• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekstil sektöründen anlamam ama erkek arkadasım zorla ise soktu beni yardımm :D

canım sevgilin ustaysa merak etme herkes senle ilgilenir zaten.
ya iş temizleme yaparsın yani işin ipliklerini makasla kesmek.
yada ortacılık makinadakilere iş götürmek gibi ,
birde eşleme var alt kumaşla üst kumaşı eşliyorsun falan filan kolay işler zorlanmazsın,
ayakta durmaya alışkın değilsen biraz bacakların ağrır ve ilk gün çok yorulursun sonra geçer alışırsın,
maksat çalışıp,alnının teriyle para kazanmak değilmi denersin,
olmazsa dediğin gibi bir mağazaya girer çalışırsın:34:

Aynen canım benim yapamazsam birsey yok farklı is denerim zaten burada da kalıcı olamam üniversitem var derslerim var ama simdi erkek arkadasım o kadar sokmus en azından kafam dağılır hemde birbirimizin gözü önünde oluruz ama patronun kızınla pek anlasamıyoruz o beni zorlar diye endiseliyim ama bakalım bende sonucta kendimi ezdirmem hemde erkek arkadasıma derim kolla beni diye :D

Aynen canım benim yapamazsam birsey yok farklı is denerim zaten burada da kalıcı olamam üniversitem var derslerim var ama simdi erkek arkadasım o kadar sokmus en azından kafam dağılır hemde birbirimizin gözü önünde oluruz ama patronun kızınla pek anlasamıyoruz o beni zorlar diye endiseliyim ama bakalım bende sonucta kendimi ezdirmem hemde erkek arkadasıma derim kolla beni diye :D

zaten tekstilde ünüversiteli kız olrak baya dikkat çekersin sevgilinde kıskanır yanından ayırmaz bakarsın:32:

zaten tekstilde ünüversiteli kız olrak baya dikkat çekersin sevgilinde kıskanır yanından ayırmaz bakarsın:32:

Valla dikkat cekerim ona eminim aslında ama dikkat cekmemeye calısıcam cünkü o ortamlarda hersey olabilir kıskanclık cekememezlik yani hayırlısı ya bakalım erkek arkadasım ayrılmak zorunda onunda isleri olucak onunkiler daha zor usta olduğu icin :D

Valla dikkat cekerim ona eminim aslında ama dikkat cekmemeye calısıcam cünkü o ortamlarda hersey olabilir kıskanclık cekememezlik yani hayırlısı ya bakalım erkek arkadasım ayrılmak zorunda onunda isleri olucak onunkiler daha zor usta olduğu icin :D

canım bişey sorucam iznin olursa
sen ne okuyosun,anladığım kadarıyla erkek arkadaşının mesleği bu,
ilerisi için zor olmuyacak mı?

En çilekeş ve gıcık iş tesktil atölyeleri lisedeyken bir yaz boyu çalışmıştım paketlemeye vermişlerdi sonunda abim yaşındaki adam bana sulanmaya başladı aşık olmuş karısıyla zorla evlenmiş annesi istemiş bilmem ne o yaşta aklım başımdaymış ki inanmamıştım.
En pis insanları orda tanıdım umarım senin çalışacağın yer iyidir ben çok önyargılıyım öyle yerlere tüm gün ayakta amele gibi...

En çilekeş ve gıcık iş tesktil atölyeleri lisedeyken bir yaz boyu çalışmıştım paketlemeye vermişlerdi sonunda abim yaşındaki adam bana sulanmaya başladı aşık olmuş karısıyla zorla evlenmiş annesi istemiş bilmem ne o yaşta aklım başımdaymış ki inanmamıştım.
En pis insanları orda tanıdım umarım senin çalışacağın yer iyidir ben çok önyargılıyım öyle yerlere tüm gün ayakta amele gibi...

ayy canım tekstilde bol oluyo böyle şeyler,bizde sürekli arebesk dinlerdik ona bağlıyoz:9:

Aynen canım öğrenilir ben zaten fazla durmayacağım okul paramı toplucam cıkarım ama iyi olursam belkide cıkmam yani belli olmaz benim ilk korkum hemen isi kavrayabilirmiyim endisesi sonucta erkek arkadasımda orada onu hayal kırıklığına uğratmak istemem ama orada sevmediğim kız var o da patronun kızı o bana öğretirse yandım ya zor is verir yada temizlikci olarak kullanır beni ondan endiseliyim deneyip görücez artık :D

Şahsi şekilde kullanamazlar diye düşünüyorum patron kızı da olsa.Hemen karamsarlık yapmayın.İlk başlayanlara direkt ağır dikiş vermiyorlarmış zaten genelde makara toparlama artık kumaşları kesme fazla iplikleri kesme filan.İlk baş sizden üstün bir performans beklemezler.Ama önerim mümkün oldugunca az zararla kapatın bu olayı insanlık hali arada hata yaparsanız tolereans gösterirler elbet.Biz sanayi bölgesizndeyiz Trakyada genelde çevremdekiler böyle yerlerde çalışıyor bir geçim kaynağı yani.

canım bişey sorucam iznin olursa
sen ne okuyosun,anladığım kadarıyla erkek arkadaşının mesleği bu,
ilerisi için zor olmuyacak mı?

