sayısını söylemek istemediğim gebelik kayıplarım var . 6. Haftaya gelmeden düşüyor . Prednpl Prograf gibi bağışıklık baskılayıcı ilaç kullanmama rağmen bir kez benim isteğimle intralipid serum verildi ama o süreçte zaten gebelik oluşmadı ama genelde doğal yolla da denesek tüp bebekte tutmadığı nadir oldu. Doktorumda elinden geleni yapıyor inanıyorum . Aslında histeroskopş yapıldı film çekildi yok bir sorun yok rahim hep olması gerektiği gibi iken de transfer yapılıyor . Ben anlamadım doktorum da açıklayamıyor artık. Çok üzülüyorum. Olan evladınıza rabbim sağlık versin umarım emeklerinizi karşılığını alırsınız. Sizden ricam olacak eğer yaptığınız bir test ya da işlem olur da güzel haber alırsanız bu başlığı lütfen unutmayıp haber veriri misinizHerkese merhaba, gerçekten okuyup cevap yazmanız benim için son derece önemli
27 Temmuz'da pgtli 4bb embriyo transferi oldum, 9. Gün beta HCG 111 çıktı, 11. Gün 127. Görünen o ki bir şeyler ters gidiyor.
Yavaş beta artışı ilk defa başıma gelmiyorŞubat ta dış merkezde taze transfer yapıldı ve yine beta yavaş arttı, dış gebelikten şüphelenildi, iğne vuruldu ancak düşmedi. Kürtajla sonlandırıldı, rahim içinde çıktı. Sanki bir şey oluyor ve embriyonun gelişimi duruyor. Muhtemelen embriyodan kaynaklıydı dediler. Bu sebeple Şişli Memorial'e geçip pgtli tedaviye başlamıştık. Ancak yine Bhcg yavaş artıyor, hikaye tekrar ediyor.
2024 Mayıs ayında ise doğal gebeliğim 7+3 te kalp atışı durunca yine kürtajla sonlanmıştı.
2020 doğumlu kızım var(doğal yoldan) sezeryan oldum, bu sebeple Semra hoca histeroskopi de yaptı transfer öncesi, hafif istmosel vardı düzeltti ve çizik attı.
Transferim doğal siklus oldu, progestan fitil aldım, beraberinde hafif mutasyonum olduğu için clexane kullandım.
Dün kan sonucum sonrası dr.um aradı, elimizde kalan son pgtli embriyoya (6. Gün 5ba) şans vermem gerektiğini söyledi. Ben de kendisine son 1 buçuk yıldır yaşadığım 3 kaybın üçünün de genetik, kromozomal veya embriyo kaynaklı olmuş olabileceğine artık pek inanmadığımı belirttim. 33-34 yaşlarımda üst üste 3 gebelikte de genetik veya embriyo sıkıntısı ihtimali bana tuhaf geliyor. Kendisi de kaygılarımda haklı olduğumu belirtip bir sonraki transferde İntralipid Serum ve transfer sonrası Prednolü biraz daha uzun kullanımı tavsiye etti. Bu düşüklerin bir implantasyon başarısızlığı olarak değerlendirildiğini belirtti.
