Telefonumdaki fotoğrafları silmeli miyim

telefonundaki resimler telefonun hafızı kartına mı kopyalı?eğer öyleyse hafıza kartını çıkarıp yeni bir tane al.Bunu da evde bir yerde sakla ve asla telefonun bozulsa bile içinde hafıza kartı ile tamire verme.Bilgisayar hafıza kartlarından silinen dosya,resim,bilgiler artık çok basit programlarla geri gelebiliyor.Ben bir kere meraktan denemiştim oldu valla.Programı hatırlamıyorum ama internette girdiğiniz sitelere kadar taaa bilgisayarın kullanılmaya başlanma tarihine kadar bilgileri getiriyordu.

format yiyen bilgisayarda geri gelmez herhalde değil mi :(

Şu anda sorun olduğunu düşünmüyorum, keyloggerla girecek kadar kafayı takan biri yoktur herhalde bana. Benim asıl endişem telefona bir şey olursa idi.

Güven konusu da daha önce söylediğim gibi, kimliğim belli olsa asla zaten göndermezdim : )

keylogger ihtimaline karşı her zaman on-screen-keyboard kullanmanı tavsiye ederim
ben banka işlemlerinde falan kullanıyorum
evet, paranoyağım :27:

evet, o program gibi bu sırf bu işe özel yapılmış programlar diskin o bölümünü recovery edilemez haline getirmek için birebir :)

peki bir soru bilgisayara format atılsa dahi atılmadan önceki fotoğraflar geri gelebiliyor mu? bir de o programı nerden bulabilirim arkadaşın dediğini.

BU silme işleride bir yere kadar.
Türkiyede ünlü bir hacker ki şu anda emniyet için çalışıyormuş tv de çıkmıştı.
Onun anlattığına göre bütün resim özel bilgi ya da ıvır zvr ne varsa belli bir yerde depolanıyor yani bize bu imkanları sunan teknolojiyi bulan kim ise onlarda.
Bu bilgiler o belli yerde depolanyorsa asla silinmez mişşşş
Ne kadar ürkütücü değil mi? bizim tanımadğımız dilini dinini huyunu suyunu bilmediğimiz bir grup bizim en ince ayrıntılarımıza kadar bilgi sahibi.
O yüzden teknolojiyi kullanırken sınırımız bilmemizde fayda var bir anlık gaflet sonumuz olabilir.
Hacklenmeninde kademeleri var acemisi ustası var bu işlerin beyazlar griler siyahlar gruplanmış riskli kişiler.
Tanısın tanımasınlar niyetleri bilgilerini kötüye kullanmaksa şu anda bu yazya denk gelmeleri bile riske girmenize sebebtir.
Silin kırın sifonu üstüne çekin iyice parçalayıp yeni telefon alabiliyorsanız onu alın.
Hayatı riske atmamalı derim.

galiba canım yalnız hepimizin de ne kirli çıktıları varsa düşünmeye başladık ufaktan sen munenin albümüne bi git bakim kimlere meydan okumuş bi bakıver.

yok kirli çamaşır değil ya benim eski fotoğraflarım vardı lise mezuniyetine kadar format atarken rarlamıştım ama hepsi geri gelmemiş baya üzülmüştüm

bi deneyeyim programın adı nedir

yok kirli çamaşır değil ya benim eski fotoğraflarım vardı lise mezuniyetine kadar format atarken rarlamıştım ama hepsi geri gelmemiş baya üzülmüştüm

bi deneyeyim programın adı nedir
recovery var mesela canım umarım doğru yazdım o tarz programları deneyeceksin ama işlem uzun sürüyor.

keylogger ihtimaline karşı her zaman on-screen-keyboard kullanmanı tavsiye ederim
ben banka işlemlerinde falan kullanıyorum
evet, paranoyağım :KK53:
Banka işlemlerinde falan ben de ekran klavyesi kullanıyorum.

galiba canım yalnız hepimizin de ne kirli çıktıları varsa düşünmeye başladık ufaktan sen munenin albümüne bi git bakim kimlere meydan okumuş bi bakıver.
Konu bilgisayardan silinenler ve geri döndürülmesi olunca herkes bir "acaba?" oluyor herhalde:KK53:

