Benim de 3 yaşında bir kızım var, kendi annemle oturuyorum ve ev dubleks..
Annem ameliyat oldu aralık 4'te, gelen giden hala bitmedi!!!
Abartısız her akşam 8-10 kişi var, gündüzü de ayrı yani!!!!
Eve gidince yemek, bulaşık, evi toparlama, çocukla yuvarlanma derken... Bittim zaten...
Bazen geceleri ütü de yapacaksam.. Ağlayın halime.. Çünkü en az ütüm 4 saat sürer
Bıktım artık, temizlik yapmaktan, sürekli kısır döngünün devam etmesinden, işlerin bitmemesinden...
Annecim sağolsun o haliyle bile kızımla ilgileniyor, yemek yapıyor, ufak ufak çamaşır asıyor ama fazlası asla olmaz. Yasak..
Ama çok yoruldum bunaldım... Çalışan bir anne -özetle- olmak kabus gibi birşey...
Çocukla ilgilenmemiz gereken vakti temiziliğe ayırınca vicdan azabı, çocuğa ayırınca yine vicdan azabı!!!!
Oooooooff of!
Moral oldu mu
Bu durumu tembellik olarak değerlendirmeniz kendinize ettiğiniz en büyük haksızlık bence. Hem çalışıyorsunuz, sonrasında da oğlunuzla ilgileniyorsunuz. Tembel bir insan bunları da yapamaz. Sizinki yorgunluk ve vakitsizlik kesinlikle. Eşinize iş bölümü teklif etmenizi öneririm. Yaşadığınız sıkıntıları anlatıp ondan bu konuda yardım isteyebilirsiniz.
Maşallah onaDarısı başımıza. Bende odasını ayırmayı düşünüyorum ama benim oğlum babasını çok kıskanıyor beşiğinde bile yatmıyor aramızda bana dönüp yatıyor Ben 8 saat en az uyumalıyım yoksa kalkamam:44:
buraya ilk defa konu açıyorum kv eş vs gibi şeyler değil şimdilik kvmin oturduğu aptye gidince onlarla ilgilide bol bol yazıcam sanırım
3 aydır çalışmaya başladım 17 aylık bir oğlum var annem bakıyor sağolsun....ben alıştım ama oğlum alışmadı henüz anneannesinin canını alıyor bütüngün çok yaramz ama işte hayat şartları çalışmak gerekiyor.....
gel gelelim sorunuma tembellik....
işten çıkış saatim belli olmuyor bazen 5 bazen 6 da....eve git çocugu yedir oyna veya uyut derken canım çıkıyor geçmek bilmeyen doğumdan kalan bir bel ağrım var zaten o ayrı öldürüyor.....
oğlum uyanıkken kesinlikle ev işi yaptırtmıyor çok yaramaz tek başına bırakılmaya gelmeyen koltuk tepelerinde gezen bi çocuk zaten ben nereye gitsem o orada bitiyor...onla uğraşmaktan helak oluyorum anlayacağınız....
onu uyuttum diyelim bende yatmak istiyorum sürekli ev işi hak getire kalıyor öylecene her yer darma dağın....biliyorum bunu benden başkası yapmayacak ben yapıcam ama olmuyor işten sonra sürekli bir yatma halindeyim...
napmalıyım ne etmeliyim de bu tembelliği üzerimden atmalıyım aniden kv geldiğinde hep rezil oluyorum evim dağınık kalıyor çok sıkıldım bu durumdan çözüm istiyorum....
bu arada haftalık iş listesi yaptım
haftalık menü hazırladım
kendime kurallar koydum her akşam ev toparlanmadan yatmak yok diye
ben beceremedim belki senin işine yarar
ben oğlumu uyutmaya götürüyorum ve onunla beraber uyuyakalıyorum
böylece uyumak için yatmadığımdan dinlenemiyorum
Çalışan annelere hiç kıyamıyorum ya. Bizi bir biz anlarız. Dışardan da öyle rahat görünüyor ki halimiz. Cennet hayatı yaşıyorsunuz diyen kayınvalidemden nefret ediyorum. Sürekli çalış çabala , koştur. Ne cennet ama
Çalışan annelere hiç kıyamıyorum ya. Bizi bir biz anlarız. Dışardan da öyle rahat görünüyor ki halimiz. Cennet hayatı yaşıyorsunuz diyen kayınvalidemden nefret ediyorum. Sürekli çalış çabala , koştur. Ne cennet ama
ağzını yırtasım geldi kvnin.....ne güzel cennet he çoluk çocuktan ayrı kal akşama kadar bi dünya sıkıntı çek hasta masta demeden hem evde hem işte çalış birde böyle boş boş konuşsunlar
kimse ayıla bayıla çalışmıyor heleki ben sevmediğim bi işim işyerim var ama mecbur çalışıyorum evimi hala b.... götürüyor bi düzen tutmuyor yemek yapamıyorum oğlum her geçen gün azıtıyor ahh ahhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?