Tembelim hemde cok

Haklisiniz. Dediklerinizi hayatima uygulamaya calisacagim.

Cok tesekkur ederim. Gonulden tesekkur ederim

önceden ygs ye hazırlanmışsın biraz temelin var yine iyi zaten ygs de kimya kolay oluyo hemen bitirirsin biyoloji için ezber yapamıyosan test çözebilirsin bol bol, yanlışın çıktığında veya boş sorun olduğunda doğru cevaba bakarak aa demek ki aslında böyleymiş falan dersin deneme yanılma yoluyla o da hallolur matematiğin çoğunu bitirmişsin zaten fonksiyon ve problemler konun iyiyse kazanırsın benim hocam öle demişti Türkçe içinde paragraf sorusu çöz bide eski yıllarda çıkan sorular test şeklinde ayrı satılıyor onlardan alıp çöz iyi olur vakit yaklaştıkça streslenmen normal ama fazlası zarar tabi kendini kasma önce kendine güven:) birde çalışırken sıkılman geldiğinde veya bırakmak istediğinde aklına güzel şeyler getir istediğin üniversitede istediğin bölümü okuduğunu falan düşün bu durum seni rahatlatır ders çalışma isteğinide artırır bence şimdiden başarılar umarım istediğin yeri kazanırsın hayırlı haberlerini alırız

Tavsiyelerinize kesinlikle uyacagim.
Bu konuyu iyi ki actim. Buyuk destek moral oldunuz. Allah razi olsun.

Insaallah uniyi kazandigimda herkese hayirli haberimi ulastiracagim. Dua edin lutfen benim icin. Hepinize ayri ayri hersey icin tesekkur ederim. Iyi ki Kk var

ay ne demek rica ederim bide ygs ye yüklenin ama bu kadar büyütmeyin gözünüzde önemli olan lys ygsden sonra ona bu kadar abanın bence umarım istediğin üniversiteyle beraber kazanırsın ve hayırlı haberini alırız

Yoğun çalışma programı yapıp kafa ve vücudu dinlememek kendi ayağını kaydırmak aslında. Ben de öyle bir hayat sürdürüyordum ve bir süre sonra sorunlar çıkmaya başladı. Çalışma saatlerini 10 değil de 7-8 olarak ayarlayıp kalan 2-3 saati vicdan yaparak geçirmek yerine daha verimli şeyler yaparsanız eminim faydası çok büyük olacaktır. 30 dk egzersiz yapmak veya dışarı çıkıp temiz havada yürümek bile zihni açar, nefes aldırır. O nefes alınmadan çalışılan şey maalesef ki kalite kaybedebiliyor. En önemlisi, kafayı rahat tutup elde olan zamanı en kaliteli ve pratik şekilde kullanabilmek bence :)

Beni de okul hayatımda tembel zannederlerdi. Hatta başarısızdım da. Ama aslında tembellik değildi olay, dikkatim çok çabuk dağılırdı benim, öyle uzun uzun derslere konsantre olamazdım. Çok çabuk sıkılırdım, ki hala öyle, başladığım işler hep yarım kalır bu yüzden.

Sende tembel değilsin bence, belki sıkıya gelemiyorsun. 10 saat' in 7-8 saatini ayırabiliyorsun en azından, biraz daha gayret göstermen lazım sadece, zorla kendini şöyle düşün, tek şansın o sınav (ki bu da ne kadar doğru tartışılır) ama şuan dayatılan bu maalesef, uymaktan başka çaren yok.

Aynı problem bende de vardı dikkat eksikliği çıktı
bence sen de bir uzmana danış .

Ebelik yada hemsirelik.
Benim gonlum ebelikten yana.
Uc bi hedefim yok fakat hic calismadan girdigim o ygsde puanim cok kotuydu.
Simdi ayni hazin sonla tekrar yikilmamak icin asiliyorum. Bakalim ne olacak
Hemşirelik su an çok populer
Kazanırsın İnşallah dua edeceğim sana
Sende bana et olur mu:)
Benim istediğim de olsun

Geçen yıl YGS programından çıktım canım. Sana tavsiyem istediğin yeri kazanmaya çalışmak için seni yüreklendirecek şeyler koy önüne. Örneğin istediğin üniversitenin, fakültenin kocaman fotoğrafını çıkar duvarına as. Yanına da şöyle yaz "az kaldı, şu kadar çalışmayla ben de orada olacağım inşaALLAH."

Yapabilirsin, sadece birazcık sabır... :)

Canım hayalinden vazgeçmeden çalışmalara devam
Sınava hazırlık süreci çok zordur,yıpratıcidir masaya oturdugun an uykun gelir cok iyi anlarim bunlari her ogrencinin sorunlaridir :)
Ben gunluk plan yapmazdim sahsen sugun bu bu calisilacak sukadar soru kendime hedefler koyardim elbet su bitsin sonra bi kahve molasi derdim mesela üniversitedeykende böyle çalistim.
Ve unutma masa basinda kac saat oturdugun verimli calismanin kaniti degildir bir yerden sonra ilgin dagilir verimli calismakla basari saglanir
Umarim istedigin yeri kazanirsin canim rabbim zihin bollugu versin sana yılma,pes etme,verimli calis

Bu günlerinin kıymetini bil zira ünide çok arayacaksın bu sefer tempoyu tutturusun hocayı tutturamazsın :))

Haklisiniz. Durumum soyleki programim 10 saat calismayi gerektiriyor. Ben 6 yada 7. Saatte bi jelibon kivamina giriyorum. Kahve. Seker cikolata takviyesi 8 saat oluyor.

Ama o 10 olmuyor.
Birsey eksik. Bi ders eksik.
Midem delinecek kahve icmekten

Günde mi 10 saat
O kadar kimse çalışamaz canım benim.İnsan bünyesine aykırı.
Günde 2 farklı dersi konu+tekrar+soru şeklinde çalışmanızı öneririm.
Bu da toplamda 5-6 saat gibi bir şey yapar,fazlası zarar

Ben gunde 16 saatlik bir tempoda calistigim oldu. Is arkadaslarim benden nefret ettiler. Onlari da calistirdigim icin.

Sınav zamanım geldi aklıma . Bende asla uyamazdım yaptigim hicbir programa . zaten o programlara uymak icin ot gibi yasayip tek dusunceyi sinav haline getirmek gerekiyor . Ben cozumu soru sayisi kotasi koyarak buldum . Hergun iki dersten 200 er soru cozerdim mesela . ve illaki o gun soru cozmeye en sevdigim ders olan matematikle baslardim cunku o bana gaz verirdi dahada dahada cozmek isterdim sorular dogru cikarken tik attikca kendimden gecerdim bakmisim 500 soru olmus olurdu aksamlari bunu yapardim . ertesi gun okulda dershanede yanlislarimi sorardim aklima gelirse sadece bu calismayla zeki bir insanda degilim ygs de 70 binde mf dede 50 bine cekmistim sende o programlari bir kenara birakip sevdigin derslerle sadece kota koyarak ilerle . ama bunlarin en buyuk dusmani KONU EKSİĞİ bilesin

Ebelik yada hemsirelik.
Benim gonlum ebelikten yana.
Uc bi hedefim yok fakat hic calismadan girdigim o ygsde puanim cok kotuydu.
Simdi ayni hazin sonla tekrar yikilmamak icin asiliyorum. Bakalim ne olacak
Bu arada hemsirelik istiyormussun İstanbul Universtesinde hemsirelik ikinci sinifim olurda yolun duserse haberim olsun sormak istedigin bisey olursada egitimle ilgili her zaman yardimci olurun:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…