- Konu Sahibi yeniumut84
-
eşinin ailesiyle görüşmediğini söylemişsin,
bu durumda senin yapacak birşeyin yok,
eşinde rahatsızsa madem söylesin ailesine
bence sen bu konuda yorumsuz kal,hiç karışma.
günaydın canım ,
öncelikle sıkma kendini madem ki hamilesin üzüntüye gelmez. Aileler böyle evlenince oğulları daha da kıymetli oluyor benim eşim 3 sene olacak nerdeyse her gün düzenli arar hepsini sadece anne baba değil teyzeler de var fabrikaya kart basar gibi düzenli olarak yani :) bu konuda ben yapacak bir şey bulamadım bıraktım bana dokunmasınlar da kendi aralarında ne olursa olsun diyorum artık. Tayininiz inşallah hayırlı olur bebek olunca da kısarsınız telefonların sesini belki bir çözüm olur.
sen görüşmüyosun madem eşinde çok rahatsızsa bi zahmet söylesin..
yada haftada 1 konuşmaya alıştırsın onları....
kendi elinde olan bişey...
cnm senle konuşmuolarmış ztn sen niye kendine stres yaıyorsun hem hamilesin bu kadar stres yapmamalısın eğer eşin rahatsız oluyorsa bi zahmet söylesin sen kendini üzme :)
Valla haline şükret, en azından eşin bu durumdan şikayetçiymiş. Eminim zamanla aramalarını seyrekleştirir ve normale biner. Benim kocam hergün düzenli olarak 3 ablasını, 2 abisini(diğer 2 abi ile çok anlaşamıyor) ve annesini arayarak günlük yaptıklarını, ne yediğimizden, nereye gittiğimize, gideceğimize, alınacak birşey varsa onlara danışır, onlar onay vermezse yapmaz, verirse yapar. Bu durumdan da hiç şikayetçi değil. Ailelerinde bir tek eşim böyle. Kafayı yiyeceğim, evliliğimizin ilk aylarında bu durumu yadırgadım ve eşime söyledim. Ancak tartışmadan öteye gitmedi. Mesela bugün misafirim gelecek, akşam ablasına söyledi ve ablası talimat veriyor ne yapacağıma dair... Ben de ben ne yapacağımı bilirim dedim...
söylüyor ama anlamıyorlar canım. kavga kıyamet kopuyor bir anda
ya haklısın canım aslında bizi ilgilendirmiyor ama koca adamlara ergen gibi yaklaşılmasındanda rahatsızlık duymamız normal
ooo ortalık karışır canım ya. haftada 1 aramayla.1 gün aramamalarına bile alıştırmıyorlar kendilerini
ya canım benim üzerimizde baskı kurma mücadelesi beni geriyor haliyle. baksana 1 telefona bile böyle tepkiyle hır gürle yaklaşıyorlarr
eskiden şikayetçi değildi canım.taki 1 haftaya kadar. ama son zamanlarda bizim zaten telaşımız var.1 gün unutunca böyle tepkiler verilmesi , balayımızın ertesi günü saat 10 da aramadıkda öğlen 3 te aradık diye kıyametler kopması ve bir sürü şey birikmeye başladı artık, taşırıyorlar..
senin durum zormuş gerçekten .ablalarıyla evli barklı adam bu kadar her gün konuşacak ne konusu var ki, birde abileriylede anlaşamıyorsa sürekli telle konuşması abes valla.her gün konuşmak bir zaman sonra otomatiğe bağlanınca senin eşin aramasa birkezde onlar sürekli arayacak noldu niye aramadın diye, alışkanlığa bağlamak kötü yani.allah yardım etsin. sinir küpü eder insanı. ya zaten bende eskiden çok tartışıyordum bu konudan dolayı.fakat fayda vermiyor. kendi kendilerine vazgecmeleri lazım..
evlendik ertesi sabah daha başladılar bana garip geldi. Dışarı çıktık biz çıkıyoruz diye aradı markete girdik biz marketteyiz yürüyüş yapıyoruz yürüyüşteyiz diye rapor veriyordu. Ben dayanamayıp dedim kadın olan hangimiz ben bile senin kadar rapor vermiyorum diye annesi merak edermiş öyle söyledi ve öyle de devam ediyor. Dediğim gibi artık takmıyorum. Seni eğer zorlamıyorsa bırak kendisi arasın sen eşinle iyi ol ilk zamanlar beni zorluyordu 2 gün oldu annemi aramadın diye
AECHA sende benim gibisin sende öz abla abiler var bende de teyze enişte ve yeğenler varher telefonda sorarlar benim duyduğumu bile bile yemek yapabiliyormu evi toplayabiliyormu diye ilk zamanlar üzülüp ağlıyordum her Allahın günü şimdi artık takmıyorum. Eşime söylediğim tek şey hepsini Allaha havale ettim rabbim bilir ne yapacağını.
