Tekrarlayan sebepsiz düşük yaşayanlar buraya!....

Hakkımızda hayırlısı canım , ben c tesi gidip burada genarttan Volkan Beyle görüşücem , Pazartesi Hacettepede bir hocadan randevum var , sonra önümüzdeki hafta 3 dr dan daha görüş alıcam karar vermeden önce ....İnternette araştırdığımda PGT nin son zamanlarda çok da desteklenmeyen bir yöntem olduğunu okudum çünkü hatta bazı dr lar 3 düşük yapan kadınlarda 4. gebelikte başarı sansının %75 lerde olduğunu yazmışlar ...Aklımı karıştırdı bunlarda sonuçta PGT dede kesin başarı diye bişey yok %30 diyorlar

Sağol birtanecim , Alperayada yazdım işte PGT de kesin çözüm değil , onun için kafam çok bozuk ...Yinede hakkımızda hayırlısı ...Sen PGT denedinmi yada denemeyi düşünüyormusun

anlayamadım balım.nasıl yani 3kürtajdan sonra 4.gebeliğin olumlu olması %75mi demek istedin.benim jeton aşırı köşeli anlayamıyom.bende tam tersi ne kadar kaybın olursa tekrarlama durumun artıyor biliyorum.bir yanlışın olmasın.ben 4kürtaj yaşadım.bu sonuncusundan çok ümitliydim.ne kalp atışı duydum.ne bebiş gördüm.3haftalık keseyle kaldım.büyümedi.bakalım beşincisini ramazandan sonra düşünüyorum.hayırlısıyla olur inşallah.

Sağol birtanecim , Alperayada yazdım işte PGT de kesin çözüm değil , onun için kafam çok bozuk ...Yinede hakkımızda hayırlısı ...Sen PGT denedinmi yada denemeyi düşünüyormusun

hiçbirşeyin garantisi yokki canım.bir arkadaşım 2senede 3defa tüpbebek denedi tutmadı.maddiyatta iyi olması lazım.bende kanpıhtılaşması çıktıya önermiyolar oyüzden.tüpbebek tutsa bile gene ölebilir diye.pıhtılaşmasa çıkmasaydı ozaman önerebilirlerdi belki.yasakhayalde benim gibi pıhtılaşma çıkmış.onada tüpbebeği önermemişler.sürekli denicekmişim.belki tuttururmuşum.(((

Evet canım aynen onu söylemek istedim , okuyunca bende şaşırmıştım ....Bak şimdi tıpta birçok ekol var, dr ların bir gurubu bişeye inanıyor diğer grup başka bir şeye ....Şimdi bir grup doktor diyorki hiçbir tedavi verilmese bile 3 başarısız gebelikten sonra 4. gebeliin başarılı olma ihtimali %75 ,ha birde bu gruptakiler PGT ye falan inanmıyorlar ...Bak mesela Avrupa İnsan Üreme Embriyoloji Derneği 2007 de bi kongrede sunduğu kontrollü çalışmada bu tekniğin uygulandığı kadınların uygulanmayan kadınlara göre daha düşük doğum oranına sahip olduğunu bildirmiş ...Sadece buda değil bu konuda 9 klinik çalışma daha buldum hepside aynı şeyi yazıyor ...Dahası Aerikan Üreme Tıbbi Derneği ve Amerikan Jinekologları birliği PGT nin klinik çalışması olmadığını bildirmiş ...Yani dostum anlayacağın bu adamların hepsi tutana kadar deneyeceksin diyorlar

Şeker sen bu pıhtılaşma olayına eminmisin...Sana daha öncede yazdım benim gittiğim dr pıhtılaşmanın erken dönem kayıplarında hiçbir etkisi yok diyor....Bu adam boş adamda değil ha , ABD de İngilterede bu işi öğrenmiş bi kamyon kitap yazmış öğrenci yetiştirmiş falan ...Sen başka bi dr unda görüşünü al bi nolur

Benim de 3 dusugum var( Hicbir sebep bulunamadi.En son tsh degerlerimden biri yuksek cikti.Ilaca basladim ama bakalim ne olacak.Benim durumumda olup da degeri hemen dusen var mi?

