Tembelliğim

bu yoğun temponun yanında kilolarım erimesi gerekirken tık yok..:)) bari o işimize yarasaydı..
ilk bebeğimde çok hızlı bir sekilde, hiç bir şey yapmadan zayıfladım. İkinci çocuktan sonra daha zor gidiyor kilolar..

estf başkasının olumsuzlukları bana moral olmuyor
annenize çok geçmiş olsun..

eşim işten geç geliyor malesef 8,30 -9,00 gibi oda çok yoruluyor olmuyor işte
tek faydası gece oğlumun sütünü eşimin hazırlıyor olması ben uyanınca bir daha uyuyamıyorum çünkü

hepimizin muzdarip olduğu konu. ev işleri ve çocuk. bende çalışıyorum iki tane yaramaz çocuğum var üstüne birde açıköğretim türk dili ve edebiyatı okuyorum.benim evime bir gelseniz yıkılıyor her taraf :)) bende bıraktım herşeyi yemekti çocuklardı derken saat zaten 21. sonra birde ders çalışma var zaten çoğu zaman kitabın üzerinde uyyakalıyorum. vallahi bende bıraktım artık ev işlerini...

bizim oğlanda bizle yatıyor bizim yastıklarda hemde kafası bende ayakları babasında bazen kaskatı uyanıyorum dinlenemeden...

annelikle çalışmak çok zormuş

benimde 3 yaşında bi pğlışum var ve küçük bi canavar gibi :) ben daha oturma odasını silip süpürüp diğer odaya geçmeden arkamı dönüp bakınca sanki temizlennemiş oda orası değil...bende senin ilk zamanlar çok takıntı yapıyordum ve çözüm olarak şu çareleri buldum..
şimdi toz süprüntü kırıntı gibi şeyleri süpürüp silip temziledikten sonra oluşan oyuncak dağınıklığını düşünme...zaten eve ani gelen misafir oyuncak dağınıklığına aldırış etmez..hele ki çocuğu olan biri bunu anlar...çocuk var napıcaksın oyuncakları saklayıp çocuğu mahrum bırakacak değilsin bırak oynasın yavrucak...

kanepelerin koltukların yastık kırlent gibi detaylarını kaldırdım ve sadece koltuklar sade halde kaldılar..çünkü yastıkların yerde orda burda gezmesi çok dağınık gösterir ortalığı...

tv altındaki çekmece dolap gibi şeyleri hep boşalttım, içleri bomboş..çünkü onları toplamaktan helak oluyordum oğlum sağolsun bıkmadan usanmadan dağıtıyordu..şimdi rahatım...

oturma odamdaki bu uafk değişiklikler artık dağılmasını engelliyor...diğer odalar için pek değişiklik yapmadım çünkü salonumu kilitli tutuyorum...girip çıkmadığımız için zaten temiz duruyor...

benim derdim de mutfak...mutfağım dar tezgahım ufacık o yüzden çabuk dağılıyor...ama okadar da olacak canım artık kadınsak katlanıcaz napalım...

En azından bu konuda yalnız değilsiniz onu gördünüz

Ben şuan çalışmıyorum ama değişen ne dersen ; tablo aynı !

3 yaşındaki bir canavarda bende var . Allah eksikliğini göstermesin de , seneler önce yayınlanan tazmanya canavarından ilham almış bir çocuk

Bende tembellik yoktur , hızlıyımdır da ama onun hızına yetişmek ne mümkün ? Sanırım şuan için hala dünyaya geliş amacının bir numarasının evi dağıtmak olduğunu sanıyor . En uslu olduğu zamanın koltuk minderlerini fırlatıp gangnam yaptığı zamanlar , gerisini düşünün artık oru

Ne mi yapıyorum ?

İş yığınına bakıp hayıflanmamam hiçbir zaman , bu benim hem motivemi bozar hem de hızımı keser . Öyle nerden başlasam , ahhh ne bu evin hali diye düşünmeden başlarım ilk tuttuğum yerden.

Ama siz zaten çalışan bir kadınsınız , bu durumda benim fazladan sarfettiğim bu enerjiyi siz de işte harcamış oluyorsunuz çoktan .İyisi mi dert etmeyin , olduğu kadar diyerek bunu hoş görmeyeceğini düşündüğünüz kişileride görmezden gelin.

Ha şu da var ; duymaktan en nefret ettiğim nasihat ... o uyurken iş yap ! Ya bende bilmiyorum sanki ; ama insan o sessizliğin tadını şöyle yayılarak geçirmek istiyor ne yalan söyleyeyim

