• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tembel tembel tembel..

of ya kendimden bıktım,resmen garfield gibiyim,en azından o sevimliydi:KK46:
kızlar hiç bi işimi bitiremiyorum ben ya,temizlik yapasım falan hiç gelmiyor.şunu yapacağım diyorum yarım kalıyor.namaza başlıyorum bırakıyorum,kitap okuyayım diyorum kitabı bitiremiyorum:KK12:
benim gibi olan,sonra hayatını düzene sokabilen var mı?
ev işeriyle özellikle başım belada,sanki omuzlarımda ağır bir yük hiç bir zaman bitmeyecek gibi.yetiştirenler nasıl yetiştiriyor bilmiyorumki:KK43:

Demir eksikliği, vitamin eksikliği, havalar, can sııntısı hepsi bir şekilde canımızın iş yapmasını istemiyor olabilir. Ama sağlığımız için yapmak zorundayız. Mesela ev toz içindeyken hayatta rahat edemem, sonuçta o tozu komple soluyoruz. Ya da mutfakta elimi birşeye attığımda kirliyse, yapacağım yemeğide yapamam.
Temizlik yapasın gelmedikçe yapasın gelmez :KK53:

7 aylık evlilikte çok yenisin. Bekarken odamı bile annem toplayıp temizlerdi, onu bile yapmazdım. Şimdi 1,5 yıllık evliyim, sorumluluk beni biraz titizliğe itti. Sana kısa kısa tavsiyelerde bulunmak isterim en azından ben o şekilde rahat ediyorum.

Öncelikle, birşeyi nereden alıyorsan onu geri yerine koy. Sonra koyarım deme, işin bitince koy. Bir süre sonra el alışkanlığı kazanırsın zaten. Sonra evini ilk başta toplamakla başla. Herşey yerli yerinde olsun, Ortalıkta birşey bırakma, ya da "aman neyse masanın üzeri de dağınık kalsın" deme, ütülenecek kıyafetleri bile ütü masasına katlayarak koy. Ev derli toplu olunca gerisi kolay olur zaten. Evin hem dağınık hem pis olmasın kadar kötü birşey yoktur. Bu işlemlerle dağınıklıktan kurtulabilirsin. Sonra süpürge açtım mı temizliğin %30 uda tamamlanır, o gün yorgun hissedersen vileda ve toz almayı ertesi güne bırakırsın. Zaten 2 kişisiniz. Ev hem derlenip toplanıp hemde az buçuk temiz olduktan sonra, siz de aldıklarınızı yerine koyarsanız tekrar dağılmasını önlersiniz.

İlk aylarda bende çok yoruluyordum. Birgün süpürüyorsam birkaç güne vileda yapıyordum. Sonra toz alıyordum. Sonra bunlar pratiğe dönüştü. Hatta geçen gün dişlerimi fırçalarkan banyo lavabosuna fısfıs sıkıp 2 dakikada fırçayla ovaladım. 1 taşla 2 kuş ;) Şimdi hepsine alıştım. Süpürüp silip tozları alıyorum. Mesela dün akşam, oturma odasının tülü birazk irlenmiş göründü gözüme, eşime sordum çıkarıp yıkasam takar mısın diye, hadi çıkaralım dedi. Çıkardık attık makinaya 1 saat kısa programda yıkadım, o sırada dizimizi izledik, sonra 2 dakikada taktık. Parça parça aradan çıkarınca işler kolaylaşıyor ama biriktirince yapması çooookkk zor....

Dilerim en kısa zamanda kendine göre pratikleşirsin. Bu arada buradaki evim evim güzel evim, evimizin en temiz en dağınık hali vs gibi topikleri okursan gaza gelebilirsin... Benden bu kadar... Sevgiler...

kız bu ne hal :) aç bir film tv karşısında hem izle hem katla yarım saate biter.şimdi evde olsaydım ahhhh:110:
=)) katladim bitti bir suru de utulenicek varmis varmis.