vay be bende pgt iyi sanıyodum. cnm ya benim daha 4kürtajım var.yasakhayalin 7tane var.anam neydi başıma geçenler.sürekli dene dene dene dene.......ölümüm kürtajdan mı olcak nedir.

cnm benim protein S düşüklüğüm var.bu kan pıhtılaşmasına sebep oluyomuş.sonuçtan emin olmak için testi 2kere yaptık.dahada düşük çıktı.bu genetikmiş.değişmiyomuş.ama çoğu arkadaşın hiçbirşey çıkmıyo.o dahamı kötü bilmiyorumki.alperayın hiçbir sorunu yok.kaç bebiş kaybetti.aklım çok bulanık be arkadaşım.günde bir iğneyi denedim olmadı.günde 2yi denicez bakalım nasip cnm.

Benim de 3 dusugum var( Hicbir sebep bulunamadi.En son tsh degerlerimden biri yuksek cikti.Ilaca basladim ama bakalim ne olacak.Benim durumumda olup da degeri hemen dusen var mi?

geçmiş olsun cnm.tshden çocuk düşüyomu bilmiyorum.onun tedavisi var.ondan kaynaklanmıyodur.kansulandırıcı iğne denemeni öneririm.

tsh cok yüksekse bundan düsük olabiliyo doktorum demisti..ilacla tedavisi mümkün onu sürekli kontrol altinda tut...endokrinoloji doktorunami gidiyosun..cünkü onalr daha iy anliyo bu hormonlardan hemde kontrol altinda tutuyolar..benimki 2 ay önce bi yükselmisti endokrinolojiye gittim tahlil yapti hapsiz kendiliginden düsmüs düsmeseydi hap kullanacaktim bende..ama tiroid önemli .hem hamile kalmayi engelliyo hem kalinca bile düsük yapiyooo maleseffffbu arada pihtilasma testlerin iyaptirdinmi hic:44:
geçmiş olsun cnm.tshden çocuk düşüyomu bilmiyorum.onun tedavisi var.ondan kaynaklanmıyodur.kansulandırıcı iğne denemeni öneririm.

evet malesef düsüyo..o yüzden hamile kalmadan önce ve hamilelikte tiroidlerre baktirilmaliii

vay be bende pgt iyi sanıyodum. cnm ya benim daha 4kürtajım var.yasakhayalin 7tane var.anam neydi başıma geçenler.sürekli dene dene dene dene.......ölümüm kürtajdan mı olcak nedir.

benim 7 degil kis allah göstermesintoplam 5 hamileligim oldu 2 si kendiliginden düsük 3 tanede kürtajim varr

biri haric onu 5 haftalikken yani keseyi bile görmeden erken düsük oldu diger 4 tanesinde hep kalp atislarini bile almistikkk

benim gittigim tüm hemotoloji doktorlarida erken düsügede neden oluyo dedilerr pihtilasmanin..o yüzden gebeligi testte ögrenir ögrenmez heparin ignesine baslatiyolarr...ayrica bazi kislarda regle 10 gün kala bile igneye baslananiduydumki düüsük olmadann kan incelsin diye herhangi olusabilecek bi hamilelige karsiipihtilasma topigindeki kislarin nerdeyse hepsinin doktoru hemen igneye baslatiyo..valla bos degil doktorlarin bile cok yanlis yönlendirmesi oluyo..bi seye bagli kaliyolar gerek yok diyolar olan bize oluyo..bazen yeni mezun olan doktor bi proftan bile dogru tedavi uyguluyo..igne cok önemli bence pihtilasmasi olanda bunun sayesinde cok kadin yawrusunu kucagina aliyo..benim gittigim en son profta hamileligi ögrenir ögrenmez hemen igne dedi..önce yapim dedim ona yanasan olmadi hep kalp atislarini aldigimiz icin...

