Tel sarar, gel babası gel meselesi :)

tel sararı devamını ben yazayım kızlar
KOMŞUNUN OĞLUNUyadaKIZINI SARAAAAARRRRRR
ben kızıma yapıyom oda bana bakıyo annem napıyoki acba der gibidelikafadulden

buarada bu son cümleyi söylerken bebişinizede sarılıyosunuz...
iyi oyunlar...

Kayramın maşallahı var herşeyi yapıyor,dönüyor ,oturuyor,konuşuyor(bilinçsizce ama susmadan) ,tel sarıyor ce oynuyor,kızınca dudaklarını büküyor özür dileyince gülüyor,El refleskleri gayet iyi maşallahı var basıyor tutuyor sıkıca yakalıyor ve daha sayamadığım birsürü şey..her bebek farklıdır biribirimizin bebekleriyle eşleştirme yaparsak hoş olmaz bence genetik yapıda çok önemli kimimiz çok mınyon kımimiz iri çocukta ona göre yetişiyor mesela bunun gibi birsürü örnek Rahat olun bence zamanı gelince herşeyi yaparlar..

ya kızlar benimkide bunların hiçbirini yapmıyor siz abartıyosunuz 6 aylık bebektende konuşmasını bekleyemezsiniz en basiti benim yeğenim 1 yaşında bülbül gibi konuşuyodu ama 6 aylıkken hiç bişey konuşmuyordu 9 aylıkken bilnçli konuştu 1 yaşında cümle bile kurdu.. Ne kadar erken farkında değilsiniz sanırım.. yavaş yavaş alıştırmak konuşmak doğrusu her çocuk bir olmuyor Rabbim hepsine sağlık versin zamanı gelince hepsi konuşacak hepsi yürüyecek Allah' ım sağlık verirse. Bora dönmeye yeni başladı sadece çığlık atıyo kızınca ağlıyo ama onun haricinde ne hece ne bişey söyliyo sadece ağzından bilinçsiz çığlık bağırma hiçte kafaya takmıyorum elbet zamanı gelince o da konuşacak hele ki annesine çektiyse :)) biraz daha geç olacak ayıptır söylemesi 3 yaşında konuşmuşumda delikafadulden

valalhi he bebeb klfarklıdır kimi çabuk ögrenir kimide bikerede ögrenir kimide ögrendigi halde afacanlıkta aman anne şinmi yok tel sarıcam diyip içinden hareketi yapmaz hihi alem bu bebekler hepsi çok tatlı zaten zamanı geldsin hepsi herşeyi yapcak benim kızım ben öpüyom gülüyo ama babasına hiç yüz vermiyo adam havada takla atsa yaranamıyo ben parmagımı şıklatsam kıkırdıyo resmen ama anne demiyo inatkla baba diyooo eşim resmnen kıskançlıktan kuduruyo hehe diyoki baba diyo yüzüme bakmıyo bune işşş

Benim kizimda surekli parmaklarini agzina goturdugunden el hareketleri pek yok ..ben yaptirmaya calisiyorum gel babasi gel diyorum o aliyor elini hoop agzina goturuyor :)
Onun disinda oturuyor ,donuyor ve emeklemeye basladi.

Konuşmadan kastımız aslında ağız gevelemeleri, bazen tek tek bazen de şarkı söyler gibi çıkıyor heceler.Elif 3,5 aylıkken anne diyordu ve evet sadece bana diyordu ve onu uyuturken hep eee eee dediğim için uykusu geldiğinde ya da kucağıma aldığımda o da eee eee diyordu. 5 aylıkken baba demeye başladı, 6 aylıkken de elini açıp kapatarak gel gel gel gel demeye. Bir de et verince NAMMMMM NAMMM NAMMM yapıyor, bize saldırıyor vermemiz için küçük vahşi kaydirigubbakcemile3. dün yürüteç aldım, şimdi fıldır fıldır üstünde ama geri geri gidiyor. Bu arada henüz emekleyemiyoruz. Ama 3 aydır, işaret parmaklarıma tutunarak fış fış kayıkçı yapıyor ve 5 aylıktan beri o pozisyonda ayağa kalkıyor, kasım kasım kasınıyor büyük bir iş başarmanın keyfiyle, biz de her seferinde coşkuyla aferin diyoruz hihoyyyt

biz babaya bir bir söylemeyi ögrettik ama gelgördü kızım hergördügü yere söylüyo elinin içine söylicegine heryere elleriyle birbir anlatıyo diyom agıt yakar gbi anlatıyo erşim yıkılıyo gülmekten bıdır bıdır konuşiuyo bebek dilince anlatırken çok dertliler gibi anlatıyo surat hareketlerini çekicem kameraya anlatırken birbir

benim demek istediğim tüm bebekler farklıdır Rabbim sağlık verirse er yada geç hepsi konuşacak hepsi yürüyecek.. Ben çok geç konuşmuşum mesela ama Allah'a şükür geçde olsa konuşuşum hatta anneme bunu dr götür demişler sadece anne diyomuşum oda tuhaf dr korkma demiş anne diyosa .. fışfış kayıkçı veya sağa sola sallanarak oyun türü bizde yapıyoruz hatta eğleniyo ellerinden tuttunmu adım da atıyor bora yürüteçte zaten fıldrı fıldrı ama konuşsun gel gel git git yapmıyo yani hiç birini dönmeyi bile yeni yeni beceriyo.. Ben bundan sonra kimsenin bebeğiyle kıyaslamıyorum ne kilosu ne boyu ne konuşması ne hareket ve huyları emekleyen bebeklerede maşallah diyorum..
Rabbim tüm bebişlerimize sağlık versin onların her değişik hareketi bizi mutlu ediyor ama erken dönemde yapmadığı zamanda başka bebeklerle kıyaslamayıp sabırla beklemek.. Ha çok geç olur gerçkten gelişimde bi sorun varsa zaten bunu anne anlar hemen dr başvuruz....
Konuşan oyun oynayan emekleyen tabi mama yiyen tüm bebiklerimizi kutluyoruzzzz

