hmosistein düzeyine baktirmak icin galiba hani yaptikalri diyetin faydasi oldumu diye....bu deger düsmeye baslarsa iy demek diyetin faydasi oluyo pihtilasma azaliyo demek oluyomus..elif ksicem oraya bisey yazmasan bile oku bence pihtilasma topiginiii.ben öyle yapiyorum cünkü bizim derdimiz ordakileriyle ayni ancak ordan biraz bilgi alabilirizzz...ben hergün okurum orayii insan cok sey ögreniyo..eminim sanada faydasi olur...önemli buldugun mesajlari not edersinnn...
kanpıhtılaşmasını doktora sormuştum.bu doğuşkan gelen rahatsızlıkmış.genimde varmış.oyüzden değişmez demişti.senin fikrin varmı bukonuda.aynı konuda müzdaripiz.
hiç moralini bozma hatta sevinmelisin en azında sorununu biliyosun artık ve o yönde bişeyler yapacaksın öylemiydi acaba böylemiydi demicek doktorlar kesinlikle pgt ile tüp bebek dene artık başka türlüsünü düşünme inşallah bidaha ki denemende olacağına inanıyorum önce buna inan .....sanırım bende aynı yolda ilerlicem hayırlısı artık
geçmiş olsun cnm.Allah bidaha yaşatmasın.ilkinde sorunlu çıktı.ikincisine bakılmadı.bundada sorun çıkmış o yüzden genetiği araştırılmış emriyoyla tüpbebek yaptırmanı öneririm.gene hamile kalırsan sorunlu olabilir.oyüzden emriyoların genetiğinni araştırıp iyi olanı koymaları en mantıklısı.çok pahalı ama ya sürekli deneyip birinde sağlam tutturabilme olasılığnı göze alcan.oda masraf kaç tane daha yaşıcan Allah bilir.oyüzden pgtli tüpbebek dene derim cnm.
Hakkımızda hayırlısı canım , ben c tesi gidip burada genarttan Volkan Beyle görüşücem , Pazartesi Hacettepede bir hocadan randevum var , sonra önümüzdeki hafta 3 dr dan daha görüş alıcam karar vermeden önce ....İnternette araştırdığımda PGT nin son zamanlarda çok da desteklenmeyen bir yöntem olduğunu okudum çünkü hatta bazı dr lar 3 düşük yapan kadınlarda 4. gebelikte başarı sansının %75 lerde olduğunu yazmışlar ...Aklımı karıştırdı bunlarda sonuçta PGT dede kesin başarı diye bişey yok %30 diyorlar
Sağol birtanecim , Alperayada yazdım işte PGT de kesin çözüm değil , onun için kafam çok bozuk ...Yinede hakkımızda hayırlısı ...Sen PGT denedinmi yada denemeyi düşünüyormusun
kanpıhtılaşmasını doktora sormuştum.bu doğuşkan gelen rahatsızlıkmış.genimde varmış.oyüzden değişmez demişti.senin fikrin varmı bukonuda.aynı konuda müzdaripiz.
doru genetik bi hastallik ama igneyle ne pihtilasma orani degistirilebiliniyo..öyle olmasaydi igneyle bebegini kucagina alan olmazdi diye düsünüyorumm...diyetin sonucunuda yapan kislardan görecez......
doru genetik bi hastallik ama igneyle ne pihtilasma orani degistirilebiliniyo..öyle olmasaydi igneyle bebegini kucagina alan olmazdi diye düsünüyorumm...diyetin sonucunuda yapan kislardan görecez......
iğneyle oran değişmiyo.sadece iğne kanı sulandırıyo okadar şeker.
iğneyle oran değişmiyo.sadece iğne kanı sulandırıyo okadar şeker.
yaw iste deger degisiyo derken kanin sulannmasini kasdettimm...igne ile inr ve apttt degerleri degisiyo igne ona veriliyo..mesala diyetlede homositein degeri degisebiliyooo.mesala deger yüksekligi 20 den 10 kadar düsebiliyomusss...homosisteinde kanin pihtilasmasinda co ketki eden bi amnioasitttbunun degeri 10 asagi olmasi iyiymiss..yukarisi olunca kanin ihtilasma orani artiyomuss...kislar o yüzden diyet yapiyo.onu dahada düsürmekk kanin pihtilasma oranini azaltmak icinn
anlayamadım balım.nasıl yani 3kürtajdan sonra 4.gebeliğin olumlu olması %75mi demek istedin.benim jeton aşırı köşeli anlayamıyom.bende tam tersi ne kadar kaybın olursa tekrarlama durumun artıyor biliyorum.bir yanlışın olmasın.ben 4kürtaj yaşadım.bu sonuncusundan çok ümitliydim.ne kalp atışı duydum.ne bebiş gördüm.3haftalık keseyle kaldım.büyümedi.bakalım beşincisini ramazandan sonra düşünüyorum.hayırlısıyla olur inşallah.