Sorum şu; tekrarlayan düşük öyküsü olan (pgtli embriyo dahil) kadınlar,
1. Bağışıklık
2. Gizli endometriozis
3. Rahim Receptivitesi
Gibi değerlendirmeler yapıldı mı? Memorial veya tedavi merkezleriniz sizin tekrarlayan düşüklerinize nasıl yaklaştı ve bir sonraki embriyo (özellikle pgtli) transferiniz öncesi nasıl önlemler alındı? İşe yaradı mı? SON DENEMEM ÖNCESİNDE BİRAZ FİKRE İHTİYACIM VAR
Öncelikle çok geçmiş olsun, yaşınız gençse yılmayın lütfen. Nerede tedavi görüyorsunuz? Eşiniz ve siz akraba mısınız? Wes testi istendi mi? Rahimde enfeksiyon var mı diye biyopsi alıp bakıldı mı? Kronik endometrit, gizli endometriozis de böyle düşüklerde rahimde görünür sorun olmadığında akla gelenler arasında. Bir de laparoskopik cerrahi yapılıp tüplere ve rahime yakından bakıldı mı? Tedavinizi yürüten doktorunuzla bunca düşüğün ardından daha detaylı tetkikler ve işlemler planlamalısınız gibime geldiYaşadıklarınızı bire bir hatta çok fazla yaşadım. Eşim ben genetik testler eşim sprem DNA hasar testi genel üroloji testleri amh fsh kan pıhtılaşması era testi nk paneli vs vs aklıma gelmeyen nice testler yaptırdık genetik taramalı tüp bebek yaptırdık hep hamile kalıyorum ama asla hcg düzenli artmıyor ve sayısını söylemek istemediğim gebelik kayıplarım var . 6. Haftaya gelmeden düşüyor . Prednpl Prograf gibi bağışıklık baskılayıcı ilaç kullanmama rağmen bir kez benim isteğimle intralipid serum verildi ama o süreçte zaten gebelik oluşmadı ama genelde doğal yolla da denesek tüp bebekte tutmadığı nadir oldu. Doktorumda elinden geleni yapıyor inanıyorum . Aslında histeroskopş yapıldı film çekildi yok bir sorun yok rahim hep olması gerektiği gibi iken de transfer yapılıyor . Ben anlamadım doktorum da açıklayamıyor artık. Çok üzülüyorum. Olan evladınıza rabbim sağlık versin umarım emeklerinizi karşılığını alırsınız. Sizden ricam olacak eğer yaptığınız bir test ya da işlem olur da güzel haber alırsanız bu başlığı lütfen unutmayıp haber veriri misinizsanırım umuda çok ihtiyacım var … eşim ve ben 6 yıldır uğraşıyoruz .
size normal yoldan da ulaşıp konuşabilmeyi çok isterdim . Kendi durumumu yaşayan birini görmek bir kez de olsun doğum yapabilmiş olan birini görmek beni çok mutlu etti. Umut oldunuz
Yapıldı derin bir genetik araştırma testi kan testi vs yapıldı. Yaşım artık 35 maalesef bakalım rabbimden ümit kesmiyorum ama zorlanıyorum açıkçası . Bu yazıda endometrit tanımını duydum doktoruma da bugün sordum ama böyle bir şey olabileceğini düşünmediğini söyledi. Hsiteroskopş yapıldı ama genel olarak laporoskopi önermedi çünkü her şey gayet sağlıklı ilerliyor yumurtaların rahmin tüplerde bir sorun olsa muhakkak belli ederdi dedi . Bilemiyorum . Bundan sonra zaten maddi durumumu ve psikolojimi düzeltmeden başlamam zor .Öncelikle çok geçmiş olsun, yaşınız gençse yılmayın lütfen. Nerede tedavi görüyorsunuz? Eşiniz ve siz akraba mısınız? Wes testi istendi mi? Rahimde enfeksiyon var mı diye biyopsi alıp bakıldı mı? Kronik endometrit, gizli endometriozis de böyle düşüklerde rahimde görünür sorun olmadığında akla gelenler arasında. Bir de laparoskopik cerrahi yapılıp tüplere ve rahime yakından bakıldı mı? Tedavinizi yürüten doktorunuzla bunca düşüğün ardından daha detaylı tetkikler ve işlemler planlamalısınız gibime geldikeşke böyle olmasa gerçekten açıklanamayan sebepsiz durumlar çok zor. Ben kızımda hiç sorun yaşamadım, ne olduysa ilk kürtajımdan sonra oldu.