Sen calisiyorsun heralde ah bende 7/24 evde olmasam keske. Aksama kadar temizlik yapicam simdi, sonra da kocisime atki basladim onunla ilgilenicem =))

o kadar birbirine girmiş ki buruşmuştur hepsini ütüleyin bence. ayrıca kıyafetlerin bu kadar özensiz şekilde beklemesi bence kalitesini azaltır.
Utulenmesi gerekenler de cikti icinden ama yok artik hepsini nasil utuliyim.
Cogu ev kiyafeti corap camasir falan zaten, 6 senelik kiyafetlerimi bile giyiyorum hala kalitesi azalmadii sukur :D

Kan değerlerin normalse kesinlikle miskinlikten. Çaresini bilmiyorum.

Off evi mok goturuyo 5 makina camasir katlanacak duruyo benim de elimi biseye atasim yok. Bir care bulursan bana da soyle.

http://i.hizliresim.com/mro9pP.jpg

:KK57::KK57::KK57::KK57:
Ay hemen birinin ucundan çekip katlayasım geldi. Nasıl durulur bu dağınıklıkta?

Mesela ben de cumartesi bir saatte süpürüyorum. Koltuk üstü dip köşe derken geçiyor zaman.
Uzun bir süre değil mi sizce?

yorumumu genel olarak yapılan yorumlardan dolayı yapıyorum sadece senin yorumunla alakalı deil. kadıncagız bi resim attı gayet samimi sekilde nerdeyse çamasırlardan dolayı pasaklı ilan edilecek.ne mutlu temiz titiz düzenli hanımlara.herkesin evinde böyle günler olur hergünümüzde bir olmaz.ev temizligi için kafayı yicegimize bence ozamn canımız ne istiyosa onu yapalım temizlikk bitmez ne kadar yapsanda bitmezzz ama ömür bitiyo bizde mükemmel olmayı verelim parmakla gösterilen temizlik düzen abidesi olmayıverelim oda eksik olsun:)

Kan değerlerin normalse kesinlikle miskinlikten. Çaresini bilmiyorum.

:KK57::KK57::KK57::KK57:

Mesela ben de cumartesi bir saatte süpürüyorum. Koltuk üstü dip köşe derken geçiyor zaman.
Uzun bir süre değil mi sizce?
Gozumun onunde olmayinca durmusum hepsi camasir odasindaydi bir girdim pir girdim katladim hepsini. Cok yardim etmek istediyseniz ben supururum siz silersiniz sonra da kahve yaparim size :KK50:

yorumumu genel olarak yapılan yorumlardan dolayı yapıyorum sadece senin yorumunla alakalı deil. kadıncagız bi resim attı gayet samimi sekilde nerdeyse çamasırlardan dolayı pasaklı ilan edilecek.ne mutlu temiz titiz düzenli hanımlara.herkesin evinde böyle günler olur hergünümüzde bir olmaz.ev temizligi için kafayı yicegimize bence ozamn canımız ne istiyosa onu yapalım temizlikk bitmez ne kadar yapsanda bitmezzz ama ömür bitiyo bizde mükemmel olmayı verelim parmakla gösterilen temizlik düzen abidesi olmayıverelim oda eksik olsun:)
=)) ya arkadasim ben kasindim aslinda iyi de oldu gaza gelip bitirdim hepsini. Toz alma isi de bitti supurmeye geldi sira. Ayni sekilde dusunuyorum kesinlikle pis degil ama cogu zaman daginik olur evim mutluyuz biz. Habersiz misafir gelince ortadakileri toplayip yatak odasina attimmi yine herkes evimi toplu temiz goruyo:KK66:

Gozumun onunde olmayinca durmusum hepsi camasir odasindaydi bir girdim pir girdim katladim hepsini. Cok yardim etmek istediyseniz ben supururum siz silersiniz sonra da kahve yaparim size :KK50:

Sizin yüklediğiniz resmi görünce gözlerim :KK57: böyle olmadı tam tersine gıpta ettim şaşıracaksınız belki hepiniz ama gerçekten gıpta ettim. Keşke sizin gibi olabilsem diye, ben tam tersi temizliği takıntı haline getirdim. Zaten obsesif olduğumu söyledi gittiğim psikiyatr. Bu halimden o kadar hoşnutsuzum ki anlatamam. Bir ara ilaç kullandım çok rahattım ilaçlar bittikten sonra da normaldim ama şu son dönemde yine nüksetti. Ve ben artık bu temizlik takıntım yüzünden eşime, çocuklarıma evde rahat yüzü göstermediğim için kendimden sıkılmaya başladım. Ev halkı perişan ben perişan en çokta çocuklara üzülüyorum bu ara istedikleri gibi oyuncaklarını döküp saçamıyorlar bile benim bu takıntım yüzünden gözümün içine bakıyorlar sanki onlar neden dağıldı diyeceğim diye. Offf offf bu konuda o kadar dertliyim ki anlatamam. Sanırım yavaş yavaş ruh sağlığımı kaybediyorum.

=)) ya arkadasim ben kasindim aslinda iyi de oldu gaza gelip bitirdim hepsini. Toz alma isi de bitti supurmeye geldi sira. Ayni sekilde dusunuyorum kesinlikle pis degil ama cogu zaman daginik olur evim mutluyuz biz. Habersiz misafir gelince ortadakileri toplayip yatak odasina attimmi yine herkes evimi toplu temiz goruyo:KK66:
aynen amaç mutlu olmak zaten temiz titiz hanımların cogu genellemiyorum tabiki .hayatı eslerine çocuklarına zindan etmiş durumda oraya basma ,yeni sildim,elleme ,dokunma insanların evleri en rahat ettikleri yer olmalı bence kim nasıl istiyosa öyle davranmalı ya allah diyip kalkınca 2 saatte heryer pırıl pırıl oluyo zaten.2 saat içinde bütün gübü ev ahalisine zehir etmeye degmez .takıntı yapıp kendimize işkence etmeyede :)

Sizin yüklediğiniz resmi görünce gözlerim :KK57: böyle olmadı tam tersine gıpta ettim şaşıracaksınız belki hepiniz ama gerçekten gıpta ettim. Keşke sizin gibi olabilsem diye, ben tam tersi temizliği takıntı haline getirdim. Zaten obsesif olduğumu söyledi gittiğim psikiyatr. Bu halimden o kadar hoşnutsuzum ki anlatamam. Bir ara ilaç kullandım çok rahattım ilaçlar bittikten sonra da normaldim ama şu son dönemde yine nüksetti. Ve ben artık bu temizlik takıntım yüzünden eşime, çocuklarıma evde rahat yüzü göstermediğim için kendimden sıkılmaya başladım. Ev halkı perişan ben perişan en çokta çocuklara üzülüyorum bu ara istedikleri gibi oyuncaklarını döküp saçamıyorlar bile benim bu takıntım yüzünden gözümün içine bakıyorlar sanki onlar neden dağıldı diyeceğim diye. Offf offf bu konuda o kadar dertliyim ki anlatamam. Sanırım yavaş yavaş ruh sağlığımı kaybediyorum.

daha once de yazmistiniz biyerde. Allah yardimciniz olsun teyzem oyle evine misafir gitmesini bile istemiyor surekli elinde toz bezi...cocuklari da kiziyor artik hem kendine eziyet hem evdekikere. bir kitapta soz okumustumtam olarak degilse de bile manen soyledi. cocuklu evin ter temiz olmasini beklemek yagmur yagarken kapinin onunu suputmek gibidir. nasil yagmur o evin onunu tekrar kitu edecekse cocuk ta evi dagitacak cybku cocugun fitrati bu. yapma diyerek haksizlik etmeyin cicuklariniza onlardan degerli degil ya. siz sabredin Allah kolayligini verir.

