6-7 ay içinde iki düşük yaşamıştım bende çok çok fazla araştırdım birçok sebep sundular. Kromozom testi yaptırdım birşey çıkmadı ama bunda genelde sorun çıkmıyor denildi. Çünkü bazen anne babanın kromozomlarında bir sorun yoksa dahi bebek döllenme sırasında kendini yanlış dölleyip dna yı yanlış eşleyip kromozomsal anomali olabiliyormuş bunun tek tedavisi genetik taramalı
tüp bebek bebeği dış ortamda dölledikleri için sorunlu olanları almayıp sağlıklı olanı alıp yerleştiriyorlar. Onun harici rahimde sorun olabilir denildi hsg çektirdim sorun çıkmadı eşim spermiogram testi verdi ondan kaynaklı olabiliyormuş onda da sorun çıkmadı genetik test vs herşeyi yaptım. Pıhtılaşma kaynaklı olabilir denildi yaptırdım pıhtılaşma çıkmadı. Aslında geriye sadece kromozomsal sorun oluyormuş gibi bir düşüncem kaldı ama doktorum pıhtılaşma testlerinin de netliği yok çünkü çok fazla pıhtılaşma faktörü var ama yapılan testlerde hepsine değil önemli birkaçına bakılıyor sadece belki sende sorun bakılanlarda değil diğerlerindedir demişti. Ya pıhtılaşma tedavisi uygulayalım ya da genetikli tüp bebek yaptıralım dedi ama ben malum maliyetli bir süreç psikolojik olarak da yıpratıcı ayrıca psikolojik olarak da ve belki neden pıhtılaşma mı diye kafam kurcalanacak hep bu nedenle bir kez de pıhtılaşma tedavisi uygulayarak denemek istedim ve neden buymuş :) aslında çok yaygın bir neden bu durum. Tekrarlayan gebelik kayıplarının başında oluyor. Ayrıca her ihtimale karşı acaba vücut bebeği mi kabul etmiyor diye pıhtılaşmayla birlikte bağışıklık baskılayıcı ilaç da kullandım araştırılıyormuş bu da ama uzun bir süreç araştırmaya gerek duymadan verdi doktorum. Çok şükür şuan herşey yolunda gidiyor. Ben böyle bir yol izledim tecrübelerimi paylaşmak istedim umarım sen de yolunu bulursun en kısa zamanda