Ben Fotoğrafcılık ve kameramanlık okuyorum canım ilerisi icin zor olur mu bilmiyorum olabilme risksi tabiki var ama önemli olan insanın calıskan olması bana göre bazı insanlar vardır üniversite okur ama mesleğini yapmaz cünkü calıskan değil ama benim erkek arkadasım calıskandır her isi yapar her iside becerir elinden gelir kendinide zaten eğitmis birisi anlasabildiğimize göre baska sorun olurmu bilmiyorum:44:

Aynen canım biliyorum o yüzden erkek arkadasımın yanına girmek istiyorum cünkü sulanan kızlarda olabiliyor ki sulanacak kızlarda var orada gördüm zaten bana sulanamazlar en fazla bakarlar erkek arkadasım varken:9:

Şahsi şekilde kullanamazlar diye düşünüyorum patron kızı da olsa.Hemen karamsarlık yapmayın.İlk başlayanlara direkt ağır dikiş vermiyorlarmış zaten genelde makara toparlama artık kumaşları kesme fazla iplikleri kesme filan.İlk baş sizden üstün bir performans beklemezler.Ama önerim mümkün oldugunca az zararla kapatın bu olayı insanlık hali arada hata yaparsanız tolereans gösterirler elbet.Biz sanayi bölgesizndeyiz Trakyada genelde çevremdekiler böyle yerlerde çalışıyor bir geçim kaynağı yani.

Kullanmak istese bile kullandırmam ki canım ne kadar bilmediğim bir is olsada yada calısma hayatım olmasada ezdirmem kendimi karamsarlık calısma hayatım olmamasından kaynaklanıyor ve birde üstüne erkek arkadasımın o ortamda olmasından :) Valla hata yapmamak icin kendime güvenle gidicem oraya :)

Tekstil :30: Arkama bakmadan kaçarım. Kimin eli kimin cebinde belli olmayan herkes cin olmuş adam çarpmaya çalışıyor dedikodunun haddi hesabı yok. Bir insanın görüp görebileceği en pis ortamdır. Her türden insanla karşılaşabilir "hepsi buraya mı toplanmış" sorusunu kendisine sorabilir insan İyisi yok mu? İllaki var ama çok nadir. Zamanında tekstilde senin yanında çalışmam kölen olmam diyerek babama karşı çıktım ve sağlam dayak yemiştim. Tekstil ortamından nefret ederim gerçi babamdan da nefret ediyorum. :37:

Tekstil :30: Arkama bakmadan kaçarım. Kimin eli kimin cebinde belli olmayan herkes cin olmuş adam çarpmaya çalışıyor dedikodunun haddi hesabı yok. Bir insanın görüp görebileceği en pis ortamdır. Her türden insanla karşılaşabilir "hepsi buraya mı toplanmış" sorusunu kendisine sorabilir insan İyisi yok mu? İllaki var ama çok nadir. Zamanında tekstilde senin yanında çalışmam kölen olmam diyerek babama karşı çıktım ve sağlam dayak yemiştim. Tekstil ortamından nefret ederim gerçi babamdan da nefret ediyorum. :37:

Benimde calısmak istediğim en son yerdi canım ama simdi durumlar farklılastı :) patron tanıdık ve erkek arkadasım da orada hem onun arkadasları da var tanıdıklardan yani pek bunalıcağımı düsünümüyorum zaten temelli duramam orada :) Hem taksit bitsin hemde gözlemliyim erkek arkadasım nasıl diğerlerine karsı yada erkek arkadasıma nasıl davranıyorlar? :)

Benimde calısmak istediğim en son yerdi canım ama simdi durumlar farklılastı :) patron tanıdık ve erkek arkadasım da orada hem onun arkadasları da var tanıdıklardan yani pek bunalıcağımı düsünümüyorum zaten temelli duramam orada :) Hem taksit bitsin hemde gözlemliyim erkek arkadasım nasıl diğerlerine karsı yada erkek arkadasıma nasıl davranıyorlar? :)

Okulunu falan aksatmada. Geçici çalışırsın nasıl olsa oradan gidince bütün bağın kopar... Yinede sen o ortamda kimselere çok yüz verme. Pek samimi olma ve özelini hiç bir suretle anlatma. Ufacık bir lafın evrilir çevrilir nişanlına iletilir heleki art niyetli insanlar var ise. Gerçi o ortamda sadece sosyal gereklilik olarak bile dedikodunun iftiranın ispiyonculuğun dibine vurulur...

Okulunu falan aksatmada. Geçici çalışırsın nasıl olsa oradan gidince bütün bağın kopar... Yinede sen o ortamda kimselere çok yüz verme. Pek samimi olma ve özelini hiç bir suretle anlatma. Ufacık bir lafın evrilir çevrilir nişanlına iletilir heleki art niyetli insanlar var ise. Gerçi o ortamda sadece sosyal gereklilik olarak bile dedikodunun iftiranın ispiyonculuğun dibine vurulur...

Yok canım okulumu aksatmam , herkesle de samimi olmıcam sonucta erkek arkadasım yeter bana bir kac kız olur arkadas olucağım ama özelimi falan anlatmam yani ne gerek var ama insallah isi yapabilirim :)

Tekstil işi çok zordur..Evet ilk girenlere getir-götür işi yaptırırlar....İşaretleme,paça kıvırma,ilik işaretleme ya da katlama işi falan yaptırırlar....Aynı zamanda insanı köpek gibi azarlarlar....Ustabaşı veya şef denen şahıslar...Genelde ayakta olur işiniz genelde demeyelim sürekli ayaktasınızdır ve beliniz kopar ağrıdan...Küçük konfeksiyon gibi yerlerde herkes birbirinin götdaşıdır ve ayrımcılık olur...Büyük tekstillerde ayrım yoktur fakat deneyim yoksa fazla uzun süreli olmaz işiniz.....

Back
X