of ya çok üzüldüm inan.niye böyle oluyoo anlamış değilim.ne bilim herkezin hamileliği ne güzel gidiyo.bizim niye böyle oluyoki
selam arkadaşlar ben de yenı uye olarak aranıza katıldım bu konuda.34 yasımdayım.benım de ıkı tane gebelığım oldu ve kan pıhtılaşmasından dolayı 7 haftalıkken kalbı durdu.kurtajla sonuçlandı.genetık araştırmamda mthfr degerlerım heterezıgot bve paı_1 mutasyonm 4g 4g çıktı.ankarada zekaı tahır burak kadın doğum hastanesınde tahlıllerımı yaptırıyorm.eşım de ıse sperm kalıtesızlıgı ve sayı yetersızlığı var şimdi tüp bebek ıcın uğraşıyoruz.acaba yıne hamıle kalsam bebek karnımda yıne ölürmü.bu arada ıkı aydır folık asıt ve coraspın kullanıyorum.vıtamın haplarıda kullanıyorum.
cnm bende 4 kez hamile kaldım.kürtajla sonuçlandı.bendede bitek kanpıhtılaşması çıktı.benimde eşimin sperm sayısı çok düşük.anormal sperm sayısı çok fazla.üroloğa gösterdiğimde hemen tüpbebek diyolar.hatta çapadan tüpbebek için randevu bile verdiler.günü geldiğinde hamile kalabiliyorum deyince sildiler kaydımı.biz hamile kalmana yardımcı oluyoruz sen zaten hamile kalıyosun.yapsakta bebek gene ölebilir dediler.proföserlere tüpbebek merkezlerine gittim.tüpbebeği önermiyolar.kanpıhtılaşamam olduğu için.ama hamile kalamasaydım ozaman mecburen tüpbebek olcaktı.sana tavsiyem hamile kalabiliyosan boşuna para harcayıp tüpbebebek yaptırma.ama benim sorumum var hamile kalamıyorum diyosan o başka cnm.
Aynen öyle canım ya , etrafıma bakıyorumda millet çatır çatır doğuruyor...Bu arada ben bu akşam yeniden bu kez riskli gebelik uzmanına gittim ...Bu belkide hepimize kötü haber , birsonraki bebeğimizin düşme ihtimali %40 mış....Birde adam bana ilk gebeliğim turner olduğu için tekrarlayan turner sendromu olabilir , kürtajdaki parçayı genetiğe yolluycaz turner cıkarsa çözümün pht li tüp bebek dedi , çok canım sıkıldı , daha önce bende araştırmıştım bunu hem çok pahalı hemde kesin çözüm yok , dr dan çıktım ağla ağla bi hal oldum
Bende tüp bebek istemiyorum , zatn dr dan çıktım ağla ağla hal oldum .....Senin bebekler genetiğe gönderildimi canım , yani genetik olarak bir sıkıntı varmıydı?Eşimde anormal sperm sayısı fazla var dediğin için soruyorum
doktorun dediğini yap ve genetiğe yolla bence.enazından keşka yaptırsaydım demezsin.inşallah sonuç iyi çıkarda tüpbebeğe gerek kalmaz.
kızlar bende yeni katıldım. bende 4 yıllık evliyim 4 düşük yaptım. gitmediğim doktor kalmadı IĞDIR, ERZURUM, İSTANBUL gibi yerlerde büyük üniversitelerde araştırmalarda genetik tahlilden tut histeleskoopiye kadar yapıldı bir sorunum çıkmadı. bir tek kan pıhtılaşması çıtı onu da önemsiz dediler dr.lar. son gebeligimde kan sulandırıcı iğne kulandım o da fayda etmedi gebeliğim düşükle sonuçlandı. 8 haftalıkken karnımda kalbi durmuştu daha doğrusı gebeliklerimde bebeklerimin kalp atışlarını duyamadım. o anı heyecanla bekliyorum İNŞALLAH ALLAH banada nasip eder o anı.
Ya kötü çıkarsa naparım ben , bu turnerın taşıyıcılığı olabilirmi duyan bilen varmı , bende şimdi netten bakıyorum bişey bulamadım...Bu arada yarın kürtaja gidiyorum , dua et benim için....
