Telefonla aradığı kişiyi 'Polisim' diyerek

adesem

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008
405
3
318
Kocaeli
Telefonla arayan kişi'Polisim' diyerek aradılar az önce bende ağzının payını verdim
sonra tekrar aradı küfretti bende birdaha arayınca küfrettim
sonra 155i arayıp şikayet ettim
sizinde başınıza böyle bişey geldi mi hiç?

Son düzenleme:
Telefonla arayan kişi'Polisim' diyerek aradılar az önce bende ağzının payını verdim

eee, polis olmasından başka ne söyledi?

polismişte nolmuş ,ne dedi ,kimlik bilgisi ,kart nosu fialn mı istedi nedir ,anlat da bizlerde temkinli olalım ,malum dolandırıcılık yolları çoğaldı ..

İyi günler arkadaşım bizim başımıza gelmedi ama gelenler var dikkat et arkadaşım polisiyim,savcıyım diye insanları dolandırıyorlar haberlerde,gazetelerde okuyoruz egm telefonlara artık mesaj atıyor uyarıyor bu tür insanlara irtibat etmeyin diye seni arayan numarayı da ver kime ait oldugunu bulsunlar

aman diyim böyle insanlara kanan çok kişiler var kart bilgilerini alıp hayatını karartıyorlar insanların.

evet, ilk önce polisim diye arıyorlar hatta arkadan da telsiz sesi geliyor ilk 1 dakika falan. sonra niyet açığa çıkıyor,şayet tongaya düşerseniz yandınız.. polis sizi telefonla aramaz böyle durumlarda direk adresinize gelir.

ev telefonunu cep nosuyla aradı nosu görünüyordu telefonda
iyigünler hanımefendi ben ... emniyetinden arıyorum dedi kiminle görüşüyorum dedi( bende ipler koptu) çünkü bana göre emniyetten arayan biri kimi aradığını bilir ben adımı söylemedim siz kimi aradınız dedim oda ...şu numarayı yani ev nosu tekrarladı bu numara kime ait dedi bende sizin polis olduğunuzu nerden bileyim dedim polis olsaydınız numara kime aittir bilirdiniz dedim oda benim bu sözlerime karşı bana kızarak ister inanın ister inanmayın dedi ben polisim dedi bende gerizekalı seni dedim kapattım telefonu
ağrına gitti herhalde yeniden aradı küfretti bende suratına kapattım oda yine aradı bende ona küfrettim hazmedemedi galiba seni şimdi polise vercem dedim kapattım yüzüne
sonra 155i aradım noyu verdim ilgileneceklermiş
şimdiden sonrası ne olur bilmiyorum 155 bana geri dönermi acaba bilgisi olan var mı
155teki polis emniyete yaza savcılığa suç duyurusundada bulunabilirsiniz dedi ama ne yaparım bilemiyorum şoktayım

iyi ki dikkatli olmuşsun.. suç duyurusunda bulunabilirsin bence de.adliyeye gidip ordaki görevi polislere danışsan yardımcı olurlar sanırım.

Poliste telefonla arar, ancak şu şartlarda;
Sizin karakolda açık bir dosyanız (mesela bir şikayetiniz vardır, ki bu şikayetinizi zaten siz biliyorsunuzdur ve şaşırmazsınız) vardır, o dosyayla ilgili bir durum vardır ve sizi karakola davet ediyordur..
ama aradığında 'ben .... polis karakolundan polis memuru ...... ,
Ayşe fatma hanım, şikayetinizle ilgili ....karakoluna gelmeniz gerekiyor'' der..
ve sizde, zaten olayınızı ve şikayetinizi bildiğiniz için karakola dosyanız için gidersiniz..

Amaaa hiçbir dosyanız yoksa ve arayan sizin adınızı bilmiyorsa ve adınızı öğrenmek için taklalar atıyorsa, bilin ki bu, dolandırıcılık şebekesidir, itibar etmeyin..

155 deki polis memurunun da dediği gibi,
savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz..

suç duyurusunda bulunursam çok uğraştırır mı?neler yapılıyor pek bilgim yok bilgisi olan varsa yazsın merak ediyorum.

Back
X