Tembelliğim !!

sevimlibiri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2016
15
7
1
33
Merhaba
Benim derdim ailem eşim Çocuğum vs değil ama tüm Hayatımı etkiliyor ,sorunum tembelliğim ,üşengeçliğim
Sürekli bir şeyleri erteliyor erteliyor ve erteliyorum,haliyle hayatımda hiç bir düzen olmuyor
Evet evim çok pis değil ,iş hayatımda vs başarılı sayılabilirim ama hep son dakika halletmeleriyle.örneğin misafir gelecekse temizlik Yapılıyor vs
Yeni Evliyim evlenmeden önce de böyle küçük bir üşengeçlik söz konusuydu lakin bu kadar da değildi hayatımda (ailemin de vermiş olduğu) bir düzen mevcuttu daha bakımlıydım daha sosyaldim şimdi canım hiç bir şey yapmak istemiyor her şey gözümde büyüyor,özellikle ev konusunda evde doğru düzgün yemek pişmiyor düzenli temizlik yapılmıyor aslında Titiz biriyim ,ne yapsam yetişmiyormuş gibi.diğer işlerimi de yoluna kıyamıyorum haliyle Allahtan eşim çok sakin huylu anlayışlı biridir aslında çok çalışkandır ama onu da etkiliyorum sanırım, diyeceğim o ki ben ne yapmalıyım hanımlar ,nereden başlayayım özellikle ev işleri için Hayatımı düzene sokmak için bana akıl verin hem psikolojik anlamda desteğinize hem de düzen konusunda vereceğiniz ipuçlarına ihtiyacım var . Şimdiden teşekkür ediyorum

Birini cagirin yardima ve evinizi o kisi belli bir duzene oturtsun siz de o duzen uzerinden devam edin.
Aslında birilerini çağırıyorum yardım için ama o bile gözümde büyüyor evi düzenlemem gerekecek diye ,hatta eşimde daha sık çağıralım sen yorulma hiç diye destek oluyor ama ,Bendeki sorun sadece ev düzeni değil işte sanırım ,herşeyi ertelemeye başladım

Hergün 1 görev ver kendine
O akşam onu yap, sonra tembelliğe devam et
Günde 1 iş 1 iş derken biter rahat edersin
Hoş ben güzel yazarım da böyle, uygulama bende de yok

Aslında birilerini çağırıyorum yardım için ama o bile gözümde büyüyor evi düzenlemem gerekecek diye ,hatta eşimde daha sık çağıralım sen yorulma hiç diye destek oluyor ama ,Bendeki sorun sadece ev düzeni değil işte sanırım ,herşeyi ertelemeye başladım

Himm valla onun çözümünü bilmiyorum :)

Görevler evet güzel fikir ,en azından başlangıç için
Bi de kutu ya da sepetler edin
Herşey için ayrı kutu olsun, çok dağılmıyo
Tembeller için birebir :D kendimden biliyorum
Mesela tv nin yanı çok dağılıyodu oraya bi dekoratif sepet koydum. Yüzükler, saatler, anahtarlar artık bu sepetin içine konuyo işten gelince

Eve haftalık birini alabilirsiniz temizliği o yapar siz bir yere dokunmaSınız

Yemekler için de kendinize bir düzen kurun haftalık alışverişinizi ona göre yapın malzemeler çürümesin diye yaparaınız yemeği zannediyorum

En önemlisi sizi bu söylediklerinizi yapmaktan alıkoyan şey neyse ona bir çözüm bulun. Çok mu fazla uyuyorsunuz çok mu faLa tv izliyorsunuz internette mi çok vakit geçiriyorsunuz mesela...

şu aralar benden tembel olacağını sanmam :KK70: kendimi aşmak üzereyim hayırlısı. hadi yemek yapmak neyse de temizlik yapmaktan etraf toplamaktan nefret ediyorum :KK22:

Merhaba
Benim derdim ailem eşim Çocuğum vs değil ama tüm Hayatımı etkiliyor ,sorunum tembelliğim ,üşengeçliğim
Sürekli bir şeyleri erteliyor erteliyor ve erteliyorum,haliyle hayatımda hiç bir düzen olmuyor
Evet evim çok pis değil ,iş hayatımda vs başarılı sayılabilirim ama hep son dakika halletmeleriyle.örneğin misafir gelecekse temizlik Yapılıyor vs
Yeni Evliyim evlenmeden önce de böyle küçük bir üşengeçlik söz konusuydu lakin bu kadar da değildi hayatımda (ailemin de vermiş olduğu) bir düzen mevcuttu daha bakımlıydım daha sosyaldim şimdi canım hiç bir şey yapmak istemiyor her şey gözümde büyüyor,özellikle ev konusunda evde doğru düzgün yemek pişmiyor düzenli temizlik yapılmıyor aslında Titiz biriyim ,ne yapsam yetişmiyormuş gibi.diğer işlerimi de yoluna kıyamıyorum haliyle Allahtan eşim çok sakin huylu anlayışlı biridir aslında çok çalışkandır ama onu da etkiliyorum sanırım, diyeceğim o ki ben ne yapmalıyım hanımlar ,nereden başlayayım özellikle ev işleri için Hayatımı düzene sokmak için bana akıl verin hem psikolojik anlamda desteğinize hem de düzen konusunda vereceğiniz ipuçlarına ihtiyacım var . Şimdiden teşekkür ediyorum