BU silme işleride bir yere kadar.
Türkiyede ünlü bir hacker ki şu anda emniyet için çalışıyormuş tv de çıkmıştı.
Onun anlattığına göre bütün resim özel bilgi ya da ıvır zvr ne varsa belli bir yerde depolanıyor yani bize bu imkanları sunan teknolojiyi bulan kim ise onlarda.
Bu bilgiler o belli yerde depolanyorsa asla silinmez mişşşş
Ne kadar ürkütücü değil mi? bizim tanımadğımız dilini dinini huyunu suyunu bilmediğimiz bir grup bizim en ince ayrıntılarımıza kadar bilgi sahibi.
O yüzden teknolojiyi kullanırken sınırımız bilmemizde fayda var bir anlık gaflet sonumuz olabilir.
Hacklenmeninde kademeleri var acemisi ustası var bu işlerin beyazlar griler siyahlar gruplanmış riskli kişiler.
Tanısın tanımasınlar niyetleri bilgilerini kötüye kullanmaksa şu anda bu yazya denk gelmeleri bile riske girmenize sebebtir.
Silin kırın sifonu üstüne çekin iyice parçalayıp yeni telefon alabiliyorsanız onu alın.
Hayatı riske atmamalı derim.

Dedikleriniz doğru, hiçbir şeyi tamamen silemiyoruz. Ama bir yandan millet neler neler gönderiyor, benim kıytırık fotoğraflarıma mı kaldılar diye düşünüyorum:KK48: Olan oldu artık zaten.

bu arada munenin albümü kısmını anlamadım ne olmuş?

Çok kararsız kaldığım bir konu hakkında fikir istiyorum.

Telefonumda gönderilen ve alınan, ve başkalarının görmesi oldukça sakıncalı bazı fotoğraflar var. Bunlar şu anda şifreli klasörde duruyor ve telefonumu eline alan birinin klasörü açıp bunları görmesi imkansız.

Ancak sonuçta telefon her an bozulabilecek/çalınabilecek bir şey ve böyle bir durumda teknik servis veya telefonu alan kişiler uğraşıp şifreyi kırabilir veya başka şekilde fotoğraflara ulaşabilir. Bu açıdan temkinli olup silmem gerekiyor evet.

Fakat ben o fotoğrafları yitirmek istemiyorum, yani tamamen kaybetmek istemiyorum. Bilgisayara aktarmayı da daha riskli buluyorum, sonuçta virüs veya hacklenme gibi şeyler her an olabilir.

Sizce bilgisayara aktarmayıp telefondan da tamamen silmesem nolur? Sonuçta benim telefonumda olması dışında kimliği deşifre edecek herhangi bir şey yok.

Teşekkür ederim,
Harici hard disk alıp onda saklıyabilirsiniz,telefonda virüs bulaşma ihtimali var.ÖZellikle akıllı telefon ise yada telden nete giriyor iseniz yine virüs bulaşır.

Kesin çözüm :) madem recoveryler varmış sd karta atacaksın resimleri kartıda gözün gibi korucaksın...
Silmeye karar verdiğin anda direk ateşe at:KK45:Ordanda recovery yapan çıkarsa zaten kaderine küs arkadaş:KK48:

Bu arada "seneler sonra p.rno sitelerinde vs çıkarsa şaşırma" lafına şok oldum..
"Harbi mi la" fln oldum:KK57::KK57::KK57:
Okadarda degildir yaaa insan bilgisayarının albümlerinde sakladığı şeyler nasıl internete düşer:KK64:

peki bir soru bilgisayara format atılsa dahi atılmadan önceki fotoğraflar geri gelebiliyor mu? bir de o programı nerden bulabilirim arkadaşın dediğini.

Getirilebilir, şans işi. Format bilgileri yüzeysel siler çünkü, atıyorum sildiğiniz bir dakikalık bir video ise recovery programı 3-5 saniyesini geri getirirse zaten format emeği boşa gider.

google'a ccleaner indir yazın, çıkan ilkten indirin, yanılmıyorsam program kurulduktan sonra sağ kliğe erase with ccleaner/cclaner ile sil özelliği gelecektir. Olmassa programı biraz kurcalayıp kendiniz de bulabilirsiniz.

Getirilebilir, şans işi. Format bilgileri yüzeysel siler çünkü, atıyorum sildiğiniz bir dakikalık bir video ise recovery programı 3-5 saniyesini geri getirirse zaten format emeği boşa gider.

google'a ccleaner indir yazın, çıkan ilkten indirin, yanılmıyorsam program kurulduktan sonra sağ kliğe erase with ccleaner/cclaner ile sil özelliği gelecektir. Olmassa programı biraz kurcalayıp kendiniz de bulabilirsiniz.

tamam:) bir de alakasız ama bu pc alınırken verilen ürün kurtarma cd leri ile format atmak mümkün mü?

Bu

Bu program ne ise yariyor yaaa?
Benim pc de var bu ama bir kere acmisligim yok kim indirdi hatta hic bilmiyom bile ne ki o?

Back
X