daha once de yazmistiniz biyerde. Allah yardimciniz olsun teyzem oyle evine misafir gitmesini bile istemiyor surekli elinde toz bezi...cocuklari da kiziyor artik hem kendine eziyet hem evdekikere. bir kitapta soz okumustumtam olarak degilse de bile manen soyledi. cocuklu evin ter temiz olmasini beklemek yagmur yagarken kapinin onunu suputmek gibidir. nasil yagmur o evin onunu tekrar kitu edecekse cocuk ta evi dagitacak cybku cocugun fitrati bu. yapma diyerek haksizlik etmeyin cicuklariniza onlardan degerli degil ya. siz sabredin Allah kolayligini verir.

Son dönemde iyice psikolojimin berbat olduğunu fark ettim, bugünden sonra umurumda olmayacak bunun için elimden geleni yapacağım. Gerekirse sürekli evi toplamak bir yerleri temizlemek yerine onlarla birlikte evi dağıtacağım. Çocuklarım benim için her şeyden daha değerli, onlara eziyet çektiriyormuşum gibi hissetmeye başladım artık. İnanın bana sabahtan beri ağlıyorum içimde fırtınalar kopuyor resmen. Eski halime dönmek istiyorum. Hafta sonu sanırım yine psikiyatrinin yolunu tutacağım. Yoksa kendindem nefret etmeye başladım.

Hımm iyi fikir. Ama cam silmem. :63:

Evde olsam da şöyle işleri bitirip yorgunluk kahvesi yapsam.

Sana diyorum ama ben de beterim.
Ütüm bozuk dolabımda hala bir şeyler var ütülenecek. Yazlıkları kaldırdım güya. :KK12:

Son dönemde iyice psikolojimin berbat olduğunu fark ettim, bugünden sonra umurumda olmayacak bunun için elimden geleni yapacağım. Gerekirse sürekli evi toplamak bir yerleri temizlemek yerine onlarla birlikte evi dağıtacağım. Çocuklarım benim için her şeyden daha değerli, onlara eziyet çektiriyormuşum gibi hissetmeye başladım artık. İnanın bana sabahtan beri ağlıyorum içimde fırtınalar kopuyor resmen. Eski halime dönmek istiyorum. Hafta sonu sanırım yine psikiyatrinin yolunu tutacağım. Yoksa kendindem nefret etmeye başladım.

kendinizi bu kadar harap etmeyin doktora gitmeniz tabiki de hem sizin hem cocuklariniz icin cok iyi olacaktir umarim halledilebilir bir sorundur. hepten salmak yerine cocuklar oyun oynarken dagilmasina izin verin ama sikildiklarinda birlikte toplayin. gozunuze batan seyi yine kaldirin ortadan ama esiniz orda durmasini istiyorsa birakin dursun. esiniz de size yardimci olur cabucak eski gunlerinize donersiniz umarim. =)

Hımm iyi fikir. Ama cam silmem. :63:

Evde olsam da şöyle işleri bitirip yorgunluk kahvesi yapsam.

Sana diyorum ama ben de beterim.
Ütüm bozuk dolabımda hala bir şeyler var ütülenecek. Yazlıkları kaldırdım güya. :KK12:

heheh bak senin de varmis isi bitmeyen kiyafetlerin.

yok kiz aaa her temizlikte cam mi silinir =))

kendinizi bu kadar harap etmeyin doktora gitmeniz tabiki de hem sizin hem cocuklariniz icin cok iyi olacaktir umarim halledilebilir bir sorundur. hepten salmak yerine cocuklar oyun oynarken dagilmasina izin verin ama sikildiklarinda birlikte toplayin. gozunuze batan seyi yine kaldirin ortadan ama esiniz orda durmasini istiyorsa birakin dursun. esiniz de size yardimci olur cabucak eski gunlerinize donersiniz umarim. =)

İnşallah çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Back
X