Tembelim hemde cok

Günlük 10 saat çalışılır mı canım bence saat kotası koymak yerine konu falan koymalısın diyosun ya 3 ayım kaldı yetişmiycek ben hazırlanırken 2 haftada tarih ve coğrafyayı komple bitirmiştim günlük plan yapmıştım her gün deneme tarih coğrafyaa konuları matematikten test çözme şeklinde 2 hafta geçirdim bu süreçte dışarıda çıktım hafta da bi gün kendime ayırıyodum mesela canım isterse bi kaç test çözüyodum istemezse o da yok ve bundan vicdan azabı duymadım hiç insanız sonuçta kendimize zaman ayırmaya da ihtiyacımız var.ayrıca deneme çözmek için konuların bitmesini bekleme insan çözerken de öğreniyo çözümlü deneme alıp bitirdiğinde çözüme bakabilirsin bi zaman sonra denemede çıkan soru tiplerine gözün alışır.Edebiyatı ezber yapmadan öğrenmiş birisiyim bi soru bankası alıp baka baka çözdüm mesela hangisi bu yazara ait değildir yazıyodu alıyodum kitabı buluyodum o eser kime aitse not alıyodum sorsan ezbere bişey bilmezdim ama sorulara bakınca çözebiliyodum

Çok Üzgünüm ama sana burda kimse yardımcı olmaz. Çalışacaksın başka yolu yok. Hayatta bir yere gelio mutlu huzurlu bir yuva kurabilmek için önce kendini geliştirip şartlarını olgunlaştıracaksın. Tembelim diyerek kurtulamıyorsun tembellikse istediğin ben senden se miskin olurum hatta öyleyimdir ama isteklerim ve hayallerim hep benim hırsımı ayakta tuttu. Sonuç tıp fakültesini bitirdim uzmanlığı kazandım ve evlenip birde çocuk sahibi oldum.Tamam evliliğim mükemmel olmayabilir ama belli bir seviyeye istediklerimin çoğuna kavuştum nasıl çalışarak tam iki seneyeri geldi hem nöbete gittim nöbet ertesi uykusuz on saat derste dinledim yerimden kıpırdamadan,yeri geldi onbeş saat kendimi odaya kapatıp derste çalıştım ama beni motive eden çok şey vardı. Programlarımı hep kendim yaptım ve esnektim. Programa ben uymadım ama programı kendime uydurdum. Sana tek tavsiyem MOTİVE OL VE ÇALIŞ. Kolaylıklar dilerim.

ahh canım haftaya finaller var ve ben çalışamıyorm napcam bılmıyorm alttan derslerımıde senye verıcembu gıdısle

bu disiplini nasıl sağlıyorsunuz acabaa kendınızı nasıl motıve edıyorsunuz.

bu disiplini nasıl sağlıyorsunuz acabaa kendınızı nasıl motıve edıyorsunuz.
Aslında daha önce yaşadığım hayal kırıklığı ve yenilgiler tus için Çalışmama yön verdi. Ortaokulda salak bir ergendim zeki ama çalışmıyor kafasında acayip bir özgüven fen lisesi isterken kıytırık bir Anadolu lisesine bile girememek ilk hezimetim.daha sonra öss de kendimi bildim bileli olmak istediğim doktorluk için çok uğraştım ama ilk sınavımda heyecan ve yine aşırı özgüven nedeni ile ikinci ve çok ağır yenilgiyi yaşadım.ağır bir depresyona girdim ama çabuk toparladım ve sıkıca asıldım zira artık ailem resti çekti son şansın diye bunda başarıdım. Fakültede ise ders çalışmak bir zevkti benim için o yüzden hiç zorlanmadım ama son sınıfta tus ve hayatın gerçekleri karşıma çıktı. Ben nöbetli bir branşta yapamam. Ama tusta da nöbeti olmayan rahat branşlar çok yüksek puanlı yapacak bişey yok ya ömrü billah hasta görüp acillerde pratisyen olarak kalacan yada uzman olup istediğin alanla uğraşacan tam iki sene kendimi kapattım hayata birde annem kızım uzmanlığı kazanmadan evlendirmem dedi al sana motivasyon. Son yirmi gün sadece ders çalışıp on dakikalık molalarımda bitecek ve evleneceksin diye tekrarlaya tekrarlaya tusu kazandım