Ben 8 tedavi oldum. 7 sinde Hıc araştırılma yapılmadan 3 kımyasal 4 negatif sonuç aldım. Hiçbir doktorumda araştırma yapmadı.Herkese merhaba, gerçekten okuyup cevap yazmanız benim için son derece önemli
27 Temmuz'da pgtli 4bb embriyo transferi oldum, 9. Gün beta HCG 111 çıktı, 11. Gün 127. Görünen o ki bir şeyler ters gidiyor.
Yavaş beta artışı ilk defa başıma gelmiyorŞubat ta dış merkezde taze transfer yapıldı ve yine beta yavaş arttı, dış gebelikten şüphelenildi, iğne vuruldu ancak düşmedi. Kürtajla sonlandırıldı, rahim içinde çıktı. Sanki bir şey oluyor ve embriyonun gelişimi duruyor. Muhtemelen embriyodan kaynaklıydı dediler. Bu sebeple Şişli Memorial'e geçip pgtli tedaviye başlamıştık. Ancak yine Bhcg yavaş artıyor, hikaye tekrar ediyor.
2024 Mayıs ayında ise doğal gebeliğim 7+3 te kalp atışı durunca yine kürtajla sonlanmıştı.
2020 doğumlu kızım var(doğal yoldan) sezeryan oldum, bu sebeple Semra hoca histeroskopi de yaptı transfer öncesi, hafif istmosel vardı düzeltti ve çizik attı.
Transferim doğal siklus oldu, progestan fitil aldım, beraberinde hafif mutasyonum olduğu için clexane kullandım.
Dün kan sonucum sonrası dr.um aradı, elimizde kalan son pgtli embriyoya (6. Gün 5ba) şans vermem gerektiğini söyledi. Ben de kendisine son 1 buçuk yıldır yaşadığım 3 kaybın üçünün de genetik, kromozomal veya embriyo kaynaklı olmuş olabileceğine artık pek inanmadığımı belirttim. 33-34 yaşlarımda üst üste 3 gebelikte de genetik veya embriyo sıkıntısı ihtimali bana tuhaf geliyor. Kendisi de kaygılarımda haklı olduğumu belirtip bir sonraki transferde İntralipid Serum ve transfer sonrası Prednolü biraz daha uzun kullanımı tavsiye etti. Bu düşüklerin bir implantasyon başarısızlığı olarak değerlendirildiğini belirtti.
Sorum şu; tekrarlayan düşük öyküsü olan (pgtli embriyo dahil) kadınlar,
1. Bağışıklık
2. Gizli endometriozis
3. Rahim Receptivitesi
Gibi değerlendirmeler yapıldı mı? Memorial veya tedavi merkezleriniz sizin tekrarlayan düşüklerinize nasıl yaklaştı ve bir sonraki embriyo (özellikle pgtli) transferiniz öncesi nasıl önlemler alındı? İşe yaradı mı? SON DENEMEM ÖNCESİNDE BİRAZ FİKRE İHTİYACIM VAR
Merhaba, Ngs/pgt yapıldı, tiroid hastası değilim sadece anti tpo biraz yüksek tsh ise normal. Prednol transfer sonrası kullanmaya devam etmiştim. Katil hücre testim normal sınırlarda çıktı. Size otoimmün şüphesi ile verilen ilaç nedir acaba?Ben 8 tedavi oldum. 7 sinde Hıc araştırılma yapılmadan 3 kımyasal 4 negatif sonuç aldım. Hiçbir doktorumda araştırma yapmadı.
8. Tedavımde. Doktorum ngs ile genetık bakacağız dedı. Bütün kromozomlar incelenecek dedı. Ve incelendi sağlam embrıyom bulundu.
Üstüne katıl hücre testi yapıldı bana. Şükür sorun çıkmadı ama troid hastası olduğum için doktorum sorununun otoimmün olduğunu düşündü. Ona göre ilaç verdi.
Şu an kızım 6 aylık oldu.
Kızlar araştırmadan deneme yaptırmayın ben çok yıprandım. Doktorunuzu ona göre seçin.