Son düzenleme:
Herkese Merhabalar,
Benim hikayem biraz farklı ve herşeyden biraz var umarım size de ışık tutar...
5 yıl once çok sık aralıklarla regl olmaya başladım bir jinekoloğa gittim hayatımda ilk defa (evliliğimin 3.ayında) neyse baktı etti dedi ki şu testleri yap yaptırdım hemen dedi iç hastalıklarına git meğersem yaptrıdığım testler tiroid hormonu testleriymiş gittiğim doktor bana yuksek dozda yanlış tedavi uyguladığı için çok çalışan hormonlarım kalıcı olarak hasar uğrayıp çalışmayı durdurdu ben şoktaydım resmen herşeye ağlar olmuştum sonra gel zaman git zaman haşimato tiroidi olduğumu anladım yani ömrümün sonuna kadar 3 ayda bir kan verip her sabah aç karnına ilaç içmem demekti bu... Neyse bunu sineye çektim hayat bu beterin beteri var dedimşükür ettim.
Yine 4 yıl evvel reglim gecikti ağrım oldu Türkiye'nin en iyi üniversite hastanelerinden birinde en iyi doktoruna gitmeye başladım bana polikistik oversin dedi... ben yine şaşkınım yine araştırmalar bisürü şeyler en önemlisi de ben bebek hastası bir insanım napıcam dedim böyle düünürken baktım birkaç ay sonra hamileyim... o kadar sevindim ki anlatamam farkettiğimde 6 haftalık olmuştu herkese haber yaydık bir deyim vardır doğru bilmiyorum hani derler ya yedi düvele diye işte oyle oldu...
keseyi gördük doktor dedi ki haftaya kalp atışlarını dinleyelim dedi biz bir hevesle gittik baktı baktıııı neyse daha küçük herhalde dedi beni hemen üzmemek için çarşamba gel dedi ben iş seyehatim var dedim sonra eşimi içeri çekip soylemiş bebek olmuş demiş neyse sonra bana dondu dedi ki gel bidaha bakalım bende sevınçten havalar uçuyorum baktık dedi ki almamız lazım kalbi atmıyoo ben bir ağla bir ağla oldum resmen...kürtajdan sonra dedi ki ilk gebelikler olaBİLİR BÖYLE Bİ ARAŞTIRMAYA GEREK YOK...
Sonra tam 1 sene sonra yine kendiliğimden hamile kaldımyine eynı doktor bu sefer kalp atışını duyana kadar kimseye söylemeyelim dedik neyse bir korkuyla 7.hafta oldu gittik ve inanılmaz bebişimin kalp atışları vardı hem de o kadar hızlıydı kii ben dedimki tamam bu sefer kesin olcak dedim neyse bu sevinçle herkese haber verdik yine...tabi birkaç gün sonra bende akıntı oldu koşa koşa cumartesi günü gittik içerde az bir kanama var dedi istersen hastanede yat serum tedavisi ile 3 günde düzelir dedi bizde tamam dedik inanırmısınız o 3 gün yan bile yatmadım... sonra herşey yoluna girdi evime geldım 3 gun sonra başka testler için gel demişti biz bir sevinçle gittik eşim yanımda yoktu kayınvalidemle gittim ve yine kalp atışları durmuştu ben böyle bir çöküş yaşayamam herhalde bir daha dedim ...kürtajdan sonra doktorumuz hertürlü testleri yapacağız dedi ve yaptık histereskopi, bebğimi 3 parçaya böldüler 1 parçayı patalojiye yolladılar,1 parçayı genetiğe,1 parçayı mikrobiyolojiye ve yine hiçbirşey çıkmadı ne eşimde ne bende ne bebişde...Doktor dedi ki bazen çok minik pıhtılar olur rahimde bunlar testlerde bile çıkmaz o yuzden birdahaki hamileliğine kadar coraspin iç hamile kalıncada kan sulandırıcı iğneye başlayalım...
sonra inanmıcaksınız ama yine tam 1 yıl sonra yıne hamileydim yani bu sene :) bu sefer dedik ki 3 ay olana kadar kımseye soylemeyelım ben işi bıraktım sadece yatıyorum ilaçlarımı içiyorum hatta kendime bile iğne yapıyordum herşeye razıydım sadece bebeğim iyi olsun dedim neyse biz 6+5 te kalp atışlarını duyduk yine düşük tehlikesi yaşadım yine hastanede yattım Allahım dedim nolur bu sefer birşey olmasın tam Hıdırellez gecesi gecenin bir yarısı uyandım ve bir baktım göğüs hassaiyetim geçmiş aladım ağladım sonra sakinleştim bişey yoktur dedim tabi doktora gittim 2 gun sonra yine aynı son ve inanırmısınız ailemden sadece abim iliyor kımse bilmiyor ve işin ilginç yanı vevet ağladım ama herhalde çok uzulmedim çünkü galiba artık çok alışamıyorum hep hayalmiş gibi geliyor nasılsa zaten gidecek gibi bakıyorum herhalde bilinç altımda...
neyse çok uzattım yina kürtaj oldum ben...bu sefer doktorum dedi ki anlayamıyorum neden dedi sana lenfosit aşısı yapalım dedi vücudundaki antikorlar bebeğe karşı savaş açıyorlar dedi bende dedimki madem boyle bişey var neden 2.gebeliğimden sonra yapmadınız neyse bana tüp bebek önerdi şuan doktor araştırıyorum ama lenfositi de yapacağım hiçbir ihtimal bırakmak istemiyorum ve tedavi için de halit fırat erden ve Murat Bersoy u düşünüyorum...
bu arada bu dediğim özel bir üniversite hastanesi ve gittiğim doktor alanında en iyisi diye tanımlanıyor doçent kendisi ama ben artık inanmıyorum zaten maddi ve manevi olarak o kadar yıprandım kii yeterki sağlıkla bebişim gelsin diyorum...
Kusurabakmayın çok uzun oldu ama benim hikayem de bu umarım siz bir faydası olur...