Yine şanslısın 5 veya 6 da çıkıyorsun… en azından 5 te çıkma olasılığın var. Ben 6 da çıkıyorum eve gidene kadar 7,30 oluyor… tek değilsin bu konuda çok daha kötü durumda olanlar var emin ol bundan. Bebeğin küçük biraz zamanla daha pratiklik kazanacaksın.. örnek vereyim:
1.) Kış olduğu için müsait bir odada kurutuyorum çamaşırları. Onları toplamam lazım.. ımmm “hadi annecim oyuncak bulma oynayalım” diyorum. Ben çamaşırları toplarken ona sesleniyorum “ördek nerde acabaaaaaa” hemen ördek geliyor.. hem zaman geçiriyoruz, hem onun dikkatini toplamasını sağlıyorum hem de işimi yapyorum.
2.) Bakıyorum bulaşık makinasının durmasına 5 dk var.. top oynuyoruz biz koridorda diyelim… annem hadi bakalım bana yardım et makinamızı boşaltalım diyorum. Zaten bayılıyor bir işe yaradığı hissine kapılıyor..
3.) Oyuncaklarını zaten birlikte toplarız.. koltukların altına kadar eğilip kendi alır..
Buna benzer şeyler geliştirmeden hepsi bir arada olmuyor.. çocuk uyusun da yaparım mantığı zaten çok çok zor ancak küçükken oluyor..sıkma kendini dağınık dursun bir şey olmaz.

cvplarınız için teşk ederim kızlar...
dün anneme dedim ki anne bi ben değilmişim çalışan herkes böyle napim dedim kalktım evi topladım...ama sonra yine aynı sabah erken kalkıp tekrar topladım....
oğlum bu aralar uyumuyor zaten....
allah hepimizin yardımcısı olsun...

sanki beni anlattın bu kadar olur..
ne tam anneyim ne tm ev hanımı ne de tam bir eş herşey yarım hiçbişeye vakit kalmıyor..
biz de üçümüz yatıyoruz anlatamam zaten dinlenmeden 1-0 yenik başlıyorum güne
sabah koşa koşa işe gidiyorum resmen her sabah geç kalıyorum
akşam 7 de geliyorum başlıyorum çalışmaya
sanki işyerinde dinlenebiliyorum sadece en azından oturuyorum :)

bu arada haftalık iş listesi yaptım
haftalık menü hazırladım
kendime kurallar koydum her akşam ev toparlanmadan yatmak yok diye
ben beceremedim belki senin işine yarar
ben oğlumu uyutmaya götürüyorum ve onunla beraber uyuyakalıyorum
böylece uyumak için yatmadığımdan dinlenemiyorum

Hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Günde bir çay kaşığı polen yutabilirsiniz suyla yorgunluğa iyi geliyor.

Bence hafta içi sadece mutfak - lavabo - banyo temizliğini yapın.

Hafta sonu bunun dışında kalan oadları silin süpürün.

Bir de 1000 tl ye bosh çamaşır kurutma makinesi alsanız . En azından akşam kuruyan çamaşırlarınızı otururken hemen katlarsınız. Penyeler hemen katlanınca ütülü gibi oluyor. Ütülenmediği anlaşılmıyor.
5 gömleği bir arada atınca da nerdeyse ütülü gibi çıkıyorlar. Çamaşır-ütü işiniz de bir düzene oturdu mu eviniz çok dağılmaz artık. Oyuncak dağınıklığı ise önemli değil. Biraz büyüyünce odasından oyuncak çıkarmamaya alışır. inşallah maddi açıdan biraz rahatlarsınız . O zaman ayda bir temizliğe birini alırsınız tamamdır.

bence halis muhlis pekmez için. içimden hiç iş yapmak gelmiyor sürekli yatmak geliyorsa gidip bir kan ölçümü yaptırıyorum ne göreyim kanım düşmüş oluyor.

iş listesi felan bana göre değil bende uyamam
bizimki babası ve ben olmadan asla uyumaz

Çalışan annelere hiç kıyamıyorum ya. Bizi bir biz anlarız. Dışardan da öyle rahat görünüyor ki halimiz. Cennet hayatı yaşıyorsunuz diyen kayınvalidemden nefret ediyorum. Sürekli çalış çabala , koştur. Ne cennet ama

kv den nefret etmiyorum doğrusu kimseden nefret etmiyorumda bende çalışan biri olarak çalışan evli bayanlara üzülüyorum. bende çalışıyorum. eşim çoğu zaman pazar mesaisine de kalıyor. görümcem bir keresinde kardeşim sana bakmak izin pazar mazar demeyip çalışıyor demişti. tamam da kimse kimseye bakmıyor yani bende çalışıyorum demi

ağzını yırtasım geldi kvnin.....ne güzel cennet he çoluk çocuktan ayrı kal akşama kadar bi dünya sıkıntı çek hasta masta demeden hem evde hem işte çalış birde böyle boş boş konuşsunlar
kimse ayıla bayıla çalışmıyor heleki ben sevmediğim bi işim işyerim var ama mecbur çalışıyorum evimi hala b.... götürüyor bi düzen tutmuyor yemek yapamıyorum oğlum her geçen gün azıtıyor ahh ahhh

Aynen canım cennetse madem hepsi kalksın sabah 6:30 da çalışsınlar. Kızlarına kıyamaz. Kocaları izin vermiyormuş. Benim çocuğum 2 yaşından beri kreşe gidiyor. Yok şu kızım şuna özeniyo yok ben buna özeniyorum. / yıldır evliyim neye ihtiyacım varsa herşeyimi kendim aldım. Kocam da onların ağzına baksın dursun. öff çok dertliyim bu konuda. Kayınvalidem de güler yüzlü herkes der iyi senin kayınvaliden diye. Bir de bana sorun. Hamile işe giderken neler çektim...Çocuğumu büyütürken neler çektim. Allah çalışan annelere güç kuvvet versin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…