bide kızlar vallahi çok merak ettim şu anne baba diyen bebkleri bi videoya çekip koyarmısınız geçtekten merak ediyorum .. Ağlarken bora da annee gibi ağlıyo bazen ama tabi anne demiyo öyle çıkıyo ses siz onu mu kastediyorsunuz anne diyo diye

canım benim buluşuyorsunuz ya bebeklerle söyleyen olmadımı canlı canlı:))) Bak varmış işte söyleyen. Vala ben dora paşanın gel gelini gördüm kızı çalıştırıyom ama yok bir gelişme. Oturmuyoz, konuşmuyoz, nurefsanın dediği gibi elimizi ağzımıza sokmaktan oyunda oynayamıyoruz:)))kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile3

Bebeğinizi TV karşısına oturtmayın kızlar, bu da konuşmayı oldukça geciktiriyormuş, geçenlerde Kanal D'de Ne Yapmalı diye bir programda psikolog bir hanım söyledi. Baby TV Yumurcak TV tarzı bebek kanalları bile konuşma geriliğine yol açıyormuş. Bir de yatkınlık varsa Epilepsiyi tetikliyormuş. 2 yaşından önce kesinlikle TV izletilmemeli diyordu. Konuşma geriliği yanlış oldu sanırım, geç konuşma diye düzeltiyorum.

Son düzenleme:
valla zencefinecim o kadar buluşmalara gittim anne baba diyen görmedim babaa baa falan da diyeni görmedim dedee dee yide tüm bebekler hemen hemen aynı düzeydeydi buluşmalarımız daki .. bende bugün çağırıyodum Bora' yı kollarını bana uzatsın diye az önce ellerini uzattı bana ilk defa hatta inanamadım bi daha yaptım yine uzattı üçüncüde başlarım sanada gelmeyede de uzatmadı :))))

her bebeğin gelişimi farklıdır bazısı 6 aylıkken başlar heceleri söylemeye bazısı 1 yaşına gelir hala heceleri söyleyemez işaretlerle anlaşılmaya çalışır....arkadaşımın oğlu 2.5 yaşında ve daha düzgün cümle kuramıyor ve harfleri yutarak konuşuyor ...konuşma ve diğer fiizksel gelişimler bebekden bebeğe değişiyor....bir kaç ay sonrada benim bebişim yürüyor acaba benimki neden yürümüyor denilecek....
barışa birçok şey öğretmeye çalışıyorum ilgiis o kadar çabuk dağılıyorkii hemen sıkılıyor bende zorlamıyorum...aslında bir konuşsa hiç susmayacak öle bi havası var...oyuncaklarını kemirirken bir tarafdanda onlarla konuşmaya çalışıyor...anlamsız hecelerle harflerle...delikafadulden..ama geçen gün babası kulağına birkez guguk dedi şimdi babasını gördüğü an gugu diyor:bbo:
inanınki günü gelince her hareketi yapıyor ve konuşuyorlar ama bazı bebekler için daha zamanı var.....:asigim:

feliisim istesemde izlemiyor barış...kızımda tam tersiydi ve 1yaşından itibaren cümle kurarak konuşuyordu...anne mama al.baba gel gibi.herşeyini çok güzel anlatıyordu.... barış ise televizyonun yüzüne bile bakmıo..:1no2:

el uzatma yapıyor canım 2 haftadır falan tek numaramız o zaten:)))) aman benim derdim konuşmadan önce oturma, oturmuyor deli ediyor ya yerde olacak ya ayaklarının üzerinde ötesi yok:)))) Otursa ben ona tel de saracam kelinide ama yok.

Son düzenleme:

Aynen benimki gel gel yapıyoo bikaç gündür fıldır fıldır yuvarlanıyooo ama oturmaya gelince yokk ben artık kuka diyorumm sürekli kukalar gibi patt düşüveriyo bi yana hemde dakkasında değil saniyesindee sürekli önlemesine oyuncaklarıyla yatarak oynuyoo..Ufacıkken rahat gaz çıkartsın die önlemesine çevirirdik de çığlık çılığa alardı şimdide sırtüstü döndüremiyoruz :roflol:

:delikafadulden ay bendede aynı kızlar mı böyle acaba, eskiden dediğin gibi yüzüstü yatmazdık, şimdi sırtüstüne ağlıyor hanımabla. ama var ya şimdi yüzüstü öyle güzel gaz çıkarıyorki gülmekten kendimi alamıyorum. Hatta bugün hem alttan gidiyor pırt pırt hemde ağzıyla yapıyor pırrr pırrr diye sabahın 7sinde ömrüme ömür kattısırnaşık şey

demek ben yanlış öğretiyomuşum, tel sararı söyleyip sar makarayı yapıomuşum demek çocuk o yüzden yapmıyormuşşsırnaşık şey

ben tel sarar mel sarar yapmıyorum vallahi :))) arada gel babası gel oda bakıyo bömm bömm delikafadulden manyakmı bu karı diyo heralde :)))
mama sandalyesi yokmu zencefine belki orda oturur benimkide oturuken hep sıkılyıo ve kendini kaydırıyodu şimdi mama sandalyesine koyuyorum oyuncaklarda tepsinin üzerinde biraz biraz kalıyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…