canim gecmis olsunn..:26:sende hepimiz gibi malesef tamiri zor seyler yasamissinn..ayni bende burdaki kislarda öyle büyük ihtimal hamile kalsak bilem kaybedecek gözüyle bakar olduk ..hamile kalinca hic birimiz sevinemiyoruz bile..sonu belli diyeekan pihtilasma testi yaptirdinizmi..:44:.kromozomlara baktirdinizmi yada rahim filmi ile rahim icine baktirdinmi perde den dolayi düsükler cok oluyo cünküübu dedigin lenfosit asisini doktorumda düüsndü bi ara..ben almanyadayim benim bulundugum sehirde yapan doktor yada hastane yok doktorum yapan yeri aradi kontaga girdi baska uzak bi sehirdi..durumumu anlatmiss size hastami gönderecem 5 kaybi var demis..onlarsa ise hic gerek yok malesef bizler cok hastamiza yaptik bi basari elde edemedikk olumsuz yanitlar aldik bizde yapmiyoruz lenfosit asisini demisler yani ondanda umutumuzu kesdik doktorumla..bide benim doktorumda dedi aslinda bu 15 yil öncesinde yapilan bi calismaydi tekrar gündeme getiriliyo ama yapan yerlerde birakiyo yapmayi dedi...maddi imkanin varsa oda tam olarak güvenilir degil ama pgt ile tüp yöntemini deneyebilirsinn..ben onuda yapamiyorum kan pihtilasma sorunum var yaptirsam yine kan yüzünden kaybetme ihtimalim cok yüksekk

ne diyim rabbim yardimcimiz olsunn bizede nasip etsinn.....

Son düzenleme:

canım hepsini yaptırdım ben o dediğin testlerin hiçbirin de birşey çıkmadı tek olasılık bende çok az da olsa belki haşimato tiroidi kalıyor bakalım ne yapacağız bende araştırıyorum...yaa aslında moralini bozmak isteiyorum ama aslında sorunun çıkmasına sevindim en azından bilinen bir sorunun var ve ona uygulanan belirli çözümler var inan diğer türlüsü daha beter...
Yani lenfosit içinde çok birşey demek te istemiyorum ben yaptıracağım ama düşünmeden de edemiyorum madem bu kadar önemli diyorum neden Türkiye'de 2 yerde var yaa açıkçası biraz reklma kokan hareketler ama yapacak birşey yok umut dünyası ne deseler yapıyoruz hayırlısı olur inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…