- 2 Ağustos 2015
- 108
- 101
- 23
Ben daha tembelim :)
Sabah koy beni bi yere
Aksam geldiginde ayni sekilde bulursun
biraktigin gibi...
Avatar mesaj uyumubende aynısıyım değiştiremedim yıllardır kendimi sırf bunun için yardım almayı düşünüyorum her işim yarım yamalak zira
bu disiplini nasıl sağlıyorsunuz acabaa kendınızı nasıl motıve edıyorsunuz.Çok Üzgünüm ama sana burda kimse yardımcı olmaz. Çalışacaksın başka yolu yok. Hayatta bir yere gelio mutlu huzurlu bir yuva kurabilmek için önce kendini geliştirip şartlarını olgunlaştıracaksın. Tembelim diyerek kurtulamıyorsun tembellikse istediğin ben senden se miskin olurum hatta öyleyimdir ama isteklerim ve hayallerim hep benim hırsımı ayakta tuttu. Sonuç tıp fakültesini bitirdim uzmanlığı kazandım ve evlenip birde çocuk sahibi oldum.Tamam evliliğim mükemmel olmayabilir ama belli bir seviyeye istediklerimin çoğuna kavuştum nasıl çalışarak tam iki seneyeri geldi hem nöbete gittim nöbet ertesi uykusuz on saat derste dinledim yerimden kıpırdamadan,yeri geldi onbeş saat kendimi odaya kapatıp derste çalıştım ama beni motive eden çok şey vardı. Programlarımı hep kendim yaptım ve esnektim. Programa ben uymadım ama programı kendime uydurdum. Sana tek tavsiyem MOTİVE OL VE ÇALIŞ. Kolaylıklar dilerim.
Aslında daha önce yaşadığım hayal kırıklığı ve yenilgiler tus için Çalışmama yön verdi. Ortaokulda salak bir ergendim zeki ama çalışmıyor kafasında acayip bir özgüven fen lisesi isterken kıytırık bir Anadolu lisesine bile girememek ilk hezimetim.daha sonra öss de kendimi bildim bileli olmak istediğim doktorluk için çok uğraştım ama ilk sınavımda heyecan ve yine aşırı özgüven nedeni ile ikinci ve çok ağır yenilgiyi yaşadım.ağır bir depresyona girdim ama çabuk toparladım ve sıkıca asıldım zira artık ailem resti çekti son şansın diye bunda başarıdım. Fakültede ise ders çalışmak bir zevkti benim için o yüzden hiç zorlanmadım ama son sınıfta tus ve hayatın gerçekleri karşıma çıktı. Ben nöbetli bir branşta yapamam. Ama tusta da nöbeti olmayan rahat branşlar çok yüksek puanlı yapacak bişey yok ya ömrü billah hasta görüp acillerde pratisyen olarak kalacan yada uzman olup istediğin alanla uğraşacan tam iki sene kendimi kapattım hayata birde annem kızım uzmanlığı kazanmadan evlendirmem dedi al sana motivasyon. Son yirmi gün sadece ders çalışıp on dakikalık molalarımda bitecek ve evleneceksin diye tekrarlaya tekrarlaya tusu kazandımbu disiplini nasıl sağlıyorsunuz acabaa kendınızı nasıl motıve edıyorsunuz.
Matematik bitti sayılır çok az kaldı fene başlıcam sonra da lys konuları işte hadi hayırlısı hakkimizdaSelam cınım:)
Yok canım ya daha bitmedi valla uğraşıyoz işte
Senin nasıl gidiyo bakiim
Ben ders calismadigimda bi vicdan azabi ile karsi karsiya kaliyorum. Calisiyorum. Ama programim 10 saat calisilmasi gereken bi programben 6 yada 7. Saatte tikaniyorum
Ne olacak bu halimiz...
Ben daha tembelim :)
Sabah koy beni bi yere
Aksam geldiginde ayni sekilde bulursun
biraktigin gibi...
istediğim bölüm ygs ile alıyor çoğu.Ygs benim için çok önemli.Bu yüzden çok gerginim.Malum sürprizli de bi sınav....ay ne demek rica ederim bide ygs ye yüklenin ama bu kadar büyütmeyin gözünüzde önemli olan lys ygsden sonra ona bu kadar abanın bence umarım istediğin üniversiteyle beraber kazanırsın ve hayırlı haberini alırız
haklısınız. Fakat derslerim ancak öyle bi performansla yetişir. Konularım var. Bu beni çok geriyorYoğun çalışma programı yapıp kafa ve vücudu dinlememek kendi ayağını kaydırmak aslında. Ben de öyle bir hayat sürdürüyordum ve bir süre sonra sorunlar çıkmaya başladı. Çalışma saatlerini 10 değil de 7-8 olarak ayarlayıp kalan 2-3 saati vicdan yaparak geçirmek yerine daha verimli şeyler yaparsanız eminim faydası çok büyük olacaktır. 30 dk egzersiz yapmak veya dışarı çıkıp temiz havada yürümek bile zihni açar, nefes aldırır. O nefes alınmadan çalışılan şey maalesef ki kalite kaybedebiliyor. En önemlisi, kafayı rahat tutup elde olan zamanı en kaliteli ve pratik şekilde kullanabilmek bence :)
haklısınız.Çok teşekkür ederim.Beni de okul hayatımda tembel zannederlerdi. Hatta başarısızdım da. Ama aslında tembellik değildi olay, dikkatim çok çabuk dağılırdı benim, öyle uzun uzun derslere konsantre olamazdım. Çok çabuk sıkılırdım, ki hala öyle, başladığım işler hep yarım kalır bu yüzden.
Sende tembel değilsin bence, belki sıkıya gelemiyorsun. 10 saat' in 7-8 saatini ayırabiliyorsun en azından, biraz daha gayret göstermen lazım sadece, zorla kendini şöyle düşün, tek şansın o sınav (ki bu da ne kadar doğru tartışılır) ama şuan dayatılan bu maalesef, uymaktan başka çaren yok.
Rabbim gönlünüzdekini hayırlı bi şekilde nasip etsin. Dualarımda olacaksınız. Lütfen beni dualarınızda unutmayınHemşirelik su an çok populer
Kazanırsın İnşallah dua edeceğim sana
Sende bana et olur mu:)
Benim istediğim de olsun
Çok teşekkürler.Harika bi fikir.Geçen yıl YGS programından çıktım canım. Sana tavsiyem istediğin yeri kazanmaya çalışmak için seni yüreklendirecek şeyler koy önüne. Örneğin istediğin üniversitenin, fakültenin kocaman fotoğrafını çıkar duvarına as. Yanına da şöyle yaz "az kaldı, şu kadar çalışmayla ben de orada olacağım inşaALLAH."
Yapabilirsin, sadece birazcık sabır... :)
Çok ama çok teşekkür ederim.Canım hayalinden vazgeçmeden çalışmalara devam
Sınava hazırlık süreci çok zordur,yıpratıcidir masaya oturdugun an uykun gelir cok iyi anlarim bunlari her ogrencinin sorunlaridir :)
Ben gunluk plan yapmazdim sahsen sugun bu bu calisilacak sukadar soru kendime hedefler koyardim elbet su bitsin sonra bi kahve molasi derdim mesela üniversitedeykende böyle çalistim.
Ve unutma masa basinda kac saat oturdugun verimli calismanin kaniti degildir bir yerden sonra ilgin dagilir verimli calismakla basari saglanir
Umarim istedigin yeri kazanirsin canim rabbim zihin bollugu versin sana yılma,pes etme,verimli calis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?