Sen çok gerilmişsin bence.
Ben de aynı sınava hazırlanıyorum ve sana tavsiyem saate bakma.Dediğin doğru verimli 3 saat gevşek geçen 7-8 saate bedel.O yüzden önüne bir defter aç gün içinde yapacaklarını not et.Göreceksin o zaman gerçekten ne kadar çalıştığını ve çalışmadığını düşündüğün an daha da hırslanacaksın.Saat seni sadece yorar,yani yine günlük en az şu kadar saat de ama ucu ucuna saate uymana gerek yok.

Haftalik plan yap, sonra o haftalik programi günlere böl. Her gün en az bukadar sey yapmam lazim diye hedefle.

Böyle yaziyorum ama ayni tembellik bendede var maalesef. Aslinda tembellik diyoruz ama bence asıl sebebi zorlanmamız. Zorlaninca yapmak istemiyorum. Pesde etmeyince Vicdanım susmuyor...

Ayyy biri tembellik mi dedi

Huzursuz bacak sendromuyla karsilasmayin ve tembelliginizin kıymetini bilin

Ben ders calismadigimda bi vicdan azabi ile karsi karsiya kaliyorum. Calisiyorum. Ama programim 10 saat calisilmasi gereken bi programben 6 yada 7. Saatte tikaniyorum

Ne olacak bu halimiz...

Ders çalışırken yapacağın en büyük hata kendine sınırlar koymak. Yani 10 saat çalışmam gerekiyor gibi kendine sınırlar koyarsan başarılı olamazsın. Çünkü 9 saat çalışsan aynen yaşadığın gibi vicdan azabı çekersin ve bu motivasyonunu düşürür bir süre sonra hep eksik hissedersin ve özgüvenin kırılır ve de ders çalışırken verim alamazsın. Bi kere her insanın anlama ve çalışma kapasitesi çalışma tarzı farklıdır . 6 saat çalışabiliyorsan senin kapasiten bu demek ki. Bunu kabul et ve asla başkalarıyla kıyaslama, kendini daha fazlası için zorlama. belki de başka birinin 10 saatte anlayıp oturtabileceği bir konuyu veya dersi sen 6 saatte hallediyorsundur.
Sınava hazırlanırken en önemli şey moral motivasyondur kaç saat çalıştığından bile daha önemli bence. Verimli çalışıyorsan kafana dert etme. bi de süreklilik çok önemnli bunu unutma.

istediğim bölüm ygs ile alıyor çoğu.Ygs benim için çok önemli.Bu yüzden çok gerginim.Malum sürprizli de bi sınav....
Herneyse.

Çok teşekkürler İnşallah size ulaştıracagım haberimi

haklısınız. Fakat derslerim ancak öyle bi performansla yetişir. Konularım var. Bu beni çok geriyor

haklısınız.Çok teşekkür ederim.
İyi ki varsıznız iyi ki kk var.

Çok teşekkürler.Harika bi fikir.
Şöyle söyleyeyim teyzem sağlık personeli. Geçen hafta onlara gittiğimde formasını kir sepetinden çıkardım giydim fotoğrafımı da çektim. Telefonumun ekranında suan istediğim meslegin formasıyla çekkilmiş bi fotoğraf var Evet yaptım bunu
Etkisi büyük
Açıp açıp bakıyorum

Çok ama çok teşekkür ederim.
Vazgeçmek yok.Devam...
İyi ki varsınız.Tanımıyorum ama neredeyse burdaki biçok kadın benim bi arkadaşım dostum gibi. İyiki bu konuyu açtımHer zamanki gibi yureklendirdiniz beni.
Gönülden teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…