bence az olsun tatlı olsun ama malesef anlamıyorlar.. eşim zaten konuşkan biri değil ki her zaman böyle. kayınvalidem artık o kadar abartıyorki . her gün konuşacak konu yok.ozamanda milleti anlatıyor sırf laf olsun diye. kızının kaynanasını anlatıyor. kardeşlerinin hanımlarının ev düzenini , pasaklılarmış, gitmiş oturma odası dagınıkmış vss artık resmen 1000lerce km deki evli barklı oğlanı dedikoduya alıştırmaya çalışıyor.Merhaba arkadaşım, aynı durumu bende yaşıyorum..eşimle annesinin abartısız gece de 5 defa konuştuklarına şahit oldum..gündüzleri saymıyorum bile...
İnsan ne bulur bu kadar çok konuşacak onuda anlamış değilim...senin durumun biraz farklı sanırım eşin sürekli konuşmak istemiyor..
O da günde bir defa hatır için konuşsun ne yapacaksın..beni sorarsan alıştım bu duruma hiç kasmıyorum umrumdada değil ne kadar konuştukları..
benim yerimde kim olsa rahatsız olur. eşimi evlerine gittiklerinde dolduruyorlar. sürekli telde beni ve ailemi kötülüyorlar.birde artık tellede laf sayıp kapatıyorlar eşime. hamileyim allah korusun boşansam zil takıp oynarlar. nefret ediyorlar benden. bunlar bu kadar telefon irtibatını kötüye kullanıyorlar. mesela şehir dışına çıktık orda kalmamız lazım 2 gün. telefon bekliyorlar vardıkmı diye. ya zaten biz gurbetteyiz. gittigimiz yerleride biz geldik vardık diye haber etmez zorundamıyız ya. allah ıslah etsin ne diyeyim
Selam
Öncelikle şunu söyleyeyim sadece telefon bekliyorlarsa gerçekten sorun etmeyin. Yeni evlisiniz ve emin olun ki evliliğin ilk yıllarında herkes bu ve buna benzer sıkıntılar yaşıyor. Kendimden çevremden bildiğim kadarıyla da zamanla aşılıyor. Evet çok konuşulduğunda da herşeye bir yorum geliyor, bazen saklı gizli kalmıyor hoş değil bunlar.
Şimdi şöyle birşey var ki; eşinize siz sürekli neden arıyorsun, neden hergün arıyorlar deseniz, eşiniz aramaktan ve aranmaktan sıkılmayacak, aksine daha çok telefon trafiği olacak. Sizde durum iyi, eşiniz sıkılmış :) Bırakın kendi hallerine, anne baba da olsa birgün isyan bayrağını çekecektir. Ve o telefon trafiği kendiliğinden azalacaktır. Hç karışmayın diyorum naçizane :)
Anladığım kadarıyla eşin yumuşak başlı biri...kimseye bişey diyemiyor daha çok eziliyor..ailesi senin hakkında o şekilde konuştuğunda seni savunsa " eşim hakkında böyle konuşamazsınız" dese emin ol bir daha böyle konuşmaya çekinirler.
evlendik ertesi sabah daha başladılar bana garip geldi. Dışarı çıktık biz çıkıyoruz diye aradı markete girdik biz marketteyiz yürüyüş yapıyoruz yürüyüşteyiz diye rapor veriyordu. Ben dayanamayıp dedim kadın olan hangimiz ben bile senin kadar rapor vermiyorum diye annesi merak edermiş öyle söyledi ve öyle de devam ediyor. Dediğim gibi artık takmıyorum. Seni eğer zorlamıyorsa bırak kendisi arasın sen eşinle iyi ol ilk zamanlar beni zorluyordu 2 gün oldu annemi aramadın diye
AECHA sende benim gibisin sende öz abla abiler var bende de teyze enişte ve yeğenler varher telefonda sorarlar benim duyduğumu bile bile yemek yapabiliyormu evi toplayabiliyormu diye ilk zamanlar üzülüp ağlıyordum her Allahın günü şimdi artık takmıyorum. Eşime söylediğim tek şey hepsini Allaha havale ettim rabbim bilir ne yapacağını.
ee yuh yaniii.. sen kocanın yetişkin biri olduğuna eminsin değil mi? büyük gösteriyo olmasın, çocuktur bence ya, başka türlüsünü aklım kabul etmiyor:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?