Ben de sizin gibi yeni evliyim 14 ay oldu. Ben de bekarken hic ev isi yapmayanlardanim is hayati okul hayati derken yemek yapmayi bile bilmezdim. Evlenince ilk etapta ben de zorlandim o duzeni oturtmada falan. Ve illaki islerimin arasinda yarim saat falan dinlenmem gerekiyor. Dinlenmezsem asla surekli yapamiyorum. Ama soyle bir cozum buldum her gune ne yapacagima karar veriyorum ve ertesi gun esim ise gittikten sonra uyumuyorum ve oglene kadar o is bitiyor sonra dinleniyorum(birsuredir calismadigimdan boyle) ama calisirkende saat 6da evde oluyordum engec, esim gelene kadar yemek yoksa yemegi hallediyordum, yemek varsa aksam evi falan supuruyordum. Sık sık ama kendinizi cok yormadan yapin bence islerinizi cunku birikince hic yapasi gelmiyor insanin

Bu belgeseli tavsiye ederim; çöp evleri gidip temizliyorlar.
İzledikçe oturduğun yerden kalkarak evine hortum tutup yıkayasın gelir ^_^

Bu durumu içten yenmek lazim.
Bence bu konuyla alakalı bir kitap okuyup kendi tabularınızı yenebilirsiniz.

Kişisel gelişim kitapları faydalı olur sanıyorum.
İnternetten araştırın bunu aşmak için mutlaka iyi bir öğretici bulacaksınız.

Bu biraz huy meselesi gibi.
Onu değiştirmeye geliştirmeye çalışarak düzelirsin, farkli temizlik stilleri etki etmez.

Sabah uyanir uyanmaz evi toplamam lazm yoksa bana batar. Hatta yatmadan da toplarm. Bulask bile yikarm gece kizim uyanmaz sukur. Kahvalti mi yapildi hemen toplar yikarim bide supurmezsem o gnm berbat geçer batar bana evm dagnk olunca. Dayanamam uyuyamam gezemem eglenemem gulemem:))))) gece uyumadan bile plan yapiyorum sabah salonu toplarm mutfak dagnk degl o arada kahvalti filan snra supurge ohoooo yatmadan planlarm herseyi

Çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla..
O halde çok mu uyuyorsunuz? Çok geç kalkmayın sabah..

Yapmanız gereken günlük rutin şeyleri ertelemeyin.
Aldığınız herşeyi yerine koyun dağılmasın.
Çamaşırı, ütüyü, bulaşığı çok biriktimeyin ki gözünüzde büyümesin.
Alabiliyorsanız haftada, 15 günde bir kadın alın, en azından düzene girene kadar.
Sağlıklı ve düzenli beslenin, kuruyemiş yiyin enerji versin :KK53:
Bugün şunu yapacam deyin ve o işi halledin.
Dip not: eşiniz anlayışlı olduğu için iyice sermişsiniz,biraz utansanız belki bi gayret gelir.. Azcık utanın :KK48: yaptıkça yapasınız gelir, temizlik, düzen güzel şeydir, mutlu hissettirir

ben kendım yapınca mutlu oluyorum arada sırada banada üşengeçlik gelir ama hamile halimle heryeri tertemız yaparım tabı eşim kızar bebeğe bsey olucak otur artık dye.. yardımcıya vereecek butcem yok am aolsada kendım yapmak dha ıyı mutlu oluyorum yanı ama yemek yapmaktan nefret ederim onada yardımıma eşim koşar zaten

Her şeyi yapmak zorunda değilsin

Planlama yap araya da sevdiğin bir şey koy şu işi yap tv izle şu iş yap şunu ye gibi

Yemek zaten tecrübe işi çok takma yaptıkları pratik olursun

Miktarı az olsun hem hazırlaması hem pişmesi kısa sürer her akşam 3 kepçelik çorba yaparım çabucak pişer yenir kaldı ne yapayım vs gibi düşünce de yok

Bulaşığı ya da benzer bir işi eşine zimmetle hep o yapsın o yapacak düşüncesi bile iyi geliyor bazen

Az dağıt çabuk topla da ana felsefe zaten

Hergün 1 görev ver kendine
O akşam onu yap, sonra tembelliğe devam et
Günde 1 iş 1 iş derken biter rahat edersin
Hoş ben güzel yazarım da böyle, uygulama bende de yok
Bence bu fikir mantıklı. Bende çok üşengeç bir yapıya sahibim. Sanırım hergün bir iş yapıp sonra tembelliğe devam etmemiz lazım.:))

Bu kişilik meselesi.
Ben de tam tersiyim. Önce işlerimi hallederim. Yoksa kafamı kurcalar rahat edemem.
Bunu değiştirmen biraz zor. Yapın haline dönüşmüş artık. Ama en azından çaba gösterebilirsin.

Back
X