- 2 Haziran 2009
- 2.877
- 391
- 373
- 45
- Konu Sahibi strawberry29
-
ya kızlar benimkide bunların hiçbirini yapmıyor siz abartıyosunuz 6 aylık bebektende konuşmasını bekleyemezsiniz en basiti benim yeğenim 1 yaşında bülbül gibi konuşuyodu ama 6 aylıkken hiç bişey konuşmuyordu 9 aylıkken bilnçli konuştu 1 yaşında cümle bile kurdu.. Ne kadar erken farkında değilsiniz sanırım.. yavaş yavaş alıştırmak konuşmak doğrusu her çocuk bir olmuyor Rabbim hepsine sağlık versin zamanı gelince hepsi konuşacak hepsi yürüyecek Allah' ım sağlık verirse. Bora dönmeye yeni başladı sadece çığlık atıyo kızınca ağlıyo ama onun haricinde ne hece ne bişey söyliyo sadece ağzından bilinçsiz çığlık bağırma hiçte kafaya takmıyorum elbet zamanı gelince o da konuşacak hele ki annesine çektiyse :)) biraz daha geç olacak ayıptır söylemesi 3 yaşında konuşmuşumda delikafadulden
bide kızlar vallahi çok merak ettim şu anne baba diyen bebkleri bi videoya çekip koyarmısınız geçtekten merak ediyorum .. Ağlarken bora da annee gibi ağlıyo bazen ama tabi anne demiyo öyle çıkıyo ses siz onu mu kastediyorsunuz anne diyo diye
Bebeğinizi TV karşısına oturtmayın kızlar, bu da konuşmayı oldukça geciktiriyormuş, geçenlerde Kanal D'de Ne Yapmalı diye bir programda psikolog bir hanım söyledi. Baby TV Yumurcak TV tarzı bebek kanalları bile konuşma geriliğine yol açıyormuş. Bir de yatkınlık varsa Epilepsiyi tetikliyormuş. 2 yaşından önce kesinlikle TV izletilmemeli diyordu. Konuşma geriliği yanlış oldu sanırım, geç konuşma diye düzeltiyorum.
valla zencefinecim o kadar buluşmalara gittim anne baba diyen görmedim babaa baa falan da diyeni görmedim dedee dee yide tüm bebekler hemen hemen aynı düzeydeydi buluşmalarımız daki .. bende bugün çağırıyodum Bora' yı kollarını bana uzatsın diye az önce ellerini uzattı bana ilk defa hatta inanamadım bi daha yaptım yine uzattı üçüncüde başlarım sanada gelmeyede de uzatmadı :))))
ee sizin ekipten yazan var bebeğinin yaptıklarını olumunekankayizsmile.
el uzatma yapıyor canım 2 haftadır falan tek numaramız o zaten:)))) aman benim derdim konuşmadan önce oturma, oturmuyor deli ediyor ya yerde olacak ya ayaklarının üzerinde ötesi yok:)))) Otursa ben ona tel de saracam kelinide ama yok.
Aynen benimki gel gel yapıyoo bikaç gündür fıldır fıldır yuvarlanıyooo ama oturmaya gelince yokk ben artık kuka diyorumm sürekli kukalar gibi patt düşüveriyo bi yana hemde dakkasında değil saniyesindee sürekli önlemesine oyuncaklarıyla yatarak oynuyoo..Ufacıkken rahat gaz çıkartsın die önlemesine çevirirdik de çığlık çılığa alardı şimdide sırtüstü döndüremiyoruz :roflol:
tel saraaaaaar tel saraaaaaaaaaaar tel bulamazsa neeee saraaaar diyorsun :)) ellerini de böyle hani mecazi anlamda deli deli yapardık ya onun gibi yapıyorsun kaydirigubbakcemile3
bir de sar makarayı sar sar sar çöz makarayı çöz çöz çöz
şöyle de böyle şak şak şak ( alkış yapılıyor burada )
böyle de şöyle şak şak şak vardı :roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?