Tembelliğim

TurkuazM

Hayat ve su
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
3.350
1.182
373
buraya ilk defa konu açıyorum kv eş vs gibi şeyler değil şimdilik kvmin oturduğu aptye gidince onlarla ilgilide bol bol yazıcam sanırım

3 aydır çalışmaya başladım 17 aylık bir oğlum var annem bakıyor sağolsun....ben alıştım ama oğlum alışmadı henüz anneannesinin canını alıyor bütüngün çok yaramz ama işte hayat şartları çalışmak gerekiyor.....

gel gelelim sorunuma tembellik....
işten çıkış saatim belli olmuyor bazen 5 bazen 6 da....eve git çocugu yedir oyna veya uyut derken canım çıkıyor geçmek bilmeyen doğumdan kalan bir bel ağrım var zaten o ayrı öldürüyor.....

oğlum uyanıkken kesinlikle ev işi yaptırtmıyor çok yaramaz tek başına bırakılmaya gelmeyen koltuk tepelerinde gezen bi çocuk zaten ben nereye gitsem o orada bitiyor...onla uğraşmaktan helak oluyorum anlayacağınız....

onu uyuttum diyelim bende yatmak istiyorum sürekli ev işi hak getire kalıyor öylecene her yer darma dağın....biliyorum bunu benden başkası yapmayacak ben yapıcam ama olmuyor işten sonra sürekli bir yatma halindeyim...

napmalıyım ne etmeliyim de bu tembelliği üzerimden atmalıyım aniden kv geldiğinde hep rezil oluyorum evim dağınık kalıyor çok sıkıldım bu durumdan çözüm istiyorum....

Sen çalışıtğın için öyle ee ben evdeyimde ne değişiyor sanki :) Sabah güzelce topladım süpürdüm şimdi yeller esiyor o halinden.Akşam kızım yatınca pilim bitiyo sanki yığılıp kalıyorum.Evin o dağınık haliyle yatıyoruz:) Toz kir pas dikkat çeker ama oyuncaktır falan o şeilde bir dağınılık mecbur oluyor.Hele evde bir çocuk varsa bu çok çok normal.Elinden geleni yap ama gerisi için kendini zorlama yazık sanada.Temizlik yapa yapa ölecez ne ya bu :)

cvbın çok moral verici oldu valla
oyuncak dağınıklığı oluyor genelde
koltuklarım çok minderli onlar oğlum sayesinde hep yerde
çekmecelerde kesinlikle çamasır bırakmaz hepsini dağıtır onların dağınıklığı felan
muftağı toplamaya kalksam bacaklarıma yapışır al beni diye babasını çok sever ama ben başka bir odadaysam peşimden gelir
çoğu tembelliğimde oğlumdan kaynaklanıyor
suçu ona mı attım naptım

Yok valla suçu ona atmamışsın zaten suçlu onlar:)Ben odayı temizleyip kapısını kapayıp çıksam hiç bir şey olmaz ama kızım anında odaya dalıp yastıkları yere atınca,legoları fırlatınca o ev sanki hiç temizlenmemiş gibi oluyor.dert etme boş ver.Yapacak birşey yok çünkü.En önemlisi işleri biriktirmemek tabi.Ama onuda yapıyoruz maalesef:)

aynı durumdan müzdaribim arkadaşım olmuyor yaa topla topla gene dağılıyor bebeğim oldu olalı bende de bi tembellik var bazen topluyorum bazen de canım hiiç istemiyor inanırmısın çamaşırlarım 2 gün balkonda kaldığı gün oluyor ama çok yoruluyorum bende napıyım hem çalış hem yemek yap çocuğuna bak zaten akşamları anca 2 veya 3 saat görebildiğim yavrumla doyasıya vakit geçirmek istiyorum ama helak oluyorum .yalnız degilsin arkadaşım :)

bi yardımcı tutmayı falan deneseniz olmazmı en azından haftada 1 faydası olur size:44:

başkasının yaptığı temizlik asla içime tutmaz illa kendim yapmam lazım başkası yaptığında ev hala kirli gibi eliyor bana....

aslında yaptıgımda çok temiz ve güzel temizlik yaparım ama işte tembellik bırakmıyor yakamı tembelliği yenecek birşey olsa keşke...

çocuklu evlerde ve çalşıan annelerde genelde bu sorun var :) bunu kimse ayıplamaz ki.... neticede işe güce gidiyorsun hiç yerinde durmayan bir çocuuğun var halsizsin... ev işlerinde anca eşin yardımcı olabilir ama 2 dk sonrayine oğlusun dağıtır:) bence sorun etme biraz daha büyüsn kendini bilsin herşey yoluna girer

Benim de 3 yaşında bir kızım var, kendi annemle oturuyorum ve ev dubleks..
Annem ameliyat oldu aralık 4'te, gelen giden hala bitmedi!!!
Abartısız her akşam 8-10 kişi var, gündüzü de ayrı yani!!!!
Eve gidince yemek, bulaşık, evi toparlama, çocukla yuvarlanma derken... Bittim zaten...
Bazen geceleri ütü de yapacaksam.. Ağlayın halime.. Çünkü en az ütüm 4 saat sürer
Bıktım artık, temizlik yapmaktan, sürekli kısır döngünün devam etmesinden, işlerin bitmemesinden...
Annecim sağolsun o haliyle bile kızımla ilgileniyor, yemek yapıyor, ufak ufak çamaşır asıyor ama fazlası asla olmaz. Yasak..
Ama çok yoruldum bunaldım... Çalışan bir anne -özetle- olmak kabus gibi birşey...
Çocukla ilgilenmemiz gereken vakti temiziliğe ayırınca vicdan azabı, çocuğa ayırınca yine vicdan azabı!!!!
Oooooooff of!

