• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

telefon sapığı

fnrbhc44

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
487
150
323
merhaba kızlar benim sıkıntım telefon sapığım 3 gün önce benimle tanışmak istediğini söyledi arayıp, fakat karşıma çıkmadı ben ret ettim.Bugün de aşkım diye mesaj attı.Ben bu adamı savcılığa vermek istiyorum ama ne gibi yollar izlemeliyim yardımcı olur musunuz.Böyle bir durum başına gelen var mı ne yaptınız?

ne yapılır bilmiyorum. ama bu tür durumlarda ben hiç cevap vermeme yolunu seçiyorum. zaten bikaç gün sonra sıkılıp cevap alamayınca kendiside vazgeçecektir. hat değiştirmeye savcılık vs uğraşmaya değmez. zaten taciz tehdit vs yoksa savcılıkta çok ilgilenmez heralde..

ne yapılır bilmiyorum. ama bu tür durumlarda ben hiç cevap vermeme yolunu seçiyorum. zaten bikaç gün sonra sıkılıp cevap alamayınca kendiside vazgeçecektir. hat değiştirmeye savcılık vs uğraşmaya değmez. zaten taciz tehdit vs yoksa savcılıkta çok ilgilenmez heralde..

bu adam beni aylar öncede rahatsız etmişti dediğiniz gibi yaptım ama gene başladı.

​Sizi tanıyan birisi olabilir mi sizi arayan kişi siz yinede dilekçe yazarak savcılıga başvuru yapabilirsiniz tanımadıgım numara beni arıyarak rahatsız ediyor diye.

​Sizi tanıyan birisi olabilir mi sizi arayan kişi siz yinede dilekçe yazarak savcılıga başvuru yapabilirsiniz tanımadıgım numara beni arıyarak rahatsız ediyor diye.

dilekçe vermeyi düşünüyorum bayramdan sonra fakat sonrasında neler olucak ceza alır mı acaba onu bilmiyorum.

Bence hiç cvp verme bilmediğin numaraları ve gizli numaraları hiç açma 1-2 haftaya sıkılır bırakır peşini

dilekçe vermeyi düşünüyorum bayramdan sonra fakat sonrasında neler olucak ceza alır mı acaba onu bilmiyorum.

o numaradan o kişiyi tespit ederler, ifadesini alıp mahkemeye sevk ederler, cezası var elbette, sabıkası yoksa hükmün açıklanması geri bırakılır belki. yargılama sürecinden korkarsa da aramayı bırakır.

Mesajlarına cevap verme kötude olsa rahatsız etme dahı yazma savcılıga verceksen.Tek taraflı cevaplamadıgın halde rahatsız ettıgını göstermiş olursun.

hattını değiştir direk savcılık falan çok uğraşırsın adliyede 5 yıldır davası süren insan vardı üstelik adam telefon tacizi tehditi ile kalmamış uygulamada yapmıştı bayana ama hala gidip geliyor mahkemeye

Programlar var numarayı engelliyorsun aradığında meşgul çalıyor mesajları ise görmüyorsun. Böyle bir şey yapabilirsin bence

konuyla ilgili yakından izlediğim 2 örnek verebilirim. ilki teyzemin kızı eğlence olsun diye arkadaşını arayıp sen atatürk ilkokulunda okuyan ayşesin ben seni takip ediyorum seni öldüreceğim annenin adı fatma babanın adı ali. ev adresiniz şu. bak senin hakkında herşey biliyorum gibi şeyler söylemiş ve sadece 1 sefer aramış. teyzemin kızı da 12 13 yaşında. aranan arkadaş korkmuş ve hemen babasına durumu anlatmış baba da panik olmuş ve polise gidip şikayetci olmuş. bu arada teyzemin kızı kurnaz ya numarasını gizliye almış kimse tanımasın diye :) bu olayların ardından bizimki herkesi işletmeye devam da etti ve 1 sene sonra sabah polis geldi kapıya. telefon hattı eniştemin üzerine. eniştemi aldı götürdüler zavallı adam ne olduğunu bilmiyor tabiki. karakola gidince polis, enişteme bir kağıt uzatmış ve 1 sene içindeki bütün konuşmalar ve yazışmalar yazıyormuş o kağıtta. konuşmalar bile yazıya dökülmüş yani polis 1 sene boyunca eniştemin hattını hep dinlemiş. eniştemde ben yapmadım kızım yapmış belli çocuk işi bu demiş. tabiki zavallı eniştemi nezarete attılar adamın kalbi de var düşünün halini :5: sonra biz ailecek gittik arkadaşının evine aileye yalvar yakar biz ettik siz etmeyin şikateyci olmayın dedik. sağolsun babası da biz bilseydik arkadaşı yapmış diye böyle bir şey yaparmıydık hem ben 1 kez şikateyci oldum aradan geçmiş 1 sene ben polis araştırmıyor artık diye düşündüm dedi ve şikayetini geri aldı konu da öyle kapandı.

ikinci durum ise yengem ev telefonundan sürekli aranıyor ve saatlerce bir sapık tarafından taciz ediliyor. yengem adama artık yalvarıyomuş arama beni kocam duyarsa mahvolurum diye. amcam pek anlayışlı biri değildir sapık bile olsa yengemi suçlar sen buldun bu adamı diye. bir gün yine bu adam arıyor yengemde adama yalvar yakar arama etme eyleme 3 çocuğum var. o sırada da amcam da evi arıyor tabi telefon meşgul amcam da yoldaymış eve geliyomuş eve gelene kadar tlf meşgul ve kapıya geliyor yengemi tlfla görüyor kıyamet kopuyor kimle konuşuyosun sen saatlerdir diye. canım yengemde anlatıyor durumu. amcamda polise gitti onunki daha kısa sürede bulundu. sapık aynı soyadını taşıdığımız amcamın kuzeniydi :53:

sizi tanıyan biridir mutlaka yoksa neden sizle uğraşsın hiç paniklemeyin gidin polise işi onlara bırakın

dilekçe yazıp savcılık kalemine vereceksiniz sonrasında numarayı takibe alacaklar.

Başıma geldi, savcılık takibe alıyor ve seni arayanların isimlerini sana bir kaç ay sonra yolluyor. Dava açmak istersen açıyorsun vesaire, uzun iş kısacası. Numarayı engelle veya cevap verme; sıkılır bırakır.

Son düzenleme:
Back
X