hiçbirşeyin garantisi yokki canım.bir arkadaşım 2senede 3defa tüpbebek denedi tutmadı.maddiyatta iyi olması lazım.bende kanpıhtılaşması çıktıya önermiyolar oyüzden.tüpbebek tutsa bile gene ölebilir diye.pıhtılaşmasa çıkmasaydı ozaman önerebilirlerdi belki.yasakhayalde benim gibi pıhtılaşma çıkmış.onada tüpbebeği önermemişler.sürekli denicekmişim.belki tuttururmuşum.(((
Evet canım aynen onu söylemek istedim , okuyunca bende şaşırmıştım ....Bak şimdi tıpta birçok ekol var, dr ların bir gurubu bişeye inanıyor diğer grup başka bir şeye ....Şimdi bir grup doktor diyorki hiçbir tedavi verilmese bile 3 başarısız gebelikten sonra 4. gebeliin başarılı olma ihtimali %75 ,ha birde bu gruptakiler PGT ye falan inanmıyorlar ...Bak mesela Avrupa İnsan Üreme Embriyoloji Derneği 2007 de bi kongrede sunduğu kontrollü çalışmada bu tekniğin uygulandığı kadınların uygulanmayan kadınlara göre daha düşük doğum oranına sahip olduğunu bildirmiş ...Sadece buda değil bu konuda 9 klinik çalışma daha buldum hepside aynı şeyi yazıyor ...Dahası Aerikan Üreme Tıbbi Derneği ve Amerikan Jinekologları birliği PGT nin klinik çalışması olmadığını bildirmiş ...Yani dostum anlayacağın bu adamların hepsi tutana kadar deneyeceksin diyorlar
Şeker sen bu pıhtılaşma olayına eminmisin...Sana daha öncede yazdım benim gittiğim dr pıhtılaşmanın erken dönem kayıplarında hiçbir etkisi yok diyor....Bu adam boş adamda değil ha , ABD de İngilterede bu işi öğrenmiş bi kamyon kitap yazmış öğrenci yetiştirmiş falan ...Sen başka bi dr unda görüşünü al bi nolur
Benim de 3 dusugum var( Hicbir sebep bulunamadi.En son tsh degerlerimden biri yuksek cikti.Ilaca basladim ama bakalim ne olacak.Benim durumumda olup da degeri hemen dusen var mi?
tsh cok yüksekse bundan düsük olabiliyo doktorum demisti..ilacla tedavisi mümkün onu sürekli kontrol altinda tut...endokrinoloji doktorunami gidiyosun..cünkü onalr daha iy anliyo bu hormonlardan hemde kontrol altinda tutuyolar..benimki 2 ay önce bi yükselmisti endokrinolojiye gittim tahlil yapti hapsiz kendiliginden düsmüs düsmeseydi hap kullanacaktim bende..ama tiroid önemli .hem hamile kalmayi engelliyo hem kalinca bile düsük yapiyooo maleseffffBenim de 3 dusugum var( Hicbir sebep bulunamadi.En son tsh degerlerimden biri yuksek cikti.Ilaca basladim ama bakalim ne olacak.Benim durumumda olup da degeri hemen dusen var mi?
geçmiş olsun cnm.tshden çocuk düşüyomu bilmiyorum.onun tedavisi var.ondan kaynaklanmıyodur.kansulandırıcı iğne denemeni öneririm.
vay be bende pgt iyi sanıyodum. cnm ya benim daha 4kürtajım var.yasakhayalin 7tane var.anam neydi başıma geçenler.sürekli dene dene dene dene.......ölümüm kürtajdan mı olcak nedir.
benim gittigim tüm hemotoloji doktorlarida erken düsügede neden oluyo dedilerr pihtilasmanin..o yüzden gebeligi testte ögrenir ögrenmez heparin ignesine baslatiyolarr...ayrica bazi kislarda regle 10 gün kala bile igneye baslananiduydumki düüsük olmadann kan incelsin diye herhangi olusabilecek bi hamilelige karsiiŞeker sen bu pıhtılaşma olayına eminmisin...Sana daha öncede yazdım benim gittiğim dr pıhtılaşmanın erken dönem kayıplarında hiçbir etkisi yok diyor....Bu adam boş adamda değil ha , ABD de İngilterede bu işi öğrenmiş bi kamyon kitap yazmış öğrenci yetiştirmiş falan ...Sen başka bi dr unda görüşünü al bi nolur
canim gecmis olsunn..:26:sende hepimiz gibi malesef tamiri zor seyler yasamissinn..ayni bende burdaki kislarda öyle büyük ihtimal hamile kalsak bilem kaybedecek gözüyle bakar olduk ..hamile kalinca hic birimiz sevinemiyoruz bile..sonu belli diyeekan pihtilasma testi yaptirdinizmi..:44:.kromozomlara baktirdinizmi yada rahim filmi ile rahim icine baktirdinmi perde den dolayi düsükler cok oluyo cünküü bu dedigin lenfosit asisini doktorumda düüsndü bi ara..ben almanyadayim benim bulundugum sehirde yapan doktor yada hastane yok doktorum yapan yeri aradi kontaga girdi baska uzak bi sehirdi..durumumu anlatmiss size hastami gönderecem 5 kaybi var demis..onlarsa ise hic gerek yok malesef bizler cok hastamiza yaptik bi basari elde edemedikk olumsuz yanitlar aldik bizde yapmiyoruz lenfosit asisini demisler yani ondanda umutumuzu kesdik doktorumla.. bide benim doktorumda dedi aslinda bu 15 yil öncesinde yapilan bi calismaydi tekrar gündeme getiriliyo ama yapan yerlerde birakiyo yapmayi dedi... maddi imkanin varsa oda tam olarak güvenilir degil ama pgt ile tüp yöntemini deneyebilirsinn..ben onuda yapamiyorum kan pihtilasma sorunum var yaptirsam yine kan yüzünden kaybetme ihtimalim cok yüksekk
ne diyim rabbim yardimcimiz olsunn bizede nasip etsinn.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?