üzülerek hoş geldin diyorum cnm.meğer bu kan pıhtılaşması gebelikte ne büyük sorunmuş.bende 4kürtaj yaşadım.kanpıhtılaşması var.yüce rabbim bize hayırlı sağlıklı evlat verir inşallah.
kürtaj olalı 40 gün bile olmadığı için seni çok iyi anlıyorum.Allah yardımcın olsun cnm.
canımya cok üzüldüm cok gecmişolsun niye böyle oluyor anlamıyorum rabbim güc kuvvet versin bizlere benimde gebeliklerimde kalp atısından sonra günü gününe gitmiyordu bebek cok yavas ilerliyor ve kalbi duruyordu rabbim hakkımızda hayırlısıneyse onu versin son olsun artık cektigimiz acılar...Kızlar şimdi doktordan geldim canım çook sıkkın , bebeğim yine gelişmemiş 6+4 olmam gerekirken 5 haftada takılı kalmış , haftaya kürtaj olucam 3. düşüğüm ne yapacağımı bilmiyorum , çok üzgünüm , Allah kimselere yaşatmasın .......
Canım çok geçmiş olsun , hepimiz için son olur inşallah...Bu kan pıhtılaşmasına önemsiz demiş ya dr lar , bugün gittiğim dr da aynısını söyledi biliyormusun , o iğneler falan boş dedi , aklım karıştı biraz ..Şimdi sende yazınca doğruluk payı olabilirmi dedim
Sağol canım , kaç yaşındasın ne zaman yeniden deneyeceksin
sorma cnm yaş gidiyo.36yaşımı doldurdum.bugün kürtaj olalı 40gün oldu.hasta olabildim sonunda.3ay sonra tekrar dişünüyorum diyorum ama orucumu tutim bayramımı yapim ondan sonra diyorum.hamile kalabilirsem 6ayı geçer gene.3.kürtajımı geçen sene ramazanda olmuştum.tutamadım.bir sürü borcum oldu.oyüzden bayramdan sonra düşünüyorum.artık çocuk olcak diye değilde kürtaj olurum diye düşünüyorum.nekadar kürtaj olursam kürtaj olma şansı çok artıyomuş.
canımya cok üzüldüm cok gecmişolsun niye böyle oluyor anlamıyorum rabbim güc kuvvet versin bizlere benimde gebeliklerimde kalp atısından sonra günü gününe gitmiyordu bebek cok yavas ilerliyor ve kalbi duruyordu rabbim hakkımızda hayırlısıneyse onu versin son olsun artık cektigimiz acılar...
iğneler boş diyolarda niye çocuklar durmuyo kalbi duruyo.ona cvp verebiliyolarmı.önemsizde tüpbebeği kanpıhtılaşması var diye önermiyolar.acaba bu doktorlar tekrarlayan düşüklerden anlamıyolarmı diye düşenmeye başladım.ama her gittiğim doktor kansulandırıcı iğneyle sürekli deniceksin diyolar.kalp atışı durduğu için tüpbebek yapsakta gene durabilir diye önermiyolarda.napcaz nerelere gitcez yahu biz.
Seninle aynı yaştayız , ben bugün kürtaj oldum bundan sonrası kromozom analizinde ne çıkarsa ona göre olacak , napıcaz bilmiyorum ...Allah esirgesin kormozomlarımızda sıkıntı varsa o zaman durum hiç iyi değil ,3 haftaya çıkar dedi doktor....Sonrasında dene dese ben hemen denemeye hazırım ...Ama hayırlısı tabi...
Ya canım ben şimdi Ankarada riskli gebelik uzmanı bir prof a gidiyorum adamın yurtdışından hastaları geliyor ....Yurtdışında bu işin eğitimini almış Amerikada İngilterede falan çalışmış ....Dün gittim sordum bu mevzuyu bugün kürtajdan önce yine sordum , adam israrla diyorki kan pıhtılaşması iğnelerini boşa veriyorlar erken kayıpların nedeni kesinlikle pıhtılaşma olamaz diyor ....O kadar eminki ...Yalnız şunu söyledi bugün ; stres çok etkili diyor ..Hatta biz İngilterede iken bu konuda çalışma yaptık diyor...Mesela sen sürekli düşük yapıcam korkusu yaşıyorsan örneğin sürekli çamasırını kontrol ediyorsan bu düşüğü tetiklermiş...İlginç değilmi ...
bende genetiğe yolladım.sonuç şükür iyi çıktı.inşallah seninde iyi çıkar.1aydan önce çıkmadı benimki.ben ilk defa genetiğe yolladım.sen daha önce göndermişmiydin.
kusura bakmada o adam kafayı yemiş olmalı.arkadaş ozaman niye bebek ölüyo.stresten üzüntüdenmi hepsi.hiçde artık kafaya takmıyorum ben alıştım.genede olmadı.onun dediğne inanmıyorum.bir rahatsızlığımız var bence sürekli aynı şey yaşadığımızdan belli değilmi?birinde stres ikide üzüntü üçte dörtte niye böyle.4tane yaşadım azmı?kanpıhtılaşmasından demiyosa sebebini söylesin.stres demesin sana.sinirlendim adama:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?