Moral oldu mu

Oğlunuzun annenize alışması biraz zaman alacak.

Siz kendinize bir düzen oluşturun ve dağıtmamaya özen gösterin. Çocuğunuzla oyun oynarken toz alın yerleri süpürün . Yada eline defter kalem verin siz çamaşır katlayın vs. vs: Ben böyle yapıyorum. Bende akşam 10 gibi yatarım oğlumdan dolayı.

Bu arada bel ağrınız için doktora gidin bu kadar zaman sonra normal değil ağrı yapması.

cok erken yatıyorsunnnnnnn

benımde oglum ben eve gıttıkten sonra 2-3 saat arasında uynaık kalır 8 -9 gıbı uyur ama cocuk uyanınca ıs yaparımda cok detaylı olmaz ama genede yaparım
17 ay daha kucuk belkı oyalanması daha zor olabılır benımkısı 3 yasına gırecek 1 ay sonra

Çok yoruluyorum çünkü Her gün 10'da yatmıyorum ama genelde öyle sabahta erken kalkıyorum

Çok yoruluyorum çünkü Her gün 10'da yatmıyorum ama genelde öyle sabahta erken kalkıyorum

6 da kalkıyorum
sadece gıyınıyorum evı topluıyorum cıkıyorum
cogu zaman yatmadan oncedfe topluyoruz
oyuncakları dagnık bırakırsak gece mutlaka 2-3 aten kırıyoruz agladıgında yanına gıdınce

6 da kalkıyorum
sadece gıyınıyorum evı topluıyorum cıkıyorum
cogu zaman yatmadan oncedfe topluyoruz
oyuncakları dagnık bırakırsak gece mutlaka 2-3 aten kırıyoruz agladıgında yanına gıdınce

Ben 5:30 da ayaktayım ki her gece en az 3-4 kere kalkar oğlum

Sabah kahvaltısını hazırlıyorum benimle ebraber yemek istiyor yoksa ağlıyor sonra onu hazırla kendimi hazırlıyorum mutfağı topluyorum çıkıyorum. Kırmak önemli değilde batmasın Ayrı mı yatıyor bebişin

Konu başlığını görünce ilgilenmeden geçemedim:))
Bu sorundan muzdarip olmayan iş kadını olup aynı zamanda anne olan her kadının sorunu...
Benim iki çocuğum var. Bende bazen tembel miyim diyorum ama bu tempoya kim dayanır??
Gece uyanmalar olmasa bu kadar çökmezdik herhalde.
işyerimde bütün bayanların ortak sorunu...
ne yazıkki çocuklar büyüyene kadar böyle devam edecek.

ayrı odası var
ama en derın uykuyu genelde bız uyurken cektıgı ıcın oda gece 2--3 kere kalkıyor
kahvaltı fılan hakgetıre 6.30da evden cıkıyorum
o uyumaya devam edıyor
buarada haftada 2-3 kere gece kalkıp yanımıza gelıyor
konusa konusa
benı yalnız bırakmıslar ya alla alla dıye
ama bebekle uyumak cok guzel yaa bayılıyorum
hıc 10da uyudugum ıoolmaz hattab en aksamdan bulasık fılanda bırakmam hıc 11 en erkendır
en gec 1 ıdır yattıgım saaat

Maşallah ona Darısı başımıza. Bende odasını ayırmayı düşünüyorum ama benim oğlum babasını çok kıskanıyor beşiğinde bile yatmıyor aramızda bana dönüp yatıyor Ben 8 saat en az uyumalıyım yoksa kalkamam:44:

8-9 mu? maşallah diyelim...

Ayyy benim kızım neden bu kadar uykusuz yaa... inanın pil mil kalmıyor.
konu sahibi arkadaşında anlattığı gibi evim hep dağınık.
Hiç bir akşam yemek dışında oturamıyorum.
işten 18 de çık 19 da çocukla buluş. eve 20:00 de var yemek ısıt yada yap ye 21.30 en erken.
kızımda en, en erken 23:30 da uyur oda kavga çığırış...(sabahta 11 gibi kalkıyor öğlen uykusu yok ) gecede 2-3 kez kalkar ayaklarında salla....

onu uyuturken uyumassam kalkıp evi topluyorum, geneldede uyuyakalıyorum sabahta 7 de evden çık, kızı bırak, sonrada işe dinlenememek o kadar yoruyorki anlatamam... Tabi birde çocukla ilgilenememenin vijdan azabı... ne zaman geçecek bu hallerimiz bir ohh diyeceğiz biz yaa...

Son düzenleme:
Bu durumu tembellik olarak değerlendirmeniz kendinize ettiğiniz en büyük haksızlık bence. Hem çalışıyorsunuz, sonrasında da oğlunuzla ilgileniyorsunuz. Tembel bir insan bunları da yapamaz. Sizinki yorgunluk ve vakitsizlik kesinlikle. Eşinize iş bölümü teklif etmenizi öneririm. Yaşadığınız sıkıntıları anlatıp ondan bu konuda yardım isteyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…